Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، تشکل‌های دانشجویی همانند سال‌های گذشته، امسال نیز در مراسم افطار بیت رهبری حضور یافته و ضمن دیدار با مقام معظم‌رهبری به بیان دغدغه‌‌‌ها و مطالبات خود پرداختند. حضرت آیت الله خامنه‌ای نیز نکات مهمی درباره مسائل مطرح شده و اهمیت جایگاه پژوهش در توسعه کشور فرمودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به نقش کلیدی دانشگاه‌ها در مسیر توسعه و تحول کشور، بدون شک یکی از ابزارهای توسعه و تحول در تمام نقاط دنیا توجه به امر پژوهش، خصوصا در دانشگاه‌‌ها و مراکز آموزش عالی است. برای بررسی بیشتر نقش پژوهش در توسعه و آبادانی کشور به سراغ برخی از مسئولان واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد رفتیم و نقش این دانشگاه را در به کارگیری امر پژوهش در مسیر توسعه کشور مورد بررسی قرار دادیم.

پروین داداندیش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در گفت‌‌و‌‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره بیانات مقام معظم‌رهبری در دیدار با تشکل‌‌‌‌های دانشجویی مبنی بر توجه به امر پژوهش در دانشگاه‌ها و اثرات ناشی از آن گفت: اگر دانشجویان ما به پژوهش توجه بیشتری داشته باشند مسیر خودکفایی در تولید و رسیدن به استقلال و ثروت‌‌اندوزی در راه توسعه کشور ایجاد می‌شود.

وی درباره جایگاه پژوهش در دانشگاه آزاد افزود: با توجه به تغییراتی که در دهه چهارم دانشگاه آزاد رخ داده و تاکیداتی که دکتر طهرانچی بر گسترش توجه به امر پژوهش داشتند در راستای تحقق طرح پایش و نظام موضوعات 40 موضوع از مسائل کشور در 40 واحد دانشگاهی تعیین شده که قرار است فعالیت‌‌های پژوهشی خصوصا پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری خود را در آن راستا قرار دهند. در واقع، دانشجویانی که در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند؛ مجبور می‌شوند تا به یک نوعی در امور پژوهشی فعالیت کنند اما با ایجاد نظام موضوعات و طرح پایش، بررسی امور پژوهشی را در راستای حل مسائل کشور قرار دادیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در ادامه خاطر نشان کرد: وجود باشگاه پژوهشگران و ایجاد سراهای نوآوری در واحدهای دانشگاهی که یکی از این سراها قرار است در واحد تهران غرب تاسیس شود همچنین ایجاد مدارس مهارتی در دانشگاه آزاد از دیگر مواردی است که به نوعی با امر پژوهش مرتبط است.

داداندیش تاکید کرد: اگر پژوهش جایگاه حقیقی خود را در دانشگاه‌‌ها پیدا کند و به دنبال آن محصولات دانش‌بنیان تولید شود منجر به آشتی دانشگاه با صنعت شده و به دنبال خود خودکفایی و تولید ثروت خواهد داشت که این امر در مراکز رشد دانشگاه آزاد در حال انجام است و بعضا محصولاتی در این مراکز تولید شده که منجر به خودکفایی در تولید برخی از محصولات واراداتی در کشور شده که این امر دستاوردی بزرگ برای دانشگاه آزاد محسوب میشود.

وی درباره مطالبه تشکل‌‌های دانشجویی مبنی بر سنگین بودن شهریه دانشگاه آزاد و نظارت به این امر یادآور شد: با توجه به امکاناتی که در برخی از واحدهای دانشگاه آزاد وجود دارد از جمله تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته که حتی ممکن است در دانشگاه‌های دولتی وجود نداشته باشد و تمام هزینه‌های پرداختی از حقوق کارمندان تا کلیه امکانات موجود در دانشگاه ازاد از شهریه دانشجویان پرداخت می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در پایان متذکر شد: در مورد شفاف‌سازی شهریه‌های دانشجویی واقعا انجام این امر لازم است تا دانشجویان متوجه شوند هزینه‌هایی که پرداخت می‌کنند کمتر از امکانات و تجهیزاتی بوده که در اختیار دارند و بخش زیادی از شهریه‌های دانشجویان برای امور پژوهشی هم صرف می‌شود و کلیه امور فرهنگی و علمی دانشگاه متصل به همین شهریه‌های دانشجویی است بنابراین برای دانشگاهی که خود به تنهایی تمام هزینه‌های موجود را تامین می‌کند بدون تردید، دریافت این میزان شهریه سنگین نیست.

آنچه مسلم است، انجام پژوهش و تحقیق یکی از مهم‌ترین عوامل توسعه در سراسر جهان محسوب می‌شود چرا که موجب افزایش بهره‌وری در بخش‌های اقتصادی کشور خواهد شد. پژوهش یک فرآیندی است که نباید از ورودی‌ها، خروجی‌ها و پیامدهای اجرای آن غافل شد. اگر توجه به این بخش گسترش یابد در آینده‌ای نه چندان دور شاهد خودکفایی کشور و کسب ثروت از طریق پژوهش خواهیم بود.

انتهای پیام/

188 / 167 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب پروین داداندیش طرح پایش نظام موضوعات شهریه‌های دانشجویی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طرح پایش نظام موضوعات شهریه های دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۶۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران

اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مستقر شدند.

به گزارش ایسنا، تعدادی از فعالان و نمایندگان عرصه اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران جهت ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایرانی حضور یافتند.

در این نشست حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی اظهار کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات بویژه صادرات و همچنین در جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

وی ضمن اظهار خرسندی از حضور و استقرار اتاق‌های بازرگانی در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است.

زمانیان افزود: در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صمت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صمت گواهی‌نامه‌های رتبه‌بندی تحقیق و توسعه صادر می‌شود که معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی درصورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می‌مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین‌کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران صادر می‌شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد، آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند، از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است، ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم و این فاصله به این دلیل است که نمی‌توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری‌سازی نرسانده‌ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود و باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که دارای پیچیدگی اقتصادی مثبت باشند.

به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد و همچنین محصولات تولیدشده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرند که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری‌سازی و فروش محصولات نقشی کلیدی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​