Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزگرد بررسی خدمات اجتماعی و راهکارهای تقویت این حوزه برگزار شد که بسیج سازندگی، شورای هیئات مذهبی، تعدادی از خیرین، معتمدین بازار و معاونین ورزش جوانان و کمیته امداد به همراه مدیر جبهه فرهنگی خاتم الاوصیاء آذربایجان شرقی در این میزگرد مشارکت کردند. ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۴ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، میزگرد بررسی خدمات اجتماعی و راهکارهای تقویت این حوزه برگزار شد که بسیج سازندگی، شورای هیئات مذهبی، تعدادی از خیرین، معتمدین بازار و معاونین ورزش جوانان و کمیته امداد آذربایجان شرقی به همراه مدیر جبهه فرهنگی خاتم الاوصیاء استان آذربایجان شرقی در این میزگرد مشارکت کردند که در نهایت پوستر جشنواره منطقه‌ای «فعالیت‌ها و ایده‌های حوزه خدمات اجتماعی» تبریز هم رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال تقویت جوانان برای خدمات رسانی در حوزه خدمات اجتماعی هستیم

در این میزگرد، حجت الاسلام حسن شعبانی مدیر جبهه فرهنگی خاتم الاوصیاء استان آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه باید مباحث فرهنگی به خدمات اجتماعی گره بخورد و همچنین خدمات اجتماعی هم پیوست فرهنگی داشته باشند، گفت: زمانی آموزش صرف پاسخگو بود ولی اکنون باید خدمات اجتماعی و فعالیت‌های فرهنگی در کنار آموزش مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در زمینه خدمات اجتماعی صرفاً به دنبال برگزاری جشنواره روتین نیستیم تصریح کرد: در قالب برگزاری جشنواره منطقه‌ای «فعالیت‌ها و ایده‌های حوزه خدمات اجتماعی» تبریز به دنبال تقویت جوانان برای خدمات رسانی در حوزه خدمات اجتماعی هستیم.

وی افزود: چنانکه در حادثه سیل آق قلا و دیگر مناطق کشور شاهد خدمات اجتماعی خودجوش مردمی بودیم که سرمایه‌ای مغتنم برای نظام محسوب می‌شد، نباید با غفلت در چنین مواردی، فرصت ایجاد شده را به تهدید تبدیل کرد.

مدیر جبهه فرهنگی خاتم الاوصیاء استان آذربایجان شرقی، با بیان این که، دنبال حضور تمامی مجموعه‌های مردمی هستیم، اذعان داشت: مجموعه‌های مردمی و مخصوصاً جوانان، می‌توانند با ارائه الگوهای جدید در خدمات اجتماعی، کمک شایانی به ارتقاء سطح خدمات رسانی اجتماعی داشته باشند.

وی خواستار سمت گیری هیئات به سوی خدمات اجتماعی شد و گفت: اکنون برخی از هیئت‌ها در حال تلاش برای رفع بخشی از مشکلات مردم هستند و این رویکرد، رویکرد مورد انتظار از هیئت‌ها است.

فعالیت 175 سازمان مردم نهاد جوانان در آذربایجان شرقی در راستای ارائه خدمات اجتماعی به مردم

تقی زاده، معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی هم در این میزگرد، با اشاره به اینکه برخی مسائل اجتماعی در کنار جشنواره‌های علمی به حاشیه رفته و مغفول واقع شده بود گفت: سازمان‌های مردم نهاد دغدغه‌هایی دارند ولی وقتی با سنگ اندازی‌ها به مشکل مواجه می‌شوند، بعداً از جای نامعلومی حمایت شده و به چالش برمی خوریم که این روند باید اصلاح شود.

وی با تاکید بر اینکه در راستای خدمات اجتماعی باید برای سمن‌ها مسیر لازم را تعریف کرده و هدایت کنیم ابراز داشت: 175 سازمان مردم نهاد جوانان داریم که بسیار اثرگذار هستند که چنین جشنواره‌هایی می‌توانند فضا را برای آنها باز کنند.

بیش از 170 مرکز نیکوکاری و خیریه تبریز در کنار کمیته امداد در حال ارائه خدمات اجتماعی هستند

یونس فاتح، معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد آذربایجان شرقی هم در ادامه این میزگرد با انتقاد از اینکه برخی کمیته امداد را به عنوان صندوق صدقات می‌بینند افزود: این نهاد در حوزه خدمات اجتماعی بسترهای فراوانی دارد که در این راستا نیز اقدامات خوبی انجام داده است.

وی با بیان اینکه اکنون بیش از 170 مرکز نیکوکاری و خیریه تبریز هم در کنار کمیته امداد در حال ارائه خدمات اجتماعی هستند اضافه کرد: کمیته امداد در آینده کوچک سازی می‌شود و در سال‌های اخیر هم 70 درصد نیروها بازنشسته شده و نیروی جدیدی جذب نشده چراکه می‌خواهند خدمات اجتماعی به صورت مردمی اداره و ارائه شود.

2000 گروه جهادی «محله محور» خدمات رسان در آذربایجان شرقی ساماندهی شده است

سرهنگ اسکندری، رئیس سازمان بسیج سازندگی آذربایجان شرقی هم در ادامه، با تاکید بر اینکه خدمات اجتماعی نیاز اساسی جامعه است ابراز داشت: برگزاری چنین جشنواره‌ای باید به شناسایی درست نیازهای اجتماعی و رفع آن تلاش کند.

وی با بیان اینکه بسیج سازندگی هم سازمان جهادی پای کار است که فقط در اتاق‌ها مشغول برنامه ریزی نیست، بلکه خدمات جهادی اجتماعی در میدان ارائه می‌شود، خاطر نشان کرد: تلاش کردیم تا از ظرفیت عظیم جوانان انقلابی استان برای محرومیت زدایی و سازندگی و خدمات اجتماعی استفاده کنیم. جهادگران ما با خون دل در مناطق سیل زده برای مردمی که در درد و رنج بودند خدمات رسانی کردند، چراکه مشکلات همنوعان و هموطنان را دیده و خون دل می‌خوردند.

وی با اشاره به اینکه جهادگران استان ما در بحث سیل حماسه آفریدند و قبل از دستور مقام معظم رهبری در میدان حاضر شده و صحنه‌های بی نظیری در منطقه ایجاد کردند، گفت: بسیاری از این نیروهای جهادی حاضر نبودند جلوی دوربین بیایند ولی باید برای خنثی کردن افکار بد اندیشان این نوع خدمات تبلیغ و اطلاع رسانی می‌شد.

سرهنگ اسکندری با بیان اینکه نیاز مناطق سیل زده، بازسازی خانه‌های مردم در قالب طرح «هر مسجد یک خانه و هر کسبه یک کالای اساسی» است گفت: همه مردم، مساجد و فعالان اجتماعی باید در یک حرکت منسجم و واحد به این نیاز اجتماعی جامعه پاسخ دهند.

این مقام مسئول محرومیت زدایی و خدمات اجتماعی جهادی در آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه در پروژه‌های مختلف عمرانی و محرومیت زدایی در استان هم خدمات گسترده‌ و حجم عظیمی از خدمات اجتماعی در دست اجرا است افزود: در تعامل با دستگاه‌های اجرایی در مناطق محروم و برای مستضعفین در حال احداث خانه مسکونی هستیم و تا پایان سال به بهره برداری می‌رسانیم.

وی با بیان اینکه در حوزه اشتغال زایی هم مثل سال‌های قبل این خدمات تداوم دارد اضافه کرد: مراکز تولیدی زودبازده مورد حمایت قرار گرفته و با ارائه تسهیلات لازم به راه اندازی کسب و کار جدید کمک می‌کنیم، اظهار داشت: گروه‌های جهادی محله محور هم در استان پای کار آمده‌اند و 2000 گروه جهادی محله محور خدمات رسان ساماندهی شده و از ابتدای تابستان در همه محلات استان مشغول خدمات رسانی و محرومیت زدایی می‌شوند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی آذربایجان شرقی در پایان با تاکید بر اینکه مخاطب بیانیه گام دوم انقلاب، جوانان هستند و ما وظیفه داریم این بستر را برای تفکرات جهادی فراهم کنیم گفت: در بیانیه گام دوم، مسئولان آنچنان مورد مخاطب نیستند و باید در گام دوم انقلاب، جوانان بار مسئولیت‌ها را بر دوش گرفته و کشور را به سوی موفقیت پیش برند.

دولت با احساس مسئولیت کمتری وارد عرصه خدمات اجتماعی می‌شود

سرهنگ هاشمی، معاون فرهنگی سپاه عاشورای آذربایجان شرقی هم در این میزگرد، با تاکید بر اینکه باید مانند دهه 60 در کشور به مردم نقش اساسی داده شود، افزود: باید نقش مدیریت قرارگاهی و نقش رسانه هم در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: مردم وقتی وارد کارزار خدمات اجتماعی می‌شوند، دستگاه‌های دولتی نقش آفرینی این گروه‌های مردمی را کمرنگ کرده و نقش دولت را در ارائه گزارش برجسته می‌کنند. دولت با احساس مسئولیت کمتری وارد این عرصه می‌شود که باید این رویکرد اصلاح شود.

معاون فرهنگی سپاه عاشورای آذربایجان شرقی با بیان اینکه در این جشنواره عزم بر این است که نقش مردم به عنوان متولیان اصلی حصول توفیقات در عرصه‌های اجتماعی برجسته شود گفت: اکثر نهادهای دولتی در عرصه بودجه محدودیت‌های زیادی دارند که حضور مردم در صحنه بخش عظیمی از مشکلات را در سیل اخیر رفع کرد چراکه دولت توان کافی در این حوزه نداشت.

وی خواستار این شد که شیرینی کار مردمی را با رسانه به خود مردم برسانیم ادامه داد: هر حرکت فرهنگی پیوست اجتماعی نداشته باشد و هر حرکت اجتماعی پیوست فرهنگی نداشته باشد، مسائل ابتر خواهد ماند.

هیئات مذهبی باید به عنوان لیدر اجتماعی باشند

قلی زاده، مسئول شورای هیئات مذهبی تبریز هم با تاکید بر اینکه هیئات باید به عنوان لیدر اجتماعی باشند خاطر نشان کرد: باید با تدبیر و مدیریت درست، نقش هیئت‌ها را در خدمات اجتماعی مورد توجه قرار دهیم.

وی با بیان اینکه هیئت‌ها که در تمام محلات حضور دارند، اگر به صورت متحد پای کار بیایند، خدمات فراوانی را می‌توانند ارائه دهند گفت: همه هیئت‌ها به نوعی کمیته امداد محله‌ای هستند، از جایی دستور نمی‌گیرند و خودشان آستین بالا زده و مشکلات مردمی را رفع می‌کنند.

«مدیریت واحد» موجب اعتمادسازی و نتیجه گیری شایسته از خدمات اجتماعی می شود

منبع‌جود، از خیرین حوزه خدمات اجتماعی و بهزیستی هم در پایان این میزگرد خواستار مدیریت واحد در موضوع خدمات اجتماعی و توانایی‌های مردمی برای حل مشکلات مردم شد و ابراز داشت: همه در نوبه خود به موضوعات اجتماعی ورود دارند ولی باید مدیریت واحد داشته و از موازی کاری جلوگیری کنیم چراکه در سیل اخیر هم دیدیم که موازی کاری‌های فراوان موجب هدر رفت سرمایه و انرژی اجتماعی مردم شد و مدیریت واحدی صورت نگرفت.

وی افزود: در ماجرای سیل، همه نهادها مانند کمیته امداد، بهزیستی، هلال احمر، سپاه، ارتش، وزارت کشور و... همه در میدان حضور داشتند و هر کدام برای خود مدیریت جداگانه‌ای داشتند ولی دریغ از مدیریت واحدی که همه انرژی‌ها را در یک راستا هدایت کند و مشکلی از مشکلات را یک بار برای همیشه حل کند.

منبع‌جود، نحوه مدیریت در سیل را تجربه‌ای ارزشمند دانست و گفت: اکنون نهادها و خیریه‌های مختلفی در سطح شهر داریم که اقدامات اکثر آنها موازی کاری است و همپوشانی فراوانی دارد، نمونه بارز این است که هر موسسه‌ای ادعای حمایت از ایتام، کودکان بی سرپرست، بیماران سرطانی و... را دارد و مردم و خیرین کمک می‌کنند ولی وقتی در برخی از حوزه‌ها می‌بینند کمکشان دردی از دردها دوا نمی‌کند، اعتمادشان را از دست می‌دهند، لذا باید با مدیریت واحد این موضوعات مدیریت شود.

این خیّر ادامه داد: وقتی مسایلی مانند ستاد دیه و آزادسازی زندانیان غیر عمد به نتیجه می‌رسد، علت آن این است که یک مدیریت واحد و یک نتیجه مطلوب دارد و مردم هم به همین دلیل اعتمادشان به چنین نهادهایی افزایش می‌یابد و انرژی مردم در راستای ارائه خدمات اجتماعی در یک راستا هدایت شده و به نتیجه مطلوب می‌رسد.

در پایان این میزگرد، در نهایت پوستر جشنواره منطقه‌ای «فعالیت‌ها و ایده‌های حوزه خدمات اجتماعی» تبریز هم رونمایی شد.

انتهای پیام/ش

R7887/P/S6,47/CT13

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۶۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص اعتبار فوری برای آزادراه‌های آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی بذرپاش با بیان اینکه بیش از ۲۶۰ کیلومتر پروژه آزادراهی و بزرگراهی در زمان حاضر در آذربایجان شرقی در دست اجراست گفت: این استان استانی پهناور و با جمعیت قابل توجه است و دسترسی‌های ترانزیتی دارد.

وی افزود: یکی از مهمترین محور‌های این استان آزادراه تبریز - ارومیه است که سال‌های سال در قطعات مختلف در حال کار بوده و گاه تغییر سرمایه گذار را شاهد بودیم.

وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه ۱۲ کیلومتر از قطعه ۶ این آزادراه عملیاتی شده است گفت: ۱۶ کیلومتر باقی مانده برنامه ریزی شده تا با تزریق مالی از روش‌های مختلف شامل توزیع قیر، ردیف بودجه، ماده ۵۶ مصوب و کمک‌های بانکی در ۲ ماه آینده اجرایی شود.

وی گفت: استفاده از ظرفیت مولدسازی برای این پروژه جمع بندی و مقرر شده است تا سازمان ملی مسکن به عنوان مشارکت و با عنوان آورده دولتی به این پروژه کمک کند.

بذرپاش با بیان اینکه امسال را سال اتمام بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام قرار داده‌ایم افزود: پروژه مراغه- هشترود نیز که یک قطعه ۲۹ کیلومتری است در مراحل پایانی است و نیاز به تزریق مالی دارد که در چند ماه آینده تامین مالی خوبی خواهد شد.

وی گفت: محور تبریز - صوفیان از جمله محور‌های ترانزیتی بوده و مرز بازرگان به عنوان یکی از مرز‌های پرتردد ما با ترکیه است که سهم بالایی در ترانزیت دارد بنابراین نیازمند کار سریعتر با تزریق مالی است که در این راستا در ۲ یا سه ماه آینده محور رفت آن تکمیل شده و محور برگشت نیز تا هفته دولت آماده می‌شود.

بذرپاش با بیان اینکه در دولت سیزدهم، عزم جدی برای رفع گره‌های اصلی محور‌های ارتباطی وجود دارد گفت: حضور بنده در اینجا و همکاران ملی و مدیران استانی برای رفع گره‌ها است.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص مناطق حاشیه نشین با اشاره به بازدید دیروز رئیس جمهور از مناطق حاشیه نشین تهران گفت: یکی از راهکار‌ها بسته پیشنهادی ۱۹ بندی است که به شهردار‌های کشور ابلاغ شده و در مورد تسریع صدور پروانه برای بافت‌های فرسوده است.

وی با بیان این‌که سال ۱۴۰۲ شاهد رشد ۲۵ درصدی در صدور پروانه‌ها بودیم گفت: امسال نیز حتما این رشد بیشتر خواهد بود و به همه شهرداران اختیار دادیم تا پیشنهادات خود برای این بسته را اعلام کنند.

بذرپاش با بیان این‌که یکی از مشکلات حاشیه نشینی در رفع موانع مثل حریم راه آهن است افزود: حریم ۱۷ متری راه آهن حریم ایمنی است اما حریم ۳۰ متری نیز داریم که بسیاری از شهر‌ها را دچار مشکل کرده است.

وی اعلام کرد: بسیاری از خانه‌ها در این حریم قرارگرفته و مشمول بافت فرسوده شده‌اند که دستور بازسازی این خانه‌ها نیز داده شده است.

بذرپاش با بیان اینکه راهکار دیگر تسهیلات بانکی ارزان است اظهار کرد: با تسهیلات پنج درصدی که برای خانه‌های روستایی داده شده شاهد رشد بازسازی‌ها بودیم و الان به ۵۰۰ هزار واحد رسیده است.

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا وام‌های ارزان قیمت البته اندکی بالاتر از پنج درصد ارائه دهیم خاطرنشان کرد: سکونتگاه‌های غیرمجاز اگر در سامانه بازآفرینی ثبت نام کنند و هویت آنها مشخص می‌شود دولت نسبت به صدور پروانه اقدام می‌کند.

دیگر خبرها

  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • خانواده محور بودن برنامه‌های دهه کرامت در آذربایجان شرقی
  • اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای راههای آذربایجان شرقی
  • تخصیص۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار به طرحهای راه آذربایجان شرقی
  • تخصیص بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژه‌های راه آذربایجان شرقی
  • نخستین دلیل تصادفات آذربایجان شرقی عدم توجه به جلو است
  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • خدمات پزشکی رایگان گروه های جهادی به مردم ورامین
  • ارائه ۱۰ میلیارد تومان خدمات از سوی کمیته امداد در سال گذشته
  • تخصیص اعتبار فوری برای آزادراه‌های آذربایجان شرقی