Web Analytics Made Easy - Statcounter

الموتی گفت: در حال حاضر یک هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی در کشور در معرض جدی انقراض قرار دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، «محمد الموتی» در گردهمایی تخصصی که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی تنوع زیستی در قزوین برگزار شد، بیان کرد: حفظ تنوع زیستی، رمز پایداری زندگی است بنابراین باید توجه ویژه ای به این موضوع شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دبیر شبکه محیط زیست و منابع طبیعی کشور ادامه داد: چهار نوع تنوع زیستی، مولکولی، ژننیکی، گونه ای و زیست بومی (اکوسیستمی) در کشور وجود دارد که تعداد گونه های گیاهی ایران حدود 8 هزار گونه برآورد شده که به طور تقریبی 22 درصد آنها بومی هستند .

 

وی اضافه کرد: همچنین 502 گونه پرنده، 174 گونه ماهی، 196گونه خزنده و 20 گونه دوزیست هم در فهرست آماری ایران به ثبت رسیده اند .

 

الموتی به وضعیت استان قزوین در تنوع زیستی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 853 هزار هکتار مرتع، 680 هکتار جنگل، 500 هزار هکتار کشاورزی، 29 هکتار بیابان، یک هزار و 300 هکتار تالاب و آبگیر و 250 هزار هکتار ناحیه کوهستانی در استان قزوین وجود دارد .

 

وی اعلام کرد: تاب آوری اکوسیستم ها در استان قزوین لازم و ضروری است و در بحث تاب آوری 2 پاردایم، شراکت اجتماعی و ارزش اقتصادی اکولوژیک باید مد نظر قرار گیرد.

 

دبیر شبکه محیط زیست و منابع طبیعی کشور خاطر نشان کرد: فرونشست در بخش هایی از دشت قزوین به نزدیک 25 سانتی متر رسیده که بیش از 60 برابر استاندارد اتحادیه اروپا است، روان آب رودخانه های کشور نسبت به میانگین بلند مدت 46 درصد کاهش داشته که این میزان در استان حدود 34 درصد است .

 

وی یادآور شد: ضعف سرمایه اجتماعی، بحران کارآمدی، بحران دستاورد، ضعف اعتماد عمومی، فرهنگ نامناسب مصرفی و تغییر سریع هنجارها از مهمترین مسائل و مشکلات در تنوع زیستی است .

 

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین هم در این گردهمایی اظهار کرد: در تنوع زیستی 2 شاخص مهم تعداد و غنای گونه و یکنواختی گونه مهم است .

 

«بابک قرالی» افزود: هر چقدر تعداد و غنای گونه بیشتر باشد آن اکوسیستم قویتر خواهد بود و اگر تنوع زیستی به سمت یک گونه متمایل شود شاخص پایین می آید .

 

وی خاطر نشان کرد: ایران از لحاظ تنوع زیستی در جایگاه خوبی و بالایی قرار دارد اما از لحاظ یکنواختی پایین، شکننده و حساس است .

 

پایان پیام/293

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان مجلس جشن روزه اولی ها مسجد کانون های مساجد خراسان جنوبي روزه اولی ها روزنامه دختران روزه اولی خبرگزاری شبستان گیاهان جهاد کشاورزی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۳۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی؛ در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستائیان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله، آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قار ترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیبهای جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش به نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.
کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه