Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرهنگ جمشید محبت‌خانی (فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست سازمان محیط‌زیست) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به برخی اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر آتش زدن درختان بلوط برای زنده‌گیری سنجاب‌ها گفت: ما چنین اخباری را از سوی محیط‌بانان تاکنون دریافت نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: چنانچه مردم با مواردی که منجر به آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی می‌شود، مواجه شدند با سامانه 1540 که به طور شبانه‌روزی فعال است، تماس گرفته و حتما موضوع را به ما اطلاع دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به عوامل آتش‌سوزی‌ها در مناطق مختلف ادامه داد: تا روز گذشته 58 مورد آتش‌سوزی در 12 استان گزارش شده است که 7 مورد از آنها به دلیل وقوع رعد و برق بوده است. از نظر فراوانی آتش‌سوزی‌ها، در روز گذشته استان کهکیلویه و بویراحمد با بیشترین مورد آتش‌سوزی مواجه بوده است.

سرهنگ محبت‌خانی تاکید کرد: تراکم درختان در جنگل‌های زاگرس به میزان تراکم درختان جنگل‌های شمال کشور نیست، اما پوشش گیاهی در این منطقه بالاست و به علت عدم رطوبت در این فصل در این منطقه پوشش گیاهی پرتراکم دچار حریق می‌شود. ما نیز از ابتدای سال جاری در این خصوص هشدارهای لازم را هم به نیروهای محیط‌بانی و هم دستگاه‌های همکار اعلام کردیم و رزمایش‌هایی نیز در این خصوص اجرا کرده و تیم‌های اطفاء حریق را نیز تشکیل دادیم.

وی با تاکید براینکه امسال سال سختی به دلیل وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی خواهیم داشت، تصریح کرد: مردم باید در بسیاری از موارد با ما همکاری لازم را داشته باشند. بالغ بر 50 درصد علت آتش‌سوزی‌ها به دلیل سهل‌انگاری مردم بوده است، چراکه وقتی در طبیعت برای تفریح آتش‌ روشن می‌کنند آن را به طور کامل خاموش نمی‌کنند که همین امر موجب بروز حریق می‌شود و با توجه به پوشش گیاهی بویژه در حوزه زاگرس اطفاء آن به مراتب نسبت به سال‌های گذشته سخت‌تر شده است. سرعت حریق مراتع به مراتب از بنزین بیشتر است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست سازمان محیط‌زیست خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مواردی که به صورت غیرعمد باعث آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها می‌شود، رها کردن زباله است. به طور مثال وقتی شیشه‌های آب‌معدنی یکبار مصرف در طبیعت رها می‌شود، هنگام تابش نور خورشید این بطری‌های خالی مانند ذره‌بین عمل می‌کنند و به دلیل گرمایی که ایجاد می‌شود، پوشش گیاهی به سرعت دچار حریق می‌شود که متاسفانه خاموش کردن آن برای ما بسیار سخت است.

سرهنگ محبت‌خانی درباره تجهیزات اطفاء حریق نیز گفت: ما نسبت به سال گذشته امکانات بهتری را برای اطفاء حریق در عرصه‌های طبیعی در اختیار داریم. تیم‌های اطفاء حریق نیز تشکیل شده‌اند، اما همه این موارد با وسعت پوشش گیاهی که امسال به دلیل بارندگی‌ها ایجاد شده است، برابری نمی‌کند. ما واقعا نیاز به کمک مردم داریم و از آنها می‌خواهیم به ما چنانچه مواردی را مشاهده کردند، سریعا اطلاع دهند.

وی ادامه داد: به صراحت اعلام می‌کنم، امسال در همه مناطق کشور به ویژه در حوزه زاگرس و در مناطقی مانند کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان و خوزستان حریق خواهیم داشت و مردم باید با ما در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانیم بر این مشکلات فائق آمده و این تهدیدات تبدیل به آسیب نشود.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست سازمان محیط‌زیست درباره حریق‌های عمدی در عرصه‌های طبیعی نیز گفت: تنها دو مورد از 58 مورد وقوع آتش‌سوزی در کشور عمدی بوده است که متهمان آن شناسایی، دستگیر و به مقامات قضایی تحویل داده شده‌اند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: فرمانده یگان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۱۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان

مصطفی یوسفی قندعلی رئیس اداره محیط زیست شهرستان مسجدسلیمان گفت: با توجه به شروع فصل ممنوعه درمورخه ۷ اردیبهشت ماه گشت وکنترل آبی یگان حفاظت محیط زیست شهرستان مسجدسلیمان درپشت سد گتوند انجام شد که در این گشت وکنترل موفق به دستگیری ۱صیاد غیر مجاز ماهی همراه با ادوات صید شدند.

او می‌گوید: از اول امسال تاکنون ۵ گروه صیادی غیر مجاز توسط یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان مسجدسلیمان دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

 یوسفی ادامه داد: از تمام هموطنان عزیز تقاضا داریم با توجه به شروع فصل ممنوعه ماهیگیری و فصل تخم ریزی و زاد آوری ماهیان از صید خودداری نموده و در این خصوص به محیط بانان در این امر خطیر کمک و یاری رسانند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • از توقیف خودرو ۱۷ میلیارد ریالی قاچاق تا دستگیری عامل آتش سوزی عمدی منزل در فارس