Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@07:57:48 GMT

چگونگی کمک واقعیت مجازی به تشخیص زودهنگام آلزایمر

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۵۴۸۴

چگونگی کمک واقعیت مجازی به تشخیص زودهنگام آلزایمر

یک مسیریابی به واسطه واقعیت مجازی(VR) می‌تواند بیماران مبتلا به اختلالات شناختی خفیف مرتبط با سن را از بیماران مبتلا به مراحل اولیه بیماری آلزایمر به دقت تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک مطالعه جدید و هیجان‌انگیز از محققان دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد که چگونه یک آزمون مسیریابی در واقعیت مجازی می‌تواند نسبت به دیگر آزمون‌های شناختی استاندارد که به عنوان آزمون‌های استاندارد طلایی شناخته می‌شوند، به خوبی پیش‌بینی کند که بیماران در مراحل اولیه بیماری آلزایمر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدتی است که محققان دریافته‌اند یکی از اولین قسمت‌های مغز که از تحلیل عصبی مربوط به بیماری آلزایمر رنج می‌برد، قشر اینتورهینال(entorhinal cortex) مغز است. منطقه‌ای از مغز که به طور ویژه در زمینه‌های ناوبری و مسیریابی فضایی دخیل است.

اختلال شناختی خفیف(MCI) نیز اغلب یکی از اولین نشانه‌های بیماری آلزایمر است. با این حال MCI همیشه به آلزایمر منجر نمی‌شود، چرا که در برخی موارد تنها می‌تواند یک محصول جانبی ناشی از پیری باشد که با تمرینات جسمانی ساده به طور مؤثر قابل درمان است.

ایده توسعه این ابزار تشخیصی مبتنی بر واقعیت مجازی این است که این آزمایش ناوبری می‌تواند به تشخیص اینکه کدام بیماران مبتلا به MCI بیشتر احتمال دارد به بیماری آلزایمر کامل مبتلا شوند، کمک کند.

"دنیس چان" از دانشگاه کمبریج می‌گوید: سلول‌های مغزی مرتبط با مسیریابی در جوندگان و انسان‌ها مشابه است، بنابراین تست مسیریابی ممکن است به ما اجازه دهد که آلزایمر را زود شناسایی کنیم.

وی افزود: سال‌ها بود که ما می‌خواستیم چنین کاری را انجام دهیم، اما اکنون تنها تکنولوژی واقعیت مجازی است که تا آنجا پیش رفته است که می‌توانیم این تحقیق را روی بیماران انجام دهیم.

محققان دانشگاه کمبریج یک مسیریابی واقعیت مجازی طراحی کرده‌اند که به طور خاص برای آزمایش اختلال در قشر اینتورهیتال فرد طراحی شده است.

محققان ۴۵ فرد بتلا به اختلالات شناختی ضعیف(MCI) را برای تشخیص اینکه تنها به MCI مبتلا هستند یا خطر ابتلاء به آلزایمر در آنها بالا است آزمودند. نمونه‌های مایع مغزی-نخاعی از همه افراد مورد مطالعه برای آزمایش زیست‌نشانگرهای مربوط به آلزایمر گرفته شد و ۱۲ مورد مثبت شناسایی شد.

محققان پس از انجام آزمایش مسیریابی واقعیت مجازی متوجه شدند که تمام افراد مبتلا به MCI که دارای نشانگرهای آلزایمر بودند نسبت به کسانی که فقط مبتلا به MCI بودند در انجام وظایف خود بدتر عمل کردند.

همچنین این آزمایش نشان داد که برای شناسایی بیمارانی که دارای احتمال زیادی برای ابتلاء به آلزایمر هستند نسبت به سایر آزمون‌های شناختی که در حال حاضر در کلینیک‌ها یا تحقیقات مورد استفاده قرار می‌گیرد بهتر عمل می‌کند.

محققان می‌گویند این آزمایش می‌تواند به عنوان یک ابزار تشخیصی زودهنگام برای تشخیص بیماران مبتلا به آلزایمر و همچنین در آزمایشات آینده برای توسعه داروهای آلزایمر مفید باشد.

این آزمون واقعیت مجازی می‌تواند به عنوان یک معیار برای نظارت بر پیشرفت بیماری و بهبود شناختی بیماران استفاده شود.

یکی از گام‌های بعدی محققان این است که این کشف را به یک برنامه (اپلیکیشن) مفید تبدیل کنند که می‌تواند این تست خاص را به مجموعه‌ای از سایر اندازه‌گیری‌های قابل دسترس برای تشخیص شروع آلزایمر و نظارت بر پیشرفت آن اضافه کند.

"چان" می‌گوید: ما در جهانی زندگی می‌کنیم که دستگاه‌های تلفن همراه تقریباً همه جا هستند و بنابراین رویکرد مبتنی بر توسعه یک اپلیکیشن برای تشخیص بیماری آلزایمر با حداقل هزینه اضافی و در مقیاس وسیع‌تر از اسکن مغز و دیگر رویکردهای تشخیصی فعلی یک رویکرد راهگشا است.

این مطالعه در مجله Brain منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلزايمر واقعيت مجازي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۵۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

این نوع سردرد‌ها که به "سردرد‌های خوشه‌ای" معروف هستند، بسیار دردناک بوده و می‌توانند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت در هر بار طول بکشند. این مطالعه جدید نشان داد افرادی که به این نوع سردرد مبتلا هستند ممکن است بیش از سه برابر بیشتر در معرض سایر بیماری‌های پزشکی مانند بیماری قلبی یا اختلالات روانی قرار داشته باشند.

«کارولین ران»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «در سرتاسر جهان، سردرد تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی افراد، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «نتایج ما نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای با افزایش خطر ابتلاء به سایر بیماری‌ها مواجه هستند.»

این مطالعه شامل بیش از ۳۲۰۰ سوئدی ۱۶ تا ۶۴ ساله بود که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند. بیشتر آن‌ها مرد بودند، زیرا مردان بیشتر در معرض سردرد‌های خوشه‌ای هستند. محققان آن گروه را با ۱۶۲۰۰ نفر بدون سردرد مقایسه کردند که از نظر سن، جنسیت و عوامل دیگر مشابه بودند.

محققان سوابق کاری افراد را بررسی کردند تا مشخص کنند که افراد چند روز در سال به دلیل بیماری و ناتوانی از کار غیبت می‌کنند.

یافته‌ها نشان داد افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای به طور متوسط ۶۳ روز به دلیل بیماری و ناتوانی غیبت از محل کار داشتند درحالیکه افراد بدون سردرد خوشه‌ای ۳۴ روز غیبت از محل کار داشتند.

به گفته محققان، حدود ۹۲ درصد از افرادی که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند حداقل یک بیماری دیگر هم داشتند و حدود ۷۸ درصد از افرادی که سردرد خوشه‌ای نداشتند، دو بیماری دیگر داشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید