Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@16:14:26 GMT

شیوه‌های غلط روزه‌داری

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۳۰۷۸

شیوه‌های غلط روزه‌داری

مدیر اجرایی کلینیک دیابت یزد و کارشناس تغذیه معتقد است که مشکل تغذیه جامعه امروز ناشی از عادات و رفتارهای غذایی اشتباه است و روزه‌داری سالم گامی برای اصلاح این عادات غلط است.

به گزارش ایسنا، سید محمدرضا آقایی» در نخستین همایش روزه‌داران کوچک با اشاره به ضرورت تغییر عادت‌های رفتاری مردم، اظهار کرد: متأسفانه این باور اشتباه است که جامعه با مشکل تغذیه‌ای روبرو است بلکه مشکل اصلی عادت‌ها و رفتارهای غلط شکل گرفته در بین مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه باید به روزه نگاه علمی به معنای گرسنگی کشیدن و تأثیر آن بر سلامت فرد داشته باشیم، تصریح کرد: طبق تحقیقات مرکز دیابت استان و پژوهش‌های بین‌المللی، بهترین زمان گرسنگی کشیدن بین ۸ تا ۱۴ ساعت و بهترین بازه زمانی بین ۲۵ تا ۳۰ روز است.

آقایی با بیان اینکه این آمار و ارقام مطابق با ایام روزه داری در دین مبین اسلام است، تصریح کرد: بدن انسان در طول سال برخی چربی‌ها را در خود ذخیره می‌کند ولی در زمان گرسنگی کشیدن به ترتیب قندها، چربی‌ها و سپس پروتئین‌ها را می‌سوزاند و مصرف می‌کند.

این مسئول با تاکید بر اینکه مسئله مهم در این رابطه روزه گرفتن به روش صحیح است، گفت: غذای مصرفی در ایام رمضان که در هنگام سحر و افطار صرف می‌شود، در صورت روزه‌داری سالم باید ۲۰ درصد کمتر از میزان غذای مصرفی ایام عادی سال باشد.

وی، سحری نخوردن را از شیوه‌های غلط روزه‌داری دانست و گفت: نخوردن وعده غذایی سحر برخلاف تصور برخی از افراد، نه تنها کاهش وزن را به دنبال نخواهد داشت بلکه چاقی را به عنوان مهمترین و اصلی‌ترین عارضه برای فرد روزه‌داری به همراه دارد.

آقایی، سالم بودن افراد از جنبه‌های جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی را از ضرورت‌های روزه‌داری سالم دانست و گفت: مبحث تغذیه که بسیار هم مورد علاقه خانواده‌هاست یکی از مسائلی است که هر چند زیاد اما به طور نادرست مورد توجه قرار می‌گیرد چرا که بسیاری از بیماری‌ها مانند فشار خون، دیابت و چربی در اثر تغذیه نادرست به وجود می‌آیند.

وی افزود: مهم‌ترین مسئله این است که باید منظم غذا بخوریم نه اینکه غذا نخوریم و این همان درس رمضان است به عبارتی در مواقع و ساعات مشخصی غذا مصرف شود، همانطور که افطار کردن زمان مشخصی دارد اما این موضوع در دیگر ایام سال کمتر رعایت می‌شود و غالباً ساعات منظمی برای تغذیه نداریم.

این کارشناس تغذیه بر تنوع مواد غذایی مصرفی افراد تاکید کرد و گفت: برخلاف نظر بسیاری از پزشکان که برخی غذاها مانند پیتزا، نان خامه‌ای، نوشابه و حتی پفک را منع می‌کنند، مصرف این مواد غذایی هیچ منعی ندارد منتها نکته مهم به اندازه و متعادل مصرف کردن این تنقلات است چرا که میزان غذا مهم نیست بلکه انرژی غذا اهمیت دارد.

وی در این مورد با اشاره به اینکه هر برش پیتزا برابر با یک وعده شام است، ادامه داد: متأسفانه برخی از عادات غذایی اشتباه، به صورت پرتکرار انجام می‌شود در حالی که برخی موارد مانند مصرف سبزیجات و میوه‌ها کمتر به عادت پرتکرار تبدیل می‌شود.

آقایی با بیان اینکه باید متمرکز غذا بخوریم، تاکید کرد: متمرکز غذا خوردن یعنی به آداب سفره پایبند بودن و این در حالی است که در زندگی‌های امروزی شاهد غفلت خانواده‌ها از سفره غذا هستیم و گاهاً وعده غذایی مهم صبحانه را نیز فراموش می‌کنیم.

نخستین همایش روزه‌داران کوچک ویژه مقطع سنی ۵ تا ۸ سال با اجرای برنامه‌های متنوع، شاهنامه‌خوانی کودک و قصه‌گویی برگزار شد. در این همایش کودکان وعده افطار خود هنگام اذان ظهر را صرف کردند و برای اولین بار با اعمال روزه و روزه‌درای به شیوه صحیح آشنا شدند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روزه داری منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۳۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش‌رنگ و لذیذ به شیوه خاله‌ها!

طرز تهیه مربای توت فرنگی ساده را بلدید؟ یا شما هم از آن دسته از افرادید که همیشه یک خاله، عمه یا زن‌عمویی دارند که هرسال بهار به آن‌ها یک شیشه مربای توت‌فرنگی هدیه دهد؟ 

زی‌سان: احتمالا شما هم با دیدن توت فرنگی‌های قرمز و خوشمزه ناخودآگاه دلتان هوس مربای توت فرنگی می‌کند. از آن جایی که بچه‌ها نیز معمولاً به پنکیک علاقه دارند، می‌توانید به جای شکلات‌های مضر، پنکیک‌ها را با مربای توت فرنگی خانگی و سالم تزئین کنید و این گونه از خواص توت فرنگی برای سلامتی نیز بهره ببرید. در ادامه طرز تهیه مربای خوشمزه توت فرنگی و راز‌های نگهداری طولانی مدت آن را به شما آموزش داده‌ایم؛ پس با زی‌سان همراه باشید.

آنچه در ادامه خواهید آموخت:

مواد لازم مربای توت فرنگی مراحل تهیه مربای توت فرنگی چگونه مربای توت فرنگی را طولانی مدت نگهداری کنیم؟

+ پیشنهاد: اگر خواص توت فرنگی را بدانید عاشقش می‌شوید!

مراحل تهیه مربای توت فرنگی

مرحله اول: ابتدا باید توت فرنگی‌ها را با آب سرد به خوبی بشویید سپس کلاهک آن‌ها را جدا کنید و درون آبکش بریزید تا آب اضافی توت فرنگی‌ها خارج شود.

مرحله دوم: یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ۱ لایه توت فرنگی داخل قابلمه بریزید سپس ۱ لایه شکر روی توت فرنگی‌ها بریزید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که توت فرنگی و شکر دستور تمام شوند.

مرحله سوم: درب قابلمه را بگذارید و آن را درون یخچال قرار دهید. حدود ۲۴ ساعت صبر کنید تا توت فرنگی‌ها آب بیندازند.

*نکته: به گزارش زی‌سان، پس از گذشت ۲۴ ساعت توت فرنگی‌ها آب می‌اندازند و شکر خیس می‌شود، اما اگر این اتفاق نیوفتاد یعنی توت فرنگی‌هایی که انتخاب کردید کم آب هستند و باید حدود نصف لیوان آب ولرم به مواد مربا اضافه کنید.

مرحله چهارم: قابلمه را روی حرارت بالای اجاق گاز قرار دهید. پس گذشت مدتی شکر کاملاً حل می‌شود و مواد شروع به جوشیدن و تولید کف می‌کند.

*نکته: حتماً از یک قابلمه مناسب استفاده کنید؛ چون در زمان تولید کف حجم مواد زیاد می‌شود و اگر قابلمه متناسب نباشد مواد مربا سرریز می‌شود.

مرحله پنجم: با یک ملاقه تمیز مربا را آرام هم بزنید تا کف تولید شده از بین برود و باعث سرریز شدن مواد مربا نشود.

مرحله ششم: در این مرحله آب لیمو ترش را بگیرید و به مواد مربا اضافه کنید.

*نکته: برای خوش‌طعم‌تر شدن مربا می‌توانید کمی وانیل به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم: پس از به جوش آمدن مواد مربا ۵ الی ۱۰ دقیقه زمان برای پخت مربای توت فرنگی صبر کنید. پس از گذشت این مدت یک بشقاب تمیز بردارید و حدود ۱ قاشق از آب مربا را درون بشقاب بریزید. حدود ۳۰ الی ۴۰ ثانیه صبر کنید تا خُنک شود سپس با دست امتحان کنید، اگر آب مربا به غلظت دلخواه‌تان رسیده بود یعنی مربای توت فرنگی خوشمزه شما آماده است. اما اگر آب مربا از انگشت‌تان سرازیر شد و غلظت کافی را نداشت ۲ الی ۳ دقیقه دیگر به زمان پخت مربا اضافه کنید.

مرحله آخر: پس از این که مربا آماده شد، حدود ۱۲ ساعت صبر کنید تا خوب خُنک شود سپس آن را درون شیشه‌های تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

پیشنهاد: در این روزهای گرم با یک اسموتی توت فرنگی خوشمزه از مهمان پذیرایی کنید!

چگونه مربای توت فرنگی را طولانی مدت نگهداری کنیم؟

به گزارش زی‌سان، یکی از نکات مهم که در ماندگاری مربا تأثیر دارد، غلظت آن است. اگر مربا بیش از حد غلیظ باشد، پس از مدتی سفت شده و شکرک می‌زند و برعکس اگر مربا رقیق باشد، پس از گذشت مدتی کپک می‌زند. برای این که بدانید آیا مربای شما غلظت مناسب دارد، کمی از آن را روی انگشت‌تان بریزید، اگر مربا از روی انگشت‌تان سرازیر نشد یعنی غلظت مربا مناسب است.

حتماً مربا را درون ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید.

بهتر است زمان پخت مربا برای هم زدن آن از قاشق چوبی استفاده کنید.

اضافه کردن آب لیمو ترش به مربا را فراموش نکنید؛ چون باعث شکرک نزدن آن می‌شود.

ظرفی که برای نگهداری مربا استفاده می‌کنید باید از قبل شسته و تمیز باشد.

از ظروف پلاستیکی برای نگهداری مربا استفاده نکنید.

وقتی مربا داغ است آن را درون شیشه نریزید، حدود ۱۲ ساعت پس از پخت، وقتی مربا کاملاً خُنک است غلظت آن مشخص می‌شود. پس ۱۲ ساعت صبر کنید سپس اگر غلظت مربا مناسب بود آن را درون شیشه بریزید.

حالا قبل از این‌که دست به کار شوید تا یک مربای لذیذ توت فرنگی درست کنید، روش‌های شستن و ضدعفونی‌کردن توت فرنگی را یاد بگیرید.

سخن پایانی

همان طور که می‌دانید مربا‌های آماده حاوی مواد نگهدارنده هستند و ممکن است این مواد نگهدارنده برای سلامتی کودکان، مادران باردار یا افراد مسن مضر باشد. شما می‌توانید با صرف کمی زمان و حوصله مربا‌های خوشمزه و سالم با میوه‌های فصلی درست کنید و در کنار عزیزان‌تان نوش جان کنید.

 

*طرز تهیه: زهرا راستین

tags # توت فرنگی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • شیوه حضور پوتین در فیلم زندگی خودش | تصویر
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش‌رنگ و لذیذ به شیوه خاله‌ها!
  • پرداخت وام فرزندآوری؛ شیوه جدید کلاهبرداران سایبری
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد