Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی قادری، گفت: ثبیت ماسه های روان در سطح ۲۰۰۰ هکتار از عرصه های بیابانی جنوب کرمان با استفاده از روش مالچ پاشی توام با نهالکاری در سال جاری اجرایی می شود.

« علی قادری» معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، گفت: منطقه جنوب کرمان دارای بیش از یک میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار بیابان است که از این میزان، قریب ۳۰ هزار هکتار آن را کانون های بحرانی فرسایش بادی تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی قادری، افزود: فرسایش بادی در هر مرحله (برداشت، حمل و رسوب) با اشکال مختلفی ظاهر شده و خسارات فراوانی را برجای می گذارد بنابراین برنامه ریزی برای کنترل و کاهش اثرات ناشی از آن از اولویت های مهم کاری اداره کل محسوب می شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، اظهار کرد: در این راستا و با توجه به اهمیت موضوع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، با تشکیل کارگروه راهبری و استفاده از توان کارشناسی در زمینه مقابله با بیابان زایی موضوع را با حساسیت ویژه دنبال کرده و مناطق بیابانی توسط مشاور بررسی و اولویت بندی پهنه ها و مناطق مستعد برای اجرای برنامه های تثبیت انجام شده است.

وی، در ادامه، افزود: برای دستیابی به این هدف شاخصه هایی همچون شناخت ماسه زارهای مستعد فرسایش، میزان و نحوه فعالیت تپه ها، درجه آسیب زایی آنها برای مزارع، مناطق مسکونی، خطوط مواصلاتی و اکوسیستم مد نظر قرار گرفته شده است.

قادری، بیان داشت: بر این اساس در (سال 98 ) با توجه به رایزنی های انجام شده با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و اقدامات صورت پذیرفته ۲ هزار هکتار از  عرصه های مستعد شناسایی شده با استفاده از روش مالچ پاشی توام با نهالکاری با اعتباری بالغ بر 53 میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و بند(ه) تبصره 1 قانون بودجه (سال 98 )کل کشور تثبیت می شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، ابراز داشت: اجرای این پروژه قطعا تاثیر چشمگیری در جهت تحقق اهداف مد نظر، تثبیت عملیات بیولوژیک و  در نهایت سلامت مردم و پایداری اکوسیستم دارد.

 شایان ذکر است؛ تا کنون با استفاده از این روش حدود یکهزار و ۵۰۰ هکتار از پهنه های ماسه ای در حوزه این اداره کل طی (سال های 96 و97 ) تثبیت و احیا شده است.

پایان پیام/586

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی روز قدس روز قدس خبرگزاری شبستان استان بوشهر فلسطین دهه کرامت راهپیمایی روز جهانی قدس امام خمینی ره عظمت روز جهانی قدس تثبیت ماسه های روان بیابان بیابان زدایی جنوب کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۲۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، یوسف گازران در خصوص پیش‌بینی میزان تولید گل محمدی طی فصل برداشت این محصول در خراسان رضوی اظهارکرد: سطح زیر کشت گل محمدی به دلیل خشکسالی‌ها و افت چاه‌های آبیاری در استان از ۱۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: این سطح در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۷۰۰ هکتار بوده که کشاورزان بدون آگاهی از اقلیم کاشت این گیاه که باید در کوهپایه‌ها توسعه یابد در دشت‌ها بدون در نظر گرفتن صنایع فرآوری اولیه مانند خشک‌کن‌ها و دستگاه‌های تقطیر اقدام به کاشت کردند.

وی بیان کرد: به دلیل عدم تناسب هزینه‌ها با قیمت گل تر، آن تعداد از کشاورزانی که تنها گل تر می‌فروختند چون درآمد اقتصادی نداشتند، متاسفانه گلستان‌های چند ساله را از بین بردند.

گازران درباره پیش بینی تولید گل محمدی در سال جاری خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری حدود ۲۸۰۰ تن گل محمدی تر در استان برداشت شود.

کارشناس‌ مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • سه واحدصنفی متخلف تعزیراتی شدند
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت