Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@08:00:11 GMT

تبیین علمی منتقدین طرح انتقال آب را مجاب می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۲۲۳۴

تبیین علمی منتقدین طرح انتقال آب را مجاب می‌کند

دبیر علمی همایش ضرورت‌های انتقال آب خزر به استان سمنان از ارسال بیش از ۶۰ مقاله علمی به دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت: این همایش علمی شنبه ۲۵ خرداد ماه در دانشگاه سمنان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، مجید قلهکی در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: مقالات ارسالی به دبیرخانه ضرورت انتقال آب دریای خزر به استان سمنان در چهار مرحله مورد داوری قرار گرفت و ۳۲ مقاله به این همایش علمی راه یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به محورهای این همایش علمی و میزان استقبال پژوهشگران از آنها تصریح کرد: ۹ مقاله در ارتباط با محور "فرهنگ مصرف" هشت عنوان مقاله در محور "مطالعات فنی طرح"، ۶ مقاله در ارتباط با محور مسائل زیست‌محیطی، ۶ مقاله در محور اقتصادی-اجتماعی، دو مقاله در ارتباط با محور ژئوپلیتیکی و سیاسی و دو مقاله نیز در ارتباط با محور سرمایه گذاری از سوی داوران پذیرش شدند.

دبیر علمی همایش ضرورت‌های انتقال آب خزر به استان سمنان با بیان اینکه همه مقالات به صورت پوستر در همایش ارائه می‌شوند، افزود: همچنین پنج مقاله از ۳۲ مقاله پذیرش شده نیز به صورت سخنرانی در پنل علمی همایش ارائه خواهد شد.

قلهکی با تقسیم همایش به دو بخش سخنرانی‌های عمومی و علمی گفت: استاندار سمنان، دو تن از نمایندگان مجلس، سردار جلالی، مدیرعامل آب منطقه‌ای و …از سخنرانان پنل صبحگاهی هستند و صاحبان مقاله‌های ارسالی پذیرفته شده نیز از مهمانان پنل علمی همایش هستند، همچنین چهره‌های شاخصی همچون دکتر کردوانی، آیت‌الله اختری و..از دیگر سخنرانان همایش هستند.

وی از رویکرد اقناعی همایش به این طرح ملی خبر داد و گفت: طرح انتقال آب خزر به استان در بودجه امسال دارای ردیف اعتباری است و به تأیید نمایندگان مجلس رسیده است. البته این طرح در سال ۹۶ نیز دارای ردیف اعتباری بود اما در بودجه ۹۷ ردیف آن حذف و در بودجه امسال با تلاش نمایندگان این طرح ملی دوباره صاحب ردیف اعتباری شد.

قلهکی با اشاره به رویکردهای دانشگاه سمنان در خصوص این همایش خاطرنشان کرد: وظیفه دانشگاه در محدوده دانشگاه و فضای علمی است و می‌کوشد با بررسی علمی طرح و طرح ضرورت‌های آن به تبیین طرح انتقال آب خزر بپردازد.

وی با اشاره به نیاز جدی استان سمنان به منابع جدید آبی گفت: استان سمنان از قطب‌های بزرگ صنعتی و معدنی کشور است و در دو بخش شرب و صنعت به منابع آبی جدید نیاز دارد. ضمن آنکه برخلاف برخی تبلیغات نادرست قرار نیست که آب منتقل شده صرف بخش کشاورزی شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان با اشاره به برخی اطلاعات نادرست که از سوی برخی منتقدین مطرح شده افزود: در این طرح قرار است که سالانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب از آب خزر شیرین‌سازی و منتقل شود که این رقم به مثابه یک "سی سی" از ۴۰ هزار سی سی خزر است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که اگر اطلاعات درست و علمی در اختیار برخی منتقدین طرح قرار بگیرد آنها نیز مجاب می‌شوند چرا که این طرح از نظر علمی هیچ‌گونه مشکلی ندارد.

قلهکی از برپایی این همایش به عنوان شروعی برای عرضه درست و علمی اطلاعات مرتبط با این طرح نام برد و اضافه کرد: اجرایی شدن این طرح علاوه بر تأمین بخشی از آب مورد نیاز استان سمنان، منافعی نیز برای استان‌های شمالی دارد که ایجاد مخازن ساحلی از جمله آنها است.

دبیر علمی همایش ضرورت‌های انتقال آب خزر به سمنان از این استان به عنوان پیشقراول طرح شیرین‌سازی آب خزر نام برد و گفت: ما به دنبال استفاده بهینه از منابع آبی در دسترس هستیم چرا که پدران ما در ایران از صدها پیش با ایجاد قنات و حفاظت از منابع آبی به شکل‌گیری تمدن ایرانی کمک کردند.

وی با اشاره به افت منابع آبی کشور و پایین رفتن ایستایی آن در یکی دو دهه گذشته خاطرنشان کرد: ما باید در کنار اجرایی شدن طرح‌های انتقال آب و استفاده بهینه از منابع، در زمینه فرهنگ مصرف و افزایش راندمان آبی نیز تلاش کنیم وگرنه با توجه به شرایط اقلیمی کشور و کاهش بارش‌ها، زندگی در این مناطق از کشورمان تا سال ۲۰۳۰ با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انتقال آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۲۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش علمی خلیج فارس هویت ملی و تاریخی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، معاون فرهنگی واجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش از برگزاری رویداد‌های متنوع فرهنگی، علمی وهنری گرامیداشت روز خلیج فارس در کیش خبر داد.

علیرضا فاطمیان پور گفت: همایش علمی خلیج فارس هویت ملی و تاریخی با حضور پیروز مجتهد زاده یکی از صاحب نظران بین المللی حوزه خلیج فارس، فردا یکشنبه نهم اردیبهشت در مرکز همایش‌های بین المللی کیش برگزار می‌شود.

وی افزود: جشن خانوادگی روز ملی خلیج فارس به همراه آیین اختتامیه جشنواره کیش بهشت خانواده ها نیز ساعت ۱۹ دوشنبه دهم اردیبهشت در یکی از کشتی های تفریحی اجرا خواهد شد.

 علیرضا فاطمیان پور افزود: پخش زنده ویژه برنامه تلویزیونی روز ملی خلیج فارس از ساعت ۸ صبح به مدت ۴۵ دقیقه از شبکه سه سیما و از ساعت ۱۳ تا ۱۳:۴۵ دقیقه از شبکه دو سیما، اجرای رزمایش دریایی از ساعت ۸ صبح و برگزاری اجتماع دانش آموزی به همراه اجرای برنامه‌های روز ملی خلیج فارس در اسکله تفریحی از برنامه‌های در نظر گرفته شده دوشنبه دهم اردیبهشت است.

پخش نماهنگ اجرای اثر هنری خوشنویسی زیرآب هنرمند کیش حسین ابارشی و رونمایی از پوستر پنجمین جشنواره تئاتر کافه و ساحل کیش از دیگر برنامه‌های روز ملی خلیج فارس است.

دیگر خبرها

  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • همایش علمی خلیج فارس هویت ملی و تاریخی
  • برگزاری همایش هوش مصنوعی و طلا و جواهر در یزد
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در خرم‌آباد
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال