Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تلاش محققان دانشگاه شهید بهشتی طرّاحی بسته «آموزش شناخت اجتماعی مدرسه محور» برای کاهش پرخاشگری درکودکان با موفقیت انجام شد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، امید شکری محقق دانشگاه شهیدبهشتی و مجری طرح پژوهشی «طرّاحی و اثربخشی بسته آموزش شناخت اجتماعی مدرسه محور برای کاهش پرخاشگری درکودکان» درباره اجرای آن، اظهار کرد: انجام این پروژه سبب تسهیل دسترسی به راهبرد‌هایی مانند توجه و تشویق دانش آموزان، تقویت رفتار‌های مناسب، پیشگیری از رفتار‌های مخرب، ایجاد محیط‌های اجتماعی مثبت برای همه فراگیران و آموزش مهارت‌های حل مساله اجتماعی در کلاس‌های درس، از طریق نقش آفرینی نظام آموزش رسمی و معلم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این محقق ادامه داد: بسته آموزش شناخت اجتماعی مدرسه محور از طریق تحمل پذیری و تعدیل رخداد‌های منفی در بافت تعامل با دیگران، حفظ خودانگاره مثبت، حفظ تعادل هیجانی و تداوم روابط رضایت بخش با دیگران، در تحقق ایده ایمن سازی و مصونیت روانی یادگیرندگان به طور تجربی مؤثر واقع می‌شود.

وی همچنین عنوان کرد: هر گونه تلاش برای افزایش تاب آوری فراگیران نیازمند آن است که آن‌ها توانمند‌های فردی خود را بشناسند، منابع بیرونی را شناسایی و مورد استفاده کامل قرار دهند و مهارت‌های ارتباطی و توانایی حل مساله اجتماعی خود را تقویت کنند.

شکری با بیان اینکه مشارکت همسالان و احساس مسوولیت آن‌ها در قبال کمک به یکدیگر روند یادگیری مهارت‌ها را تسریع می‌کند، افزود: همه فراگیران از توانایی لازم برای حل مشکلات خود برخوردارند و آن‌ها می‌توانند راه حل‌هایی را نیز به همسالان خود ارائه کنند.

بازسازماندهی محتوای برنامه‌های آموزشی
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه درتلاش‌های تحقیقاتی آتی ضرورت بیش از پیش بازسازماندهی محتوای برنامه‌های آموزشی مداخله‌ای نیز یک اولویت تعیین کننده تلقی می‌شود، تصریح کرد: آموزش چگونگی معرفی خود، شروع یک مکالمه و تعریف از همسالان، روش‌های مناسب پوزش طلبیدن از دیگری پس از انجام اشتباه و آشنایی با شیوه‌های متقاعدکردن دیگران برای پذیرش دیدگاه‌های آنها، از دیگر مهارت‌های اجتماعی پایه با هدف بازآرایی محتوایی برنامه‌های آموزشی هستند.

وی همچنین ابراز کرد: علاوه بر این کمک به آن‌ها برای آشنایی با شیوه‌های مناسب بیان عواطف، آشنایی با روش‌های جایگزین پرخاشگری و اجتناب از واکنش‌های خصمانه کلامی و جسمانی و یا مکالمات منفی، آماده کردن دانش آموزان برای رویارویی با استرس و اضطراب، ملامت‌ها و طرد از طرف دیگران، و نیز یادگیری مهارت‌های مواجهه فعالانه در موقعیت‌های اجتماعی، روش‌های هدف گزینی اجتماعی مناسب و در نهایت، تعیین علل مشکلات و اولویت بندی کردن مسائل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مجری طرح پژوهشی که با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری در حال انجام است گفت: هر گونه بی توجهی به توانمندسازی کودکان به ویژه کودکانی که استعداد نمایش گستره وسیعی از رفتار‌های ناسازگارانه را در تعامل با همسالان خود نشان می‌دهند، زمینه را برای ظهور اشکال پیچیده تری از رفتار‌های بزهکارانه در آینده فراهم خواهد کرد.

تقویت تمایل به مشارکت بیشتر کودکان درفعالیت‌های کلاسی
شکری با اشاره به اینکه مهارت‌های رابطه بین فردی مورد نیاز شامل عزت نفس و خودآگاهی فزونی یافته، مهارت‌های تفکر منطقی، واقع گرا، منعطف، خلاق، فعالانه و مثبت و همچنین هوش هیجانی- اجتماعی است، خاطر نشان کرد: نتایج این طرح مطالعاتی نشان می‌دهد که آموزش مهارت‌های اجتماعی بر کاهش کارکرد‌های نامناسب رفتاری هیجانی، دریافت تقویت‌های مثبت و یادگیری از همسالان موثر است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کودکان پرخاشگر نظام آموزشی مهارت حل مسئله برنامه آموزشی در مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۸۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیصد و نود و پنجمین جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ریاست حجت الاسلام رستمی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در پیش از دستور این جلسه با تاکید بر تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر اظهار کرد: در تدوین این بسته باید هماهنگی دستگاه‌ها و نهاد‌های مرتبط مدنظر باشد.

وی ادامه داد: در تدوین این بسته به هنرستان‌های هنر توجه شود چراکه باید موضوع به صورت پایه‌ای مدنظر باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر پس تدوین، به اطلاع فعالان حوزه هنر برسد، همچنین در تدوین این بسته از ظرفیت فرهنگستان هنر نیز استفاده شود.

در ادامه حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

از این رو مقرر شد دکتر ساعی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه سوره، بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه­های هنر با قابلیت اجرا در سه سطح (کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت) را تدوین و جهت طرح در جلسه شورا به دبیرخانه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ارسال کند.

در ادامه جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با موضوع ارائه گزارش سامانه فرنما براساس درخواست دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در راستای اجرایی سازی راهبرد ۳، ۱۱ و ۲۱ نظام فرهنگی ـ تربیتی سند دانشگاه اسلامی ادامه پیدا کرد. در این جلسه معاون فرهنگی وزیر علوم گزارشی از وضعیت سامانه «فرنما» که مربوط به فعالیت فرهنگی دانشجویان کشور است، ارائه کرد.

عبدالحسین کلانتری در این گزارش بر سیاستگذاری شاهدمحور، ظهور فناوری­های نوین و توسعه رویکرد دیجیتال در عرصه  فرهنگی، افزایش رویکرد‌های داده محور، هوشمندسازی، حکمرانی باز و پلتفرمی، مشارکتی شدن حکمرانی تأکید کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، مزایای سامانه فرنما را یکپارچگی داده­ها از فعالیت­های دانشجویی، تحلیل فعالیت­های فرهنگی، زمینه­سازی برای کشف ضعف­ها، افزایش تولیدات بومی و شبکه­سازی میان کنشگران فرهنگی اعلام کرد.

محمدابراهیم سقزچی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه­ها و مراکز آموزشی با تشکر از معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواستار بازبینی و ارتقاء سامانه شد تا با فراهم شدن امکان مشارکت کنشگران، رتبه­بندی فرهنگی دانشگاه­ها، ارتباط با شبکه‌­های اجتماعی جهت بازنشر تولید محتوا‌ها و تحلیل کارشناسی و استخراج شاخص­‌ها، سامانه یکپارچه‌­ای در دسترس باشد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با استقبال از ارائه گزارش سامانه فرنما، خواستار رسانه‌­ای شدن اقدامات این معاونت شد و بر ارائه گزارش­‌های فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد.

حجت ­الاسلام والمسلمین رستمی ضمن تقدیر از گزارش معاونت فرهنگی وزارت علوم، با ضروری دانستن هم­افزایی نظام آموزش عالی کشور، افزودند طرحی صورت گیرد  تا از نظر فنی امکان تجمیع داده­‌های آموزش عالی و گزارش‌­گیری از سامانه فرنما برای سایر مدیران جهت مجموعه سیاست‌گذاری­‌های بعدی فراهم شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • بسیج اساتید محور همدلی و هم‌افزایی در دانشگاه باشد
  • فعالیت‌های آموزش محور در حوزه سلامت، تقویت می‌شود
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه های صنعتی
  • اجرای طرح‌های محله محور در روستا‌های استان همدان
  • صحرایی: معلم محور اصلی تحول و راه حل تمام مسائل آموزش و پرورش است
  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه مهارت تبدیل می‌شود