Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@02:47:49 GMT

علت تعریق ناگهانی حین اضطراب چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۱۳۵۵

وقتی عرق شروع می‌کند به تراوش کردن از منافذ پوست مان، معمولا سعی دارد خنک‌مان کند. اما تا به حال شده وقتی که هوا گرم نیست یا ورزش و فعالیتی انجام نمی‌دهید عرق کنید؟ مثلا زمانی که منتظرید به یک جلسه وارد شوید و کمی احساس اضطراب می‌کنید. عرق ناشی از اضطراب با سایر انواع عرق ظاهرا کمی متفاوت است. در ادامه با ما همراه باشید تا بگوییم چرا عرق اضطراب، ناگهانی است، چرا بوی تندی دارد و چه باید بکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعریق برای خنک کردن بدن

اخبار اجتماعی- این مایع شور که عرق نام دارد، واکنش بدن‌تان نسبت به افزایش دماست. وقتی که دمای محیط تان بالا می‌رود شما گرم‌تان می‌شود یا وقتی که حین ورزش و تحرک کالری می‌سوزانید احساس گرما می‌کنید. وقتی ترموستات مغزتان احساس می‌کند که بدن خیلی گرم شده، به یک دسته از غدد تعریق به نام غدد اکرین پیام می‌فرستد. غدد اکرین در تمام بدن پخش شده‌اند و عرق ترشح می‌کنند که تقریبا ۹۰ درصد آن آب است. عرق کردن معمولا به آهستگی شروع می‌شود و کم کم زیاد می‌شود.

عرق با هیجانات ارتباط دارد

عرق استرس از هیجانات ناشی می‌شود و معمولا به یکباره شروع به ترشح شدن می‌کند. وقتی چیزی شما را هیجان زده می‌کند یا می‌ترساند، بدن شما هورمون استرس (آدرنالین و کورتیزول) ترشح می‌کند. این هورمون‌ها ضربان قلب را بالا می‌برند و وقتی به غدد اکرین نیز پیام ارسال می‌کنند، غدد‌های دیگر نیز خبردار می‌شوند: غدد آپوکرین.

غدد آپوکرین در زیر بغل و کشاله‌ی ران قرار دارند و فورا واکنش نشان می‌دهند و خیلی زود شما احساس می‌کنید خیس از عرق شده‌اید. عرقی که این غدد تعریق ترشح می‌کنند، ۸۰ درصد آب و ۲۰ درصد چربی و پروتئین است.

بوی تند عرق ناشی از چیست؟

بوی بد و تند عرق ناشی از باکتری‌هایی است که با چربی و رطوبت و پروتئین تغذیه می‌شوند و در همین محیط نیز رشد و نمو می‌کنند. دانشمندان سعی دارند بفهمند چرا بدن سعی دارد به هنگام ترس و اضطراب ، این بوی تند و قوی را ارسال کند. آن‌ها واقعا جواب این مسئله را نمی‌دانند، اما دریافته‌اند افرادی که دچار عرق هیجانی می‌شوند و بوی عرق‌شان بلند می‌شود، هوشیارتر نیز می‌شوند.

شاید این بو می‌خواهد این پیام را برساند که «فرار کن» یا «مواظب باش». عرق اضطرابی احتمالا در دوره‌ی تکامل انسان و زندگی او در جنگل‌ها، معنادار و لازم بوده است، اما در جلسات کاری، بوی بد دادن و خیس شدن زیربغل مطمئنا هیچ سودی ندارد!

چه می‌توانید بکنید؟

همه‌ی افراد کم و بیش عرق اضطرابی را تجربه می‌کنند، پس لطفا سخت نگیرید! عرق کردن را به عنوان یک واقعیت و واکنشی طبیعی برای همه‌ی افراد بپذیرید. زمان‌هایی که می‌دانید قرار است دچار نگرانی و اضطراب شوید (مثلا یک قرار مهم کاری پیش رو دارید)، با توصیه‌های زیر آماده باشید:

چند لایه لباس بپوشید و جنس لباس‌های‌تان از الیاف طبیعی و جاذب باشد.
از ضد عرق‌های قوی‌تری استفاده کنید.
از دستمال‌های یکبارمصرف مخصوص زیربغل برای جذب عرق استفاده کنید.
اگر اضافه وزن دارید برای کاهش تعریقتان هم که شده وزن کم کنید.
بیشتر ورزش کنید تا استرس‌تان کمتر شود.
قبل از قرار گرفتن در موقعیت استرس برانگیز، برای آرام کردن ذهن و جسم‌تان مدیتیشن کنید و نفس عمیق بکشید.

چرا وقتی مضطربیم عرق می‌کنیم؟

اگر راهکار‌های زیادی را امتحان کردید، اما هیچ نتیجه‌ای نگرفتید خوب است با یک پزشک در این مورد مشورت کنید. شاید مشکلی پزشکی داشته باشید یا اضطراب‌تان در حدی باشد که نیاز به درمان داشته باشد. برخی از راهکار‌هایی که پزشکان می‌توانند توصیه کنند:

تجویز ضد تعریق‌های بخصوص.
دارو‌های ضد اضطراب. مشاوره جهت کاهش استرس.
تزریق بوتاکس در ناحیه‌ی زیربغل می‌تواند تا شش ماه عرق را کاهش بدهد.
عمل جراحی برای برداشتن غدد تعریق (آخرین راهکار برای بیشتر افراد).
پس دفعه‌ی بعد که غدد آپوکرین‌تان ترشح کردند و عرق کردید، نگران نشوید و خجالت نکشید. فقط به خودتان یادآوری کنید که زندگی پُر از هیجانی دارید!

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: پوست ورزش اضطراب استرس استرس اضطراب آدرنالین عرق استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۱۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • سیل و بارندگی شدید در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت
  • راهکارهای کاهش استرس
  • فیلم دردناک از خودکشی ناگهانی یک زن حین تیراندازی
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد