Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- صنعت پتروشیمی با دارا بودن مزیت‌هایی همچون تنوع در تولید محصولات و مقاصد مختلف صادراتی یکی از صنایع تاب آور و منعطف به حساب می آید که افزایش سرمایه‌گذاری در آن می‌تواند اقتصاد را از منافع آن برخوردار سازد. به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، صنعت پتروشیمی از جمله صنایعی متنوع در تولید محصولات به حساب می‌آید که با دارا بودن ۱۸ گروه محصول پلیمری با ۳۰۰ گرید محصول و ۴۴ نوع محصول شیمیایی در مجموع ۳۵۰ محصول در دو بخش غیرپلیمری و غیرشیمیایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محصولات متنوعی که حجم تولید آن به ۳۱ میلیون تن رسیده که از این میزان ۲۲.۵ میلیون تن به مقاصد مختلف صادر می‌شود.   این حجم از صادرات سبب آن شده که بنا بر اعلام بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی درآمد حاصل از فروش صنعت پتروشیمی ۱۷.۱ میلیارد دلار بوده که از این میزان ۱۲.۱ میلیارد دلار حاصل درآمد ارزی از صادرات است.   نگاهی به کشور‌های صادرکننده محصولات پتروشیمی نشان می‌دهد مقاصد صادرات در حدود ۳۰ کشور و تعداد مشتریان به چند صد مورد می‌رسد که به اذعان مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی این سطح از تنوع باعث افزایش تاب آوری و انعطاف پذیری این صنعت می‌شود.

بیژن زنگنه وزیر نفت در توضیح ظرفیت‌های موجود در صنعت پتروشیمی گفت: در زمینه پتروشیمی در سال جاری و سال آینده تمرکزمان بر روی اتمام طرح‌های این حوزه است، به گونه‌ای که ۱۸ طرح جدید راه اندازی خواهد شد و درآمد این حوزه از ۱۹ میلیارد دلار در سال ۹۲ به ۳۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ خواهد رسید.   وی افزود: این در شرایطی است که افزایش تولید در حوزه پتروشیمی افزایش خوراک و استفاده از خدمات فنی و مهندسی و کالا‌های ایرانی را به دنبال خواهد داشت.

در همین راستا، پرواز صحاف زاده عضو انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، با اشاره به اینکه در شرایط حال حاضر محصولات پتروشیمی به مقاصد مختلف صادر می‌شود، گفت: بازار جهانی در حوزه پتروشیمی بازار رقابتی است که در برخی از محصولات تولیدی میزان تولید و مصرف جهانی برابر بوده که کاهش صادرات بازار را با بحران مواجه می‌سازد.   این نکته گفتنی است که برخی از محصولات صادراتی صنعت پتروشیمی در جایگاه مذکور قرار دارند.

وی با تاکید بر اینکه فصول مصرف محصولات مختلف متفاوت است، افزود: بازار‌های جهانی به صورت مرتب در حال تغییر در میزان عرضه و تقاضا است، به همین خاطر در برخی موارد متانول، اوره و یا پلیمر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند، اما در بلند مدت ثابت نیستند.

عضو انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اظهار کرد: تنوع در محصولات پتروشیمی به عنوان یک مزیت به حساب می‌آید که از این فرصت می‌توان در سرمایه گذاری استفاده کرد.   شکی نیست،برای برخورداری از مزایای این صنعت باید به دنبال افزایش ظرفیت تولید باشیم که این مهم جز با سرمایه گذاری حاصل نخواهد شد.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: صنعت پتروشیمی صادرات بهزاد محمدی بیژن زنگنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۷۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «محسن خجسته‌مهر» امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، با بیان اینکه امروز یکی از رویداد‌های مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم، گفت: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

وی افزود: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها گفت: به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کار‌های بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آنها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

 

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گاز‌های همراه
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند
  • مشعل گازی تمامی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها تا ۳ سال آینده جمع آوری خواهد شد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند