Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@08:53:59 GMT

تشخیص سریع بیماری گیاهان با پچ ریزسوزن

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۱۴۵۰

تشخیص سریع بیماری گیاهان با پچ ریزسوزن

محققان دانشگاه نورث کارولینا موفق به ابداع یک پچ با سوزن‌های ریز شده‌اند که دی‌.ان‌.ای گیاه و موجودات زنده موجب بیماری گیاه را جمع‌آوری می‌کند و منجر به تشخیص سریع بیماری گیاهان می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، هنگامی که کشاورزان گیاهان مریض را در محصولات خود پیدا می‌کنند، مهم است که فوراً بدانند کدام بیماری مسئول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون فناوری جدید ریزسوزن(microneedle) توانسته راه را برای ساخت یک پچ فراهم کند که بیماری گیاه را ظرف چند دقیقه به درستی تشخیص می‌دهد.

در مواردی که بلافاصله مشخص نمی‌شود که کدام بیماری، گیاه را گرفتار کرده است، نمونه‌هایی که از گیاه گرفته می‌شود مورد بررسی قرار می‌گیرند تا ببینند کدام دی‌.ان‌.ای ارگانیسم عامل بیماری در گیاه وجود دارد و باعث ایجاد بیماری شده است.

هر چند قبل از اینکه دی‌.ان‌.ای شناسایی شود می‌بایست از طی یک فرآیند چند مرحله‌ای به نام "استخراج CTAB" از مواد نمونه جدا شود. این فرآیند در آزمایشگاه انجام می‌شود و شامل خرد کردن بافت گیاه، اضافه کردن حلال‌های آلی و قرار دادن مخلوط در سانتریفوژ است. همچنین انجام آن سه تا چهار ساعت طول می‌کشد.

دانشمندان دانشگاه دولتی "نورث کارولینا" در تلاش برای ایجاد یک جایگزین سریع‌تر و آسان‌تر، یک پچ به اندازه یک تمبر پستی ساخته‌اند که از یک پلیمر ارزان قیمت ساخته شده و یک طرف آن با صدها سوزن کوچک پوشانده شده است.

هر یک از این سوزن‌ها با تنها ۰.۸ میلی‌متر طول به بافت گیاه نفوذ می‌کنند و پس از چند ثانیه پچ با پوست ساکن شده و با یک محلول شسته می‌شود. بدین ترتیب ماده ژنتیکی حاوی دی‌.ان‌.ای از سوزن‌ها جمع‌آوری می‌شود.

کل این فرآیند فقط یک دقیقه طول می‌کشد. پس از آن البته هنوز هم باید دی‌.ان‌.ای در یک آزمایشگاه شناسایی شود.

"کینشان وی" سرپرست این مطالعه می‌گوید: استخراج دی‌.ان‌.ای مانع بزرگی بر سر راه پیشرفت ابزارهای آزمایش گیاهان شده است.

وی افزود: ما در حال حاضر به دنبال توسعه یک دستگاه ارزان قیمت، یکپارچه و قابل حمل هستیم که می‌تواند هر مرحله از فرآیند را از گرفتن نمونه برای شناسایی گرفته تا شناسایی پاتوژن و گزارش نتایج حاصل از آزمایش به تنهایی انجام دهد.

این مطالعه در مجله ACS Nano منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیماری گیاه گياه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۱۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • یک ترفند ساده و سریع: چگونه بادمجان شیرین رو از بادمجان تلخ تشخیص بدیم (فیلم)
  • تعریف کمپوست