Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@19:31:30 GMT

ساخت خانه های خنک تر با چوب فراوری شده

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۳۳۸۱

ساخت خانه های خنک تر با چوب فراوری شده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، چوب هایی که به طور شیمیایی فراوری شده اند، احتمالاً به زودی نیاز به دستگاه های تهویه هوا را از بین می برند و می توانند داخل ساختمان را خنک تر کنند.

برای این منظور محققان دانشگاه مریلند به وسیله پراکسید هیدروژن (ماده ای که در وایتکس نیز وجود دارد) تغییراتی در ساختار سلولی چوب ایجاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چوب فراوری شده انرژی خورشید را منعکس می کند و در نتیجه اشعه های نور کمتری جذب ساختمان می شود.

خانه هایی که با چوب های فراوری شده، ساخته شوند در آب وهوای گرم، خنک تر می مانند و به این ترتیب نیاز به کنترل دمای داخل ساختمان نیز کمتر می شود. به گفته «لیانگ بینگ هو» مولف ارشد تحقیق این روند با حذف لیگنن از دیوار سلول های چوب انجام شده است.

لیگنین یک پلیمر پیچیدهٔ ساخته شده از واحدهای مولکولی فنیلپروپان است که در گیاهان تولید می شود و به سخت تر شدن گیاهان و در نتیجه تشکیل چوب منجر می شود. جالب آنکه چوبی که با این روش فراوری می شود سخت تر از نمونه های معمول خواهد بود و استحکام آن با فولاد قابل مقایسه است.

به طور خاص قدرت کششی آن حدود ۴۰۴ مگاپاسکال است. این میزان ۹ برابر بیشتر از قدرت کششی چوب معمولی است.

علاوه برتمام این موارد چوب فراوری شده گرمای تولید شده در داخل را جذب و در اتمسفر رها می کند. محققان با جایگزین کردن دیوارهای سقف و دیوار خارجی آپارتمان‌های مختلف در ۱۶ ایالت آمریکا متوجه شدند چنین چوبی می‌تواند ۲۰ تا ۳۵ درصد از مصرف انرژی بکاهد.

اما نکته منفی آن جاست که در ماه‌های سردتر سال نمی‌تواند گرما جذب کند در نتیجه به افزایش هزینه‌های گرمایشی ساختمان‌ها منجر می شود.

به همین دلیل کارشناسان پیشنهاد می کنند از این چوب در مناطقی استفاده شود که هوا به شدت گرم است.

پژوهش مذکور در نشریه Science منتشر شده است.

کد خبر 4625410

منبع: مهر

کلیدواژه: نوآوری تحقیقات علمی صنعت چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۳۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی

 امید احسنی، دانشجوی دکترای عمران گرایش مدیریت ساخت در زمینه ساخت بلوک بتنی سبک ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎده ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺎﻧبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻼﻣﯿﻦ گفت: هدف ساخت بتن سبک در صنعت ساختمان، کاهش وزن بار‌های مرده ساختمان و به تبع آن کاهش هزینه‌های ساخت و عملکرد بهتر سازه در هنگام زلزله است و از دیگر مزایای بتن سبک عایق صوت و عایق حرارت بودن آن است.

وی افزود: در پژوهش اخیر که منتج به ثبت اختراع ساخت بلوک بتنی سبک شد با بهره گیری از مواد ضایعاتی و بلااستفاده در جهت حفظ محیط زیست و رشد اقتصادی و در نتیجه رسیدن به اهداف توسعه پایدار توانستیم بتنی را بسازیم که تمام الزامات سبکی و مقاومتی محصولات مشابه را دارد، اما از مواد معدنی و طبیعی تجدید ناپذیر استفاده نمی‌شود وگام موثری در حفظ محیط زیست برداشته شده است.

احسنی ادامه داد: این اختراع ثبت شده برگرفته از پایان نامه دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی تفت با عنوان بررسی ساخت بتن سبک غیر سازه‌ای با استفاده از ضایعات پتروشیمی با رویکرد توسعه پایدار با راهنمایی دکتر منصور قلعه نویی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی و مشاوره دکتر محمدرضا جواهری تفتی هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تفت است و از دیگر مزایای این بلوک بتنی سبک کاهش قابل توجه انتقال حرارت و صوت می‌باشد. با استفاده از این محصول در ساخت دیوار‌های جانبی ساختمان، ضمن سبکی سازه، مصرف سوخت‌های فسیلی جهت تولید گرمایش و سرمایش ساختمان کاهش خواهد یافت و سبب کاهش آلودگی هوا و محیط زیست می‌گردد.

این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تفت گفت: همواره در دنیا تاکید بر روی توسعه پایدار است و فرایند توسعه پایدار دو اصل ناسازگار یعنی پایداری زیست محیطی وتوسعه اقتصادی را به یکدیگر پیوند می‌دهد که در این اختراع هر دو مزیت فوق با یکدیگر پیوند خورده اند.

وی ادامه داد: استفاده از مواد ضایعات حاصل از تولید ملامین که تا کنون هیچ کاربرد موثری برای آن تعریف نشده بود در این روش جایگزین مصالح متداول می‌شود و از دیگر ویژگی‌های محصول اخیر می‌توان به ارزان بودن محصول نسبت به محصولات مشابه، نسوز بودن محصول، قابلیت برش با اره و میخ پذیری، قابلیت اتصال با انواع ملات‌ها، حمل و نقل سریع و ارزان و سرعت اجرای بالا در ساختمان سازی اشاره کرد.

احسنی مدت زمان صرف شده برای ساخت این محصول و یافتن طرح اختلاط مناسب و ثبت اختراع آن را ۴ سال ذکر کرد و گفت: با احصاء استاندارد‌ها موفق به ثبت این اختراع در داخل کشور با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی شدیم.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی
  • بازسازی ساختمان بلدیه با کاربری فرهنگی
  • پروژه «خانه شهر» تاریخچه و گذشته تهران را به تصویر می‌کشد/ احیای بافت میدان امام‌خمینی