Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی شریعتی رئیس کمیته صنایع غذایی اتاق بازرگانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص لزوم حمایت از تولید کنندگان و تشویق آنها گفت: در شرایط جدید اقتصادی در حالی که ما درگیر یک جنگ اقتصادی با قوی‌ترین اقتصاد دنیا هستیم برگزاری مراسمی همچون روز صنعت و حضور مسئولان عالیرتبه و تجلیل از صنعتگران بخش خصوصی واقعی می‌تواند روحیه این سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی را تقویت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: فارغ از اینگونه مراسم‌ها مسئولین نیز باید به صورت عملی نشان دهند که چقدر به فکر تولیدکنندگان هستند. ما به مشکلات و محدودیت‌های اقتصادی دولت خصوصا در بخش بین المللی آگاه هستیم اما انتظار داریم حالا که این محدودیت‌ها وجود دارد در بخش داخلی مشکلات به حداقل برسد به طور مثال وقتی با طی کردن مسیرهای دشوار و دور زدن تحریم‌ها به هر ترتیبی که شده مواد اولیه خریداری و به بندر می‌رسد دیگر برای ترخیص آن از گمرک، بوروکراسی‌های طولانی وجود نداشته باشد و در حداقل زمان ممکن، بار ترخیص شود.

شریعتی تصریح کرد: تامین مواد اولیه از مهمترین چالش‌های بخش صنعت کشور است به طوری که اکنون کمتر واحدی می‌تواند برنامه ریزی تولید داشته باشد و یا به مشتریان خود زمان دقیق تحویل کالا را اعلام کند پس انتظار داریم به محض رسیدن کالا به کشور در کمترین زمان ممکن مواد به کارخانه فرستاده شود البته خبرهایی مبنی بر هماهنگی وزارت صمت با وزارت اقتصاد جهت کاهش این زمان شنیده شده که امیدواریم آقای رحمانی این مسئله را در اولویت کارهای خود قرار دهد.

وی با اشاره به بوروکراسی طولانی در بخش صنعت کشور گفت: قوانین زائد و موازی باعث شده که کاغذبازی و بوروکراسی در بخش صنعت و تجارت کشور آن‌قدر زیاد باشد که برخی عطای کار کردن را به لقای آن ببخشند. در شرایط فعلی و برگزاری جلسات سران سه قوه که در راستای تسهیل فعالیت در اقتصاد کشور است و مصوبات آن دیگر نیازی به طی کردن پروسه‌های طولانی اداری ندارد وزیر صمت می‌تواند با مشورت بخش خصوصی و تشکل‌ها پیشنهادات خود را به رئیس‌جمهور برای طرح در این جلسات ارائه کند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در روز صنعت سال ۱۳۹۸ شاهد اعلام خبرهای خوبی برای بخش صنعت و بخش خصوصی واقعی از سوی مسئولان ارشد نظام باشیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد بخش خصوصی صنعت سران قوا برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۱۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال گذشته موثر می‌دانند. از شواهد این طور برمی آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده اند و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته اند.

کارشناسان معتقدند، سیاست گذاری‌های فعال و صحیح، اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی از جمله مهم‌ترین متغیر‌ها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور بوده است. آنان تأکید دارند که باید رشد را به دیگر حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور نیز ببریم و شاهد یک رشد منسجم در اقتصاد کشور باشیم.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش قابل توجه نسبت به سال قبل از آن به ۵.۴ درصد رسید. این صندوق گزارش رشد ۳.۸ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.

صندوق بین المللی پول همچنین پیش بینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ را نسبت به گزارش سه ماه پیش خود افزایش داد و به ۳.۷ درصد رساند. در گزارش ماه اکتبر این سازمان، رشد ۲.۵ درصدی برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ پیش بینی شده بود.

رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایطی برای کشورمان محقق شده است که تحریم کنندگان منتظر فلج شدن اقتصاد ما بودند. نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده سابق کشورمان در اوپک را در ادامه در خصوص رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی که اخیراً صندوق بین المللی پول اعلام کرد، می‌خوانید.

خطیبی در گفتگو با تابناک اقتصادی با اشاره به این موضوع که وقتی دولت فعلی روی کار آمد، میزان فروش نفت کشور بسیار اندک بود، تصریح کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور که صندوق بین المللی پول آن را مطرح کرده است و قسمت اعظم آن به واسطه صنایع نفت و گاز کشور به دست آمده است، اهمیت بسیاری دارد.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی که دولت فعلی صورت داد، به کار گرفتن دیپلماسی صحیح و سیاست گذاری‌های درست در نهایت ما را به رشد اقتصادی مطلوب فعلی رساند.

نماینده سابق کشورمان در اوپک خاطرنشان کرد: فروش نفت و گاز ما در حال نزدیک شدن به میزان غیرتحریمی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا نشان دهنده بی اثر کردن تحریم‌هاست. این یک موفقیت است و نمی‌توان آن را کتمان کرد.

خطیبی گفت: قطعاً افزایش فروش نفت و گاز کشور به میزان قبل از تحریم‌ها، کار بزرگی است که انجام داده ایم. این امر در افزایش درآمد‌های دولت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سیاست گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا کشور موثر بوده است. فروش نفت به مینی ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی بود که به اجرا گذاشته شد. همچنین تمرکز بر استفاده از توان داخلی و دانش بنیان کشور نیز در رشد تجارت نفتی ایران اثرگذار بود. رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی اقتصاد ایران در ۲۰۲۳ بر اثر حرکت به سمت دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز رقم خورد.

نماینده سابق کشورمان در اوپک خاطرنشان کرد: تحکیم روابط سیاسی کشورمان با دیگر کشور‌ها و مصرف کنندگان بزرگ نفتی نیز در دستیابی به این رشد اقتصادی موثر بود. به طور کلی، هر موفقیتی در اثر مجموعه‌ای از عوامل به دست می‌آید. رشد اقتصادی سال گذشته کشور نیز بر اثر سیاست گذاری‌های صحیح و اتکا به توان داخلی به دست آمد.  

خطیبی گفت: سیاست استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها با جدیت در صنایع نفت و گاز کشور دنبال شد. این امر از حد شعار خارج شد و در عمل مورد توجه قرار گرفت. بر اثر این سیاست، توانستیم به بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بپردازیم و فلرسوزانی را کاهش دهیم. این دستاورد‌ها نیز به بالا رفتن رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی تأکید کرد: رشد اقتصادی مطلوب در هر کشوری بر اثر سیاست گذاری‌های فعال و تلاش و پشتکار به دست می‌آید. از طرف دیگر، اتکا به توان داخلی و دانش بنیانی کشور‌ها نیز اثرگذاری بالایی در دستیابی آن‌ها به موفقیت اقتصادی دارد.

 

دیگر خبرها

  • طنز امروز باید به استاندارد طنز گل‌آقا برسد/ما در جریان کاستی‌های حوزه طنز هستیم و برای جبران آن تلاش می‌کنیم
  • سهم بالای بخش نفت و گاز در رشد اقتصادی کشور
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • راه درازی تا فعلیت رساندن کامل ظرفیت‌های تجاری ایران و افغانستان داریم
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال