Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، از شهریور ماه سال گذشته بود که افزایش سرسام آور قیمت کاغذ تاثیر خود را در بازار نشر نشان داد. در آن زمان تعداد عناوین منتشر شده ۱۶ درصد کاهش یافت این مسئله در ماه‌های بعد از شهریور ادامه داشت و تنها عدد این تغییر دستخوش تغییر می‌شد. البته امسال هم شاهد همین رویه در بازار نشر هستیم از ابتدای سال تا کنون میزان ۱۰ هزار و ۱۵۵ عنوان کتاب منتشر شده است درحالی که این رقم در سال ۹۷، ۱۴ هزار و ۹۱۲ عنوان کتاب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال تعداد عناوین منتشر شده به میزان ۴ هزار و ۷۵۷ عنوان نسبت به سال قبل کاهش یافته است، اما دلیل این کاهش عناوین کتاب چیست؟

از سال گذشته بود که قیمت کاغذ همزمان با افزایش قیمت دلار افزایش یافت و حتی این افزایش قیمت به حدی بود که کارگروه کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد و وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت معدت و تجارت هر کدام در این کارگروه نمایندگانی داشتند و هر وزارتخانه به بررسی مشکلات کاغذ پرداختند و قیمتی برای آن تعیین کردند. در همین زمان بود که کاغذ را در لیست کالاهای اساسی قرار گرفت و با ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد شد.

اقداماتی که بی نتیجه ماند 

تمام اقدامات انجام شده برای تثبیت و کاهش قیمت کاغذ به نتیجه نرسید و افزایش قیمت دست از سر این بازار برنداشت و همچنان شاهد افزایش بی رویه قیمت کاغذ بودیم تا حدی که قیمت کاغذ به بندی بیش از ۴۵۰ هزار تومان رسید. البته این رویه افزایش قیمت کاغذ در ماه‌های ابتدایی امسال هم ادامه یافت. قیمت کاغذ با نوسان روبرو بود و حالا این نوسانات قیمت کاغذ بود که در بازار دیده می‌شد. قیمت کاغذ به بندی ۵۰۰ هزار تومان رسید و پس از آن قیمت کاغذ تا ۴۵۰ هزار تومان کاهش یافت و برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم نتوانست قیمت کاغذ را کاهش دهد. در این ایام قیمت کاغذ بندی ۵۰ هزار تومان افزایش یافت و روند افزایش و کاهش قیمت کاغذ ادامه داشت و در نهایت این روند بر میزان انتشار عناوین کتاب تاثیر گذاشت.

نوسانات قیمت کاغذ ناشران را بیکار کرد

شرایط نوسان قیمت در بازار کاغذ باعث شد تا ناشران برای انتشار کتاب هایشان دست نگه دارند و تعداد عناوین منتشر شده کاهش پیدا کند. البته این کاهش عناوین کتاب تنها در کتاب های چاپ اول دیده نمی شود بلکه ناشران حتی برای تجدید چاپ کتاب های منتشر شده شان هم با تردید مواجه شدند.

این بار نوسانات قیمت کاغذ رمق را از بازار نشر گرفت، هرچند در این بین برخی از انتشاراتی ها دوباره فعال شدند اما این فعالیت دوباره را نباید به پای جان گرفتن بازار نشر گذاشت و همچنان بازار نشر کشور شرایط دشواری را سپری می کند. نوسانات قیمت کاغذ سبب شد نه تنها ناشر بلکه مولف هم برای انتشار کتابش تردید کند.

تعطیلی کتابفروشی نتیجه طبیعی ادامه روند نوسانات قیمت کاغذ 

ادامه وضعیت کنونی نوسانات قیمت کاغذ می تواند سبب شود انتشاراتی های زیادی تعطیل شوند. کتابفروشی های بیشتری به کباب فروشی تبدیل شوند و تعداد ناشران و کتابفروشی های فعال کشور کاهش یابد. هرچند شرایط کنونی نشر سبب شده است کتابفروشی ها دیگر چهره کتابفروشی نداشته باشند بلکه روزی خود را با فروش نوشت افزار کسب کنند و در کنارش کتاب هم بفروشند، که البته ادامه این روند وضعیت بدتری را برای صنعت نشر رقم می زند و انگیزه ناشران و مولفان بیشتری را برای ادامه کار از بین می برد.

انتهای پیام/ 

تاثیر بازار ارز بر کاهش عناوین کتاب 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۸۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت

به گزارش قدس آنلاین، ادامه سیرنزولی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باعث شده تا قیمت‌ دلار، طلا و انواع سکه نسبت به هفته‌های قبل با کاهش محسوس همراه شود. تا جایی که قیمت دلار که هفته قبل در کانال ۶۴ هزار تومان در نوسان بود امروز به کانال ۶۱ هزار تومان بازگشته است. قیمت سکه نیز هم اکنون به کانال ۴۱ میلیون و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به ۳.۴ میلیون کاهش یافته است.

نکته مهم بازار هم اینجاست که در عین ریزش قیمت‌ها ولی خریداری در بازار طلا، ارز و سکه وجود ندارد و همه چشم انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند.

بازاری ها می گویند احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها وجود دارد و به همین دلیل هم الان دیگر مردم و بازاری‌ها ریسک خرید را نمی پذیرند و ترجیح می دهند سرمایه خود را نقد نگه دارند تا در قیمت‌های پایین تر خرید انجام دهند.

بازگشت آرامش در منطقه و فروکش کردن خبرهای منفی سیاسی بعد از قدرت‌نمایی نظامی ایران در منطقه باعث شد تا هیجان منفی از بازار تخلیه شود و در ادامه نیز گفته می شود بازارساز عرضه ارز را در امارات و بازار افزایش داده و همین امر به ادامه روند کاهشی قیمت‌ها کمک کرده است.

البته قیمت‌ انواع ارز درحالی در بازار کاهش یافته و فروشنده ها بدون خریدار مانده اند که کانال‌های تلگرامی درحال دست و پا زدن برای حفظ قیمت دلار در کانال‌های بالاتر هستند.

دلار هم اکنون در بازار تهران با قیمت ۶۱ هزار و ۴۰۰ تومان هم خریدار ندارد؛ دلار فردایی هم اکنون به کانال ۶۰ هزار تومان بازگشته است؛ دلار هرات نیز ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت خورده است. ضمن اینکه یورو در بازار افشار با قیمت ۶۶ هزار تومان هم خریدار ندارد و فروشنده ها نگران ضرر بیشتر هستند.

با این حال، کانال‌های تلگرامی دلار را در کانال ۶۲-۶۳ هزار تومان قیمت گذاری کرده و تلاش می کنند تا جلوی ریزش قیمت ها را بگیرند. این البته اولین بار نیست که کانال‌های تلگرامی با عضوهای چند میلیونی قیمت دلار را ۲-۳ هزار تومان بالاتر از کف بازار اعلام می کنند. تجربه فعالیت این کانال ها نشان میدهد که هر زمان بازار صعودی یا نزولی بوده قیمت‌های ارز این کانال ها چند هزار تومانی با واقعیت بازار تفاوت داشته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • سکه ۴۰ میلیون تومان شد ؛ کاهش قیمت طلا ادامه دارد ؟
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت