Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیوید کرت‌رایت استاد علوم سیاسی و مطالعات صلح و روابط بین‌الملل دانشگاه نوتردام در آمریکا است. وی در گفت‌وگو با ایلنا نظرات خود را در خصوص تحریم‌ها و سیاست ترامپ در مورد ایران مطرح کرد.

همه نگران افزایش تنش میان ایران و آمریکا هستند

آمریکا خواهان درگیری نظامی با ایران نیست

دیوید کرت‌رایت در مورد افزایش تنش میان ایران و آمریکا گفت: این روزها همه نگران افزایش تنش میان ایران و آمریکا هستند و همگی این نگرانی را دارند که افزایش تنش به رویارویی و درگیری نظامی در منطقه منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که بسیار فاجعه‌آمیز است. اما چیزی که نباید آن را فراموش کرد این است که آمریکا اکنون بیش از یک دهه است که گرفتار جنگ عراق است و مطمئنا نمی‌خواهد اشتباهی که در مورد عراق مرتکب شد، در مورد ایران هم انجام دهد.

آمریکا به دلیل ترک برجام تنها شده است

استاد علوم سیاسی دانشگاه نوتردام ادامه داد: ازسوی دیگر اکنون آمریکا نسبت به زمان بوش و جنگ در عراق منزوی‌تر شده است راه‌های دیپلماسی را بسته است و با اهمیت ندادن به توافق‌های بین‌المللی و ترک برجام و عمل کردن در جهت مخالف قوانین بین‌المللی تنها شده است و انتقادات زیادی را به خود جلب کرده است. بنابراین این تهدیدها در حد تهدید باقی خواهد ماند و آمریکا نمی‌خواهد جنگ جدیدی را آغاز کند.

تحریم‌ها برای تغییر رفتار کشورها موثر نیست

آمریکا مسیر دیپلماسی را بسته‌ است

وی در ادامه در مورد تاثیر تحریم‌های آمریکا گفت: تحریم‌ها نمی‌تواند برای تغییر رفتار کشورها و حکومت‌ها موفق شود. تحریم‌ها در مورد ایران هم نمی‌تواند موثر باشد؛ چراکه تحریم وقتی جواب می‌دهد که راه‌های دیپلماسی باز باشد وقتی راه‌های دیپلماسی بسته شده است، پس تحریم هم جواب نمی‌دهد.

کرت‌رایت با بیان اینکه آمریکا مسیر دیپلماسی را در شرایطی بست که این دیپلماسی در مورد ایران جواب داده بود، گفت: برجام توافقی بسیار مهندسی شده بود و توانست قدرت هسته‌ای ایران را کنترل کند و ایران هم بر اساس برجام عمل می‌کرد و کاملا به این توافق متعهد بود. من معتقدم که آمریکا با تحریم نمی‌تواند به اهداف خود برسد این اتفاق واضح است.

اروپا توان مقابله با دلار آمریکا را ندارد

وی در مورد عدم مقابله اروپا با سیاست‌های ترامپ گفت: کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای جهان با سیاست‌های ترامپ مخالف هستند این موضوع واضح است اما اینکه نمی‌‌توانند این اعتراض را نشان دهند به این دلیل است که توان مقابله با دلار آمریکا را ندارند. آمریکا با تسلط دلار در اقتصاد جهانی، بازارهای جهانی را تسخیر کرده است و از این طریق کشورهای اروپایی را وادار به همراهی با سیاست‌های خود علیه ایران می‌کند.

هدف تحریم‌ها مردم عادی در ایران است

این تحلیل‌گر سیاسی در ادامه با ابراز تاسف از تاثیر تحریم‌ها بر زندگی مردم ایران افزود: مردم ایران در حال دست و پنجه نرم کردن با تحریم‌ها هستند تحریم‌هایی که مستقیما زندگی آنها را نشانه گرفته است زندگی برای مردم ایران سخت شده است شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این تحریم‌ها نقض حقوق بشر است. این تحریم‌ها حتی کالاهای بشردوستانه و داروها را هم تحت تاثیر قرار داده است اتفاقی که بسیار تاسف‌انگیز است.

استراتژی تغییر حاکمیت در ایران نخ نما و بی‌مصرف شده است

کرت رایت با تاکید بر تعلق خاطر مردم ایران به حاکمیت خود گفت: کاخ سفید فکر می‌کند می‌تواند با افزایش فشار بر مردم عادی آنها را نسبت به حاکمیت ایران بدبین کند و موجی از اعتراض‌ها را ایجاد کند و در نهایت حاکمیت در ایران را تغییر دهد. این یک استراتژی نخ نما شده و بی‌مصرف است این استراتژی در مورد ایران جواب نخواهد داد. تحریم‌ها برای رسیدن به این هدف ناموفق خواهد بود.

مردم ایران هر روز بیشتر از ترامپ متنفر می‌‌شوند

این استاد علوم سیاسی افزود:  مردم ایران با توجه به شرایط سختی که این روزها در حال تجربه آن هستند دولت و حاکمیت خود را مسبب این اتفاق نمی‌دانند بلکه تنها ترامپ را عامل شرایط سخت این روزهایشان می‌دانند و هر روز از او بیشتر متنفر می‌‌شوند.

ایران توان دور زدن تحریم‌ها را دارد

ایران می‌تواند به راحتی از جنگ اقتصادی پیروز بیرون بیاید

وی با تاکید بر توان ایران برای مقابله با تحریم‌ها گفت: من این را می‌دانم ایران توان دور زدن تحریم‌ها را دارد اکنون بسیاری از شرکت‌ها و کشورها با ایران در تعامل هستند و ایران به راحتی می‌تواند از جنگ اقتصادی پیروز بیرون بیاید.

ایران ارتش قوی و بزرگی دارد

کرت رایت یادآور شد: در صورت درگیری نظامی باید بگوییم ایران یک ارتش قوی دارد و آمریکا باید قبل از هر اشتباهی تمام جوانب را در نظر بگیرد بعد اقدام کند. ارتش ایران یک ارتش قوی و بزرگ است.

ایران هرگز تسلیم ترامپ نخواهد شد

دیپلماسی راه حل این بحران است

وی گفت: ایران هرگز تسلیم ترامپ نخواهد شد، تاکنون هم نشانه‌ای از تسلیم در تهران دیده نمی‌شود.

استاد علوم سیاسی دانشگاه نوتردام در مورد راه‌حل این بحران گفت: تنها راه حاضر دیپلماسی است و گسترش تعاملات بین‌المللی می‌تواند به این بحران کمک کند هر دو طرف باید شرایط را به گونه‌ای ایجاد کنند که دیپلماسی بتواند بحران‌های حاضر را برطرف کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران جنگ عراق دلار مردم ایران اروپا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۵۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته

 رضوانی‌فر در این دیدار از مرزهای طولانی و همجواری ۵ استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌نماید. 

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند. 

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود ۱۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص‌ مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد. 

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روزها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می شود، اهمیت این سازمان را خاطرنشان کرد و همفکری‌ و رایزنی کشورهای مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد. 

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد. 

 وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار امیدواری کرد موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند.

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد. 

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه های گمرکی در مرزهای مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرزهای گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوزهای ورود کالا از جمله استاندارد، واحدهای بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محورهای این دیدار عنوان شده است.

در این دیدار اثیر ثامن منعم؛ مدیر حقوقی و امور گمرکی‌ و احمد عباس موسی؛ مدیر بخش فنی هیات گذرگاههای مرزی عراق و سامی جابر معاون سفیر عراق در ایران نیز حضور داشتند.

این گزارش می افزاید، در این دیدار ابراهیم نقدی؛ معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران، مهدی معینیان؛ مشاور رئیس کل گمرک ایران و مدیر کل حراست و امور انتظامی، مرتضی خودسیانی؛ سرپرست دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک، بهروز قره‌بیگی؛ ناظر گمرکات استان خوزستان و مدیر کل گمرک اهواز و محمود حسینی؛ معاون مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران نیز از طرف هیات ایرانی حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • جنگ دریایی بی‌سابقه میان ارتش یمن و آمریکا و انگلیس در ۴۸ ساعت گذشته
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود