Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیر عامل صندوق پنبه گفت: در سال جاری با توجه به مناسب بودن آب و هوا پیش بینی می‌شود که حدود ۶۰ هزار تن پنبه تصفیه شده و ۱۸۰ هزار تن وش در کشور برداشت شود.

محمد حسین کاویانی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان با بیان این مطلب که از اواخر فروردین کشت پنبه آغاز شده است اظهار کرد: برخی کشاورزان در سال جاری به دلیل سیل‌های اخیر اجازه کشت پنبه را ندارند، زیرا زمین‌های آنان همچنان در زیر آب قرار دارد با این وجود پیش بینی می‌شود که در سال جاری حدود ۸۰ هزار هکتار کشت پنبه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: با وجود آب و هوای مناسب در سال جاری پیش بینی می‌شود حدود ۱۸۰ هزار تن وش و ۶۰ هزار تن پنیه تصفیه شده در سال جاری برداشت شود که این میزان نسبت به سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت.
مدیر عامل صندوق پنبه با ذکر این مطلب که حدود ۵۰ درصد از نیاز نساجی کشور از تولیدات داخلی تامین می‌شود ادامه داد: مابقی نیاز از دیگر کشور‌ها وارد می‌شود که این واردات فقط به پنبه محدود نیست و برای تامین نیاز نساجی کشور کالا‌هایی همچون نخ و پارچه نیز به کشور وارد می‌شود.
کاویانی در رابطه با میزان واردات پنبه به کشور گفت: در بین صادرکنندگان پنبه به ایران، ازبکستان دارای بهترین نوع پنبه در بین دیگر کشور‌هاست همچنین کشور‌های چین و هند بزرگترین صادرکنندگان این نوع کالا‌ به ایران هستند و سالانه بالغ بر ۶۰ هزارتن پنبه وارد کشور می‌شود که از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۴ هزار تن وارد شده است.
وی خاطر نشان کرد: قیمت پنبه در بازار‌های جهانی ۱.۷۵ دلار است و نرخ تضمینی آن در کشور هم اکنون ۳ هزار و ۶۰۰ تومان تعیین شده است که این نرخ اصلا برای کشاورزان صرف نمی‌کند و با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور، باید این نرخ به ۷ تا ۸ هزار تومان برسد.
مدیر عامل صندوق پنبه در رابطه با سختی برداشت پنبه در کشور گفت: متاسفانه برداشت پنبه در کشور همچنان با دست انجام می‌گیرد و این موضوع کار کشاورز را بسیار سخت می‌کند به این صورت که هر کارگر در طول روز حدود ۵۰ کیلو پنبه برداشت می‌کند، در صورتی که کامزد یک کارگر برای یک روز حدود ۱۰۰ هزار تومان تعیین شود با وجود نرخ تضمینی ۳ هزارو ۶۰۰ تومان، کشت پنبه هیچ صرفه‌ای برای کشاورز ندارد.
وی با اشاره به پایین بودن نرخ تضمینی خرید پنبه عنوان کرد: با وجود این شرایط و پایین بودن نرخ تضمینی خرید پنبه در کشور، کشاورزان به این نتیجه رسیده اند که محصولات دیگری را جایگزین کشت پنبه در زمین‌های خود کنند تا سود بیشتری عایدشان شود و این موضوع باعث افزایش چند برابری واردات پنبه، نخ و پارچه به کشور می‌شود.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پنبه کشت نخ واردات تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۶۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور

محمد حسین کاویانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار گمرک در ۱۲ ماهه سال گذشته ۱۰۷ هزارتن پنبه وارد کشور شد.

به گفته او، با توجه به آنکه ۱۰ تا ۱۵ هزارتن محصول از سال قبل در انبارها باقی مانده است، انتظار می رود که تا شهریور ،قبل از ورود محصول جدید به بازار توسط صنعت نساجی خریداری شود.

کاویانی ادامه داد: قیمت کنونی خرید تضمینی هرکیلو پنبه ۳۵ هزارتومان است، درحالیکه بارها اعلام کرده ایم که قیمت خرید پنبه باید ۳ تا ۳‌.۵ برابرنرخ خرید تضمینی گندم باشد تا برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد، در غیراین صورت به سبب هزینه های بالای کاشت، داشت و برداشت کشاورزان به سمت زراعت دیگر محصولات نظیر چغندر و شالی می روند.

مدیر عامل صندوق پنبه با اشاره به راهکار خودکفایی پنبه افزود: با توجه به آنکه پنبه یکی از محصولات استراتژیک محسوب می شود، از این رو وظیفه دولت است که حمایت های لازم را از زراعت این پنبه انجام دهد به طوریکه همانند کشورهای تولیدکننده پنبه یارانه تخصیص دهد.

به گفته او، براساس برنامه ریزی وزارت جهاد امسال سطح زیرکشت پنبه باید به ۱۱۷ هزارهکتار برسد، درحالیکه برآورد می شود که حداکثر به ۸۵ هزارهکتار برسد.

کاویانی با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است، گفت: بنابر آمار تولید پنبه جوابگوی ۵۰ درصد نیاز صنعت نساجی است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت بالغ بر ۵۷۵ هزار تن‌ گندم آبی در خراسان رضوی
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ تُن گل محمدی در خراسان رضوی
  • خرید تضمینی گندم ۳۰ درصد افزایش یافت
  • تعداد سامانه‌های ثبت تخلفات در جاده‌های زنجان به ۴۱ دستگاه افزایش می‌یابد
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور