Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@00:53:53 GMT

عوامل مصرف مواد مخدر

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۰۳۷۷

در دنیا برخی کشورها به دلیل اینکه سالانه هزینه‌ های هنگفت مالی و جانی برای مبارزه با موادمخدر پرداخت می‌کردند قوانین خود را تغییر داده و مبارزه‌شان را در سطح بین‌ المللی ادامه دادند. برخی از کشورها در راستای اعمال سیاست‌های جدید، مصرف خاصی از مواد مخدر را قانونی اعلام کردند که بر اساس این قانون، افرادی که نیاز واقعی دارند می‌توانند تا حد معین مصرف داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : شکور پورحسین‌ شقلان نماینده مجلس نوشته است: ما باید به این موضوع بپردازیم که چه عواملی باعث می‌شود مصرف مواد مخدر به سن ۱۲ الی ۱۳ سالگی شیوع پیدا کند. در بسیاری از کشورها حتی خرید یک مُسَکِن ممنوع است و پیگیری‌ های جدی را لحاظ می‌کنند. گاهی کشوری مثل عربستان با قوانین سرسختی که دارد به شدت با مصرف و قاچاق مواد مخدر مبارزه می‌کند و هیچ ارفاقی هم قائل نیست. جای سوال اینجاست چرا در کشور ما علی‌رغم سختگیری و اعدام‌ها نتوانسته‌ایم کنترل دقیقی در این زمینه داشته باشیم تا آمار مصرف مواد مخدر را کاهش دهیم؟ جواب این است که نگاه دولت‌ها به سیاست‌گذاری در حوزه مواد مخدر باید تغییر کند.
مبارزه با مواد مخدر توسط دولت ایران، مبارزه کافی نیست و همکاری بین‌المللی جدی را می‌طلبد. ایران باید بدون اغماض قاچاق مواد مخدر را در مرزها کنترل کند و این اراده برای کنترل از هر امری واجب‌تر است. ایران کشور جوانی است، اگر رِنج سنی را در مصرف مواد مخدر، گل، قلیان و سیگار محاسبه کنیم می‌بینیم که مصرف‌ کنندگان آن اغلب جوانان هستند. یکی از ارکان توسعه یک کشور نیروی انسانی است؛ برای سرمایه انسانی باید برنامه‌ریزی خوبی داشته باشیم در غیر این‌ صورت نه تنها نمی‌توانیم از این ظرفیت و پتانسیل استفاده کنیم که حتی امکان دارد سوق پیدا کردن برخی از این قشر به مواد مخدر تبدیل به دغدغه هر روزه مسئولان و جامعه شود.
بیکاری، یک معضل جدی است که در طول دهه‌های اخیر به یک بحران تبدیل شده است. جوانی که کار آبرومند و شرافتمندانه داشته باشد ذهنش درگیر کار می‌شود و از طرفی می‌تواند تشکیل خانواده دهد. در کنار این موضوع، برقراری تفریحات سالم و ورزش که از سوی دولت‌ ها اندیشیده می‌شود (مشروط بر اینکه زیرساخت‌ های لازم را داشته باشیم) باید در زندگی جوانان نقش پررنگ‌تری داشته باشند که در این صورت روی آوردن به مصرف مواد مخدر کمتر می‌شود. یعنی دولت‌ها موظفند هم شرایط فیزیکی تفریحات سالم را برای جوانان مهیا کنند و هم در این راستا روی به فرهنگ‌سازی بیاورند. زمانی که تبلیغ به درستی انجام شود، مردم اقبال بیشتری را نسبت به گذشته از خود نشان می‌دهند.
پرستیژ دولت‌ ها در دنیا با ورزش سنجیده می‌شود و برای بسیاری از کشورها به‌ عنوان اقتصاد، تلقی و جنبه ارز آوری دارد. در کشور ما در حوزه ورزش، سرمایه‌ گذاری‌ های خوبی نداشتیم. ورزش و جوانان همیشه پیوند مستقیمی داشتند، ولی متاسفانه در کشور ما زیرساخت‌ های لازم برای استفاده جوانان از امکانات تفریحی و ورزشی فراهم نشده است.
ساختارهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی موجود در کشور ما با سایر کشورها متفاوت است. در این راستا محدودیت‌های قانونی، شرعی و عرفی در ایران وجود دارد و دولت‌ ها نتوانستند آن‌ طور که باید و شاید زیرساخت‌های لازم را برای ایجاد نشاط و شادابی به ویژه در بین جوانان فراهم کنند. یکی از محدودیت‌ های ایران این است که مکان‌های تفریحی مثل کلوب‌ های شبانه ندارد و قوانین دست و پاگیری وجود دارد مثل اینکه مغازه‌ها از ساعت ۱۲ شب به بعد حق ندارند کار کنند و چنانچه بسته نباشند جریمه می‌شوند، در حالی که در سایر کشورها اماکن خرید و فروش و پاساژها تا صبح دایر هستند، ولی در کشور ما حتی یک آبمیوه فروش حق ندارد بعد از ساعت ۱۲ شب کار کند که این موضوع هم به اقتصاد و بازار آسیب زده و هم روحیه مردم را تحت تاثیر قرار داده است. اگر جایی برای تخلیه انرژی جوان وجود نداشته باشد جوان به سمت مصرف مواد مخدر سوق پیدا می‌کند. زمانی که مکان‌های تفریحی در کشور فقط سفره‌ خانه‌ هایی باشد که صرفاً قلیان در آن مصرف می‌شود، وضعیت همین است.
منبع: روزنامه روزان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مواد مخدر اعتیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۰۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۸ درصدی سرقت در پایتخت

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار غلامعباس محمدیان، در دیدار با رئیس کل دادگستری استان تهران به تشریح گزارشی از عملکرد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ پرداخت و گفت: برخورد با سرقت یکی از اولویت‌های اصلی پلیس است و در همین راستا نیز تمهیداتی را برای کاهش سرقت، افزایش قدرت کشف و قطع جریان‌های واسط نظیر مال‌خران و … اتخاذ کردیم. در نهایت نیز خوشبختانه با اقدامات و تلاش‌های صورت‌گرفته در سال گذشته شاهد کاهش ۱۲ درصدی سرقت در پایتخت بودیم.

وی با بیان اینکه اقدامات خود برای مقابله و مبارزه با سرقت را در سال ۱۴۰۳ نیز با قوت و جدیت ادامه دادیم، افزود: در نتیجه اقدامات انجام شده نیز تا این لحظه شاهد کاهش ۱۸ درصدی سرقت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل هستیم.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ ادامه داد: در حوزه سرقت خودرو شاهد کاهش ۲۲ درصدی و همچنین کاهش ۲۰ درصدی در حوزه سرقت موتورسیکلت هستیم. تعداد تماس‌ها با ۱۱۰ نیز در این مدت ۲۲ درصد کاهش داشته است.

محمدیان از افزایش ۲۰ درصدی کشف مواد مخدر در پایتخت در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: دغدغه و اولویت دیگر ما موضوع مواد مخدر است. در این راستا چندین اقدام را در دستورکار قرار دادیم و همزمان با برخورد با باندها و قاچاقچیان دانه‌درشت، دستگیری خرده‌فروشان و جمع‌آوری معتادان متجاهر را نیز در دستورکار قرار دادیم.

وی افزود: در سال جاری و صرفاً در فروردین ماه کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۹ درصد افزایش داشته که این توفیق بدون شک با همراهی دستگاه قضائی استان و دادسرای عمومی و انقلاب و دادستان تهران حاصل شده است.

محمدیان در پایان گفت: اگر توفیقی حاصل شده بدون شک بخش اعظمی از آن مدیون سیاست گذاری و تدابیر ابلاغی توسط مدیریت و مسئولان دستگاه قضائی در استان تهران است که به‌رغم تحمل تمامی فشارها، سارقان را در زندان نگهداشته و در مراقبت‌های بعد از خروج زندانیان نیز در زمینه پیشگیری از وقوع جرم مساعدت و همکاری صورت گرفت که به همین دلیل نیز از مجموعه قضائی تهران تشکر می‌کنم.

کد خبر 6086709

دیگر خبرها

  • کشف و ضبط ۱۰ کیلوگرم مواد مخدر در بروجرد
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • قلیان اکسیژن پرتگاهی جدید برای جوانان/ جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • ۶۶ کیلوگرم مواد مخدر در اندیمشک کشف شد
  • کاهش ۱۸ درصدی سرقت در پایتخت
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • مواد توهم‌زا موجب تسریع در روند مرگ سلولی می‌شود
  • مواد توهم‌زا چه عارضه هایی دارند/ تسریع در روند مرگ سلولی