Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

اولین گام برنامه‌سازی شبکه سه برای سحرِ رمضان با «ماه من» کلید خورد که محمدرضا رضاییان تهیه‌کننده این برنامه زنده تلویزیونی است، برنامه‌ای که از محتوا، مجری و عواملش پیداست که به‌دنبال برنامه رمضانی جوان‌پسند هستند. نگاه جوانانه «ماه من» در دیگر بخش‌ها همچون متن و دکور هم به‌رخ مخاطب کشیده می‌شود، چرا که سحر زمان خوبی برای انتقال معارف و عمق مفاهیم دینی خصوصاً به جوانان است و زمان‌های دیگر شبانه‌روز هنگام فعالیت‌های اجتماعی سر مخاطب شلوغ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شاید یکی از ابعاد جذاب و قابل توجه مخاطب، حضور نجم‌الدین شریعتی به‌عنوان مجری این برنامه است که 10 سال در ساختار محتوای معارفی و شکل و شمایل «سمت خدا» کار کرده و بیشتر در آن قالب شناخته شده است، اما این برنامه فرصتی جدید برای بروز توانمندی‌های دیگر او خصوصاً در حفظ متن برنامه فراهم شد، نکته‌ای که رضاییان تهیه‌کننده «ماه من» به‌خوبی در جریان گفتگو با خبرنگار در پشت‌صحنه این برنامه به آن اشاره کرد.

 

لابه‌لای برنامه زمانی که نجم‌الدین شریعتی پلاتوی قبل از اذان صبح را جلوی دوربین اجرا می‌کرد به‌سراغ او رفتیم تا لحظاتی هرچند کوتاه به گپ‌وگفت بنشینیم، این اتفاق افتاد و این مجری باسابقه تلویزیون به نکات قابل‌توجهی اشاره کرد که مشروح آن در ادامه آمده است:

 

مخاطب سحرگاه تلویزیون باید به یک نکته تازه‌ای برسد

نجم‌الدین شریعتی مجری «سمت خدا» در پاسخ به این مطلب که "اجرای برنامه سحرگاهی «ماه من» قدری مخاطب را شگفت‌زده کرد، چرا که مدت‌ها شما را در جامه یک مستمع و شنونده دیده بود و حالا یک مجری تمام‌عیار با پلاتوهای جذاب و شنیدنی"، تصریح کرد: حقیقتاً قبلا هم گفته‌ام می‌ترسیدم اجرای قالب جدیدی از برنامه را بپذیرم، به‌خاطر اینکه یک تفاوت کاملاً جدی به‌چشم مخاطب نیاید که؛ آیا این شریعتی آن شریعتی است که ما می‌دیدیم؟ بنابراین باید یک طوری اجرا می‌کردم که هم خودم باشم و هم نباشم. این تفاوت به‌لحاظ وقت و مخاطب سحر است، ولی از آن‌جایی‌که مخاطب سحر را به‌شدت دوست دارم؛ چون کسی در دل شب تلویزیون را برای تماشا انتخاب می‌کند که قطعاً به‌دنبال یک آرامشی است و هم به یک محتوا و مطلبی دست پیدا کند، در واقع یک نکته تازه و جدیدی را بشنود یا ببیند.

 

تلاش می‌کنم پلاتوها پُرمفهوم، جدی و لطیف باشند

وی افزود: خیلی مطالعه بهترین محتواها و غنی‌ترین مطالب برای این لحظه‌های روحانی و نورانی، زمان‌بر است و خیلی تلاش می‌کنم پلاتوها پُرمفهوم، جدی و لطیف باشند و به دل و جان مخاطب بنشینند و اثرگذار باشند. از طرف دیگر وقتی در دل شب با یک نفر همراه می‌شوی، به او دل می‌دهی و این زلف گره می‌خورد این خودش یک حسّ غرور ایجاد می‌کند. بحمدالله تا به امروز بازتاب‌های خوبی گرفتم؛ یک سوم راه را رفته‌ایم و در دوران باقی‌مانده ان‌شاءالله بتوانیم «ماه من» را به کمال برسانیم. اشکالات و نقاط ضعف را رفع کنیم و ان‌شاءالله مردم این برنامه را دوست داشته باشند که دلمان به دعای مردم عزیزمان خوش است.

 

همیشه تلاش می‌کنم مخاطب را برای شنیدن حرف‌ها آزاد بگذارم

شریعتی در پاسخ به این سؤال که "جزو مجریانی هستید که برای مباحث شنونده و مستمع پروپاقرصی هستید و از طرفی سوار بر مباحث، سؤالات و نکات مهمی را مطرح می‌کنید این‌ موارد همان تحلیلی است که رهبر معظم انقلاب از اجرای شما داشته‌اند؛ این قابلیت‌ها از کجا می‌آید؟"، خاطرنشان کرد: قطعاً‌ یک بخش عمده آن از مطالعه می‌آید، یک بخشی هم بر اثر فکر کردن و شنیدن همین حرف‌هاست که برای خود من کلاس درسی است و خوشبختانه هر چند وقت یک بار هم برایم تکرار می‌شود. قطعاً این راه و روش بی‌تأثیر نیست، اما بسته به نوع اجرا حتی در گفتگوها چه در این برنامه و «سمت خدا» سعی کردم مراعات کنم، همیشه تلاش می‌کنم مخاطب را برای شنیدن حرف‌ها، آزاد بگذارم، چرا که بحث‌ها آرام، نرم و طمأنینه پیش می‌رود و در واقع به مخاطب یک فرصتی می‌دهیم.

 

بسیاری به من می‌گویند "چرا چالش نمی‌کنید؟!"

این مجری باسابقه تلویزیون افزود: بسیاری به من می‌گویند "چرا چالش نمی‌کنید؟" چون تعریف برنامه چالشی، این نیست! من خودم سَرم برای چالش، بگومگو و پیدا کردن سؤالاتی که در ذهنم است، درد می‌کند. در سحر دوست داشتم چنین اتفاقی بیفتد اما دیدم فضا اقتضا نمی‌کند؛ با دوستان مشورت کردیم و به این نتیجه رسیدیم همان شیوه را باید ادامه داد و مخاطب باید مجال و فرصتی برای شنیدن این حرف‌ها داشته باشد. اگر قرار است چنین اتفاقی بیفتد یک برنامه دیگر طراحی بشود و وارد آن حوزه‌ها و قالب‌ها بشویم.

 

از اول دنبال این نبودم که دیده شوم

وی با اشاره به اینکه مجری نباید دیده شود بلکه باید از پَسِ مسئولیت و تکلیفش بربیاید، خاطرنشان کرد: به‌نظرمن فضای چالش هم در اجرا لازم است اما نه تیم ما بلکه افراد دیگری هستند که باید به این عرصه ورود کنند. ولی آن چیزی که شخصاً از اول نگاهم بوده این است که مجری نباید دیده شود. مجری باید از پَسِ مسئولیت و تکلیفی که به او واگذار شده درست بربیاید. ممکن است این مجری دیده نشود ولی کارش را درست انجام می‌دهد، لذا از اول دنبال این نبودم که دیده شوم. به من می‌گفتند "باید در «سمت خدا» بنشینی مستمع باشی و یک لحظاتی هم اجرا کنی". اما «ماه من» به‌طور کلی طراحی متفاوت‌تری داشت که مجالی برای پلاتو و گفتگوهای صمیمانه‌تری بود.

 

به استیج و برنامه‌های بیرونی نمی‌روم

شریعتی در پاسخ به این مطلب که "شنیده‌ایم به‌خاطر شأن اجرای برنامه‌های معارفی تلویزیون، برنامه‌های بیرونی خصوصاً استیج‌های صنعتی و اقتصادی را نمی‌پذیرید" به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: همیشه دوست داشته‌ام در فضای دیگری با مخاطبم همراه باشم ولی خاستگاه من برنامه «سمت خدا» بوده و هست، کما اینکه طی 10 سال اجرای این برنامه، برنامه دیگری را حتی در شبکه‌های مختلف نپذیرفتم حالا چه برسد به استیج و برنامه بیرونی که نمی‌روم. احساس می‌کنم مجری باید به مخاطب خودش وفادار باشد و شأن اجرا و حیطه فعالیت خودش را حفظ کند. قطعاً این رویکرد و رفتار، احترام به مخاطب است، یعنی وقتی یک کاری را می‌پذیری ناخودآگاه، خودت را در یک چارچوب معرفی می‌کنی و یک چارچوب را می‌پذیری. من این چارچوب برنامه‌های معارفی را پذیرفته‌ام و سعی کردم در این چارچوب باشم. فعلاً برنامه خاصی برای ادامه این راه ندارم. ولی بازتاب‌های مثبتی که گفتم و لطفی که دوستان داشتند باید بنشینیم و ببینیم اگر یک ظرفیت و پتانسیلی هست از این پتانسیل چگونه استفاده شود.

هیچ حجابی بین من و مخاطب من نیست

وی درباره برگزیده شدن چند سال پیاپی به‌عنوان بهترین‌های تلویزیون در عرصه اجرا، تصریح کرد: من احساس می‌کنم دو نکته وجود دارد که در وهله اول، هرچه هست لطف خدا و نورانیت کلام حضرات معصومین(ع) است. دومین نکته هم این است که واقعاً من شخصاً در این سال‌ها هر حرفی که زدم به آن کلام باور داشتم، این نبوده که حرفی بزنم که آن را باور نداشتم. ممکن است در عمل کردن لنگ باشم ولی باور داشتم و دارم. تلاش می‌کنم به آن سمت و سو حرکت کنم، آن قله‌ای که در آیات و روایات حداقل در حوزه دین تعریف می‌کنند، لذا هیچ حجابی بین من و مخاطب من نیست. همچنین هیچ حجابی بین باور من و کلام من نیست. من آن چیزی را که باور دارم می‌گویم. قطعاً اگر این طور باشد مخاطب همزادپنداری می‌کند کافی است مخاطب تو را باور کند و آن موقع به سرمنزل رسیده‌ایم و این ارتباط برقرار می‌شود. اگر در این مدت لطفی بوده قطعاً به‌واسطه ارتباط دلی و عاطفی بوده است. به‌شدت برای مخاطبم احترام قائلم و احساس می‌کنم مقابل من نشسته‌اند و باید خودم را جمع‌وجور کنم و آداب یک مهمانی و یک گفتگو را به‌جا بیاورم.

تلویزیون دنبال انتقال زیبایی کلام معصومین باشد

مجری برنامه سحرگاهی تلویزیون، خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که برنامه‌سازان و مدیران مربوطه در عرصه ساخت برنامه‌های معارفی و مذهبی بایستی به آن توجه کنند که جوان‌ها هم مخاطب اصلی آن خواهند بود انتقال درست «زیبایی کلام معصومین(ع)» است، یعنی در واقع اگر بتوانیم کلام معصومین را زیبا، درست و همان‌طور که هست و خودشان فرمودند منتقل کنیم. حواس‌مان باشد جامعه امروز به چه‌چیزی نیاز دارد و جوان‌ها چه‌چیزهایی را می‌خواهند. حضرت علی(ع) می‌فرمایند "چه بد تجارتی است اگر بدانی دنیا می‌تواند بهای تو باشد خودت را یک وقت به دنیا نفروشی!"، همین را کافی است به مخاطب بگوییم، آیا راهگشا نیست؟ قطعاً هست. تلویزیون باید به این سمت حرکت کند و دنبال چیزهای عجیب و غریب نباشد؛ همین‌ حکمت‌ها کار خودشان را می‌کنند و بسیار مؤثرند.

هر شب اجرا برای من شب امتحان است

وی در خاتمه افزود: اجرا باید تخصصی شود و حوزه اجرا بسیار پیچیده است لذا به همین سادگی نیست که هرکسی که صدا و چهره خوبی داشته باشد، بتواند هر برنامه‌ای را اجرا کند. هر شب برای من همانند شب امتحان است و بعد از سال‌ها هنوز اجرا برای من یک امر عادی نشده است. اجرا مطالعه می‌خواهد و باید به موضوع و خط‌مشی برنامه اشراف کامل داشته باشیم.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: دوربین تلویزیون رهبر معظم انقلاب دین زیبایی جامعه عجیب و غریب جامعه حضرت علی دین رهبر معظم انقلاب عجیب و غریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۸۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود

مصطفی زیبایی نژاد مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران درباره برگزاری پویش «بهار قرآن، بهار ایران» گفت: پویش محوری و اساسی شهرداری با عنوان «بهار قرآن، بهار ایران» به مناسبت ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳ طراحی و اجرا شد؛ این نامگذاری با توجه به همزمانی بهار قرآن و طبیعت صورت گرفت و در ذیل آن پویش‌های فرعی دیگری نیز طراحی شد که از آن جمله می‌توان به پویش «روز اولی‌ها»، پویش «لشکر قدس»، پویش «عید بندگی»، پویش «آیات ابراهیمی» و ... اشاره کرد. 

زیبایی نژاد گزارشی از برنامه‌های اجرا شده در پویش «روزه اولی‌ها» مطرح کرد و گفت: سال گذشته نماهنگ و سرود روزه اولی‌ها در شهرداری تهران تولید و امسال نیز نماهنگ دیگری با صدای محمد حسین پویانفر و اجرای گروه سرود احسان تولید شد. این پویش در ابتدا در کلان شهر‌ها و سپس در دیگر شهر‌ها اجرا گردید و خوشبختانه کودکان و نوجوانان با این سرود ارتباط معنایی بسیار خوبی برقرار نمودند و کلیپ‌های متنوعی را برای ما ارسال کردند. در اواخر ماه رمضان نیز اختتامیه این پویش به همراه مراسم اجتماع ۷۰۰۰ نفری آن با حضور نوجوانان دختر روز اولی، وزیر کشور و جمعی از مداحان نام آشنای کشور مانند پویانفر، هلالی، امین قدیم، و عراقی و فصولی و سجاد محمدی در ورزشگاه شهید شیرودی برگزار شد. 

وی تاکید کرد: یکی از اتفاقات مهم و بزرگ حضور و اجرای سرود روزه اولی‌ها در صحن اصلی مصلی امام خمینی (ره) نماز عید سعید فطر با امامت رهبر انقلاب بود که پویش روزه اولی‌ها را به اوج خود رساند و این سرود در مراسم نماز عید شعید فطر با حضور ۳۰ هزار دانش آموز اجرا گردید. 

مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران از استقبال خوب نوجوانان از پویش لشکر قدس خبر داد و گفت: «لشکر قدس» دیگر برنامه فرهنگی شهرداری به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان بود که در ایام روز جهانی قدس طراحی و اجرا شد. مجموعه‌های مختلف شهرداری دست به دست هم دادند تا این برنامه با حضور نوجوانان و جوانان اجرا شود. علاوه بر این، برنامه‌های تلویزیونی و تولیدات رسانه‌ای متعددی در حین برگزاری این پویش اجرا و در نهایت اجتماع اصلی آن همزمان با راهپیمایی روز قدس با حضور خانواده‌ها و به یاد مادران شهدای غزه در میدان انقلاب برگزار شد و گروه سرود ۵۰۰ نفره به اجرای سرود لشکر قدس پرداختند؛ استقبال بسیار خوب مردمی از این برنامه نشان از موفق بودن آن داشت.

وی اضافه کرد: سومین پویش، ویژه برنامه «عید بندگی» بود که در روز عید سعید فطر به صورت ویژه برگزار شد؛ باید اشاره کنم یکی از اقدامات امسال شهرداری، برگزاری جشن بزرگ عید فطر بود؛ با توجه به اهمیت و بزرگی این عید مهم مسلمانان، جشن بزرگی طراحی و با کمک گروه‌های جهادی و مردمی اجرا شد. برگزاری استیج‌های تلویزیونی، پذیرایی فرهنگی، برپایی موکب‌ها، اجرای مسابقات ورزشی و ... بخشی از این ویژه برنامه بود. 

همچنین ۲ پویش قرآنی هم با محوریت آیات قرآنی توسط شورای عالی قرآن شهرداری تهران اجرا شد.

زیبایی نژاد درباره برنامه‌های میدانی شهرداری در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان توضیح داد و گفت: در ۵ نقطه اصلی شهر تهران، برنامه‌های میدانی تدارک دیده شد که اغلب آنها به مدتی بیش از ۳۰ روز برای شهروندان تهرانی اجرا گردید.   از جمله این برنامه‌ها می‌توان به «شهر رمضان» در پارک لاله، «شهر شهدا» در فرهنگسرای خاوران، «بهار میلاد» در برج میلاد، ویژه برنامه‌های رمضانی در بوستان مشاهیر اراضی عباس آباد و بهشت زهرا (س) اشاره کرد. علاوه بر این باید به برنامه افطار خونه سازمان زیباسازی شهرداری تهران که هر شب در بلوار کشاورز برگزار می‌شد اشاره کنم.

مدیر کل فرهنگی شهرداری درباره ویژه برنامه «بهار ایران» که در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران برگزار شد، گفت: ۱۵ منطقه شهرداری در بوستان‌های منتخب خود ویژه برنامه «بهار ایران» را در دهه اول نوروز و ماه مبارک رمضان اجرا کردند. ۷ منطقه دیگر نیز به صورت ویژه و به مدت ۵ شب برنامه‌هایی را برای گرامیداشت عید سعید فطر برگزار کردند. در مجموع پارک‌های منتخب از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران پذیرای شهروندان تهرانی بودند. 

وی خاطر نشان کرد: توزیع افطاری ساده یکی از برنامه‌های شهرداری در ماه رمضان بود. این مراسم هر شب در بوستان‌های منتخب مناطق ۲۲ گانه اجرا شد. علاوه براین، مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران خدماتی را به مساجد و دیگر مکان‌های عمومی شهر تهران ارائه داده است که در مجموع ۵ میلیون افطاری ساده در ایام ماه مبارک رمضان در سطح شهر توزیع گردیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • «برمودا» همه رازها را افشا می‌کند حتی راز آقای مجری!
  • زوج شاهنامه‌خوان بام ایران در شهر‌های ایران خوان خرد می‌گسترانند
  • «کودک شو» : تلاش بودجه‌سوز برای استمرار یک تجربه‌ی تمام‌شده
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • آغاز یک صبح با نشاط همراه با برنامه «صبح صبا»
  • ببینید | ردپای آبی
  • بررسی وضعیت عفاف و حجاب در برنامه «آرمان»
  • ۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود
  • برنامه‌های تولیدی رادیو بوشهر کیفی شود
  • ۲۷ سال برنامه‌های «راه شب» را اجرا کردم