Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن حسینی شاهرودی رئیس کمیته تنظیم بازار مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در سال ۹۷ حدود ۱۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی اختصاص یافت و در سال ۹۸ نیز مجدداً همین میزان اعتبارات به دولت جهت واردات کالاهای اساسی اختصاص داده شد.

وی با بیان اینکه علی رغم اختصاص این منابع همچنان شاهد گرانی کالاهای اساسی و نابسامانی در توزیع کالاها هستیم، افزود: عدم دستیابی اقشار آسیب پذیر به کالاهای اساسی با نرخ ارز ترجیحی از مشکلات مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به جلسات متعدد این کمیسیون با دستگاه‌ها برای بررسی راهکارهای مقابله با گرانی‌ها، اظهار داشت: علی‌رغم برگزاری این جلسات به نتیجه‌ای دست نیافتیم.

حسینی شاهرودی تأکید کرد: دولت توان اجرای قانون بودجه در مورد تأمین کالاهای اساسی را ندارد. طبق قانون بودجه سال ۹۸ باید فرآیند ثبت سفارش، تأمین ارز، خرید کالا، انتقال کالا به داخل کشور و توزیع آن در شبکه ای دقیق برنامه ریزی شود تا این کالاها به دست جامعه هدف برسد. باید این فرآیندها و حلقه‌ها در سامانه‌ای شفاف و روشن باشد.

وی با بیان اینکه بعد از گذشت حدود دو ماه از سال ۹۸ دولت هنوز چنین سامانه‌ای را ایجاد نکرده و سامانه‌های موجود نیز به یکدیگر متصل نشده اند، تاکید کرد: دولت و مجلس نمی‌توانند مدعی شوند که ۱۰۰ درصد کالاهای اساسی که با ارز دولتی وارد شده اند به جامعه هدف رسیده است.

نماینده مردم شاهرود در مجلس اظهار داشت دولت باید در قالب کالابرگ الکترونیکی کالاهای اساسی را توزیع می‌کرد، باید سهمیه‌بندی می‌شد تا موجب سوءاستفاده و رانت نشود بعد دقیقاً به دست جامعه هدف برسد ولی عملاً این اتفاق نیفتاد.

حسینی شاهرودی ادامه داد: طبق قانون بودجه قرار بود در صورتی که این سامانه‌های شفاف ایجاد نشود دولت ما به تفاوت ارز ترجیحی و نیمایی را به صورت نقدی در اختیار جامعه هدف قرار دهد، جامعه هدف افرادی هستند که زیر خط فقر قرار دارند و تحت پوشش کمیته امداد و یا بهزیستی قرار دارند.

وی گفت: مشکل اساسی ارز دو نرخی است هرجایی که ارز دو نرخی و یا چند نرخی بود مافیاها ایجاد می‌شود و شبکه ایجاد می‌کنند و زورش بر تصمیماتی که در دولت و مجلس گرفته می‌شود می‌چربد، باید دست این رانت را قطع کرد.

رئیس کمیته تنظیم بازار مجلس تأکید کرد: وقتی که فضا برای سوءاستفاده ایجاد می‌شود مبارزه با آن سخت است دستگاه نظارتی و قوه قضائیه ما توان مبارزه با این شبکه وسیع را ندارد.

حسینی شاهرودی تصریح کرد: ایراد اصلی از دولت است که فضا و بستر ایجاد چنین شبکه ای را فراهم کرده است، برای مبارزه با این موضوع باید به چند نرخی بودن ارز پایان دهیم.

کد خبر 4624012

منبع: مهر

کلیدواژه: ارز مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۰۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نانوایی‌های پدافندی در یزد ایجاد شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد از ایجاد چند نانوایی پدافندی در هر شهرستان استان یزد برای مواقع اضطراری خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدعلی شاه‌حسینی صبح امروز در نشست کارگروه آرد و نان استان یزد با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه تامین نان مراکزی از جمله بیمارستان‌ها، واحدهای بزرگ و دانشگاه‌ها اظهار داشت: در این زمینه با تاکید بر ضرورت تامین نان مورد نیاز واحدها در همان محل، اقداماتی از سال گذشته صورت گرفت.

وی افزود: موضوع آرد و نان با توجه به تاثیر مستقیمی که بر سبد غذایی و سفره مردم دارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل در کارگروه آرد و نان مسائل مختلف از جمله تامین آرد، رفع مشکلات نانوایی‌ها، افزایش کیفیت نان و سایر مسائل مرتبط به صورت جدی مورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد خاطرنشان کرد: این اهمیت سبب شد که پس از اصلاح یارانه‌ها هم دولت یارانه مربوط به آرد و نان را قطع نکند تا مشکلی برای شهروندان به وجود نیاید.

شاه حسینی تامین با کیفیت و به موقع آرد مورد نیاز نانوایی‌ها را مهم ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه در این زمینه به خوبی عمل شده و همچنین پیگیری شده و لازم است که ارائه تسهیلات به نانوایی‌ها با جدیت بیشتری دنبال شود.

وی یکی از اقدامات بسیار خوب صورت گرفته در استان یزد را ایجاد نانوایی‌های پدافندی دانست و افزود: در حال حاضر در تمامی شهرستان‌های استان یزد نانوایی‌هایی به عنوان پدافند مشخص و معرفی شده‌اند تا در زمان مورد نیاز مشکلی برای مردم وجود نداشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد با بیان اینکه هر شهرستان چند نانوایی برای این منظور دارد گفت: این نانوایی‌ها در مواقعی مانند زمان‌های قطع گاز می‌توانند نان مورد نیاز مردم را با سوخت جایگزین تامین کنند و به این صورت آمادگی برای مواقع ضرورت وجود دارد.

شاه حسینی با تاکید بر اینکه آرد مورد نیاز برای بحث پدافندی برای نانوایی‌ها در نظر گرفته شده گفت: این اقدام در حوزه پدافندی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود و کاهش نگرانی‌ و مشکلات مردم در زمان‌های بحران احتمالی را به دنبال دارد.

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • نانوایی‌های پدافندی در یزد ایجاد شد
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • برگشت برنج و روغن به کالاهای مشمول ارز ترجیحی!
  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • ۶۰ درصد صندلی‌های دور دوم مجلس به صورت الکترونیک انتخاب می‌شود
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد