Web Analytics Made Easy - Statcounter

عربستان باردیگر با برگزاری اجلاس های عربی، خلیجی و اسلامی در مکه مکرمه، حرمین شریفین را وارد بازی سیاسی کرده است و این اقدام وی با موجی از انتقادها نسبت به سیاسی کردن حرمین شریفین روبه رو است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خلیج اونلاین، باردیگر عربستان با انتقادات و اتهاماتی مبنی بر سیاسی کردن حرمین شریفین در میان مسلمانان موجه است، این اتهامات و انتقادات پس از تصمیم مقامات سعودی برای اتخاذ تدابیر امنیتی گسترده در مکه مکرمه و اطراف حرم مکی در طول ماه مبارک رمضان و همزمان با برگزاری سه اجلاس در این شهر وارد آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیخ«عبدالرحمن السدیس» رئیس کل امور مسجد الحرام و مسجد النبی با دفاع از رفتار مقامات آل سعود دفاع کرد و از زایران بیت الله الحرام خواست تا در موفقیت اجلاس های خلیجی، عربی که در روزهای آتی در مکه مکرمه برگزار خواهد شد، سهیم باشند.

در همین حال، مسئولان امنیتی عربستان از زایران خواسته است تا در این مسئله همکاری کنند.

السدیس گفت: باید زایران ازدحام در بیت الله الحرام را در زمان برگزاری سه اجلاس کاهش دهند تا در موفقیت نشست های این اجلاس که به طور نیمه همزمان برگزار می شود، سهیم داشته باشند.

انتخاب مکه مکرمه برای برگزاری این سه اجلاس درحالی است که مکه مکرمه در دهه آخر ماه مبارک رمضان شاهد حضور انبوهی از زایران و حجاج است و «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان این شهر مقدس را به عنوان مکانی برای برگزاری دو اجلاس سیاسی که انتظار می رود در آن آن شخصیت های عربی مهمی حضور یابند، انتخاب کرده است.

برهمین اساس، برگزاری این اجلاس ها خلیجی و عربی همزمان با برگزاری اجلاس اسلامی که قرار است در 31 می مطابق با 10 خرداد در مکه مکرمه برگزار شود، است.

این برای نخستین بار نیست که عربستان به سیاسی کردن حرمین شریفین اقدام کرده است و این مکان ها را میدانی برای همایش ها و اخلافات سیاسی قرار داده است، بلکه پیش از این نیز با استفاده از حرمین شریفین برای کشورهای دیگر که برای اجرای تمایلات و خواسته های خود تلاش می کردند، فشار آورده است.

مقامات سعودی پیش از این با نقض حقوق بشر و سیاسی کردن حج که موسسات بین المللی حقوقی و اسلامی مخالف آن بودند، تدابیری را برای سفر حجاج قطری به این دیار مقدس اتخاذ کردند. این تدابیر در پی بحران خلیجی ژوئن سال 2017 و تحریم قطر از سوی عربستان، امارات، بحرین و مصر انجام گرفت.

از جولای 2018 میلادی، کمیته ملی حقوق بشر قطر به کمیساریای ویژه سازمان ملل مربوط به آزادی دین و عقیده درباره فشارهای عربستان به حجاج و زایران قطری شکایت کرد.

قطر نگرانی شدید خود را نسبت به سیاسی کردن شعایر دینی و استفاده از آن برای تحقق دستاوردهای سیاسی در نقض آشکار همه منشورهای و قوانین بین المللی که به آزادی شعایر دینی تاکید دارد، اعلام کرد.

قطر تنها کشوری نیست که با موانع مختلف در ادای مناسک حج و عمره رو به رو است، بلکه کشورهای دیگر نیز همچون یمن با این مشکلات روبه رو هستند.

عربستان به دلایل اختلافات و جنگ در یمن و نبرد با حوثی ها، محدودیت هایی را برای حجاج یمن اعمال کرده است و از اعطای گذرنامه برای ادای مناسک حج به آنها جلوگیری کرده است.

وزارت اوقاف یمن اخیرا عربستان متهم کرد که از ورود یمنی های ساکن استان های شمالی برای ادای مناسک عمره امسال جلوگیری شده است.

«اسماعیل ضیف الله» معاون وزارت اوقاف یمن گفت: سیاسی کردن مناسک حج و عمره امر قابل قبولی نیست و حق هر مسلمانی است که برای حج یا عمره به بیت الله الحرام بیاید و هرکسی حق ندارد وی را از آن محروم کند.

اما فلسطینی ها نیز با این مشکل مواجه شده اند، به طوری که مقامات عربستان در سال 2016 میلادی در تصمیمی ادای مناسک حج و عمره برای فلسطینی های مقیم در کشورهای عربی را ممنوع کرد.

مقامات سعودی در توجیه اقدام خود اعلام کردند که از ورود عناصر تروریستی به این کشور جلوگیری می کنند.

انحصارگری عربستان بر حرمین شریفین باعث شده است تا تعدادی از کشورهای اسلامی بی اعتمادی خود را به مدیریت ریاض نسبت به مناسک اسلامی اعلام کنند، به طوری که مالی هیئت بین المللی نظارت بر مدیریت عربستان به حرمین و مشاعر مقدس را ایجاد کرد.

 این هیئت اعلام کرد که برای جلوگیری ریاض از استفاده این سرزمین مقدس برای اهداف سیاسی و متوقف کردن فعالیت های محو هویت اسلامی در مکه مکرمه و مدینه منوره با توسعه عمرانی که به آن اقدام می کند، تلاش می کند.

این هیئت تلاش می کند تا عربستان سهم حج و عمره کشورهای اسلامی را به طور عادلانه توزیع کند نه اینکه عبادت های دینی را سیاسی کند.

پایان پیام/44

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی روز قدس روز قدس خبرگزاری شبستان شب قدر استان بوشهر مراسم شب قدر بیرجند ماه رمضان مجلس سیاسی کردن حرمین شریفین حج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۶۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیا با ترویج گفت‌وگو توانمندتر می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، امیر کشانی پیش از ظهر دوشنبه در آئین گشایش دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با حضور رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی کشورهای آسیایی و اتاق‌های بازرگانی ایران، اظهار کرد: پیش‌نیاز رشد و پیشرفت در تمام عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی در هر جامعه‌ای صلح و آرامشی است که از راه گفت‌وگو بین جوامع و فرهنگ‌های مختلف محقق می‌شود.

وی اصفهان را «شهر صلح خاورمیانه» نامید و با بیان اینکه اصفهان از دیرباز محل هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بین ادیان بوده است، افزود: قرن‌هاست مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان در کنار یکدیگر در اصفهان زندگی کرده و تاریخ هیچ منازعه‌ای بین ادیان را در این شهر ثبت نکرده است.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را در اختیار دارند، تصریح کرد: این آمار و ظرفیت نشان می‌دهد که با همکاری اتاق‌های بازرگانی و همراهی دولت‌ها می‌توان امیدوار بود ملت‌های آسیایی با هم‌افزایی به توسعه همه‌جانبه دست یابند.

وی ادامه داد: گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت بوده و تجارت علاوه بر مبادله کالا و سرمایه، تبادلات فرهنگی را نیز به دنبال دارد بنابراین می‌تواند عاملی برای توسعه گفت‌وگو و بستری برای صلح و ثبات باشد.

کشانی خاطرنشان کرد: دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با شعار «آسیایی توانمندتر و منسجم‌تر از طریق فناوری‌های نوین» امروز (۲۹ آوریل ۲۰۲۴) به‌منظور گفت‌وگو بین اتاق‌های بازرگانی کار خود را آغاز می‌کند.

وی با اشاره به برگزاری نشست رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی و نشست ارتقای سرمایه‌گذاری در آسیا در روز اول این اجلاس، تصریح کرد: در روز دوم نیز چهار میزگرد پیرامون «فناوری نو»، «گردشگری»، «امنیت غذایی و کشاورزی» و «توسعه پایدار» برگزار می‌شود که از مهمانان اجلاس برای حضور در این میزگردها و ارائه نظرات خود برای توسعه آسیا دعوت می‌کنم.

کشانی با بیان اینکه در اختتامیه نیز بیانیه و گزارش کار این اجلاس به‌عنوان سند نهایی منتشر خواهد شد، از مهمانان دعوت کرد از نمایشگاه توانمندی‌های استان اصفهان بازدید کنند. رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از تلاش‌های وزارت امور خارجه در برگزاری این اجلاس و حضور مهمانان خارجی تقدیر کرد.

به گزارش مهر مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6092009

دیگر خبرها

  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا
  • نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا در اصفهان
  • دومین روز اجلاس مجمع گفتگوی همکاری‌های آسیایی + فیلم
  • اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا با تصویب معاهده اصفهان پایان یافت
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • آسیا با ترویج گفت‌وگو توانمندتر می‌شود
  • جزئیات اجلاس ۴۲۲ شهید شهرستان کهگیلویه اعلام شد
  • وزیر اقتصاد راهی عربستان می‌شود