Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@02:51:24 GMT

احتمال درمان نابینایی در آینده

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۰۷۰۰۵

احتمال درمان نابینایی در آینده

محققان، استراتژی‌های اخیر درمان بیماری‌هایی که منجر به نابینایی می‌شوند را بررسی کردند و آنها را بسیار امیدبخش در درمان انواع نابینایی‌ها می‌دانند.

از این استراتژی‌ها که می‌توانند در آینده به‌کار روند و نابینایی‌ها را درمان کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ژن‌درمانی

ترفندهای جایگزینی ژن یا ویرایش ژن، می‌تواند به طور بالقوه، کاهش دید را معکوس و نابینایی را درمان کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روش، زمانی که بیماری چشمی در مراحل اولیه تخریب شبکیه‌ای قرار دارد و سلول‌های گیرنده مخروطی و استوانه‌ای نوری هنوز سالم هستند، با استفاده از ژن درمانی می‌توان جلوی نابینا شدن بیمار را گرفت. در حقیقت در سال ۲۰۰۸، نوعی بیماری نادر چشمی ارثی به نام بیماری لبر آموروزیس مادرزادی، با این روش درمان شد.

در روش ژن-مستقل، هم جلوی تحلیل پیشرونده سلول‌های گیرنده نوری گرفته می‌شود و می‌تواند از عصب‌های بینایی مراقبت کرده و از طیف وسیعی از بیماری‌های شبکیه‌ای پیشگیری کند.

استفاده از سلول‌های بنیادی، درمان اپتوژنتیک و پروتز شبکیه‌ای

از ترفندهای درمانی فوق، در مراحل پیشرفته‌تر بیماری تحلیل شبکیه‌ای استفاده می‌شود و می‌توان نابینایی را درمان کرد. این روش‌ها را می‌توان به طور مستقل به کار برد و تا حدی بینایی نابینایان ناشی از تحلیل شبکیه را به آنها برگرداند.

در درمان با سلول‌های بنیادی، سلول‌های سالم جایگزین سلول‌های تحلیل‌رفته می‌شوند و بینایی فرد بازمی‌گردد. این نوع درمان مناسب افرادی است که بر اثر تخریب تدریجی سلول‌های گیرنده نوری یا اپیتلیوم رنگدانه شبکیه (RPE) نابینا شده‌ و یا به نابینایی در اثر کهولت سن بر اثر تخریب ماکولار مبتلا شده‌اند.

فناوری‌های رابط مغز-ماشین

در این فناوری‌ها از چند ردیف الکترود یا فناوری اپتوژنتیک استفاده می‌شود و با تحریک جریان مسیر بینایی  شبکیه، بیمار درمان می‌شود. تحریک الکتریکی قشر بینایی یکی از محتمل‌ترین سناریوهای درمانی است که بسیار امیدبخش است.

در روش درمانی اپتوژنتیک، سلول‌ها به وسیله رمزگذاری اپتوژن (ترکیبی از اپتیک و ژنتیک) یک کانال یا پمپ فعال شده با نور در سلول‌های باقیمانده درون شبکیه، به نور حساس می‌شوند و بدین ترتیب شبکیه در حال تحلیل، دوباره به نور مرئی واکنش نشان می‌دهد.

پروتز شبکیه‌ای، می‌تواند مدارهای باقیمانده شبکیه را دوباره به جریان بیندازد و بدین ترتیب بخشی از بینایی بیمار را به او بازگرداند.

به گزارش طبنا، سرعت توسعه درمانی در بخش بیماری‌های چشمی این نوید را می‌دهد که در آینده، بیشتر نابینایان، درمان شده و بینایی خود را بازیابند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۷۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند