Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@00:26:14 GMT

کدام گیاهان مناسب بالکن هستند؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۲۵۰۸

کدام گیاهان مناسب بالکن هستند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ایوان خانه‌های قدیمی را یادتان هست؟ فضای نیمه‌باز مسقفی که دست‌کم یک طرف آن مشرف به حیاط و مناظر بیرونی بود. در خانه‌های آپارتمانی امروزی هم معمولا ایوان‌های کوچکی طراحی می‌شود که از اجزای اصلی خانه هستند و به آن‌ها بالکن گفته می‌شود. بالکن‌ها ممکن است حتی دو طرف و گاهی سه طرف باز رو به فضای باز داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز هم معمول است در بعضی نقاط شهری بالکن‌ها را به یک فضای بسته تبدیل می‌کنند و از آن به عنوان انباری استفاده می‌کنند، اما به طور استاندارد آن‌ها جزئی از فضای سبز شهری هستند و بایستی دنبال زیباسازی و سبز کردن‌شان بود. درست است هیچ چیز جای حیاط‌های باصفا و ایوان‌های قدیمی را نمی‌گیرد، ولی می‌توانید بکوشید تا محیط دلچسبی را در همین بالکن‌های کوچک ایجاد کنید. مهم نیست فضای‌شان چند متر است، مهم این است که با کمی سلیقه و خلاقیت از وجب به وجب آن نهایت استفاده را بکنید.

چه گیاهانی مناسب بالکن هستند؟

طیف وسیعی از گل‌ها را می‌توان روی بالکن گذاشت. برای همین دامنه انتخاب‌تان بسیار گسترده است، گل‌های رونده، آویزی، گیاهان دارویی، سبزیجات و انواع گل‌های زینتی دیگر. پس بسته به سلیقه و وضعیت جغرافیایی بالکن‌تان دست به کار شوید.

قبل از هر چیز مشخص کنید بالکن‌تان شمالی است یا جنوبی. شمالی جنوبی بودن تراس معیار اصلی برای انتخاب نوع گل است. چون مقدار نور این دو با هم متفاوت است. بالکن‌های جنوبی نور بیشتری دارند و گرم‌ترند پس گل‌های تراس‌های جنوبی باید به گرما مقاوم باشند. بالکن‌های شمالی بیشتر در سایه‌اند و فقط چند ساعت در روز را آفتاب‌گیرند و خنک هستند. به همین دلیل نیازمند گل‌هایی هستند که در سایه دوام بیاورند.

انتخاب گل و گیاه برای بالکن‌های شمالی محدودتر است. در اینجا چند دسته از گل‌های مناسب این فضا را که شامل گل‌های باغچه‌ای یکساله، گل‌های دائمی یا چندساله و گل‌های آپارتمانی می‌شود، معرفی می‌کنیم.

گل‌های باغچه‌ای شامل گل‌های یکساله: انواع بگونیا، حنا، گل گوشواره‌ای و زبان در قفا و گل‌های دائمی یا چند ساله مثل پیچ تلگرافی، زنبق و بنفشه.

پرورش گیاهان یکساله راحت است و با کاشت هرساله‌شان می‌توانید تنوع زیادی در بالکن خود ایجاد کنید.
گل‌های آپارتمانی مانند: کالاته آ، فیلودندرون، سرخس، مارچوبه زینتی، برگ بیدی، مارانتا، کالادیوم، فیکوس و پوتوس.
برای بالکن‌های جنوبی، اما دستمان بازتر است. تنوع آن قدر زیاد است که فقط به چندتایشان اشاره می‌کنیم.
گل‌های باغچه‌ای شامل: تاج خروس، داوودی، جعفری، شب‌بوی پاکوتاه، همیشه بهار، آهار و انواع شاه‌پسند.
گل‌های آپارتمانی مانند: یوکا، نخل زینتی، اقاقیا، گل کاغذی، عشقه، یاس هلندی، حسن یوسف، شمعدانی، مرجان، سانسوریا.
همچنین کاکتوس و ساکولنت‌ها از قرار گرفتن در جای نوردار لذت می‌برند.
سایر گل‌های زینتی: پیچ امین‌الدوله، پیچ تلگرافی و درختچه پیروکانتا.

نکته یک: حواستان باشد اگر بالکن‌تان آفتابگیر است و جلوی آن را هم شیشه زده‌اید با این کار شدت تابش نور به برگ‌ها بیشتر است و ممکن اثر آفتاب سوختگی در آن‌ها تشدید شود. در این شرایط بهتر است از گیاهان برگ نقره‌ای مثل اسطوخودوس استفاده کنید. این گیاهان در برابر انعکاس نور خورشید انتخاب خوبی هستند.

نکته دو: اگر بالکن‌تان جنوبی است و گل‌هایتان سایه‌پسند، با یک سایه‌بان مثل حصیر می‌توانید بین این دو توافق ایجاد کنید، ولی قبلش لازم است قوانین داخلی ساختمان‌تان را رعایت کنید. ممکن است در ساختمان شما اجازه نصب حصیر و سایر سایه‌بان‌ها را ندهند.

هدف‌تان را از گذاشتن گل و گیاه در بالکن مشخص کنید. بیشتر مواقع هدف شما از این کار ایجاد نشاط و سرسبزی در خانه است، ولی علاوه بر این‌ها ممکن است بعضی‌ها اهداف جانبی دیگری را هم مدنظر قرار دهند. مثلا کور کردن دید تراس یا ایجاد سایه‌بانی خنک. پیچ‌ها و گیاهان رونده همیشه سبز گزینه‌های خوبی برای این کار هستند. برای از بین بردن دید همسایه‌ها به فضای بالکن دو گیاه رونده پوتوس و پیچک مناسبند، چون هم نگهداری‌شان راحت است و هم ارزان و در دسترس هستند. البته به شرطی که بالکن‌تان خیلی گرم نباشد و در معرض آفتاب مستقیم، یوکا، ماگنولیا، سانسوریا، عشقه، اقاقیا وپیچ امین‌الدوله هم برای سایه‌دهی مناسب هستند.

اگر دلتان می‌خواهد بالکن خانه را با گیاهان گلدار تزئین کنید اول از همه بروید سراغ شمعدانی، چون گیاه نوردوستی است و با آب و هوای اغلب مناطق کشور سازگار است.

در مناطقی که رطوبت بالاست مثل شمال کشور شمعدانی و بگونیا خوب رشد می‌کنند و در شهر‌های بزرگ که رطوبت کم است و می‌توان ازشمعدانی‌های صورتی، قرمز، بنفش و بگونیای همیشه گلدار استفاده کرد.

می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید و هم گیاه گلدار و هم معطر در بالکن‌تان داشته باشید مثل محبوبه شب، اطلسی و یاس. محبوبه شب در شب فضا را معطر می‌کند و دوتای دیگر در روز. تلفیق این دو، شب و روزتان را عطر و بو می‌دهد. گل محبوبه شب یک گل همیشه سبز است که در هوای گرم و خشک رشد خوبی دارد و تقریبا در تمام فصول گل می‌دهد.

در بالکن‌ها می‌توانید گیاهان ضد حشره هم بکارید. مثلا می‌توانید با چند گلدان جعفری، داوودی، شمعدانی، رزماری و اسطوخودوس این کار را بکنید.

بیشتر گیاهان دارویی عاشق نور زیادند پس می‌توان آن‌ها را در بالکن‌های جنوبی کاشت. نعنا، جعفری، پونه و شنبلیله را در این فهرست قرار دهید. گیاهان دارویی دیگری مثل آویشن، مریم گلی و رزماری برای بالکن‌های جنوبی و نعنا، شوید و جعفری برای بالکن‌های شمالی مناسبند.
به پرورش میوه و سبزیجات هم علاقه‌مندید؟ توت‌فرنگی، فلفل، گوجه‌فرنگی را در بالکن‌های نورگیر جنوبی و کاهو، پیاز بهاره و لوبیا سبز را در بالکن‌های با نور کمتر می‌توانید کشت کنید.

بهتر است تلفیق چند گل را با هم داشته باشید. تنوع در گیاهان گل‌دار، برگ زینتی‌های پهن و نازک، پیچ‌ها، گل‌های رونده و آویز‌ها فضای بالکن‌تان را خاص‌تر می‌کند.

در حالت خیلی حرفه‌ای می‌توانید بسته به آب و هوای محل زندگی‌تان درخت و درختچه هم روی تراس داشته باشید. درختچه‌های همیشه سبزی مثل نارنج، زیتون و پیروکانتا. فضای بالکن‌ها معمولا برای کار کوچک بوده پس بهتر است اگر تراس بزرگی دارید به پرورش این درختچه‌ها
اقدام کنید.

اگر بالکن‌تان نبش خیابان است بهتر است گل‌های مقاوم به گرد و غبار و آلودگی هوا را برایش لحاظ کنید به خصوص اگر ساکن کلانشهر‌ها هستید.

در خرید گیاهان بالکنی، وزن گلدان خیلی مهم است که سبک باشد. گلدان‌های پلاستیکی مناسب‌ترین انتخابند.
می‌شود برای تعدیل دمای گل‌های بالکن در سرما و گرما از گلدان‌های سفالی و سرامیکی استفاده کرد.
بالکن نسبت به فضای بسته داخل خانه شرایط بهتری را به لحاظ نور کافی، آبیاری و جریان هوا دارد، اما دقت کنید در روز‌های سرد سال، گل‌های حساس به سرما را به داخل بیاورید.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها خواندنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۲۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لطفا طبیعت را جارو نکنید!

به گزارش همشهری آنلاین، بین این آدم‌ها البته هستند کسانی که سبد و چاقو به ‌دست وارد طبیعت می‌شوند تا دست خالی به خانه برنگردند و سبزی خوردن چند روزشان، گیاهان دارویی چند ماهشان و گل‌های سر طاقچه‌شان را هم تهیه کرده باشند؛ بدون اینکه بدانند این کار راه و رسم خودش را دارد.

اصولا آنهایی که به چیدن گیاهان از دل طبیعت علاقه دارند باید بدانند که اولا هر گیاهی را نمی‌توانند بچینند و دوم اینکه آن دسته از گیاهانی که قابل چیدن هستند را هم باید با اصول خاصی بچینند تا به طبیعت خسارتی وارد نشود.

گیاهان بذری باید بعد از بذرپاشی و گیاهان پیازی باید بدون پیاز و ریشه و از ساقه چیده شوند و همه این گیاهان باید به‌ صورت شلخته چیده شوند تا برای سال‌های بعد هم امکان رویش مجدد این نباتات وجود داشته باشد یا اینکه چیدن گیاهانی مثل گل‌های لاله واژگون ممنوع است و گیاهانی مثل سقز، مجاز مشروط و گیاهان فصلی خودرو، مجاز با نظارت هستند.

اما با وجود این اصول که از سوی سازمان محیط‌زیست و منابع طبیعی همواره در حال گوشزد شدن است، خیلی‌ها بدون رعایت کردن این موارد، هر چیزی را که خوششان بیاید از ریشه در می‌آورند و با خودشان به خانه می‌برند.

این برداشت غیراصولی گیاهان توسط مردم باعث شده از دامنه پراکنش و تراکم این گیاهان سال به سال کاسته شود و این افراد با برداشت انبوه، بی‌رویه و غیراصولی موجب خسران به طبیعت و نسل‌های آینده شده‌اند؛ به همین دلیل برخی از رویشگاه‌های طبیعی مثل دشت لاله کوهرنگ که یکی از مشهورترین دشت‌های لاله در کشور و یکی آثار طبیعی ملی به شمار می‌رود، برای ورود گردشگران ممنوع شده است.

بیشتر بخوانید: تاراج آنلاین خاک جزیره هرمز تهران سبزتر می شود | ساخت ۱۰ بوستان روستایی در استان تهران کلید خورد

مساحت این دشت از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار طی چند سال گذشته به ۴۰۰ هکتار کاهش یافته و کاهش چشمگیر مساحت این دشت و کاهش تعداد گل‌های موجود و خطر انقراض این گل‌ها، مسئولان را ملزم کرد تا ورود گردشگران و مسافران به این دشت را ممنوع اعلام کنند.

خلاصه کلام اینکه حواستان به طبیعت و محیط‌زیست باشد و توصیه ما مثل مجری‌های تلویزیون این است که با گیاهان مهربان باشید و به جای درو کردن، فقط آنهایی را که مجاز هستند، بچینید تا این طبیعت برای فرزندانمان هم باقی بماند.

کد خبر 846747 برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم گیاهان و درختان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • کدام برخورد گشت ارشاد با زنان تذکر رهبری را در پی داشت؟
  • بهترین قطار برای سفر شما کدام است؟ راهنمای انتخاب قطار مناسب
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • چطور بهار را به بالکن خانه ها ببریم؟ | ایده های برای نگهداری گیاهان در بالکن‌های۲ متری
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • یک گلدان در این تصویر گم شده، آن را بیابید!
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!