Web Analytics Made Easy - Statcounter

«یونس زنگی آبادی» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا پیرامون موضوع تاثیر سفر «شینزو آبه» به تهران بر صلح و امنیت منطقه‌ای، افزود: برای پاسخ به این سوال باید به منافع ملی ژاپن از صلح و امنیت در خاورمیانه توجه شود. ژاپن یکی از بزرگترین وارد کننده‌های نفت خام ازخاورمیانه است و به همین دلیل سعی کرده با کشورهای تولید کننده نفت از جمله ایران روابط خوبی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نزدیک به ۸۰ درصد نفت خام ژاپن از خاورمیانه وارد می‌شود از این رو، امنیت منطقه به خصوص خلیج فارس و تنگه هرمز برای این کشور وابسته به نفت اهمیت زیادی دارد.

«نخست وزیر ژاپن روز چهارشنبه به تهران سفر می‌کند و قرار است دراین سفر با رهبر معظم انقلاب اسلامی و رییس جمهوری ایران دیدار و گفت و گو کند».

پژوهشگر روابط بین الملل در موسسه عالی مطالعات بین المللی در ژنو اضافه کرد: تنش‌های بین ایران و آمریکا که موجب افزایش قیمت نفت هم شد، ژاپن را بسیار نگران کرده و حالا که دولت آمریکا از مقامات ژاپن خواسته برای کاهش تنش‌ها به ایران سفر کنند، از این فرصت استفاده کرده است.

زنگی آبادی درباره دلیل اینکه این سفر با موافقت آمریکایی‌ها انجام شده است، گفت: تصور من این است که سفر آبه به تهران با چراغ سبز آمریکا انجام شده، چرا که بحث سفر نخست وزیر ژاپن به تهران سالهای گذشته هم مطرح شد اما با مطالعه خبرگزاری‌های ژاپنی مشخص می‌شود که به خاطر فشارهای آمریکا این سفرها لغو می‌شد.

وی اظهار داشت: اینکه ترامپ به ژاپن می‌رود و پیش از آن هم محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به آن کشور رفت، به نظر می‌رسد درخواست اصلی از طرف آمریکا است اما اگر ژاپن بخواهد میانجیگری موثر و سازنده‌ای داشته باشد، باید اطمینان جمهوری اسلامی را جلب کند و امیدوارم که ژاپن نقش یک میانجیگر و نه یک پیام رسان را بازی کند.

**ژاپن باید نشان دهد می‌تواند میانجیگر باشد نه پیام رسان

این فعال سیاسی در کانادا در توضیح واژه میانجیگر، گفت: میانجیگر باید کشوری باشد که حاضر شود در این مساله، جلوی اقدامات یکجانبه آمریکا بایستد. اگر آمریکا مجوز خرید نفت از ایران را لغو کرد، ژاپن باید بتواند به تهران ثابت کند که از طریق شرکت‌های دولتی خود از ایران نفت وارد می‌کند.

زنگی آبادی افزود: این می‌تواند اقدامی باشد تا به ایران ثابت کند حاضر است جلوی یکجانبه گری های آمریکا بایستد و نقش میانجیگری را بازی کند، اما اگر بخواهد تنها نقش پیام رسان را ایفا کند، پیشنهاد آمریکا را ارائه می‌دهد و می‌گوید در این پیشنهاد ژاپن هم می‌تواند نقشی داشته باشد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال می‌گوید اگر ایران فلان کار را انجام دهد، ژاپن هم می‌تواند مجوز خرید نفت از ایران را دریافت کند. این تفاوت ماهوی مهمی دارد و باید منتظر ماند و دید آیا ژاپن می‌خواهد این کار را انجام دهد یا خیر.

نایب رییس موسسه صلح و دیپلماسی در کانادا در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا نقش میانجیگرانه را به ژاپن به عنوان نخستین کشور شرقی در این زمینه سپرده است در حالی که پیش از این عمان فعال بود، گفت: در عرصه روابط بین الملل کشوری می‌تواند میانجیگری کند که خودش در آن مناقشه نباشد.

زنگی آبادی افزود: چندی پیش خبرهایی مبنی بر میانجیگری عراق بود، این انجام شدنی نیست چرا که عراق یکی از موارد اختلاف ایران و آمریکا است اما ژاپن منافع مشترکی بین ایران و آمریکا ندارد و به نظر می‌رسد می‌تواند نقش سازنده‌تری ایفا کند.

وی با بیان اینکه ژاپن روابط حسنه‌ای هم با آمریکا و هم با ایران دارد و می‌تواند برای اعتماد سازی و حداقل ایجاد فهم مشترک بین دو کشور رایزنی کند، ادامه داد: عمان هم روابط خوبی با ایران و آمریکا داشته است اما تفاوت آن با ژاپن در این است که ژاپن با اقتصادی قوی‌تر، حداقل می‌تواند اقداماتی انجام دهد که عمان از انجام آنها برخوردار نیست.

این تحلیلگر مسایل بین المللی اضافه کرد: ژاپن می‌تواند نفت وارد کند اما عمان بیشتر نقش پیام رسان را داشته و در دولت پیشین آمریکا هم اینگونه رفتار کرده است. تنها بستر گفت وگو را فراهم کرد.

زنگی آبادی خاطرنشان کرد: سفر آبه از این نظر هم مهم است که سه درخواست‌های اصلی ایران یعنی لغو تحریم، بازگشت به برجام و احترام متقابل را به آمریکا ارائه دهد و آمریکا را متقاعد کند تا حداقل به ۲ درخواست، پاسخ مثبتی بدهد.

وی با بیان اینکه به نظرم، بسیار بعید است ترامپ به برجام بازگردد، گفت: اما می‌تواند تحریم‌های نفتی را در مورد هشت کشوری که پیش از این از ایران نفت می خریده‌اند، لغو کند. همچنین می‌تواند لحن گفتمان خود را با ایران اصلاح کند تا مقامات ایران تمایلی برای گفت وگو با آمریکا نشان دهند.

پژوهشگر روابط بین الملل در موسسه عالی مطالعات بین المللی در ژنو درباره اهمیت دیدار آبه با رهبر معظم انقلاب اسلامی هم اظهار کرد: خیلی مهم است که ژاپن به عنوان یک میانجیگر مستقل از آمریکا به شخص رهبری ثابت شود. اگر ایشان ژاپن را به عنوان کشوری ببیند که فقط پیام رسان آمریکا است قطعاً سفر به جایی نخواهد رسید.

زنگی آبادی تصریح کرد: ژاپن باید حاضر باشد اقداماتی در حد کشور خود، همچون وارد کردن مقداری نفت از ایران را انجام دهد تا اعتمادی را که عمان برای سال‌های زیادی ایجاد کرده بود، کسب کند.

** لزوم هوشیاری ایران از تبعات این سفر

وی با بیان اینکه اگرچه این سفر می‌تواند نکات مثبتی داشته باشد، بر لزوم هوشیاری ایران در قبال آن تاکید کرد و گفت: اما اگر به درستی مدیریت نشود، می‌تواند به عاملی برای فشار بیشتر به ایران تبدیل شود به گونه‌ای که آمریکا از شکست این سفر برای فشار بیشتر علیه ایران استفاده نکند.

این تحلیلگر مسایل بین الملل ادامه داد: کاری هم که ژاپن می‌تواند انجام دهد این است که در حاشیه نشست گروه ۲۰ از دکتر روحانی رئیس جمهوری ایران هم برای حضور دعوت کند؛ یا بیانیه یا موضع ایران را به آن جلسه ارائه دهد که می‌تواند برای ایران هم حائز اهمیت باشد.

وی با بیان اینکه روزنامه‌های آمریکایی هم احتمال داده‌اند که ترامپ از نخست وزیر ژاپن خواسته باشد که حتی این کار را انجام دهد تا بتوانند در حاشیه آن نشست با روحانی حتی اگر دیدار هم نداشته باشند، یک رویارویی ایجاد شود، گفت: اگرچه احتمال این اقدام بسیار ضعیف است اما فرصتی هم برای روحانی خواهد بود تا مواضع خود را برای جامعه جهانی به صورت روشن و محکم تشریح کند.

**شکست سفر آبه برای ترامپ هم هزینه زا است

نایب رییس موسسه صلح و دیپلماسی در تورنتوی کانادا، یکی از وعده‌های انتخاباتی ترامپ را خروج از برجام و توافقی بهتر با ایران دانست و گفت: کارزار فشار حداکثری بر ایران، هیچ چیزی برای دولت ترامپ به ارمغان نیاورده است.

زنگی آبادی اظهار کرد: رویکرد جدید و استفاده از ژاپن به عنوان میانجیگر هم می‌تواند در حد خبر در آمریکا جلوه کند اما به نظر من تاثیر آن چنانی برای دولت ترامپ نخواهد داشت. حتی اگر این سفر منجر به پیشرفتی در کاهش تنش در خاورمیانه نشود اتفاقاً هزینه بیشتری برای ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ خواهد داشت.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هم می‌داند که اگر بخواهد به توافقی برسد حداقل تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صبر خواهد کرد. ایرانی که توانسته است ۲ سال استقامت کند، بیش از آن هم می‌تواند این کار را انجام دهد.

**نگاه ژاپن برای بازیگری در منطقه

پژوهشگر روابط بین الملل در موسسه عالی مطالعات بین المللی در ژنو در پاسخ به این سوال که آیا اقدام ژاپن در راستای توجه وی برای عضویت در شورای امنیت بر اساس اصلاحات ساختاری سازمان ملل متحد و همچنین رقابت با برخی اعضای دائم این شورا در مسایل منطقه‌ای خواهد بود، گفت: فکر نمی‌کنم این سفر بتواند چنین تاثیری را در هدف ژاپن داشته باشد.

زنگی آبادی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد مهم‌ترین موضوع سفر، مساله ایران و آمریکا است اما باید دید آیا ژاپن حاضر به انجام اقداماتی می‌شود که ایران خواستار آن است؟ در این صورت روابط ایران و ژاپن وارد فاز جدیدی خواهد شد و ایران برای حل موضوعات منطقه‌ای هم از ژاپن کمک خواهد خواست.

وی عنوان کرد: این مساله برای ژاپن هم اهمیت دارد چرا که می‌خواهد خودش را به عنوان یک بازیگر مستقل سازنده در منطقه معرفی کند، نقشی که هیچ گاه از یک کشور شرقی حتی از چین ندیده‌ایم. اگر ژاپن بتواند از ایران نفت وارد کند؛ هم برای ایران خوب است و هم برای ژاپن که می‌تواند فروشندگان نفت به ژاپن را متنوع‌تر کند.

کارشناس مسایل بین الملل یادآور شد: ژاپن هم نشان داده که تمایل دارد در حوزه نفت و گاز ایران سرمایه گذاری کند اما تا کنون با فشارهای آمریکا اتفاق نیفتاده است.

**پیام محکمی به منطقه

زنگی آبادی در پاسخ به این سوال که پیام این سفر به منطقه چه خواهد بود، گفت: این سفر که پس از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران انجام می‌شود، حامیان تشدید فشار بر ایران را نگران کرده است. تماس تلفنی که بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) با آبه داشت حاکی از این است که نتانیاهو بر تداوم فشار بر ایران اصرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: همین نگرانی نشانگر این است که آبه در صدد آن است تا بتواند تنش را کاهش دهد که بدترین شرایط برای «تیم ب» خواهد بود. اگر هم بتواند واقعاً کاهش تنشی ایجاد کند و باب گفت و گویی بین ایران و آمریکا باز شود، نقش خود را برای میانجیگری در خاورمیانه تضمین کرده است.

«تیم ب» اصطلاحی است که محمد جواد ظریف در دایره المعارف بین المللی ابداع کرد که به «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، «بن سلمان» ولیعهد سعودی و «بن زاید» ولیعهد امارات متحده عربی اطلاق می‌شود.

اروپام *۱۴۲۹

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۹۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات بی سابقه دانشگاه های آمریکا در حمایت از غزه و محکومیت اسرائیل+ فیلم و عکس/ اعتراضات به کانادا و اروپا رسید

 

بین الملل تابناک: حملات وحشیانه و گسترده نظامیان ارتش اسرائیل علیه مردم بی‌دفاع غزه منجر به شهادت و مجروح شدن هزاران فلسطینی بی گناه شده است و این جنایات کم سابقه به گونه ای بوده است که زمینه را برای اعتراضات گسترده در آمریکا و اروپا به ویژه در دانشگاه های آن ها ایجاد کرده است.

 

اعتراضات دانشجویی علیه جنگ اسرائیل در غزه در سراسر آمریکا ادامه دارد و در جریان دخالت پلیس، ۵۵۰ نفر نیز بازداشت شده‌اند. 

براساس آمار ارائه شده توسط ان. بی. سی، دانشجویان حداقل ۴۰ دانشگاه و کالج آمریکایی و کانادایی برای همبستگی با غزه چادر تحصن برپا کرده‌اند و این تحصن‌ها با وجود هشدار و دخالت پلیس همچنان ادامه دارد.

 دانشجویان از دانشگاه‌ها می‌خواهند تا روابط خود را با شرکت‌هایی که به جنگ رژیم صهیونیستی در غزه کمک می‌کنند، قطع کنند.

به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، برخی از دانشگاه‌ها از پلیس خواسته‌اند تا اعتراضات را پایان دهد که این مساله، به درگیری و دستگیری دانشجویان منجر شده است.

دانشگاه کالیفرنیای جنوبی مراسم اصلی فارغ التحصیلی دانشجویان را که برای ۱۰ مه است، لغو کرد پس از آنکه ۹۳ نفر در پردیس لس آنجلس روز جمعه دستگیر شدند.

در کالج امرسون بوستون نیز ۱۰۸ نفر دستگیر شدند.

یکی از دانشجویان گفت: «همه جا پلیس حضور دارد.»

در پردیس دانشگاه اموری آتلانتا، ۲۸ نفر بازداشت شدند و شاخه محلی گروه فعال «صدای یهودی برای صلح» گفت که پلیس از گاز اشک آور و شوکر علیه معترضان استفاده کرد.

در دانشگاه ایندیانا در بلومینگتون پلیس با سپر و باتوم به صفوف معترضان هجوم برد و ۳۳ نفر را دستگیر کرد.

در «سیتی کالج» نیویورک، افسران پلیس از اعتراضات عقب نشینی کردند و صدها دانشجو که در محوطه چمن پردیس «هارلم» جمع شده بودند، به اعتراضات خود ادامه دادند.

در دانشگاه پلی تکنیک ایالتی کالیفرنیا در هومبولت، دانشجویان از روز دوشنبه در ساختمان پردیس هستند و کارکنان در تلاش برای مذاکره هستند.

در دانشگاه کانکتیکات یک معترض دستگیر شد و افسران پلیس چادرها را برچیدند، در حالی که اعتراضات در دانشگاه استنفورد و پردیس نیوجرسی دانشگاه پرینستون ادامه دارد.

دانشگاه هاروارد از جمله دانشگاه‌هایی است که علیه معترضانی که چادر برپا کرده‌اند، اقدامی انجام نداده است.

در دانشگاه کلمبیا در نیویورک، جایی که جنبش اعتراضی آغاز شد، مقامات دانشگاه همچنان در بن بست با دانشجویان قرار دارند.

پلیس هفته گذشته چادرها را برچید و بیش از ۱۰۰ نفر را دستگیر کرد، اما دانشجویان دوباره چادرها را در منطقه‌ای که چند هفته دیگر مراسم فارغ التحصیلی برگزار می‌شود، برپا کرده‌اند. مقام‌های دانشگاه به دانشجویان تا امروز به آنها فرصت داده‌اند تا این مکان را ترک کنند.

تظاهرات ضد اسرائیلی به کدامیک از دانشگاههای آمریکا سرایت کرده است؟

دانشگاه کلمبیا

حمله پلیس به دانشجویان و بازدداشت آنها در دانشگاه کلمبیا آمریکا اعتراضات ضد اسرائیلی را در آمریکا دوباره شعله ور ساخت.

دانشگاه کلمبیا یک دانشگاه خصوصی در شهر نیویورک است و درگیری میان دانشجویان و پلیس پس از آن صورت گرفت که برخی مقام‌های این دانشگاه از پلیس خواستند، کمپ اعتراضی دانشجویان علیه اسرائیل را جمع کند.

قبل از این درگیری‌ها، دانشجویان این دانشگاه از مسئولان دانشگاه خواستند تا روابط خود را با شرکت‌ها و موسسات اسرائیلی قطع کنند.

این گروه از دانشجویان اوایل روز چهارشنبه گذشته اقدام به برپایی چادرهایی در یکی از محوطه‌های چمن‌های دانشگاه نموده و پس از آن در همبستگی با فلسطین فریادها اعتراض بلند و کرده شعار ما حماس هستیم را می‌دادند.

با ادامه تنش در کلمبیا و ترس برخی از دانشجویان از پا گذاشتن در محوطه دانشگاه و دستگیری توسط پلیس، مسئولان این دانشگاه اعلام کردند که دانشگاه تا پایان ترم به یادگیری ترکیبی روی خواهد آورد، به این معنی که برخی از کلاس‌ها آنلاین خواهند شد.

اگرچه، کلمبیا جدیدترین دانشگاهی است که شاهد تظاهرات ضدصهیونیستی در آمریکاست اما این دانشگاه، پیشتر نیز سوابق اعتراض داشته است؛ به ویژه در سال ۱۹۶۸ زمانی که صدها دانشجو خشمگین از نژادپرستی و جنگ ویتنام، پنج ساختمان دانشگاه را اشغال کردند.

دانشگاه ییل

دانشگاه ییل یک دانشگاه خصوصی درشهر نیوهیون، ایالت کانکتیکات آمریکاست که طبق گزارش‌های رسانه‌ای، پلیس این شهر بامداد روز دوشنبه تعداد ۶۰ نفر از جمله ۴۷ دانشجو را دستگیر کرده است.

بازداشت‌ دانشجویان در بیش از یک هفته اخیر، پس از آن صورت گرفت که گروهی از دانشجویان فارغ التحصیل اعتصاب غذا کردند تا از یکی از مدارس و کالج‌هاش مشهور وابسته به دانشگاه یعنی «آیوی لیگ» بخواهند که از همکاری با شرکت‌های مسلح وابسته به اسرائیل صرف نظر کند.

گروه دانشجویی اعتصاب کنندگان «گرسنگی برای فلسطین» با ارسال نامه‌ای به «سالوی» مدیر دانشگاه، «ییل» را به "همدستی نسل کشی" در غزه متهم کرده و از او خواسته است که آشکارا به سرمایه گذاری دانشگاه در شرکت‌های تسلیحاتی وابسته به اسرائیل پایان دهد.

دانشگاه نیویورک

پلیس نیویورک در گزارشی اعلام کرد که تعداد ۱۳۳ معترض علیه اسرائیل را در اواخر روز دوشنبه پس از تظاهراتی در دانشگاه نیویورک در میدان مقابل دانشکده بازرگانی این دانشگاه، بازداشت شدند.

سخنگوی دانشگاه نیویورک به رسانه‌ها گفت این تظاهرات بدون اطلاع قبلی یا کسب مجوز از مراجع مرتبط برگزار شده است.

ماساچوست

ایالت ماساچوست، در شرق آمریکا به دلیل وجود موسسات آکادمیک و دانشگاهی شهرت گرفته اما بوستون مرکز این ایالت نیز در یک هفته اخیر شاهد برپایی چندین اردوگاه اعتراضی ضد جنگ ظالمانه اسرائیل علیه فلسطین بوده است.

دانشجویان کالج «امرسون» چادرهایی را در نزدیکی ساختمان‌های دانشگاهی در مرکز شهر بوستون برپا کردند. گروهی از دانشجویان دانشگاه تافتس نیز در این شهر یک کمپ چادری در پردیس «مدفورد» راه اندازی کردند.

هر دو گروه به این موضوع اعتراض دارند که کالج‌های آنها با سازمان‌های طرفدار اسرائیل و پروژه‌های تحقیقاتی مرتبط با تلاش‌های ضد فلسطینی ارتباط مالی دارند.

طبق گزارش‌های رسانه‌ای تاکنون بیش از ۱۲ کمپ و چادر توسط دانشجویان معترض در محوطه چمن دانشگاه در موسسه فناوری ماساچوست در کمبریج برپا شده است. دانشجویان خشمگین اعلام کردند که این کالج، از بودجه مستقیم در وزارت دفاع (جنگ) اسرائیل برخوردار است.

دانشگاه اموری

جنبش دانشجویان علیه اسرائیل در آمریکا خیلی زود همه گیر شد. دانشجویان این دانشگاه نیز با برپا کردن چادر و تجمعات اعتراضی خواستار آتش بس فوری در غزه و عدم ماشین جنگی تل‌آویو توسط واشنگتن و کاخ سفید شدند.

اما رسانه‌ها گزارش دادند نیروی پلیس ایالت جورجیا از تفنگ‌های شوکر در سرکوب و اعمال خشونت علیه این دانشجویان استفاده کردند و معترضان را در محوطه دانشگاه اموری Emory University در آتلانتای ایالت جورجیا دستگیر کردند.

دانشگاه هاروارد

تعدادی از دانشجویان دانشگاه هاروارد نیز یک روز پس از ممنوعیت فعالیت گروه «کمیته همبستگی فلسطین» و چند روز پس از محدود شدن دسترسی دانشگاه به چمنزار، در محوطه هاروارد چادر اعتراضی برپا کردند.

دانشگاه براون

دانشگاه براون از قدیمی ترین دانشگاههای آمریکا در شهر پراویدنس ایالت رود آیلند است که دانشجویان آن در جنبش کنونی فعالیت موثر داشته و بیش از یک دوجین کمپ یا چادر اعتراضی در پارک پردیس دانشگاه، برپا کردند و از مسئولان دانشگاه خواستند تا شرکت‌های سازنده سلاح برای اسرائیل را تامین مالی نکرده و با آن‌ها همکاری و فعالیت مشترک نداشته باشند.

دانشگاه میشیگان

دانشجویان معترض بیش از ۳۰ چادر در بخش مرکزی پردیس Ann Arbor دانشگاه میشیگان برپا کردند که پلیس در درگیری با دانشجویان تعداد زیادی از این خیمه‌ها را برچید و گروهی از دانشجویان را دستگیر کرد.

دانشگاه مینه سوتا

دانشگاه مینه‌سوتا در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه‌سوتا آمریکا نیز عرصه کارزار پلیس و دانشجویان معترض بود. طبق گزارش‌های منتشره روز سه‌شنبه ۹ نفر از دانشجویان و معترضان ضد جنگ در دانشگاه مینه‌سوتا توسط پلیس و پس از برهم زدن کمپ اعتراضی آن‌ها، دستگیر شدند.

دانشگاه تگزاس

در جنوب آمریکا، گروه بزرگی از دانشجویان دانشگاه تگزاس روز چهارشنبه در شهر آستین، بخشی از محوطه چمنزار را اختصاص به برپایی چادر اعتراض به جنگ اسرائیل علیه فلسطین دادند که با حمله پلیس تعدادی از دانشجویان دستگیر و چادر آنها برچیده شد.

دانشگاه تگزاس در دالاس نیز دو شب قبل شاهد اقدام مشابه دانشجویان خشمگین بود.

دانشگاه برکلی

در ساحل غربی آمریکا دانشجویان دانشگاه برکلی در کالیفرنیا خیمه زدند و از مسئولان این دانشگاه خواستند تا از ارائه کمک مالی غیرمستقیم به اسرائیل اجتناب کنند و در عین حال یک برنامه مطالعات فلسطینی در این دانشگاه راه‌اندازی کنند.

دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس‌آنجلس، برخی از معترضان قبل از اینکه توسط نیروهای پلیس محلی دستگیر شوند، اقدام به برپایی چادر فلسطین کردند که تعدادی از دانشجویان برای حمایت از این اقدام در اطراف این چادر تجمع کردند.

دانشگاه پلی تکنیک هومبولت

تعدادی از دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک ایالتی کالیفرنیا در شهر هومبولت به همراه گروه دیگری از معترضان دوشنبه شب پس از اشغال یک ساختمان این دانشگاه، با برخورد پلیس روبه رو شدند و پس از آن بود که اعلام شد محوطه دانشگاه تا پنجشنبه ممنوع الورود است و برخی کلاس‌ها نیز از حضوری به آنلاین تغییر شکل داده شد.

سیاتل

صدها دانش‌آموز دبیرستانی و دانشجو در شهر سیاتل ایالت واشنگتن روز سه شنبه در اعتراض به تهاجم اسرائیل علیه غزه تظاهرات کردند.

سایر دانشگاههای آمریکا

تعداد زیاد دیگری از دانشگاههای آمریکا همچنان در حال پیوستن به خیزش عظیم دانشجویان این کشور علیه جنایات اسرائیل هستند، طبق گزارش‌های منتشره رسانه‌های مختلف تا صبح جمعه محوطه دانشگاه نورث وسترن در ایوانستون ایلینوی و همچنین دانشگاه جورج واشنگتن شاهد اردو زدن دانشجویان معترض بوده است.

دانشجویان جورج واشنگتن با انتشار تصاویر اردو زدن خود در محوطه این دانشگاه در شبکه ‌های مجازی اعلام کردند که قصد ندارند به این زودی چادرهای حمایت از فلسطین را جمع کنند.

دادستان جورجیا: دانشجویان را سرکوب کنید

 همزمان با ادامه اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از مردم غزه، «کریس کار»، دادستان کل جورجیا در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) از سرکوب دانشجویان معترض توسط نیروهای پلیس حمایت کرده است.

دادستان کل جورجیا در بیانیه خود در مورد اعتراضات گفت: «ما با افتخار در کنار هر دانشگاهی که برای محافظت از سلامت و ایمنی دانشجویان جورجیا اقدامات لازم را انجام دهد، خواهیم ایستاد.»

همچنین براساس گزارش منابع آمریکایی، رئیس بخش فلسفه دانشگاه اموری آمریکا در پی حمله پلیس این کشور به تحصن دانشجویان این دانشگاه در حمایت از غزه بازداشت شده است.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین و با هدف توقف جنگ در غزه با واکنش و سرکوب شدید نیروهای پلیس آمریکا روبرو شده است. در همین ارتباط نیز، سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای به سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از ملت فلسطین واکنش نشان داد.

سازمان عفو بین الملل: اعتراضات سرکوب می شود

سازمان عفو بین‌الملل با اشاره به اقدامات نیروهای امنیتی آمریکایی اعلام کرد: این اعتراضات با واکنش سرکوبگرانه شامل بازداشت و اخراج دانشجویان مواجه شد.

در ادامه این بیانیه آمده است: در حالی که تأمین تسلیحات برای اسرائیل از سوی واشنگتن ادامه دارد، حق اعتراض از اهمیت بالایی برخوردار است.

سازمان عفو بین‌الملل تاکید کرد: از دانشگاه‌های آمریکایی می‌خواهیم که از حقوق دانشجویان در تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن حمایت کنند.

 

دیگر خبرها

  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • اعتراضات بی سابقه دانشگاه های آمریکا در حمایت از غزه و محکومیت اسرائیل+ فیلم و عکس/ اعتراضات به کانادا و اروپا رسید
  • تظاهرات‌های دانشجویی ضداسرائیلی به دانشگاه‌های کانادا رسید
  • ادامه تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای حمایت از غزه