Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@19:38:20 GMT

انتقاد از آلودگی برخی قنات‌های یزد با شبکه فاضلاب

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۱۵۴۸

انتقاد از آلودگی برخی قنات‌های یزد با شبکه فاضلاب

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با بیان این که طبق قانون تمام مؤسسات و شرکت‌هایی که از آب استفاده می‌کنند، موظف هستند با نصب تجهیزات لازم مانع آلودگی محیط زیست شوند، گفت: با عوامل آلوده کننده آب برخورد جدی صورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی جوادیان زاده در نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان یزد با تاکید بر اهمیت آب و بهره‌وری بهینه از این منابع، اظهار کرد: حیات استان‌ها وابسته به آب است و اگر این منابع با مشکل مواجه شود، در تأمین آب استان مشکل جدی خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نصب کنتورهای هوشمند اقدامی مهم در راستای حفظ این منابع با ارزش بود اما افزایش قیمت‌ها این طرح را متوقف کرد که با اتخاذ تدابیر مختلف از جمله نصب تابلو قطع کن و تلاش برای تأمین تسهیلات خرید کنتور، سعی کرده‌ایم تا این مشکل را حل کنیم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با اشاره به آمار ۵۰ درصدی نصب کنتورهای کشاورزی در استان، خاطرنشان کرد: در راستای توجه بیش از پیش به بحث حفاظت از منابع آب، در سال جاری ۱۰ دشت استان به طور کامل به کنتور هوشمند مجهز می‌شوند.

جوادیان زاده با انتقاد از آلودگی قنات‌ها از طریق شبکه فاضلاب، تصریح کرد: برخی از قنات‌های استان به دلیل قرارگیری در نزدیکی مناطق مسکونی یا تجاری آلوده شده‌اند که در این مورد برخورد لازم با عوامل آن صورت خواهد گرفت زیرا طبق قانون تمام مؤسسات و شرکت‌هایی که از آب استفاده می‌کنند، موظف هستند با نصب تجهیزات لازم مانع آلودگی محیط زیست شوند.

وی تصریح کرد: در صورت آلوده شدن منابع آب قابلیت برگشت آن وجود ندارد بنابراین ضروری است همه دستگاه‌ها و مردم حمایت لازم در این خصوص را داشته باشند.

این مسئول با بیان این که جنبه روانی بارندگی‌ها منجر به افزایش میزان مصرف خانوارها شده است، اظهار کرد: با تاکیداتی که در سال گذشته صورت گرفت شهرداری‌ها در مصارف آب فضای سبز ۲۸ درصد کاهش داشتند ولی این نگرانی وجود دارد که با بارندگی‌های امسال این تصور به وجود آید که مشکل بی‌آبی استان به طور کلی رفع شده و شهرداری‌ها روند افزایشی در مصرف آب فضای سبز را داشته باشند.

وی به اهمیت اجرای نظام آبیاری شبانه از سوی شهرداری‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: به دلیل این که امسال هیچ کدام از دشت‌ها به حالت تعادل نرسیده است، هنوز شاهد افت سطح آب زیرزمینی در همه دشت‌های استان خواهیم بود بنابراین در همه بخش‌ها همچنان نیازمند صرفه‌جویی در آب هستیم از جمله باید شهرداری‌ها همانند گذشته آبیاری فضای سبز را در شب و اوایل صبح انجام دهند.

خطر آلودگی‌های زیست محیطی در قنوات زارچ

فرماندار یزد هم در این جلسه با تاکید بر لزوم حفاظت از قنات‌ها در برابر آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از فاضلاب، گفت: زارچ یکی از مناطقی است که احتمال آلودگی آب قنات آن وجود دارد به همین دلیل تصمیماتی مبنی بر حفر چاه جدید به منظور دفع فاضلاب و آلوده نشدن قنات‌های زارچ گرفته شد.

وی افزود: شناسایی و معرفی سایر منابع آلوده‌کننده آب قنات زارچ از دیگر اقدامات در دستور کار فرمانداری است تا با پیگیری‌های لازم سلامت مردم استان در معرض خطر قرار نگیرد.

رستگاری به لزوم همکاری همه دستگاه‌ها برای جلوگیری از نشت فاضلاب در داخل قنات‌ها تاکید کرد و گفت: آلودگی آب قنات از طریق فاضلاب‌ها، عمده‌ترین دلیل آلودگی قنات است.

«محمد حسین باقری» رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد و اشکذر شرکت آب منطقه‌ای یزد با بیان این که در سال گذشته تعرض به خط انتقال آب و وابستگی یزد به این آب، شرایط سختی را برای استان فراهم کرد، افزود: این شرایط منجر به اتخاذ تصمیماتی از جمله اجرای طرح خاموشی چاه‌ها به مدت ۵۰ روز در شهرستان یزد و همچنین کشف و انسداد ۶۷ حلقه چاه غیرمجاز شد.

وی با اشاره به این که اجرای این طرح باعث صرفه‌جویی در مصرف ۹ میلیون متر مکعب آب شد، گفت: مردم و مسئولان نباید بارندگی‌های اخیر را دلیلی برای عدم صرفه‌جویی در زمینه آب بدانند.

باقری به تجهیز ۶۷ درصد از چاه‌های صنعتی شهرستان یزد به کنتور هوشمند، اشاره و خاطرنشان کرد: در خصوص چاه‌های کشاورزی نیاز به اهتمام بیشتر کشاورزان در نصب کامل کنتورهای هوشمند است.

وی همچنین اظهار کرد: قرار است با همکاری مدیران بانک‌های استان، به کشاورزان تسهیلاتی ارائه شود تا با حذف واسطه، خرید کنتور هوشمند برای آن‌ها ارزان‌تر انجام شود.

باقری در ادامه به ضرورت حفظ بهتر رودخانه مرکزی شهر یزد پرداخت و گفت: اقدامات اخیر در خصوص آزادسازی بستر رودخانه ارزنده است ولیکن نیاز است طرح جامع جمع‌آوری و دفع آب‌های سطحی شهر یزد که در دستور کار شهرداری است در اسرع وقت نهایی و گزارش آن به شورای حفاظت ارسال شود.

این مسئول به اقدامات انجام شده در خصوص طرح‌های فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی، خاطرنشان کرد: طرح‌های داناب، سپاس آب، تشکل آب‌بران و برگزاری نشست‌های منسجم با کشاورزان از اقدامات در حال انجام در سطح شهرستان است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قنات منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب و فاضلاب شهر ایلام اختصاص یافت

حسن بهرام‌نیا استاندار ایلام در دیدار با معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور، اظهار کرد: سازمان‌های امدادرسان نظیر؛ سازمان مدیریت بحران و هلال احمر همواره در مواقع بحران در کمک‌رسانی به مردم نقش‌آفرین بودند.

وی افزود: استان ایلام ۶۳ درصد کوهپایه و کوهستانی و ۳۷ درصد دشت است که در مقایسه با سایر استان‌های کشور شرایط خاص خود را دارد.

استاندار ایلام گفت: امسال از نظر میزان نزولات جوی با سال ۹۸ برابر و حتی میزان بارش بیشتر بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد، اما امسال با نگاه فنی و کارشناسی و با تدابیر پیشگیرانه، پاک‌سازی و لایروبی و گابیون‌بندی امسال با وجود افزایش نزولات جوی، تلفات و خسارت نداشتیم.

بهرام نیا با اشاره به فرسودگی شبکه آب و فاضلاب و مسیل‌ها در استان ایلام، عنوان کرد: در نشستی مشترک با حضور دکتر مخبر معاون اول رییس‌جمهور و وزیر نیرو مصوب شد که ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل‌ها و شبکه آب و فاضلاب استان ایلام اختصاص یابد که این اعتبار به صورت مشترک و برابر بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو تامین می‌شود.

وی با اشاره به صدای توأم با لرزش زمین در شهرستان چرداول، گفت: این صدا‌ها ناشی از حرکت و فعل و انفعالات صفحات و لایه‌های زیرین زمین است که تحقیقات این موضوع توسط ۲ تیم زمین‌شناسی و لرزه نگاری درحال بررسی است که امیدواریم اعتبارات این موضوع بطور کامل تامین شود.

استاندار ایلام از رییس سازمان مدیریت بحران کشور خواست تا تجهیزات و امکانات خاص و ماشین‌آلات مورد نیاز استان، در اختیار هلال احمر و نهاد‌های خدمات‌رسان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه انتظار داریم که خسارت‌های ناشی از سیل و دیگر بحران‌ها در موعد مقرر پرداخت شود، ابراز کرد: ضرورت دارد خسارات ناشی از سیل سال ۹۸، به خسارت‌دیدگان پرداخت شود.

استاندار ایلام با اشاره به نزولات جوی و خسارت به محصولات کشاورزی در شهرستان دهلران، یادآور شد: بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی بخش مرکزی، موسیان و دشت‌عباس در شهرستان دهلران در بارندگی‌های اخیر دچار خسارت شد که انتظار می‌رود در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه و به شیوه‌های دیگری به این کشاورزان کمک شود.

وی مطرح کرد: برای ایجاد ۱۰۰ سازه سنگی و ملاتی آبخیزداری، بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که درخواست تامین این مبلغ اعتبار داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی
  • ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب و فاضلاب شهر ایلام اختصاص یافت
  • رینگ چهارم با منابع استانی تکمیل نمی‌شود/ آلودگی هوا دغدغه اصلی برای اصفهان است
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • ۱۸ هزار میلیارد برای اصلاح مسیل و شبکه فاضلاب ایلام اختصاص یافته است
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد
  • احتمال پس‌زدگی روان آب‌ها از شبکه فاضلاب خانگی یزد
  • آماده باش اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد
  • بررسی مسائل و وضعیت فاضلاب معابر شهر سلماس