Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که فرابورس ایران اعلام کرده بود از ۲۰ خرداد تغییرات بنیادی در نحوه معاملات بازار پایه اعمال می‌کند و این موضوع معاملات بازار را تحت تاثیر منفی خود قرار داد، حالا مدیرعامل فرابورس اعمال این تغییرات را منوط به انجام بررسی‌های لازم می‌داند؟! ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۹ اقتصادی بازار سهام | بورس نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته جلسه‌ای با محوریت بررسی قوانین جدید بازار پایه با حضور رئیس سازمان بورس، مدیرعامل فرابورس ایران و روسای کانون‌های نهادهای سرمایه‌گذاری و کارگزاران بورس در محل سازمان بورس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل فرابورس در خصوص این جلسه عنوان کرد: تا 25 خردادماه تمامی نظرات فعالان بازار سرمایه و صاحب‌‎نظران در خصوص مقررات جدید بازار پایه از طریق کانون‌ کارگزاران بورس و کانون نهادهای سرمایه‌گذاری به سازمان بورس و ‏فرابورس ایران اعلام خواهد شد.‏

امیر هامونی با اشاره به اینکه تمامی فعالان حقیقی و حقوقی می‌توانند نظرات و پیشنهادهای خود را به کانون‌ها اعلام کنند تا مورد بررسی قرار گیرد، گفت: بعد از جمع‌بندی نهایی و تصمیم هیات‌مدیره سازمان و نظر شورای عالی بورس، زمان‌بندی جدید اعلام خواهد شد.

هامونی در خصوص مباحث مطرح‌شده اعلام کرد: در این جلسه ابتدا گزارش جامع و مفصلی از دلایل کارشناسی تغییرات مقررات بازار پایه، شرایط شرکت‌ها و معاملات، نگرانی‌های ناشی از دستکاری قیمت، فروش سیگنال و ... ارائه شد. همچنین روسای دو کانون نیز پیشنهادهایی را مطرح کردند و در نهایت مقرر شد تا شنبه آینده تمامی نظرات و پیشنهاد‌ها به صورت کتبی در 5 محور جمع‌آوری شود.

وی این 5 محور را شامل اجرای دفعی یا تدریجی مفاد دستورالعمل، مخفی بودن سفارش‌های خریدوفروش، نحوه محدودسازی لات سایزها (سفارش‌های مشخص) برای جلوگیری از سیگنال‌‌دهی، تعداد روزهای کشف قیمت و دامنه نوسان بازار پایه عنوان کرد و توضیح داد: در بحث دفعی یا تدریجی بودن اعمال مفاد دستورالعمل جدید بازار پایه در جلسه دیروز مقرر شد نظرات جمع‌آوری‌ شده حاوی این جزئیات باشد که آیا این دستورالعمل به‌صورت تدریجی اجرایی شود یا خیر و اگر تدریجی است در خصوص اینکه مکانیسم اجرای آن چگونه باشد و از چه مرحله‌ای آغاز و روی چه سناریویی پیاده شود، پیشنهادهای لازم تا شنبه ارائه شود.

به گفته وی در بحث مخفی بودن سفارش‌های خریدوفروش نیز که در دستورالعمل بازار پایه آمده است چند سناریو وجود دارد یک اینکه در مرحله پیش‌گشایش و حین معاملات سفارش‌های خرید و فروش مخفی باشد، دوم در پیش‌گشایش مخفی و حین معاملات مشخص باشد و یا بالعکس و یا سوم اینکه در تمامی این شرایط سفارش‌ها مشخص باشد که در این خصوص نیز خواسته‌ایم کانون‌ها نظرات خود را به ما اعلام کنند

مدیرعامل فرابورس همچنین در مورد دامنه نوسان قیمت‌ها گفت: شرکت‌کنندگان در جلسه به ما ‏پیشنهاد دهند که آیا با دامنه نوسان یک ریال موافق هستند یا نظرات دیگری دارند که به هر ترتیب بتوان از نوسانات عجیب و دستکاری قیمت‌ها در بازار پایه جلوگیری کرد‎.‎

مدیرعامل فرابورس ایران اعلام کرد: یکی دیگر از محورهایی که قرار است شنبه هفته آینده پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی کانون‌ها در خصوص آن مورد بررسی قرار گیرد، بحث لات سایزها است که کارشناسان در جلسه دیروز اعلام کردند باید محدودیت‌هایی برای این موضوع در نظر گرفته شود و پیشنهاد‌های لازم برای ضریب مشخص مدنظر قرار گیرد تا ‏این مساله ابزاری برای افراد سودجو به منظور علامت‌دهی و سوءاستفاده از بازار نشود.

به گفته مدیرعامل شرکت فرابورس ایران، تعیین تعداد روزهای کشف قیمت برای بازار پایه نیز از دیگر مباحث مطرح‌شده در این جلسه ‏بود که بر این اساس مقرر شد شرکت‌کنندگان پیشنهادهای خود را در مورد کاهش یا افزایش روزهای کشف قیمت اعلام کنند‎.‎

هامونی با تاکید بر اینکه ریسک معاملات در بازار پایه فرابورس ایران به دلیل عدم تقارن اطلاعاتی زیاد است از سرمایه‌گذاران و سهامداران این بازار خواست تا این مساله را مدنظر قرار دهند و به این موضوع توجه کنند که شرکت‌های مندرج در بازار پایه فرایند پذیرش را در این بازار طی نمی‌کنند و به موجب قانون برای انجام معاملات سهام آن‌ها تنها نماد معاملاتی این شرکت‌ها در بازار پایه درج می‌شوند.  

مدیرعامل فرابورس ایران همچنین در خصوص بحث فقهی مقررات بازار پایه اعلام کرد که در نخستین جلسه کمیته فقهی موضوع مقررات بازار پایه مطرح خواهد شد تا نظرات اعضای کمیته نیز در این خصوص اتخاذ ‌شود.

این گزارش می‌افزاید: در حالی فرابورس ایران اعلام کرده بود که از 20 خرداد تغییرات بنیادی در نحوه معاملات بازار پایه اعمال می‌شود، که حالا به گفته مدیرعامل فرابورس اعمال این تغییرات منوط به انجام کارشناسی و بررسی‌های لازم در این زمینه است.

بر این اساس نکته جالب توجه در این زمینه این است که چرا در بازار سرمایه ما همواره نخست خبر از اعمال تغییرات داده می‌شود و پس از تحت تاثیر قرار گرفتن معاملات و هراس سرمایه‌گذاران و معامله‌گران، تصمیم به کارشناسی و بررسی بیشتر تصمیمات گرفته می‌شود؟!

رنگ‌آمیزی بازار پایه فرابورس منتفی می شود؟رنگ‌آمیزی بازار پایه فرابورس ایران به تعویق افتاد

انتهای پیام/

R32365/P/S7,84/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۵۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • بررسی عملکرد سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در کمیسیون اصل نود
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • آغاز ثبت‌نام آزمون جهش تحصیلی / والدین تصمیمات احساسی و هیجانی نگیرند
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه