Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:44:32 GMT

بررسی آخرین تحولات فلسطین در نشست شورای امنیت

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۴۰۹۰

بررسی آخرین تحولات فلسطین در نشست شورای امنیت

شورای امنیت سازمان ملل روز پنج‌شنبه نشستی را به ریاست اندونزی برای بحث و بررسی آخرین تحولات فلسطین و منطقه خاورمیانه برگزار کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، مساله تنش در غزه یکی از محورهای اصلی برگزاری این نشست بود و اکثریت کشورهای حاضر در نشست خواستار تلاش تمامی طرف‌ها برای آرام‌سازی اوضاع و جلوگیری از تشدید تنش و درگیری‌ها شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فدا عبدالهادی معاون نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل در سخنانی اظهار کرد که رژیم صهیونیستی به سبب سکوت محافل بین‌المللی با شدت بیشتری به جنایات خود علیه ملت فلسطین ادامه می‌دهد و با سرعت در حال مصادره اراضی فلسطینی و شهرک‌سازی در آن، ادامه تجاوزاتش در قدس و سرکوب تظاهرات بازگشت در غزه و دیگر فعالیت‌های مردمی فلسطینیان است.

عبدالهادی خواستار پایان اشغالگری و تحقق صلح و سازشی عادلانه و بازخواست و محاکمه سران رژیم صهیونیستی به خاطر جنایات و تجاوزاتشان علیه ملت فلسطین شد.

وی با اشاره به اینکه هر طرح و رویکردی که ارائه می شود، باید مساله استقلال ملت فلسطین در اساس آن وجود داشته باشد، تاکید کرد که ملت فلسطین با دو رخداد ناگوار مواجه است، یکی هفتاد و یکمین سالروز اشغال فلسطین که اخیرا سپری شد و یکی هم سالروز جنگ سال ۱۹۶۷ که به زودی خواهد آمد و دیگر حاضر نیست امتیازی به دشمن بدهد.

فدا عبدالهادی خاطر نشان کرد که ملت فلسطین به مقاومت و مبارزه خود برای تحقق حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل خویش به پایتختی قدس شریف ادامه خواهد داد.

عبدالهادی تاکید کرد که تا به امروز قطعنامه‌های شورای امنیت و سازمان ملل در مورد حق بازگشت و حق تغیین سرنوشت اجرا نشده است، بلکه رژیم صهیونیستی با گستاخی بیشتر در مقابل جامعه بین‌الملل و شورای امنیت به تجاوزات خود ادامه می‌دهد.

وی از شورای امنیت خواست به مسؤولیت‌های خود برای تحقق صلح و حمایت از نسل جدید فلسطین پایبند باشد.

در همین راستا، نیکولای ملادینوف هماهنگ کننده صلح سازمان ملل در خاورمیانه و پیر کرینبول کمیساریای آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی "آنروا" نیز در این جلسه سخنرانی کردند.

ملادینوف درگیری‌های اخیر در غزه را شدیدترین درگیری‌ها از زمان توقف جنگ ۵۱ روزه در غزه در تابستان سال ۲۰۱۴ خواند و از تمامی طرف‌ها خواست به تفاهمات صورت گرفته برای آرام سازی اوضاع تحت نظارت مصر و سازمان ملل پایبند باشند.

همچنین پیر کرینبول خواستار حمایت مالی جامعه بین‌الملل از آژانس آنروا شد تا این آژانس بتواند به خدمات خود به آوارگان فلسطینی ادامه داده و بیش از ۷۰۰ مدرسه را که به بیش از نیم میلیون دانش آموز در اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی خدمات ارائه می دهند، همچنان مدیریت کند.

کرینبول تصریح کرد که توقف کمک‌های مالی آمریکا به آنروا موجب شد تا این آژانس با چالش‌ها و سختی‌هایی جدی مواجه شود اما بسیاری از کشورها به تعهدات مالی خود عمل کرده و موجب نجات میلیون‌ها آواره فلسطینی شدند و امسال نیز در ۲۵ ژوئن آینده اجلاسی برای جمع آوری کمک مالی برای آوارگان فلسطینی برگزار خواهد شد.

وی گفت که اوضاع در غزه بسیار اسف بار است و دیگر تحمل سختی‌هایی بیش از این را ندارد و نرخ فقر به ویژه در میان آوارگان فلسطینی روز به روز در حال افزایش است و این مستلزم تحرک فوری و ارائه کمک‌های لازم جهت جلوگیری از وقوع فاجعه انسانی جدید در غزه است.

از سوی دیگر، نماینده کویت در شورای امنیت نیز در سخنانی گفت که نمی‌توان هیچ راهکار و راه حلی را به زور به مردم فلسطین تحمیل کرد.

وی خواستار پایبندی به قطعنامه‌های بین‌المللی و طرح صلح عربی شد.

نماینده روسیه نیز بر اهمیت اجرای قطعنامه‌های بین‌المللی در مورد فلسطین به جای تلاش برای ایجاد راه حل‌هایی جایگزین شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شوراي امنيت فلسطين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۴۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل اصلی برای آتش‌بس در غزه شخص نتانیاهو است

هادی محمدی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با شبکه خبر درباره نشست سازمان همکاری‌های اسلامی اظهار کرد: این سازمان بر اساس موضوع فلسطین و به دلیل حمله صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی در سال ۱۹۶۹ به همت ایران و عربستان و مراکش شکل گرفت و اکنون ۵۷ کشور اسلامی عضو آن هستند.

وی ادامه داد: هدف این سازمان بحث فلسطین است و نشستی به نام فلسطین در این جلسه‌های  این سازمان وجود دارد و بیانیه‌ای به نام فلسطین باید صادر شود که به لحاظ سیاسی و تبلیغاتی تاثیراتی دارد و می‌تواند میان کشور‌های اسلامی هماهنگی ایجاد کند. هر چند می‌دانیم که این سازمان به اهداف خود نرسیده است و کشور‌های اسلامی از این ابزار و ظرفیت برای فلسطین استفاده نکردند.

وی افزود: امروز نشست وزرای کشور‌های اسلامی است و فردا نیز اجلاس سران برگزار می‌شود که ایران به دلایل موجه‌ای در حد سران در این نشست شرکت نکرده و وزیر امور خارجه ما در گامبیا حضور دارد و امروز سخنرانی‌ها و دیدار‌هایی نیز  دارد.

محمدی گفت: شعار پانزدهمین نشست سازمان همکاری‌های اسلامی ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگوی پایدار است و قرار است در ارتباط با فلسطین بیانیه‌ای علیه جنایات صهیونیست‌ها و کشتار مردم بی گناه در فلسطین صادر شود. یک سند نهایی که باید به تصویب اجلاس سران و وزرای خارجه نیز برسد.

این کارشناس مسائل بین الملل درباره تاثیر برگزاری این نشست درباره فلسطین گفت: در این هفت ماه که از جنایات صهیونیست‌ها در غزه می‌گذرد ۲ اجلاس وزرای خارجه داشتیم. اما خروجی اینها صرفا بیانیه‌ای شد که حتی کشور‌هایی که آن را امضا کردند برخی آن را اجرا نکردند دلیل آن می‌تواند وابستگی‌هایی که این کشور‌ها به قدرت‌های غربی خصوصا آمریکایی‌ها دارند باشد و دلیل دیگر نیز قرار داد‌های تجاری است که میان برخی از کشور‌های اسلامی با با رژیم صهیونیستی در اقلام اساسی بر قرار شده است و این کشور‌ها حاضر نیستند از این منافع خود برای حمایت از مرم غزه دست بکشند و عملا در حال یاری رساندن به صهیونیست‌ها هستند.

وی درباره احتمال دستیابی به آتش بس در نوار غزه گفت: مشکل اصلی در این زمینه نه حماس است و نه حتی غربی‌ها. مشکل اصلی اسرائیل و شخص نتانیاهو است و او همچنان معتقد است که پایان جنگ و آتش بس می‌تواند به پایان سیاسی و تشکیل پرونده غذایی برای او منجر شود و این مشکل مقابل هرگونه توافق برای آتش بس را گرفته و فکر می‌کنم اتفاقات داخلی اسرائیل و تظاهرات در این کشور می‌تواند به آتش بس کمک کند و باید صبر کنیم تا تحولات بیشتر خود را نشان دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • سازمان همکاری‌ اسلامی نسل‌کشی فلسطینی‌های غزه را محکوم کرد
  • درخواست الجزایر از شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه
  • شورای امنیت درباره گور‌های دسته‌جمعی در غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه در نشست گامبیا
  • نشست سران‌ سازمان همکاری اسلامی آغاز شد
  • درخواست الجزایر برای نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه
  • درخواست الجزایر برای برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل
  • مشکل اصلی برای آتش‌بس در غزه شخص نتانیاهو است