Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@03:16:34 GMT

تشخیص پارکینسون به کمک نوار مغزی

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۵۸۶۰

تشخیص پارکینسون به کمک نوار مغزی

محققان آمریکایی به تازگی موفق شده‌اند به کمک نوار مغزی، بیماری پارکینسون را تشخیص دهند.

به گزارس سرویس ترجمه ایمنا، بیش از ۱۰ میلیون انسان در سراسر جهان از بیماری پارکینسون رنج می­‌برند، حال آنکه تاکنون هیچ اسکن مغزی نتوانسته است این بیماری را به طور قطعی تشخیص دهد. متخصصان مغز و اعصاب برای شناسایی این بیماری از افراد می‌خواهند کارهای خاصی مانند نوشتن، نقاشی کشیدن، راه‌رفتن و صحبت‌کردن انجام دهند، سپس حالات صورت و اندام‌­های حرکتی آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌­دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 گروهی از محققان دانشگاه "Oregan" و دانشگاه "California" در سن دیگو آمریکا در مورد استفاده از نوار مغزی (EEG) برای تشخیص بیماری پارکینسون یک بررسی جدید انجام دادند. آن‌ها نوار مغزی ۱۵ بیمار مبتلا به پارکینسون و ۱۶ فرد سالم را ارزیابی کردند و دریافتند امواج قسمت فوقانی مغز مبتلایان به پارکینسون که هیچ گونه دارویی مصرف نکرده بودند در مقایسه با امواج پایینی مغز آن‌ها، دارای زوایای تیزتری است.

روش EEG شامل دریافت سیگنال‌های مغز توسط الکترودهای سطحی، بهبود سیگنال‌ها و در نهایت چاپ و آنالیز آن‌ها می‌شود. امواج خام مغزی همانند موج سینوسی اما کمی ناهماهنگ‌تر بالا و پایین می‌رود؛ در نظر گرفتن زاویه و شیب این موج‌­ها برای تشخیص بیماری پارکینسون بسیار اهمیت دارد. 

 محققان هنوز مطمئن نیستند که نوار مغزی در مقایسه با شیوه‌های نظری کنونی، روش بهتر و مطمئن­‌تری برای تشخیص این بیماری است یا خیر، بنابراین تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود. در حال حاضر، پزشکان برای درمان پارکینسون، تجویز دارو و یا استفاده از روش تحریک الکتریکی مغز را توصیه می‌کنند. امید است نوار مغزی، یک شیوه غیر تهاجمی نویدبخش برای تشخیص بیماری پارکینسون در آینده محسوب شود.  

نتایج این تحقیق در مجله eNeuro منتشر شده است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پارکینسون تازه های پزشکی تشخیص سلامت نوار مغناطیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۵۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم

به گزارش خبرآنلاین، آزمایشی که حساسیت بصری را ارزیابی می کند می تواند به پیش بینی آلزایمر، ۱۲ سال قبل از شروع علائم کمک کند.

مهر در گزارشی به نقل از مدیکال نیوز نوشت: مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899478

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند