Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@11:49:12 GMT

داروهایی که هرگز نباید با الکل ترکیب شوند

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۰۱۱۵

ساعت24 -ترکیب الکل و دارو می تواند موجب علائمی شود که از موارد جزئی مانند حالت تهوع تا عوارضی پیچیده‌تر مانند آسیب دیدگی اندام، خونریزی معده، دشواری در تنفس و حتی مرگ را شامل می شوند.

به گزارش "مدیا فید"، ترکیب الکل و دارو می تواند موجب علائمی شود که از موارد جزئی مانند حالت تهوع تا عوارضی پیچیده‌تر مانند آسیب دیدگی اندام، خونریزی معده، دشواری در تنفس و حتی مرگ را شامل می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با برخی از داروها که هرگز نباید با الکل ترکیب شوند به همراه برخی خطرات سلامت ناشی از این اقدام بیشتر آشنا می شویم.

داروهای ضد اضطراب مانند آلپرازولام (زاناکس)، دیازپام (والیوم) و لورازپام (آتیوان)، داروهای ضد افسردگی مانند فلوکستین (پروزاک)، بوپروپیون (ولبوترین) و سرترالین (زولوفت)

خطرات: سرگیجه، خواب آلودگی، خطر اوردوز، خطر فشار خون بالا/حمله قلبی، دشواری در تنفس، اختلال در کنترل حرکتی، آسیب دیدگی کبد، مشکلات حافظه، و رفتار غیرعادی.

آنتی هیستامین ها مانند ستیریزین (زیرتک)، دیفن هیدرامین (بنادریل) و دیگر داروهای آلرژی

خطرات: خواب آلودگی، سرگیجه، افزایش خطر اوردوز.  

آنتی بیوتیک ها

خطرات: افزایش ضربان قلب، تغییرات ناگهانی در فشار خون، معده درد، استفراغ، سردرد، آسیب دیدگی کبد و کاهش کارایی.

داروهای افزایش توجه مانند آدرال و ریتالین

خطرات: سرگیجه، خواب آلودگی، اختلال در تمرکز، آسیب دیدگی احتمالی قلب یا کبد.  

داروهای فشار خون

خطرات: سرگیجه، غش، خواب آلودگی، مشکلات قلبی مانند آریتمی (ضربان نامنظم قلب).

داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین

خطرات: خونریزی داخلی یا افزایش خطر تشکیل لخته های خون، سکته مغزی یا حمله قلبی.  

داروهای کلسترول مانند آتورواستاتین (لیپیتور)  

خطرات: آسیب دیدگی کبد، افزایش گرگرفتگی و خارش، خونریزی معده.  

داروهای سرفه

خطرات: سرگیجه، خواب آلودگی، افزایش خطر اوردوز.  

داروهای مسکن افیونی تجویزی مانند ویکدودین و پرکوست

خطرات: سرگیجه، خواب آلودگی، افزایش خطر اوردوز، دشواری در تنفس، اختلال در کنترل حرکتی، رفتار غیرعادی و مشکلات حافظه.

داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل) و استامینوفن (تیلنول)

خطرات: آسیب دیدگی کبد، ناراحتی معده، خونریزی و اولسرها، ضربان قلب سریع.  

زنان و افراد پیر در معرض خطر بیشتری قرار دارند

در شرایطی که هر فردی باید از دستورالعمل ها پیروی کند، زنان و افراد پیر در معرض خطر بیشتری برای برخی عوارض جانبی منفی ترکیب الکل و داروها قرار دارند.

میزان آب موجود در بدن زنان کمتر از بدن مردان است، از این رو، سرعت پردازش الکل در بدن زنان آهسته‌تر است. با افزایش سن نیز سرعت پردازش الکل در بدن انسان کمتر می شود، از این رو، افراد پیر در معرض خطر بیشتری قرار می گیرند. همچنین، احتمال این که افراد پیر دارو مصرف کنند، بیشتر است.

البته خطر مصرف الکل تنها به ترکیب با داروها محدود نمی شود و مطالعات اخیر پیوند بین مصرف الکل و افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان نشان داده اند. حتی مصرف متوسط نوشیدنی های الکلی نیز می تواند موجب بروز تغییراتی در مغز شود.

اثر الکل بر مغز و بدن

مصرف بلند مدت نوشیدنی های الکلی، به ویژه مصرف بیش از حد، می تواند آسیب جدی به مغز و بدن انسان وارد کند و با عوارضی جدی مانند سیروز کبدی و زوال عقل همراه باشد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۰۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا

 استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا پردازش‌های سنگین گوشی نظیر بازی کردن یا خروجی گرفتن فیلم یا محتوا و همچنین استفاده طولانی مدت از آن هنگام شارژ کردن، باعث بالا رفتن دمای گوشی و افزایش چند برابری مصرف باتری خواهد شد.

از دیگر مواردی که ممکن است دمای گوشی را بالا ببرد به‌روزرسانی گوشی یا استفاده از نرم افزار‌های قدیمی که ایرادات آن توسط توسعه دهنده برطرف نشده است.

در بخش سخت افزاری نیز استفاده دائمی از داده‌های تلفن همراه و همچنین اتصال مداوم بلوتوث گوشی به دستگاه‌هایی مانند ساعت یا هدفون می‌تواند دمای گوشی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. فیلمبرداری یا فعال بودن مداوم دوربین گوشی نیز دیگر عاملی است که علاوه بر خالی کردن باتری گوشی می‌تواند دمای گوشی را به شدت بالا ببرد چرا که همزمان پردازنده و دوربین با یکدیگر فعالیت دارند و به این ترتیب دمای دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این استفاده از گوشی در محیط‌های بسیار گرم یا قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دمای گوشی را بالا ببرد. داغ شدن گوشی جدا از احتمال آسیب رساندن به دست کاربر و یا خطر انفجار گوشی، در صورت مداوم بودن این موضوع می‌تواند به پردازنده و قطعات سخت افزاری گوشی آسیب جدی وارد کند.

پایین آوردن دمای تلفن در هنگام شارژ

برای پایین آوردن دمای تلفن در زمان شارژ کاربر بهتر است گوشی خود را از شبکه وای فای یا داده تلفن همراه قطع کند و علاوه بر این اتصال گوشی به دستگاه‌های دارای بلوتوث نیز بهتر است به طور کامل قطع شده باشد.

گفتنی است که استفاده از شارژر‌های بیسیم و همچنین شارژر‌هایی با ولتاژ بالاتر از توان گوشی یا آدابتور‌های متفرقه نیز می‌تواند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرد که دلیل آن فشار آمدن به برد شارژ و باتری گوشی است.

نحوه صحیح شارژ کردن باتری گوشی

برای جلوگیری از افزایش دمای گوشی هنگام شارژ کردن بهتر است آن را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنند؛ این بازه همان بازه سلامت باتری گوشی است که توسط شرکت‌های سازنده تلفن همراه نیز تایید شده است. در صورت شارژ در این بازه، گوشی هرگز داغ نخواهد شد و کاربر می‌تواند پس از شارژ از گوشی خود به طور کامل استفاده کند.

پایین آوردن دمای گوشی در هنگام بازی یا پردازش سنگین

به طور کلی اجرای بازی‌های آنلاین یا دارای گرافیک بالا یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن دمای گوشی و آسیب رسیدن به باتری است. برای کاهش دمای گوشی در هنگام بازی کاربر نباید گوشی را به شارژ متصل کند چرا که این کار به باتری گوشی فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و باتری گوشی حرارت بالایی را از خود خارج می‌کند. جدا از این بهتر است کاربران هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا اینترنتی گوشی خود را از قاب محافظ خارج کنند تا پردازنده گوشی بتواند حرارت را از گوشی خارج کند و گوشی با دمای محیط سازگار شود.

گفتنی است که برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم گیمینگ فن‌های خنک کننده‌ای را تولید کرده اند که حتی برخی از آنها می‌تواند دمای گوشی را به زیر حالت عادی بیاورد و به این ترتیب از رسیدن آسیب به گوشی جلوگیری شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی در نور آفتاب

استفاده از گوشی در فضای باز و به خصوص زیر نور آفتاب یکی از عوامل اصلی برای بالا بردن گرمای گوشی است چرا که در این شرایط گوشی به طور خودکار نور صفحه نمایشگر را تا انتها افزایش خواهد داد و به این ترتیب مصرف باتری و دمای گوشی بالا خواهد رفت. 

علاوه بر این تابش نور خورشید بر گوشی باعث افزایش بسیار زیاد دمای گوشی خواهد شد و سلامت و عمر باتری و پردازنده گوشی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بهتر است کاربران زیر نور مستقیم و در دمای بالا از گوشی خود استفاده زیادی نداشته باشند و یا در صورت نیاز به محیط دارای سایه مراجعه کنند.

نرم افزار‌های عامل افزایش دما گوشی

برخی از نرم افزار‌ها که در پس زمینه فعالیت دارند می‌توانند دمای گوشی کاربر را افزایش دهند چرا که این نرم افزار‌ها به طور مداوم در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود هستند و به این ترتیب بخش زیادی از توانایی پردازش و همچنین حافظه رام دستگاه را درگیر خواهند کرد و به این ترتیب دمای گوشی نیز افزایش خواهد یافت. برای غیر فعال کردن دسترسی به پردازش پس زمینه کافی است کاربر وارد تنظیمات نرم افزار‌ها از بخش تنظیمات گوشی شده و با پیدا کردن نرم افزار‌های کم استفاده خود اقدام به خاموش کردن پردازش پس زمینه آنها کند.

کند شدن گوشی و افزایش دما حتی در مصارف عادی و روزمره هم خبر از درگیر شدن حافظه و پردازشکر به صورت همزمان می‌دهند که دلیل نرم افزاری آن ویروسی شدن گوشی است. برای رفع این مشکل بهتر است ابتدا کاربر یک نرم افزار آنتی ویروس برای گوشی خود نصب کند و در صورتی که مشکل برطرف نشد، کاربر باید به طور کامل اطلاعات گوشی را حذف و تلفن خود را در حالت کارخانه راه اندازی کند.

پر بودن گوشی باعث افزایش دما می‌شود

هنگامی که یک گوشی موبایل حافظه کافی نداشته باشد، پردازشگر نمی‌تواند پردازش‌های خرد یا همان اطلاعات کش را ذخیره کند و بنابراین به پردازنده فشار زیادی وارد خواهد شد که در نهایت این فشار خود را در قالب افزایش دمای پردازنده نمایش خواهد داد.

به طور کلی گوشی‌های هوشمند جدید با افزایش دما و رسیدن به دمای خطرناک برای گوشی، مانع از استفاده کاربر از گوشی می‌شود و کاربر در این شرایط اعلان رسیدن گوشی به دمای بسیار بالا را دریافت خواهد کرد. دراین صورت کاربر باید گوشی را از شارژ قطع کرده (هرچند که گوشی به صورت خودکار مانع از شارژ شدن می‌شود) و گوشی را محیطی سرد و بدون قاب قرار دهد. گفتنی است در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • فتوایی که درباره اگزوز خودرو صادر شد!
  • مسکن مجاز در دوران بارداری