Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- اولين نشست هم‌انديشي و تبادل نظر اعضاي انجمن‌هاي‌ ميراث‌فرهنگي در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان آذربايجان غربي برگزار شد.   
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي؛ اولين نشست هم انديشي انجمن هاي ميراث فرهنگي استان آذربايجان غربي با حضور دهياران و اعضاي انجمن هاي ميراث فرهنگي تعدادي از روستاهاي سطح استان در سالن اجتماعات اين اداره کل برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين جلسه عمومي، چهار نفر از مديران و مسئولان ذي ربط از جمله مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان به ايراد سخنراني پرداخته و به اهميت و جايگاه انجمن هاي ميراث فرهنگي و نقشي که در حفظ و مراقبت از آثار فرهنگي استان را دارند ، اشاره کردند.
جليل جباري مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: «به دليل تعداد بالاي آثار فرهنگي استان که در نقاط مختلف و روستاهاي مختلف پراکنده اند ، حفظ و مراقبت از همه آنها به تنهايي از عهده اين اداره کل خارج است و چاره اي جز همياري دهياران و اعضاي انجمن هاي ميراث فرهنگي وجود ندارد.»
او ادامه داد: «ما بايد از مرحله صرفاً تشکيل انجمن ها ، عبور کنيم و با توجه به اساسنامه جديد قانون تشکيل و فعاليت انجمن ها ، مي توان اقدامات موثر و قابل توجهي را انجام داد.»
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي ادامه داد: «يکي از ظرفيت هاي قابل اتکا انجمن هاي ميراث فرهنگي در ارتباط با گردشگري و بوم گردي در روستاها توسط افراد علاقه مند و کمک انجمن ها است که اين موضوع مي تواند در توسعه گردشگري روستايي و اشتغالزايي براي روستا موثر و مفيد باشد.»
در اين نشست ، عارف خدرلو مدير کل دفتر امور روستايي و شوراها نيز ضمن اشاره به وضعيت اقتصاد و اشتغال روستايي گفت: «در موضوع توسعه اشتغال و در آمدزايي روستايي ديگر فقط دامداري و کشاورزي پاسخگو نيست بلکه کسب و کارهاي مرتبط با ميراث فرهنگي روستايي و گردشگري ، مي تواند خلاءهاي موجود را پر کند.»
خدرلو افزود: «دفتر امور روستايي استانداري براي دهياران روستاها طبق شرايط موجود 5000 ميليون ريال تسهيلات ارائه مي دهد که اولويت هزينه کرد اين اعتبارات نيز توجه به صنعت گردشگري در روستا، توسعه صنايع دستي و توجه به ميراث فرهنگي از جمله موزه هاي روستايي است.»
در اين جلسه همچنين محمد اشتري عضو انجمن ميراث فرهنگي استان توجه به تاريخ و تمدن و آگاهي سازي عمومي را ارزشمند دانست و گفت: «در اين خصوص مقوله ؛ هر روستا ، يک موزه مي تواند ايده بسيار خوبي باشد و انجمن هاي ميراث فرهنگي روستاها در اجرايي کردن آن نقش پررنگي داشته باشند.»
همچنين در اين نشست ، سرهنگ محمدي فرمانده يگان حفاظت ميراث فرهنگي استان گفت: «حضور 24 ساعته نيروهاي يگان و نيروي انتظامي نمي تواند به اندازه حضور مشارکت عمومي و انجمن هاي ميراث فرهنگي در حفظ از آثار و پيشگيري از وقوع جرم موثر باشد به همين دليل از همه اعضاي انجمن ها درخواست داريم ارتباط تنگاتنگي با اين يگان داشته باشند.»
در پايان اين مراسم به تعدادي از اعضاي جديد انجمن هاي ميراث فرهنگي حکم عضويت رسمي اعطاء شد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: برگزاري نشست انجمن ميراث فرهنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۹۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی

نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. در این نشست که امروز یکشنبه 16 اردیبهشت 1403، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری؛ مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان این که «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی‌ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

او افزود: در این دستورالعمل کاملا برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روزهای 23 و 24 اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز 25 اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

حل مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز 29 اردیبهشت روز موزه‌ است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز 31 اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا(ع) است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

او در ادامه گفت: روزهای 3 و 4 خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز 5 خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و ... مد نظر قرار گیرد.

او یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتما در ستادهای استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و ... از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرکل امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود