Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی علوم محیط زیست دانشگاه زنجان با بیان اینکه مطالعاتی توسط این گروه در ارتباط با سرب و روی صورت گرفته است، گفت: این گروه بر اساس مطالعات اعلام کرد صنعت سرب و روی یکی از آلوده‌ترین صنایع است و شهرک سرب و روی از کارخانه آن خطرآفرین‌تر است. ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱ استانها زنجان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، عباسعلی زمانی، شامگاه یکشنبه در جلسه بررسی تأثیرات دانشگاه‌ها در رفع مشکلات زیست‌محیطی که در دانشگاه زنجان برگزار شد، با بیان اینکه مطالعاتی توسط این گروه در ارتباط با سرب و روی صورت گرفته است، گفت: این گروه بر اساس مطالعات اعلام کرد صنعت سرب و روی یکی از آلوده‌ترین صنایع است و شهرک سرب و روی از کارخانه آن خطرآفرین‌تر است، اما کسی بعد از آن پیگیر موضوع نشد و فقط به بحث انتقال پسماند توجه شد زیرا تولید پول و سرمایه می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه برای حل هر معضل محیطی چندین راه‌کار ارائه می‌شود گفت: چرا بین چندین روش در حل معضل پسماند صرفاً آخرین و بدترین روش که انتقال پسماند به مکان دیگر است انتخاب شده است و به‌جای درمان با روش ساده‌تر چرا جراحی انتخاب شده است؟

عضو هیئت علمی علوم محیط زیست دانشگاه زنجان با ابراز تأسف از این‌که بعد از اعلام آلودگی پسماند انباشته‌شده، کسی در پیشگیری از آلودگی آن قدمی برنداشت در حالی که این آلودگی می‌تواند تا آب‌های زیرزمینی رسیده باشد، اظهار کرد: با انجام برخی اقدامات همچون سیمان‌پاشی می‌توانستیم آلودگی دپوی پسماند را به حداقل برسانیم، آیا کارهای اولیه انجام شده که در حال حاضر تصمیم بر انتقال پسماند بر مکان دیگر گرفته شده است؟

پسماند روی زنجان تا پایان امسال باید تعیین تکلیف شودآلودگی 3میلیون تن پسماند روی به شهر زنجان رسید/ صنعت روی؛ روی خوش به مردم نشان نمی‌دهد+عکس و فیلمواحد بازیافت و فرآوری پسماند روی در زنجان ایجاد می‌شود

به‌گفته زمانی وقتی که معدنی کشف می‌شود باید کنار آن کارخانجات فرآوری ایجاد شود زیرا اقدامات حمل‌ونقل راحت‌تر شده و انتقال پسماند حاصل به حفره ایجادشده از برداشت مواد انتقال می‌یابد اما چرا حداقل این اصول در مورد سرب و روی زنجان انجام نشده است؟

زمانی تأکید کرد: انتقال پسماند دپوشده به مکان دیگر بدترین کار در شرایط حال حاضر است و با این کار مخالف هستیم مگر این‌که پسماندهای تولیدی حال حاضر با مکان‌یابی دقیق به محل مناسب انتقال یابد، باید مطالعات ارزیابی در این زمینه انجام شود.

وی در ارتباط با اینکه کشاورزی با محیط زیست همخوانی دارد نیز یادآور شد: کشاورزی هم می‌تواند موجب از بین رفتن محیط زیست شود، کشاورزان بدون توجه به کیفیت آب آن را مصرف می‌کنند باید بر اساس برنامه‌ریزی و با اطلاعات محصول تولید شود.

عضو هیئت علمی علوم محیط زیست دانشگاه زنجان با بیان اینکه سیل امسال نتیجه و عواقب سدسازی است، تصریح کرد: شاید اگر سدسازی با این عجله ساخته نمی‌شد سیلاب به این حد گسترش نمی‌یافت.

وی با اشاره به وضعیت گرگان‌رود در سیلاب اخیر اظهار داشت: اگر سدسازی تا این حد پیشرفت نداشت مجاری و حفره‌ها بسته نمی‌شد و  سفره‌های آب زیرزمینی تغذیه می‌شد و سیلاب کاهش می‌یافت.

زمانی با اشاره به اینکه از سدسازی به این بهانه حمایت می‌شود که می‌تواند سیل را مهار کند، گفت: ظرفیت سد گلستان را قبل از سیل اعلام کنند، اگر سد در مقابل سیل ایجاد شده باید گزارش ماهانه و پیش‌بینی ماهانه از میزان ذخیره آن وجود می‌داشت تا در زمان وقوع سیل سد خالی می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: در روزهایی که سیلاب کشور را فرا گرفت بنا بر اعلام آمار از رسانه ملی میزان دبی خروجی آب بیش‌تر از دبی ورودی بود، نباید در این کشور پیشرفته به سدسازها بعد از وقوع سیل اجازه بدهیم تا از آب گل‌آلود ماهی بگیرند و دولتی‌ها نیز نباید در این فضای احساسی سنگ بنا را بر اقدامات نادرست بگذارند.

عضو هیئت علمی علوم محیط زیست دانشگاه زنجان با تأکید اینکه امسال باید آب منطقه‌ای بودجه‌ای را مصوب کند و دلیل سیل را اعلام کند، گفت: ما فرضیه‌ای داریم که سدسازی عامل سیل بوده است، این ارگان باید عامل ایجاد سیل را شناسایی و اعلام کند و بگوید که؛ آیا سدسازی با این اندازه ضرورت داشت؟

وی با انتقاد از این که طرح‌های ارائه‌شده محیط زیست توسط گروه علوم محیط زیست دانشگاه زنجان مورد توجه قرار نمی‌گیرد، تصریح کرد: گاهی طرح مشابه طرح دانشگاه زنجان توسط دانشگاهی که کیلومترها با زنجان فاصله دارد ارائه می‌شود و مورد پذیرش قرار می‌گیرد و ارگان‌های ذی‌ربط حتی زحمت این طرح‌ها را نادیده گرفته و اهمیت نمی‌دهند، به‌نحوی نظارت بر طرح‌ها وجود ندارد.

انتهای پیام/ش

R41375/P/S6,59/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۳۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به تفاهم همکاری امضا شده میان شش استان منطقه ۵ گفت: در چهارمحال‌وبختیاری ۱۰روستا و ۵ شهر به عنوان مناطق آزمایشی اجرای طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شدند که تلاش داریم این طرح در سایر استان‎های منطقه ۵ نیز اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال و بختیاری، سعید یوسف‌پور _امروز سه‌شنبه چهارم فروردین _در جلسه نشست هم‌اندیشی مدیران محیط زیست با اعضای شورای اسلامی استان کشور به مناسب هفته زمین پاک اظهار کرد: منطقه ۵ در کشور با شش استان شامل کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، همدان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری بخش بزرگی از پهنه زاگرس را در کشور در بر می‌گیرند، منطقه زاگرس با تولید ۴۰ درصد منابع آب شیرین کشور نقش بی‌بدیلی در تمدن ایران و زیست بسیاری از استان‌ها و کلانشهرهای کشور را بر عهده دارد.

وی با اشاره به ارزش‌های طبیعی شش استان منطقه ۵ افزود: هم اکنون در منطقه ۵ کشور ۳۲ منطقه حفاظت شده، چهار پارک ملی، ۳۶ منطقه شکار ممنوع، ۵۰ تالاب، ۱۱ هزار واحد صنعتی در حوزه کشاورزی و تولید ۹۰۰ گرم پسماند سرانه شهری را داراست که نشان از اهمیت بالای این منطقه است.

مدیرکل اداره حفاظت از محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری گفت: هفته گذشته همایش ملی دانش سنتی در شهرکرد با هدف مستمرسازی دانش بومی محیط زیست برگزار شد و اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاها با ظرفیت بزرگی که دارا هستند، در راستای مستمرسازی و کاربردی‌سازی این دانش ما را یاری کنند.

یوسف‌پور با اشاره به چالش‌های دیگری که در استان وجود دارد، اضافه کرد: مسئله سگ‌های بی‌صاحب در مناطقی از استان چالش جدی برای سلامت و بهداشت مردم استان است، همچنین مدیریت پسماند، ترافیک شهرها، افزایش سرانه فضای سبز و کمربندی شهرها سازماندهی صنف‌های آلاینده‌ساز داخل حریم شهرها نیز از مهم‌ترین موضوعات و چالش‌های مورد بررسی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان است.

وی گفت: تسهیل روند تأمین بودجه برای مدیریت اصولی پسماندها و تخصیص تسهیلات لازم جهت مدیریت پسماند به ویژه برای طرح مدیریت اجتماعی پسماند شهری که سنگ بنای آن تفکیک زباله از مبدا است، حل مشکلات زیست‌محیطی این منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست استان در پایان با اشاره به تفاهم همکاری امضا شده میان شش استان منطقه ۵ گفت: در چهارمحال‌وبختیاری ۱۰ روستا و ۵ شهر به عنوان مناطق آزمایشی اجرای طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شدند که تلاش داریم این طرح در سایر استان‌های منطقه ۵ نیز اجرا شود.

یوسف‌پور گفت: بحث‌های دیگری نظیر تخلفات شکار و صید در حریم جنگل و مراتب، تعارض باغداران با حیات وحش، تصرفات اراضی، تخریب جنگل‌ها که در تفاهم‌نامه‌های بعدی نیز در نظر گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین همکاری‌های مشترک شورای استان در جهت حفظ کاربری، افزایش سرانه فضای سبز در شهرها، ایستگاه‌های سنجش آب و هوا و توانمندسازی تشکل‌های محیط زیستی نیز مدنظر است.

کد خبر 747268

دیگر خبرها

  • هشدار: شرایط پسماند در استان ایلام مناسب نیست
  • سهم ۱۲ درصدی نایلون‌ها در پسماندهای شهر قم
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری