Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@22:04:34 GMT

ابتکار جالب یک امام جمعه‌ در خطبه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۴۶۹۲

ابتکار جالب یک امام جمعه‌ در خطبه‌ها

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، معرفی کتاب در نماز جمعه از آن نوع ایده‌هایی است که احتمالا بپرسیم چرا تا به حال به ذهن کسی نرسیده بود؟ اما مهم این است که فعلا پرچم این کار را حجت‌الاسلام و المسلمین روح‌ا... باقری بالا برده و هر هفته یا هر دو هفته، یکی از کتاب‌های حوزه دفاع مقدس، انقلاب، شهدا، مدافعان حرم، مهدویت و موضوعاتی از این قبیل را در هر قالب و ساختاری که باشد معرفی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به خاطر ندارد که دقیقا چند کتاب تا امروز معرفی کرده، اما از زمانی که خطیب جمعه پیشوا شده تا امروز که نزدیک دو سال است، هر هفته یا هر دو هفته یک کتاب معرفی کرده و این کارش مورد استقبال قرار گرفته است. البته حاج‌آقا باقری فقط به فکر بزرگ‌تر‌های پای منبرش در نماز جمعه نبوده و سراغ رمان‌ها و قصه‌های کودکانه هم رفته است. با این حال این همه ماجرا نیست.

حاج‌آقا باقری یک مجموعه فعالیت چند شاخه‌ای مرتبط با کتاب راه انداخته که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد، فعلا این اطلاعات را داشته باشید که حجت‌الاسلام والمسلمین باقری یک دهه شصتی فعال و پویاست که از سال ۱۳۸۷ به عنوان امام جمعه شهر‌های مختلفی مانند معمولان، پلدختر و کرمانشاه خدمت کرده، ولی از سال ۱۳۹۶ خطیب جمعه شهرستان پیشواست و تقریبا از همان زمان به طور جدی معرفی کتاب و نویسندگان را در دستور کار قرار داده و یک جریان تاثیرگذار با نتایج قابل‌توجه ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: واکنش امام جمعه نقده به ماجرای ممنوعیت‌ها در مراسم عروسی

از کجا شروع شد؟
امام جمعه پیشوا بعد از گلایه‌های رهبر معظم انقلاب درباره پایین بودن سرانه مطالعه مردم کشور، جدی‌تر از قبل به معرفی کتاب در خطبه‌های نماز جمعه فکر کرد. چند بار زمانی که امام جمعه یکی از شهر‌های کرمانشاه بود این کار را کرده بود، اما این بار خیلی جدی‌تر از قبل دست به کار شد و حالا تقریبا یک سال و نیم است بخشی از خطبه‌های نماز جمعه را به معرفی کتاب و معرفی نویسنده کتاب اختصاص می‌دهد.

حجت‌الاسلام باقری درباره این کار می‌گوید: نماز جمعه تریبون تاثیرگذاری است. طی سال حدود ۲۵۰۰ نفر در نماز جمعه شرکت می‌کنند و در ماه مبارک رمضان این تعداد به ۶۰۰۰ نفر هم می‌رسد پس چرا از این فرصت مناسب برای ترویج فرهنگ کتابخوانی استفاده نکنیم؟

بنابراین این برنامه را شروع کردم و البته معرفی کتاب‌ها طبق آداب خاصی انجام می‌شود.

فروش همزمان با معرفی
معرفی کتاب، فقط یک بخش از جریان تاثیرگذار ترویج کتابخوانی در نمازجمعه شهر پیشواست. بخشی از این جریان به فروش کتاب اختصاص پیدا کرده و روش کار بر این منوال است که حاج‌آقا باقری از قبل با ناشر و نویسنده کتاب هماهنگ می‌شود تا نسخه‌هایی از کتاب برای فروش در حاشیه نمازجمعه آماده باشد.

او می‌گوید: دو سه نفری در این زمینه با من همکاری می‌کنند از جمله آقای جعفر کچویی که خودش در نویسندگی دستی دارد و با همکاری این دوستان توانسته‌ایم هر هفته کتابی را که معرفی می‌شود به علاقه‌مندان عرضه کنیم. به گفته خطیب جمعه پیشوا، همین جمعه از کتاب «من مادر مصطفی» ۴۰۰ جلد فروخته شد و تعدادی از علاقه‌مندان هم دست خالی به خانه برگشتند، اما درعوض قرار شد تا جمعه این هفته کسری کتاب تامین شود و در اختیار این افراد قرار بگیرد.

در این قسمت از گفتگو، حجت‌الاسلام والمسلمین باقری توضیح می‌دهد که یکی از معیار‌های مهم او برای انتخاب کتاب‌ها، قیمت پشت جلد است. چون باید این رقم به میزانی باشد که علاقه‌مندان بضاعت خریدش را داشته باشند. با این حال در همین مورد اقدامات دیگری نیز صورت گرفته که یکی از آن‌ها نذر کتاب است.

کتاب بخشی از خطبه
معرفی کتاب بخشی از مراسم نمازجمعه شهر پیشوا نیست که مجری مراسم آن را انجام می‌دهد؛ این برنامه بخش مهمی از خطبه‌های نمازجمعه این شهر است و حجت‌الاسلام والمسلمین باقری به عنوان خطیب جمعه خودش این کار را انجام می‌دهد.

یکی دیگر از آداب معرفی کتاب در نمازجمعه پیشوا، معرفی نویسنده کتاب است. یعنی علاوه‌بر خود کتاب، حاج‌آقا باقری درباره نویسنده هم توضیحاتی می‌دهد و کتاب‌های دیگرش را نیز معرفی می‌کند. چند وقتی است که حاج‌آقا تصمیم گرفته وقتی کتابی معرفی می‌کند از نویسنده هم دعوت کند در نماز جمعه حضور داشته باشد. آخرین نمونه‌اش همین جمعه گذشته بود که همزمان با روز قدس، حاج‌آقا کتاب «من مادر مصطفی» را با حضور نویسنده کتاب، رحیم مخدومی معرفی کرد.

این کار نوعی قدردانی و تقدیر هم محسوب می‌شود. این نظر حجت‌الاسلام باقری است که دعوت از نویسندگان را یک تیر برای دو نشان می‌داند؛ هم مردم را با دنیای کتاب و نویسنده‌ها بیشتر آشنا می‌کند و هم فرصتی فراهم می‌آورد برای قدردانی از نویسندگان.
آداب معرفی کتاب در نمازجمعه پیشوا به همین موارد ختم نمی‌شود و یکی از مهم‌ترین آنها، مهر‌تایید حاج‌آقا روی کتاب‌هاست.

خطیب جمعه پیشوا می‌گوید: حتما باید خودم کتاب را خوانده باشم تا آن را به مردم معرفی کنم. چیزی را نخوانده باشم توصیه نمی‌کنم. به گفته او یکی دو مورد هم بوده که کتابی را خوانده، اما برای معرفی در نماز جمعه مناسب ندانسته است.

تا امروز بیشتر کتاب‌هایی که حاج‌آقا باقری معرفی کرده از نویسنده‌های بومی بوده، اما لاجرم باید سراغ سایر نویسندگان هم برود و در نظر دارد در ماه ذی‌الحجه کتابی از یک خانم نویسنده را معرفی کند که درباره حج نوشته است.

کتاب به جای قورمه و قیمه و خرما

معرفی و عرضه کتاب در نمازجمعه پیشوا را یک جریان فرهنگی توصیف کردیم، چون تکمله‌های متعددی دارد که یکی از آن‌ها نذر کتاب است. وقتی کتابی در نمازجمعه پیشوا عرضه می‌شود، معمولا تخفیف‌هایی را شامل می‌شود. بخشی از این تخفیف را ناشر می‌دهد، بخشی را ستاد نمازجمعه تقبل می‌کند که در واقع براساس نذر افراد، امکان تخفیف دادن فراهم می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین باقری می‌گوید: افراد یا خیرینی هستند که به جای نذر کردن قیمه و قورمه و خرما و سایر خوردنی‌ها، نذر فرهنگی کرده و این امکان را فراهم می‌کنند که ستاد اقامه نماز بتواند کتاب‌ها را با تخفیف بیشتری به علاقه‌مندان عرضه کند. وی در این باره به کتاب «من مادر مصطفی» اشاره می‌کند که قیمت پشت جلدش ۱۲ هزار تومان است.

در نمازجمعه پیشوا این کتاب به قیمت ۵۰۰۰ تومان فروخته شد، چون ۲۰۰۰ تومان ناشر تخفیف داد و ۵۰۰۰ تومان هم براساس نذر‌های فرهنگی مردم و خیرین، تخفیفی بود که ستاد اقامه نماز متقبل شد.

سهمی برای کودکان و طلاب
دامنه ترویج کتابخوانی در نمازجمعه پیشوا به مدارس و حوزه‌های علمیه هم رسیده و با همت مردم و خیرین تعدادی کتاب به حوزه علمیه و تعدادی از مدارس مقطع ابتدایی شهر پیشوا ارسال شده است. این اقدام با همکاری مردم و با پشتوانه نذر‌های فرهنگی مردم پیشوا انجام می‌شود و جالب اینجاست که خطیب جمعه این شهر در کنار کتاب‌هایی که به بزرگتر‌ها معرفی می‌کند، یک بار بخشی از خطبه‌هایش را به معرفی کتاب‌های قصه مناسب برای گروه سنی کودک اختصاص داد و این کتاب‌ها در حاشیه نمازجمعه به علاقه‌مندان عرضه شد.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امام جمعه جالب ترین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۴۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان اروپا و آمریکا نشانه بیداری اسلامی است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد جواد باقری ارومی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهرستان مرزی آستارا با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جعفرصادق (ع) اظهار کرد: با استناد به حدیثی از آن امام بزرگوار، به بیان ویژگی‌های اخلاقی لازم برای سعادت انسان پرداخت.

امام جمعه آستارا مسأله غزه و فلسطین را مسأله اول امروز جهان خواند و گفت: خیزش دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها به عنوان نخبگان علمی جامعه در آمریکا و اروپا و استرالیا بر علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی نشانه آگاهی و بیداری انسان‌های با وجدان عالم در مقابل ظلم و بی عدالتی موجود در دنیا است.

وی حرکت امروز جوانان غربی بر علیه رژیم خبیث و غاصب صهیونیستی را نتیجه نامه‌های ۱۰ سال پیش رهبر معظم انقلاب به نوجوانان و جوانان آمریکا و اروپا دانست و گفت: نسلی که آن روز مخاطب این نامه‌ها بودند امروز با شناخت و اراده در مقابل ظلم ایستاده‌اند.

حجت‌الاسلام باقری ارومی تصریح کرد: در آخرالزمان ظلم و فساد به دست بشر تمام دنیا را فرا خواهد گرفت و انسان به حالت یأس و نا امیدی خواهد رسید افزود: بعد از این ظلم و نا امیدی، فرج و گشایش با ظهور منجی و موعود الهی حاصل خواهد شد و امروز جامعه بشری به آن نقطه رهایی نزدیک است.

وی با توجه به آثار و دستاوردهای عملیات وعده صادق که هنوز هم دشمنان را به اعتراف و اذعان به قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران وادارد می‌کند تأکید کرد: پس از عملیات وعده صادق نظامی، اکنون نوبت عملیات وعده صادق اقتصادی است.

حجت‌الاسلام باقری ادامه داد: باید پایگاه‌های جنگ اقتصادی دشمن بر علیه نظام جمهوری اسلامی و مراکز فساد اقتصادی در اربیل، و اتاق‌های سیاه دلار فردایی و دلار تلگرامی با یک عملیات دقیق اقتصادی مورد هدف قرار گیرد و همه فعالیت‌های تحریمی و تخریبی بر علیه اقتصاد کشورمان را بی اثر کنیم.

امام جمعه آستارا در پایان با اشاره به تذکرات قبلی در خصوص مرمت و بازسازی راه‌های روستایی گفت: همانطور که در چند ماه گذشته تذکر دادم راه‌های روستایی به هیچ وجه مناسب و شایسته مردم و نام نظام جمهوری اسلامی نمی‌باشد و موجب شرمساری مسؤولان در نزد مردم است.

وی تصریح کرد: در مراسم افتتاح بلوار شورا تذکری را به برخی اعضای شورای شهر دادم و اینجا هم تأکید می‌کنم خدمت به مردم بر اساس عملکرد مشهود است و با ژست و نمایش نمی‌توان ادعای مردمی بودن کرد.

حجت الاسلام باقری ارومی خطاب به شوراهای روستاها گفت: گزارشات موثق داریم که در بسیاری از روستاها و دهستان‌ها اعضای شورا مانع انجام فعالیت‌های عمرانی و صرف بودجه‌ها و هزینه‌ها در مسیر درست و قانونی آن می‌شوند.

وی از مسئولان ذیربط خواست تا نوع رفتار و عملکرد اعضای شوراهای شهر و روستا را به خوبی مورد دقت و بررسی قرار دهند و در انتخابات سال آینده در تأیید صلاحیت آنان حتماً لحاظ کنند تا افراد خائن که مانع پیشرفت کشور می‌شوند فرصت ورود به شورا را پیدا نکنند.

کد خبر 6095751

دیگر خبرها

  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیشوا برگزار شد
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • خطبه های نماز جمعه نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان
  • گزیده خطبه های ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد
  • امام جمعه جدید ششتمد معرفی شد
  • خطبه های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان
  • خیزش دانشگاهیان اروپا و آمریکا نشانه بیداری اسلامی است
  • مسئولان با جدیت بیشتری پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند
  • خطبه‌های نماز جمعه تهران آغاز شد