Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@03:18:34 GMT

مشاغل پردرآمد سال‌های اخیر

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۵۵۶۷

با توجه به شرایط اقتصادی و داغ شدن تدریجی تب کنکور و انتخاب رشته، عده زیادی از جوانان این روزها در فکر آینده شغلی و انتخاب مسیر مناسب هستند. علاوه بر علاقه و استعداد، درآمد مناسب و تقاضای کافی از سمت بازار کار معیارهای مهمی در انتخاب مسیر شغلی به حساب می‌آیند.

اخبار اقتصادی- بر اساس یک طرح نظر سنجی، متخصصان گروه‌های شغلی «تحقیق و توسعه محصول»، «برنامه‌ریزی استراتژیک» و «توسعه نرم‌افزار و وب» به ترتیب بیشترین دریافتی را در رده سازمانی «کارشناس» در سال ۹۷ داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین گروه شغلی پردرآمد در رده سازمانی کارشناس، «تحقیق و توسعه محصول» است. مهندسان برق با سهم ۲۰ درصدی، مکانیک با سهم ۱۹ درصدی و فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم پایه و کاربردی با ۱۲ درصدی بخش اعظم شاغلان در این گروه شغلی پردرآمد را تشکیل می‌دهند. «برنامه‌ریزی استراتژیک» دومین گروه شغلی پردرآمد است که ۳۰ درصد از شاغلان در آن مهندسان صنایع و ۱۳ درصد فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت هستند. این گروه شغلی علی رغم شناخته‌شده بودن در جمع اهل فن، ممکن است برای عموم جامعه کمی نا آشنا به نظر برسد.

۱۶ درصد از فارغ‌التحصیلان رشته برق در بخش فروش فعالیت می‌کنند!

«تقاضا» معیار دیگر برای تشخیص رشته‌های خوش‌آتیه است. آمارها نشان می‌دهد، گروه شغلی «فروش، بازاریابی، تبلیغات و تحقیقات بازار» به طور میانگین با ۲۷ درصد بیشترین تقاضا را در ۵ سال گذشته داشته است.

مهندسان برق (۱۶ درصد)، فارغ‌التحصیلان مدیریت (۱۵ درصد) و مهندسی مکانیک (۱۲ درصد) بخش اعظم شاغلان در گروه شغلی فروش را تشکیل می‌دهند. نکته قابل توجه، حجم بالای «مهندسان» شاغل در گروه شغلی فروش است. برای مثال، داده‌ها نشان می‌دهد ۱۶ درصد از کل فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی برق شرکت‌کننده در بخش فروش فعالیت می‌کنند.

مهندسی نرم افزار و طراحی وب رتبه دوم مشاغل پرتقاضا

«مهندسی کامپیوتر نرم‌افزار و طراحی وب» با ۱۳ درصد در رده دوم مشاغل پرتقاضا در ۵ سال گذشته قرار دارد. افزون بر این، داده‌ها نشان می‌دهد، علیرغم رکود کلی بازار کار بر اثر بحران اقتصادی، تقاضا برای این گروه شغلی رشدی ۱۴ درصدی را در فاصله سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ تجربه کرده است.

به نظر می‌رسد رشته «مهندسی کامپیوتر نرم‌افزار و طراحی وب» یکی از معدود نقاط اشتراک فهرست مشاغل پرتقاضا و مشاغل پردرآمد باشد که این امر، تابع روندی جهانی است. مهندسی نرم‌افزار دومین شغل پرتقاضا در ۵ سال گذشته بوده و نیز در رده سوم پردرآمدترین گروه‌های شغلی سال ۹۷ قرار دارد و به نظر می‌رسد با توسعه زیرساخت‌های اینترنتی، استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای دیجیتال گروه شغلی برنامه‌نویس تقاضای بالایی پیدا کرده است.

با تکیه بر این آمار و ارقام، و با توجه به آمار بالای بیکاری میان فارغ‌التحصیلان رشته‌های دانشگاهی، شاید بتوان این پیشنهاد را خطاب به تصمیم‌گیران کشور و مسئولان دانشگاه‌های برتر مطرح کرد که با یک نگاه استراتژیک ظرفیت رشته‌های کامپیوتر و سایر رشته‌های پرتقاضا و پردرآمد را افزایش دهند. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بازار کار مشاغل پردرآمد رشته های تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۵۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای تحقق توسعه پوشش‌های بیمه‌ای در خوزستان

عبدالرضا روشنی مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان با اشاره به اینکه بر اساس ماده یک قانون این سازمان، توسعه و گسترش پوشش‌های بیمه‌ای به اقشار مختلف با اولویت گروه‌های فاقد بیمه، با هدف استقرار عدالت اجتماعی و ایجاد آرامش خاطر و امنیت روانی افراد جامعه مأموریت اصلی این مجموعه تلقی می‌گردد، گفت: در همین راستا از سال ۱۴۰۱ طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی به اجرا درآمده است و از استقبال خوبی برخوردار بوده و در سال جدید نیز با جدیت دنبال خواهد شد.

او با بیان اینکه تمامی صاحبان حرف و مشاغل آزاد، دارندگان سوابق بیمه‌ای از گذشته که در حال حاضر به هر دلیل دارای ارتباط بیمه‌ای نیستند، زنان خانه‌دار و دختران بالای ۱۸ سال و تمامی دانشجویان می‌توانند در قالب انعقاد قرارداد‌های اختیاری و مشاغل آزاد تحت پوشش این سازمان قرار گیرند، می گوید: عدم نیاز به مراجعه حضوری و انتخابی بودن نرخ بیمه و سطح دستمزدی از ویژگی‌های این قرارداد‌ها می‌باشد.

روشنی ادامه داد: قرارداد‌های گروه مشاغل آزاد و زنان خانه دار در سه نرخ با امکان بهره مندی از دو درصد سهم دولت منعقد شده و مخاطبان میتوانند با انتخاب دامنه تعهدات مورد انتظار خود با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان به نشانی es.tamin.ir نسبت به ثبت قرارداد با امکان پرداخت آنلاین حق بیمه اقدام نمایند.

مدیر کل تأمین اجتماعی خوزستان گفت: نرخ حق بیمه اختیاری نیز ۲۷ درصد و مبنای پایه آن ۱/۲ برابر حداقل دستمزد سال می‌باشد.

در حال حاضر ۱۲۰ هزار نفر بیمه شده در گروه‌های حرف و مشاغل آزاد و اختیاری در سطح استان خوزستان تحت پوشش می‌باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگاری از امروز
  • ۸ درصد شرکت‌کنندگان کنکور از خراسان رضوی هستند
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل در بجنورد
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان
  • بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای تحقق توسعه پوشش‌های بیمه‌ای در خوزستان
  • نخستین رشته تخصصی دندانپزشکی در بیرجند مجوز گرفت
  • راه اندازی نخستین هنرستان جوار صنعت در شهرستان البرز
  • آشنایی دانش‌آموزان مدارس سما با ایده تحصیلی ـ شغلی
  • نعل و میخ؛ ابزار یک شغل پردرآمد | روزی روزگاری ۲۱ مغازه پالان‌دوزی در بازار طهران