Web Analytics Made Easy - Statcounter

مضاوی الرشید از شخصیت‌های مخالف بارز رژیم سعودی با اشاره به روند گسترده اعدام فعالان و مخالفان در عربستان تاکید کرد که رژیم سعودی با این اعدام ها گور خودش را می‌کند. ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۲ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،‌مضاوی الرشید از شخصیت مخالف بارز رژیم سعودی در گفت وگو با شبکه تلویزیونی الجزیره درباره سوء استفاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی از فضای تنش آمیز منطقه و التهاب داخلی ناشی از تلاش ریاض برای بزرگنمایی خطر ارتش و کمیته های مردمی یمن به منظور اجرای سری جدید اعدام ها در عربستان هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی حتی از تحول در یک سری عادت و رفتارهای مرسوم در عربستان و کودتای رژیم سعودی علیه آنها سخن گفت و تصریح کرد: مسئولان سعودی به طور معمول قبل و بعد از ماه مبارک رمضان تعدادی از بازداشت شدگان و زندانیان را مشمول عفو قرار می دادند، اما این عادت نیز در دوره سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی و فرزندش ولیعهد تغییر کرده و آنها سنت بدی را جایگزین کردند، زیرا ماه رمضان و عید فطر به دو مناسبت برای اجرای اعدام و رهایی آل سعود از مخالفان خودش تبدیل شده است. رژیم سعودی 37 نفر را قبل از ماه رمضان اعدام کرد و هم اکنون نیز درحال آماده شدن برای اعدام تعدادی از علما و مخالفان است.

احتمال اعدام 3 مبلغ سعودی بعد از ماه رمضان

مضاوی الرشید ابراز عقیده کرد که رژیم سعودی در سایه حمایت مطلق آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور و جارید کوشنکر دامادش از بحران ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد این رژیم گذر کرده است.

وی گفت: وضعیت حقوق بشر در عربستان فاجعه بار است و در بدترین شرایط خود به سرمی برد. حتی همان حاشیه مانوری که در گذشته وجود داشت، در دوره ملک سلمان و فرزندش دیگر وجود ندارد. اعدام به واقعیتی تبدیل شده است که هر ماه انجام می شود. رژیم سعودی هیچ توجهی به افکار عمومی ندارد و عرصه سیاسی داخلی هم از هرگونه وزنه ای خالی است. در سطح خارجی نیز روابط گرمی بین بن سلمان و آمریکا برقرار است که به او اجازه می دهد تا هرکاری را بدون بازخواست شدن انجام دهد.

مضاوی الرشید درباره تهدید دوستان و همکاران خاشقجی همچنان ایاد البغدادی از سوی آل سعود گفت: بله تهدیدها جدی است. فکر می کنم همان شیوه ای که برای قتل خاشقجی دنبال شد، همچنان دنبال می شود. همه فعالان و مخالفان باید محتاط باشند. دهها مخالف در معرض تهدید قرار دارند و تهدید می شوند.

وی افزود: یک سری افراد هستند که رژیم سعودی فکر می کند که آنها خطری برایش محسوب می شوند، لذا آنها را بدون کیفرخواست و فقط به خاطر تاثیرگذاری آنها بر فضای عمومی عربستان بازداشت می کند.

این شخصیت مخالفت در عین حال گفت: کثرت اعدام ها باعث می شود که رژیم سعودی گورش را با دست خودش بکند. در هیچ دوره ای ندیده ایم که اعدام راه حل باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ریاض درخصوص ورود به جنگ با ایران جدی است، گفت: باید به توانمندی عربستان توجه کنیم. این توانمندی درحد به راه انداختن جنگ نیست. پنج سال است که عربستان و امارات جنگی را علیه یمن به راه انداخته اند؛ بدون اینکه هرگونه دستاوردی داشته باشند. دشوار است تصور کنیم که عربستان وارد جنگی با ایران شود. آنها فقط می خواهند که آمریکا و اسرائیل را به جنگ با ایران بکشانند تا به نیابت از آنها جنگند. عربستان نمی تواند وارد جنگی شود. قادر به این کار نیست و فقط حضور آمریکا در خلیج فارس را برای بازدارندگی در برابر ایران می خواهد.

وی گفت: گفته های عربستان فقط بلوف است و هیچ اقدامی در کار نیست. همچنین اشتهایی برای جنگ در بین هیچ یک از کشورهای عرب خلیج فارس وجود ندارد، زیرا عمان و کویت و قطر خواهان رویارویی با ایران نیستند. برعکس دهه هشتاد قرن گذشته، شکافی بین اعراب وجود دارد. اکثر کشورهای عرب خلیج فارس به جز عمان در آن زمان از صدام علیه ایران حمایت می کردند اما امروز شکاف بسیار بیشتر از دهه هشتاد است.

انتهای پیام/

R7969/P/S8,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "عربستان سعودی" آل سعود

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عربستان سعودی آل سعود اخبار عربستان سعودی آل سعود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۷۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز فارسی،ده سال مانده به زمان برگزاری جام جهانی فوتبال در عربستان سعودی، این کشور مشغول گسترش و بهبود زیرساخت‌های خود برای میزبانی از بزرگترین فستیوال فوتبال ملی در جهان است.

جایی که حکومت پادشاهی باید استادیوم‌ها، هتل‌ها و شبکه‌های حمل و نقل خود را به شکل قابل توجهی بهبود و گسترش دهد. خبرگزاری فرانسه در گزارشی به این مسئله پرداخته و اضافه می‌کند که زیرساخت‌ها دغدغه اصلی این پادشاهی نفت‌خیز نفت است، تنها کاندیدای برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ که به زودی رسما این میزبانی را از سوی فیفا دریافت خواهد کرد.

عربستان صادرکننده نفت خام فاقد منابع نیست، اما برای تلطیف وجهه خود به عنوان یک کشور محافظه‌کار و اسلام‌گرای افراطی تلاش می‌کند با جذب سرمایه‌گذار خارجی این نقیصه را برطرف کند.

این کشور با سرمایه هنگفت ۵۰۰ میلیارد دلار در پروژه شهری آینده‌نگر و بلندپراوزانه نئوم می‌خواهد تصویری از آینده را ارائه نماید. صرف نظر از اینکه این ایده جاه‌طلبانه تا چه اندازه عملی و اجرایی خواهد بود، بیشتر نمایانگر تمایل ولیعهد ماجراجوی سعودی برای نمایش و جلب توجهات جهانی است.


چالش استادیوم‌ها
برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۴ عربستان به ۱۴ ورزشگاه با ظرفیت دست‌کم ۴۰ هزار نفر نیاز خواهد داشت تا بتوانند پذیرای ۴۸ تیم حاضر در جام جهانی باشند، اما در حال حاضر تنها دو ورزشگاه آماده هستند؛ استادیوم ملک عبدالله در جده و استادیوم بین‌المللی ملک فهد که در ریاض در حال بازسازی است.

این کشور که دارای لیگ فوتبال معتبری است حدود ۳۰ زمین دیگر هم دارد، اما بیشتر آنها قدیمی، کوچک و یا احاطه شده توسط پیست‌های دو و میدانی هستند که دیگر در دنیای فوتبال مرسوم نیستند.

یکی از مقامات فدراسیون فوتبال عربستان به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «ما هنوز ده سال در پیش داریم که در طی آن وضعیت استادیوم‌ها به طور اساسی تغییر خواهد کرد.» او که نخواست نامش فاش شود، افزود: «این یک چالش بزرگ است، اما ما بر آن غلبه خواهیم کرد.»

اسکان و حمل و نقل
علاوه بر جام جهانی فوتبال، این کشور بیابانی با جمعیت ۳۲ میلیون نفر میزبان جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷، بازی‌های آسیایی زمستانی ۲۰۲۹ و همچنین بازی‌های آسیایی ۲۰۳۴ نیز خواهد بود. برگزاری بازی‌های زمستانی در این کشور بیابانی و کویری انتقاد طرفداران محیط زیست را به همراه داشته، اما پادشاهی سعودی می‌خواهد بدون توجه به این انتقادات تمام این فرآیند‌ها را به مدد دلار‌های نفتی طی کند.

قطر همسایه، که میزبان اولین جام جهانی در خاورمیانه در سال ۲۰۲۲ بود، قبل از این رویداد تا ۲۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرد که زیرساخت‌های مربوطه را نیز شامل می‌شود.


عربستان سعودی در حال حاضر ساخت دو استادیوم جدید را آغاز کرده است: استادیوم بین المللی ملک فهد در قیدیه، پروژه‌ای بزرگ در خارج از پایتخت، و استادیوم دیگری در شهر دمام، در شرق کشور. هر دو این استادیوم‌ها قرار است دو سال دیگر افتتاح شوند.

به گفته یک مقام سعودی، طراحی یک استادیوم جدید در دیریه در نزدیکی ریاض نیز از پیش تصویب شده، در حالی که رسانه‌های محلی گفتند که مناقصه‌های ساخت و توسعه زمین‌های فوتبال به‌زودی به ارزش ۲.۶۹ میلیارد دلار آغاز می‌شود.

اما این کشور تنها به استادیوم‌ها نیاز ندارد و حمل و نقل و اسکان طرفداران هم در شهر‌های میزبان این مسابقات یعنی در ریاض، جده، دمام و اب‌ها و همچنین در قیدیا و نئوم نیز حائز اهمیت است.

حسین ماهران، معمار، در کنفرانسی درباره طراحی و ساخت استادیوم که در ماه فوریه در ریاض برگزار شد، به خبرگزاری فرانسه گفت: «عواملی مانند اسکان و حمل و نقل عمومی در داخل و بین شهر‌ها هنوز باید توسعه یابد. اما واضح است که پادشاهی قاطعانه به این راه متعهد است.»

چالش عمده آب و هوا
گرما، در کشوری که دمای هوا در تابستان از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر می‌رود، چالش دیگری برای کشور میزبان است، اگرچه یاسر المصحال، رئیس فدراسیون فوتبال عربستان سعودی سال گذشته گفت که پادشاهی آماده است تا این رویداد را در تابستان مانند زمستان برگزار کند.


رضوان درویش، رئیس شرکت تهویه مطبوع عربستان سعودی گرین ایر به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «در حال حاضر برنامه‌های خنک کننده برای سه ورزشگاه مورد استفاده لیگ عربستان وجود دارد که ستاره‌های جهانی مانند کریستیانو رونالدو و نیمار را به خود جذب کرده است.»

فراتر از زیرساخت‌های فیزیکی، عربستان سعودی همچنین باید منابع انسانی لازم برای مدیریت سایت‌ها، از امنیت گرفته تا نظافت، از جمله تهیه بلیط و پذیرایی را نیز در نظر بگیرد.

لی کولیر، از گروه مشاوره STRI، با برآورد این که کشور خلیج فارس به جای واردات نیروی کار به دنبال آموزش سعودی‌ها خواهد بود، تاکید کرد که این یک چالش بزرگ خواهد بود.

در فاصله یک دهه مانده تا زمان برگزاری جام جهانی فوتبال در عربستان سعودی این کشور با چالش‌های قابل توجهی رو به رو خواهد بود که امیدوار است به مدد دلار‌های نفتی، مدیریت و مشاوره خارجی و همچنین تربیت نیروی انسانی مناسب بتواند از پس آن برآید.

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • یک حقوق‌دان: احتمالا حکم اعدام توماج صالحی لغو شود
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد