Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@13:56:00 GMT

پیامدهای تحریم بر پیکر سلامت

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۶۸۹۵

پیامدهای تحریم بر پیکر سلامت

هرچند که دارو و تجهیزات پزشکی مستقیما جز موارد تحریم نیستند اما برخی از مشکلات عمومی اعم از تحریم نقل و انتقالات مالی توقف سوئیفت، تراکنش های اختلال دار بین المللی به طور غیرمستقیم فرآیند تامین دارو، تجهیزات و سایر ملزومات پزشکی را مختل می کند و علی رغم همه رشادت های جامعه پزشکی و صبوری مردم، بحث تلخ تحریم آثار زیان باری در جامعه و به ویژه عرصه سلامت کشور خواهد گذاشت که در این کنگره با مدلسازی و ایجاد روش هایی موثر برای به حداقل رساندن تحریم ها به ویژه در حوزه جراحی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار تحریم ها، حتی در جریان سیل اخیر کشور و در ابعاد امدادی هم قابل مشاهده بود و بسیاری از کمک های بین المللی به مقصد نمی رسید. بررسی ابعاد حقوقی تحریم ها با حضور جامعه جراحان و یادآوری دوباره وظایف انسانی در این شرایط خطیر، از دیگر موضوعات مورد بحث هستند چراکه تحریم ها آثار مترتبه حقوقی متعددی در عرصه سلامت انسان به عنوان یک حق طبیعی ایجاد می کند . 

ترویج استانداردهای تشخیص و درمانی بر اساس «طب مبتنی بر شواهد» جهت کاستن نیازهای مالی، تجهیزاتی، دارویی، لجستیکی درمان تحریم و همچنین تببین گایدلاین های منطقی برای افزایش اثربخشی مداخلات تشخیصی و درمان با استفاده از روش های علمی و متعارف و متناسب با ذائقه علمی کشور، می توان با افزایش بهره وری از شواهد علمی، آثار تحریم ها را به حداقل رساند. 

استفاده از ظرفیت نخبگان علمی، انجمن های علمی تخصصی و بوردهای تخصصی در کشور جهت استقرار واقعی، علمی و کارآمد ارزیابی تکنولوژی به مثابه فیلدی موثر در مدیریت کردن فرآیند های انتخاب، نگهداری، کاربرد موقر و ایمنی سیستم های پزشکی است که در این روش می توان با رویکرد ارزیابی فن آوری سلامت منجر به جایگزینی اقدامات تشخیصی با مداخلات هزینه اثربخش تر شد. 

مصرف منطقی دارو و تجهیزات پزشکی کشور ضمن حفظ کیفیت پروتکل های درمانی در کاهش هزینه ها و تاثیر تحریم ها بسیار موثر است. تجویز و مصرف منطقی دارو مبتنی بر شواهد با انجام رویکردهای متفاوت به ویژه در شرایط تحریمی کشور موثر خواهد بود اما باید توجه کنیم که پروتکل های تشخیصی و درمانی از استانداردهای ارائه خدمات خارج نشده و همچنان خدمات با بهترین کیفیت به بیماران ارائه شود. 

جلوگیری از تقاضای های القایی توسط صاحبان حرف پزشکی در کاهش اثر تحریم ها موثر است. بخشی از نیارهای القایی در پروسه درمانی و تشخیصی مربوط به مسائل فرهنگی و بخشی هم مربوط به حوزه پزشکی است که در شرایط کنونی باید با استفاده از ظرفیت های علمی انجمن های علمی تخصصی و صاحبان فن یعنی  جامعه پزشکان و جراحان این مسئله مدیریت شده تا بتوان از حداقل امکانات ، بیشترین بهره برداری را داشت.

تدوین و تبیین گایدلاین های برخاسته از متن جامعه پزشکی ، یکی از پیش شرط های مدیریت بهینه مصارف کشور در شرایط اقتصادی خطیر است.بدیهی است که تغییر رفتار جامعه جراحان و راهکارهای موجود برای کاهش تاثیر تحریم ها، باید ضمن حفظ کیفیت و استانداردهای خدمات پزشکی باشد چراکه مهمترین خط قرمز ما تخطی از استانداردها و به خطرافتادن ایمنی بیماران است.

قابلیت استفاده مجدد از تجهیزات و وسایل پزشکی نیازمند دستورالعمل مورد تایید است. بدیهی است فرآوری مجدد وسایل پزشکی باید دقیقا در چارچوب قوانین نظارتی بوده و با درنظر گرفتن ابعاد علمی، استانداردها و تبعیت از الزامات تعیین شده انجام شود.

رییس اسبق سازمان نظام پزشکی و متخصص جراحی مغز ،اعصاب و ستون فقرات

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۶۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای فرآورده‌های گیاهی سیلی بین Silibin، فرآورده گیاهی SATONiNE، فرآورده‌های perfecto و Vitomix و فرآورده تیزن مخلصه سعال حکیم مومن تبریز را به دلیل نداشتن مجوز‌های بهداشتی غیرمجاز و تقلبی معرفی کرد.

در این اطلاعیه همچنین محصولاتی، چون چای گیاهی لاغری (گیاهان شفا بخش)، فرآورده معجون فاقد مجوز Lukaci Epimediumlu، شربت گیاهی تری تراپیست (مدبرغدیر) و فرآورده پودر گیاهی بهنوشان ۲ از سوی اداره کل فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده می‌شوند.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلان اینکه این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیر مجاز در سطح عرضه صورت می‌گیرد؛ از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده می‌کنند خواست که معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور را مطلع سازند تا نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام لازم را به عمل آورند.
در پایان، شماره تلفن ۶۶۴۶۲۰۲۶ روابط عمومی سازمان جهت دریافت مشخصات مکان‌های عرضه فرآورده‌های غیرمجاز اعلام شده است.

دیگر خبرها

  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • اعلام اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • اعلام اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • درخواست غزه از گوترش برای تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی درباره کشتار بیمارستان ناصر
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه