Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@03:28:23 GMT

استان مرکزی زادگاه بیش از 20 درصد مفاخر کشور است

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۶۳۱۷

استان مرکزی زادگاه بیش از 20 درصد مفاخر کشور است

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، سید‌علی آقازاده، استاندار مرکزی، امروز، 22 خرداد در مراسم اولین نکوداشت زنان مفاخر استان مرکزی که در فرهنگسرای شهر اراک برگزار شد گفت: برگزاری این مراسم مایه مباهات است و باید این مراسم‌ها استمرار داشته باشد.

وی تصریح کرد: استان مرکزی و جمعیت استان کمتر از 2 درصد مساحت کل کشور است، اما نکته حائز اهمیت و موضوعی که سبب شده استان مرکزی به عنوان دبیرخانه دائمی نکوداشت زنان مفاخر کشور انتخاب شود، این بود که در سده‌های قبل مفاخر استان مرکزی نسبت به جمعیتش بیشتر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار مرکزی اظهار کرد: مفاخر و مشاهیر استان مرکزی در سده‌های گذشته مساحت معنوی و نفوذ بسیار خوبی را در رشد و پرورش کشور داشتند، بنابر آمارها می‌توان گفت بیش از 20 درصد از مفاخر کشور زادگاه و خواستگاه‌شان در استان مرکزی است که این مهم نشان‌گر این است که این استان ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های فرهنگی، علمی، اجتماعی و سیاسی دارد.

وی با بیان اینکه هدف نهایی ما صرفا برگزاری یک مراسم و بزرگداشت نیست و با برگزاری این مراسم قصد داریم به زنان و دختران استان بگوییم که سابقه پرافتخار استان را حفظ کرده و استمرار دهند، افزود: شاید مهم‌ترین و استوارترین دلیل برگزاری این آیین در استان یادآوری این مهم باشد که مردم این استان وارث افتخار بزرگی در استان بویژه در حوزه زنان هستند که این سابقه پرافتخار استان باید حفظ و ادامه پیدا کند.

آقازاده ادامه داد: مفاخر استان مرکزی نسبت به دیگر استان‌ها بیشتر بوده و آمار خوبی در این حوزه وجود دارد، اما بزرگترین زنان استان، مادران و زنان شهدا هستند که اگر امروز در استان بویژه در چهار دهه از انقلاب شاهد حماسه‌سازی‌هایی از این افراد هستیم به منظور پاسداشت این بزرگی‌ها تمام مسئولان، مدیران و مردم بر حفظ دستاوردهایی که به برکت خون شهدا بدست آمده است باید اهتمام ویژه داشته باشند و باید این شرایط را حفظ کنند.

این مقام مسئول گفت: نظر و نگاه دولت تدبیر و امید نسبت به مسایل زنان و واگذاری پست‌های مدیریتی به این قشر از جامعه، جامعیت و دقت بیشتری نسبت به گذشته دارد، اگر چه در این زمینه کاستی‌هایی مشاهده می‌شود اما تلاش برای رسیدن به نقطه مطلوب ادامه دارد.

وی ادامه داد: تلاش دولت و مجموعه استان نیز بر این است که از ظرفیت بانوان در پست‌ها و سمت‌های خاص و مدیریت‌های مرتبط استفاده بهتری شود، در سال‌های اخیر این روند نسبتا مطلوب و قابل توجه بوده و سعی داریم از حداکثر نیروی بانوان در سمت‌های مدیریتی استفاده شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی ایکنای مرکزی مفاخر استان مرکزی استاندار مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۶۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی استان اصفهان نسبت به کل کشور
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی اصفهان نسبت به کل کشور
  • تجلیل از دکتر سنگری ، پژوهشگر عاشورایی در دزفول
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • دهیاران و شوراهای اسلامی در تنگستان مفاخر حوزه خود را معرفی کنند
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟