Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه راهبردهای منطقه‌ای و معرفی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بندر چابهار که در اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار داشت: سیستان و بلوچستانی‌ها همیشه مرزبانان خوب و غیوری برای ایران بوده و هستند و ملت ایران همیشه به این مردم افتخار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مردم سیستان و بلوچستان همواره در برابر تهاجم خارجی برای حفظ و حراست از سرزمین ایران تلاش کرده اند، به همین دلیل برای ما خدمت به آنها یک وظیفه ملی است تا بتوانیم کاستی‌های و کمبودهایی که در گذشته بوده است را جبران کنیم.

ظریف افزود: امروز در آستانه سوم خرداد آزادی خرمشهر و ایثارگری مردانی هستیم که با اهدای خون شأن آزادی، استقلال و تمامیت عرضی ایران را تضمین کرده اند؛ همان گونه که مردم سیستان در تاریخ این کار را به خوبی انجام دادند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به دلایل سفرش به چابهار گفت: فرصتی پیدا شد تا در این سفر با برخی از امکاناتی که در چابهار شکل گرفته آشنا شوم. این پیشرفت‌ها یک دلگرمی برای بنده و هیأت همراه است که باید از کسانیکه برای پیشرفت این استان تلاش کرده اند تشکر کرد.

وی با اشاره به ویژگی‌های بندر چابهار ادامه داد: من معتقدم این بندر از اهمیت بسیاری برای کشور برخوردار است و می‌تواند برای جمهوری اسلامی و کشورهای منطقه بندر ثبات، آرامش و توسعه باشد. امکانات این بندر می‌تواند برای آینده کشور و امنیت دسترسی ایران به جهان بسیاری راهبردی و مفید باشد.

ظریف افزود: از تجارب بسیار غنی دفاع مقدس، توجه و استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود در کشور است که چابهار یکی از این نمونه‌ها است. ما معتقدیم برای چابهار باید حساب ویژه ای باز کرد چرا که این بندر می‌تواند زمینه ساز توسعه برای ایران و کشورهای همسایه باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه امنیت در افغانستان برای ما و سایر کشورهای جهان نیز اهمیت دارد گفت: دیدید که ناامنی در این کشور موجب ناامنی در جهان شد. پس ما که همسایه افغانستان هستیم و گاهی اوقات فشارهایی که بر ملت خوب افغانستان وارد شده، بر کشور ما هم تأثیر گذاشته است.

ظریف افزود: بیش از ۴ دهه است که میزبان مهاجران افغانستانی به ایران هستیم که به دلیل فشارهای خارجی برادران و خواهران افغانستانی به ایران مهاجرت کرده اند. اگر روند پیشرفت توسعه در این کشور افزایش یابد و اقتصاد رسمی جایگزین اقتصاد غیررسمی شود، بسیاری از مشکلات این کشور کاسته می‌شود و راه حل آن افزایش داد و ستد منابع معدنی غنی این کشور است که چابهار تنها مسیر دسترسی به این کشور است.

وی گفت: ما توسعه همسایگان را توسعه خود می‌دانیم، به همین دلیل بسیار خرسندیم که بتوانیم به آنها کمک کنیم. از اینکه نگاه رقابتی در استفاده از ظرفیت‌های منطقه در دیدگاه مدیران استان مشاهده نکردم بسیار خرسندم. واقعیت امر نیز همین است و ما در منطقه باید هم افزایی داشته باشیم. بندر چابهار و بندر گوادر رقیب نیستند.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۹۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است

امیر آشتیانی در پیامی به مناسبت روز خلیج فارس تاکید کرد: راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیرمحمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مناسبت 10 اردیبهشت «روز ملی خلیج فارس» پیامی صادر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

دهم اردیبهشت‌ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه ازخودگذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس گیری جزیره هرمز از نیرو‌های متجاوز پرتغالی است.

در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است؛ تمدنی که بر شالوده فرهنگ هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین اسناد حقوقی در جهان باشد.

این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است، بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی، باستان‌شناسی و مردم‌شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری شش هزار ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

خلیج فارس این پهنه آبی تمدن‌ساز، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی و زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تأکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

در واقع قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ یاد کرده‌اند.

کرانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متأثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متأثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و جهان عرضه کنند.

آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان‌خواران و دست‌نشاندگان آن‌ها بر این منطقه متمرکز شده بود، شاهد مجاهد‌ت‌ها و پایمردی‌های رزمندگان نیرو‌های مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

ایران بزرگترین و مهم‌ترین کشوری به شمار می‌رود که همواره نقش مهمی را در تعاملات مناسبات منطقه و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است؛ بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود که در این میان راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار | فوت یک نفر و خسارت سنگین مالی به صیادان
  • وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • بصیرت رهبری و سپاه پاسداران در پاسخ ایران به اسرائیل باعث درخشش جهان اسلام شد