Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@13:59:15 GMT

رو به انقراض رفتن جمعیت لاکپشت‌های فراتی

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۳۵۵۲۶

رو به انقراض رفتن جمعیت لاکپشت‌های فراتی

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ اصغر مبارکی کارشناس محیط زیست در رابطه با وضعیت لاکپشت‌های فراتی در ایران اظهار کرد: شمارش و برآورد جمعیتی لاکپشت‌های فراتی به دلیل این که حوزه گسترده و زندگی پنهایی دارند بسیار سخت است.

وی با بیان اینکه این گونه‌ها بیشتر زمان‌ها در آب هستند و به ندرت از آب خارج می‌شوند، افزود: این لاکپشت بسیار ترسو و محتاط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مبارکی ادامه داد: گزارشات ما بیشتر مبنی بر گزارشات جوامع محلی است و در زمان‌های صید و نشانه گذاری می‌توانیم این گونه را شمارش کنیم.

این کارشناس محیط زیست بیان کرد: در برخی از زیستگاه‌ها می‌توان با تله گذاری این گونه را مشاهده کرد، اما براساس مشاهدات جمعیت این گونه بسیار کم است.

وی گفت: زیستگاه لاکپشت فراتی بسیار خاص است و سال‌هایی که در رودخانه‌هایی همچون دز و کرخه و یا هورالعظیم آب کم بود شانس این که بتوانیم زیستگاه‌ها را ارزیابی کنیم بیشتر بود، اما با افزایش سطح آب مشاهده این گونه‌ها به صفر می‌رسد.

مبارکی افزود: در دهه ۵۰ یا ۶۰ جمعیت این گونه‌ها در تالاب شادگان بسیار خوب بود، اما در چند سال اخیر بسیار کاهش یافته است.

این کارشناس محیط زیست اظهار کرد: برای رصد و مشاهده لاکپشت‌های فراتی نیازمند تجهیزات کامل و اعتباراتی برای استفاده از جوامع محلی هستیم.

وی افزود: جمعیت پراکنش جهانی لاکپشت فراتی محدود به کشور‌های ایران، عراق، ترکیه و سوریه بود که در کشور سوریه نزدیک به ۲۰ سال این گونه منقرض شده، در عراق نیز جمعیت این گونه پراکنده است.

مبارکی اضافه کرد: بیشترین جمعیت جهانی این گونه در ایران و ترکیه متمرکز شده است واین نیز به دلیل اقلیم منطقه است.

این کارشناس محیط زیست در گفتگو با YJC تصریح کرد: در کشور ترکیه به دلیل سدسازی‌های اخیر، شکل جریان آب و مسیر رودخانه تغییر و به زیستگاه لاکپشت فراتی آسیب وارد کرده است.

وی بیان کرد: در چند سال اخیر به دلیل کمبود بارش‌ها زیستگاه‌های این گونه رو به نابودی رفت و براساس گزارشات تلفات بسیاری از جمعیت این گونه را به دلیل این موضوع شاهد بودیم.

مبارکی گفت: وضعیت آلودگی زیستگاه‌های رودخانه‌ای همچون ورود فاضلاب آلوده و زباله بیشترین  عاملی است که منجر به کاهش جمعیت لاکپشت فراتی در ایران می‌شود.

یک کارشناس محیط زیست ادامه داد: همچنین فعالیت جوامع محلی که با قلاب به صید می‌پردازند و این گونه به دلیل این که گوشت خوار است به طعمه واکنش نشان می‌دهد و به قلاب‌ها گیر کرده و موجب ایجاد خطراتی برای خود و انسان مانند قطع انگشت می‌شود.

وی گفت: تور‌های ماهی گیری و یا پروانه قایق‌ها نیز از عوامل به خطر افتادن جمعیت این گونه‌ها هستند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران ایران و ترکیه سوریه گوشت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۵۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری از مشاهده یک نفر پلنگ برای دومین بار در منطقه حفاظت شده سبزکوه خبر داد.

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال وبختیاری با اشاره به مشاهده یک نفر پلنگ در منطقه سبزکوه، اظهار کرد: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی افزود: این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و دومین ثبت پلنگ در منطقه حفاظت شده سبزکوه و اولین ثبت در سال‌جاری است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی، گونه در خطر انقراض جهانی است، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف‌پور تصریح کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده است که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به منطقه حفاظت شده سبزکوه، تاکید کرد: منطقه حفاظت‌شده سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

یوسف‌پور گفت: زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال‌جاری ثبت شده است و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

کد خبر 751110

دیگر خبرها

  • لحظه حمله مار در معرض انقراض به آقای فیلمبردار در کرمان
  • مدیرعامل جدید شرکت توزیع نیروی برق اهواز معارفه شد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • موش این گونه پورشه ماکان را نابود کرد
  • عکس ماکرو از حشره اجتماعی با سابقه‌ای 130 میلیون ساله
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • واکنش عجیب احمدی‌نژاد به زیستگاه قوچ ارمنی!
  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند