Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماموستا رسول اشعری که در شهر بانه به «ملا رسول» شهره است در ۱۵ خرداد سال ۶۳ بانه همسر خود و ۴ فرزندش را بر اثر حمله جنگنده‌های رژیم بعث عراق از دست داده است. ۱۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۹ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بانه، 15 خرداد سال 1363 مصادف با 5 رمضان سال 1404 هجری قمری یکی از تلخ‌ترین روزهایی است که مردم شهر بانه از دوران 8 سال جنگ تحمیلی در حافظه تاریخی خود به یاد دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روز مردم روزه‌دار این شهر مرزی استان کردستان برای شرکت در مراسم بزرگداشت 15 خرداد سال 1342 در پارک شهر بانه که اکنون پارک 15 خرداد نام نهاده شده است، جمع شده بودند که با یورش غافلگیر کننده هواپیماهای رژیم بعث عراق روبه‌رو و نزدیک به 650 نفر از حاضران در این مراسم که 220 نفر از آنها غیربومی و بقیه از مردم این شهر بودند با ناجوانمردانه‌ترین شیوه و مظلومانه به شهادت رسیدند.

ماموستا رسول اشعری که در شهر بانه به «ملا رسول» شهره است در این حادثه همسر خود و 4 فرزندش را از دست می‌دهد و در بازگویی وقایع آن روز این گونه بیان می‌کند و می‌گوید: برای حضور در مراسم تدفین یکی از آشنایان به قبرستان قدیمی «سلیمان‌بگ» بانه رفته بودم که پس از مراسم تدفین با تنی چند از اقوام سوار بر یک خودروی تویوتا وانت به‌سمت شهر در حرکت بودیم و من در حال گفت‌وگو با ماموستایی که برای برگزاری مراسم تدفین حضور داشتند، بودم که ناگهان صدای انفجارهای مهیبی از سوی شهر به گوش رسید.

وی با بیان اینکه در این لحظه جز آتش و خون در شهر چیز دیگری قابل مشاهده نبود، گفت: همه از ماشین پیاده و هر یک به‌سویی فرار کردیم و من که پس از دقایقی به منزل مراجعه کردم با یکی از فرزندان خود که پیش از من برای خرید به بازار شهر مراجعه و در هنگام حمله هوایی به‌سرعت به خانه برگشته بود روبه‌رو شدم و زمانی که او سراغ مادر و خواهرها و برادرهایش را از من گرفت متوجه خروج خانواده‌ام از منزل و شرکت آنها در مراسم بزرگداشت 15 خرداد سال 1342 شده به‌سرعت به‌سوی مرکز شهر حرکت کردم اما پس از طی مسافتی با یکی از آشنایان روبه‌رو شدم که از محل انفجارها برمی‌گشت و به من گفت که همسر و فرزندانم در این انفجار مجروح و به بیمارستان بانه منتقل شده‌اند.

معاون فرهنگ دینی و سازمانی قوه قضائیه: پیام‌های اصلی انقلاب از قیام 15 خرداد گرفته شدامام جمعه شهرکرد: پیام 15 خرداد" تقویت جایگاه ولایت فقیه" استروایت‌‌های اختصاصی شاگردان امام خمینی (ره) از آغاز نهضت اسلامی در 15 خرداد 42

ملا رسول اشعری افزود: وقتی به بیمارستان رسیدم شهدای بسیاری در گوشه و کنار بیمارستان دیده می‌شدند که ناگهان در گوشه‌ای از فضای بیمارستان اجساد 3 شهید خود را یافتم، بیمارستان شلوغ بود و مردم به‌دنبال شهیدان خود می‌گشتند و من نیز با وجود درد از دست دادن 3 عضو خانواده‌ام نگران 2 عضو دیگر بودم.

وی بیان کرد: برای پیدا کردن فرزندانم دقایقی را در محوطه و داخل بیمارستان و میان شلوغی به جست‌وجو پرداختم و بالاخره در سردخانه بیمارستان 2 فرزند دیگر خود را که آنان نیز شهید شده بودند پیدا کردم.

این همسر و پدر صبور شهید بعد از بیان سختی‌هایی که به‌دلیل شلوغی شهر برای انتقال همسر و فرزندان شهیدش به مسجد برای شست‌وشوی پیکر مطهر شهدا تحمل کرده است خاطرنشان کرد: پیکر شهدا را روی وانت تویوتای یکی از همشهریان گذاشته و به‌سمت مسجد محله خود حرکت کردیم که به‌دلیل نزدیکی خانه ما به محل انفجارها تقریباً تمامی اهالی محل خارج شده بودند بنابراین برای به‌جای آوردن مراسم تدفین شهدایم مجبور به جابه‌جایی و انتقال آنها به یکی از محله‌های دیگر شهر بانه شدم.

ملا رسول اشعری با بیان اینکه «تا زمانی که شهدای من برای مراسم تدفین آماده شدند، 13 شهید دیگر را به غسال‌خانه مسجد محل منتقل کرده بودند» افزود: به‌دلیل تعداد بالای شهدای آن روز به‌ناچار از ماشین‌آلات سنگین نظیر بولدوزر برای حفر قبور شهدا در قبرستان سلیمان‌بگ بانه استفاده کردند.

آری اینها که از زبان ملا رسول بانه شنیدیم تنها گوشه‌ای از مظلومیت شهدای کردستان بود که بسیاری از این مظلومیت‌ها و فداکاری‌ها هنوز ناگفته مانده و چه بسیار خانواده‌هایی در استان کردستان هستند که چندین شهید به انقلاب و نظام تقدیم کرده‌اند و هنوز هم آماده فداکاری برای اعتلای نام میهن هستند.

انتهای پیام/ح

R7848/P1357/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۳۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی از زبان همسر و کیلش

محمد ابراهیم‌زاده، همسر صدیقه وسمقی، درباره سلامتی این اسلام‌پژوه و محقق که به اتهام تبلیغ علیه نظام به حبس محکوم شده، توضیح داده است.

به گزارش رویداد ۲۴، به گفته ابراهیم زاده خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیک بینایی خود را اخیرا به طور کامل از دست داده و این موضوع در آزمایش‌هایی که ۲۷ فروردین ماه در انتقال ایشان از زندان به بیمارستان فارابی انجام شده، مورد تایید پزشک قرار گرفته است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: روند از دست رفتن بینایی در خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیکی است. اینطور نبوده که ایشان به خاطر زندان بینایی را از دست داده باشد. او گفته نام این بیماری RP است، ژنتیکی است و خیلی از افراد در ایران به آن مبتلا هستند. در این بیماری روند کم‌بینایی به مرور افزایش پیدا می‌کند.

ابراهیم‌زاده گفته اواخر فروردین‌ماه خانم وسمقی از زندان به بیمارستان فارابی منتقل شد. در این بیمارستان تخصصی چشم، در بخش‌های مختلف اعم از شبکیه، قرنیه، خشکی چشم و پلک مورد آزمایش قرار گرفت. این آزمایش‌ها حدود ۳ ساعت طول کشید و من هم حضور داشتم. نتایج آزمایش‌ها و معاینات هم در پرونده پزشکی ایشان در زندان نوشته شد و به بهداری زندان اوین تحویل داده شد. قرار بود نتیجه به پزشکی قانونی هم داده شود. تا دو سه روز پیش، اما هنوز این نتایج به پزشکی قانونی داده نشده است.

ابراهیم‌زاده علت انتقال خانم وسمقی به بیمارستان را توضیح داده و گفت در زندان متوجه شدند ایشان نمی‌تواند راه برود و زمین می‌خورد. ایشان می‌گوید من فقط مزاحم دوستان بند هستم. نمی‌توانم غذای خودم را بیاورم یا ظرف‌هایم را بشورم. حتی برای سرویس بهداشتی هم به یک نفر احتیاج دارم.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: ماموران زندان بعد از مشاهده این وضعیت ترتیب معاینات چشم را دادند.

آقای ابراهیم‌زاده می‌گوید در نتایج معاینات بیمارستان فارابی قید شده که ایشان تحمل حبس ندارد. این نتایج باید از طرف بهداری زندان به پزشکی قانونی ارسال می‌شد، اما هنوز ارسال نشده است.

او گفته یک آزمایش در بیمارستان فارابی مانده بود که انجام بدهند و آن مربوط بود به میدان دید. پزشک ایشان گفته بود احتیاجی به اندازه‌گیری میدان دید ندارد، چون اصلاً دید ندارد.

ابراهیم‌زاده می‌گوید خانم وسمقی قبل از بازداشت، میدان دید داشت و این دید مرکزی در طول این مدت از دست رفته است، هرچند زندان در از دست رفتن این دید تاثیر نداشته است.

خانم وسمقی دچار بیماری قلبی شده است

آقای ابراهیم‌زاده تاکید می‌کند آنچه در زندان برای خانم وسمقی حادث شده، بیماری قلبی است. او گفته هفته نخست فروردین‌ماه خانم وسمقی به دلیل مشکل قلبی و سوزش قفسه سینه از بهداری زندان به بیمارستان طالقانی در ولنجک منتقل شده و در آنجا با توصیه پزشک به مدت یک شب در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری شده است، اما در نهایت گفتند مشکل قلبی و فشار خون خانم وسمقی با دارو قابل کنترل است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید بهداری زندان مدت‌ها با دارو‌های دم‌دستی سعی می‌کردند مشکل قلبی ایشان را رفع کنند، اما در نهایت متقاعد شدند که مشکل جدیست و در نهایت ایشان به بیمارستان طالقانی منتقل شده.

او تاکید می‌کند ایشان قبل از حبس هیچ‌گونه مشکل قلبی نداشته است. امیدوارم این بیماری نباشد و تنها ناشی از فشار زندان باشد.

علیزاده طباطبایی: برای ایشان درخواست عدم‌تحمل حبس داده‌ایم

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل صدیقه وسمقی، هم می‌گوید به دلیل از دست‌رفتن بینایی، درخواست عدم تحمل حبس برای ایشان کردیم. این درخواست با پزشک قانونی هم مطرح شده و گزارش مثبت داده‌اند و در حال حاضر این درخواست برای دادستان ارسال شده و اگر موافقت کند، ایشان به خاطر عدم تحمل حبس آزاد خواهند شد.

به گفته وکیل صدیقه وسمقی، حال او در زندان مناسب نیست. خانم صدیقه وسمقی علاوه بر از دست‌دادن بینایی با مشکل تپش قلب و فشار خون بسیار بالا مواجه است و در زندان هم امکان پرستاری از ایشان نیست چرا که درخواست پرستار هم کرده بودند، ولی این درخواست اجرایی نشد.

علیزاده طباطبایی می‌گوید: صدیقه وسمقی به فعالیت تبلیغی علیه نظام احضار شد، اما گفت تا دلیل این اتهام را نگویید، نمی‌آیم. برای بازداشت او ریختند در خانه‌اش؛ اقدامی که برای اتهام فعالیت علیه نظام بسیار غیرمنطقی بود.

وکیل وسمقی می‌گوید: او به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به چهار ماه حبس و به دلیل عدم رعایت حجاب شرعی به یک میلیون جزای نقدی محکوم شد. همان زمان ما تسلیم به رای زدیم و میزان حبس شد ٩۶ روز. الان به دلیل مشکل عدم تحمل حبس، درخواست آزادی مشروط دادیم.

علیزاده طباطبایی می‌گوید هفته آینده ایشان یا به دلیل آزادی مشروط یا به دلیل عدم تحمل حبس باید آزاد شوند. نگاه‌داری ایشان در زندان با این حال دیگر درست نیست.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی از زبان همسر و کیلش
  • پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت مرحومه معصومه حائری
  • همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی درگذشت
  • توقیف محموله تلفن همراه آیفون قاچاق در بانه
  • توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه
  • دستگیری زن همسر کُش در اردبیل
  • اول خرداد آخرین مهلت استفاده از بسته حمایتی ویژه مادران
  • انتقاد از کم کاری برخی از ارگانها در حمایت از فرزند آوری
  • فرصت خرید بسته مادران دارای فرزند زیر دو سال تا یکم خرداد
  • (تصاویر) مراسم ختم مادر همسر منوچهر متکی