Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور وزیر علوم در امور هیأت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه دانشگاه‌های کشور گفت: وزارت علوم بر اساس مطالعات آمایشی آموزش عالی خود، در تلاش است تا عدالت آموزشی را در کل دانشگاه‌های کشور برقرار کند و با این نگاه، دانشگاه‌های استان مرکزی بیش از گذشته نیازمند توجهات ویژه هستند.

به گزارش ایسنا، مرتضی ممویی در آئین معارفه سرپرست دانشگاه صنعتی اراک و قدردانی از رئیس سابق آن، حضور دکتر محسن نجفی به عنوان رئیس سابق این دانشگاه را در جمع رایزنان علمی کشور، افتخار بزرگی برای مجموعه دانشگاه صنعتی اراک دانست، اظهار کرد: این دانشگاه به خاطر قرارگیری در یکی از قطب‌های صنعتی کشور از جایگاه بسیار خاصی برخوردار است و بر این اساس باید دانشکده فنی و مهندسی آن بیش از پیش توسعه یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به انتخاب دکتر حمیدرضا رضایی آشتیانی به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی اراک، خاطر نشان کرد: دانشگاه صنعتی اراک ظرفیت‌های سرشاری دارد و تا کنون اقدامات ارزنده‌ای را در حوزه فعالیت‌های خود انجام داده است که امیدواریم در آینده نیز چنین فعالیت‌هایی تداوم داشته باشد.

ممویی افزود: در حال حاضر دانشگاه‌های کشور باید به سمت دانشگاه‌های نسل چهارم حرکت کنند؛ بدین معنی که این مجموعه‌های آموزشی و پژوهشی باید علاوه به مرتفع ساختن نیازهای کشور، در مسائل مختلف جامعه نیز تأثیرگذاری فرهنگی و اجتماعی داشته باشند.

مشاور وزیر علوم در امور هیأت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه دانشگاه‌های کشور یکی از وظایف اصلی رئیس دانشگاه را، ایجاد هماهنگی بین تمام ارکان دانشگاه دانست و اضافه کرد: در حال حاضر وزارت علوم بر اساس مطالعات آمایشی آموزش عالی خود، در تلاش است تا عدالت آموزشی را در کل دانشگاه‌های کشور برقرار کند و با این نگاه، منطقه استان مرکزی بیش از گذشته نیازمند توجهات ویژه است.

وی با اشاره به وظایف ملی و منطقه‌ای دانشگاه‌ها، اظهار کرد: دانشگاه‌ها باید بر اساس یک وظیفه ملی، نیروهای ماهری را بر اساس نیازهای کنونی کشور در اختیار جامعه قرار دهند و بر اساس یک وظیفه منطقه‌ای نیز باید در راستای توسعه پایدار و متوازن استان نقش آفرینی کند. در حال حاضر دانشگاه صنعتی اراک با وجود برنامه‌ای جامع، تمام زمینه‌های لازم را برای انجام فعالیت‌های منسجم و هدفمند داراست و من به شخصه به آینده این دانشگاه بسیار امید دارم.

ممویی گفت: امیدواریم با تعامل سازنده‌ای که بین سرپرست دانشگاه و سایر ارکان آن صورت می‌گیرد، به دغدغه‌ها و مشکلات اعضای هیأت علمی و سایر کارکنان دانشگاه بیش از گذشته توجه شود و شرایط لازم برای رشد و تعالی این دانشگاه در تمام ابعاد فرهنگی و اجتماعی فراهم شود.

به گزارش ایسنا، محسن نجفی رئیس سابق دانشگاه صنعتی اراک نیز در این آئین با تاکید بر اینکه دانشگاه به عنوان یک نهاد خود ارجاع، نیازمند تعاملی سازنده با جامعه و عناصر مختلف آن است، خاطر نشان کرد: دانشگاه آگاهی جامعه است و انتظار داریم این مجموعه به عنوان مکانی که فرماندهی فکری و آگاهی جامعه را بر عهده دارد، سکان هدایت جامعه بشری را به دست بگیرد.

وی تعامل با ابعاد مختلف سیاسی، فکری، امنیتی و اجتماعی کشور را از رسالت‌های اصلی دانشگاه برشمرد و افزود: دانشگاه جزئی از مبلمان کشور و بدنه واحد کشور به حساب می‌آید و باید ارتباطات خود را با سایر دستگاه‌های اجرایی کشور تقویت کند. دخالت در امور دانشگاه که خود نهادی خود ارجاع و راهبر جامعه محسوب می‌شود، امری پسندیده نیست و ما تلاش داریم تا نهاد دانشگاه را به جایگاه اصلی خود برسانیم و دخالت‌هایی را که به خاطر توسعه نیافتگی ساختار کشور با مؤثر واقع شدن دانشگاه در تضاد است، به حداقل برسانیم.

نجفی اظهار کرد: دانشگاه مهد اندیشمندان است و اداره چنین نهادی کار آسانی نیست. مدیر دانشگاه در واقع رئیس نیست، بلکه هماهنگ کننده عناصر مختلف دانشگاه است و باید اساس کار خود را بر مبنای مشارکت و کار جمعی قرار دهد. مدیریت امروز کار گروهی را می‌طلبد و باید رئیس دانشگاه با شناسایی ترکیب اعضای مجموعه خود، توانمندی‌های موجود در جامعه را به وحدت برساند و سرریز توانمندی‌های آن را به جامعه تزریق کند.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی اراک با تاکید بر اینکه تمام نهادهای جامعه باید دانشگاه را نهادی خود ارجاع بدانند، خاطر نشان کرد: اینکه ما در جامعه راهبری‌های کلانی را انجام می‌دهیم، اما در شاخ و برگ‌های مدیریتی کشور با مشکل مواجه هستیم، صحیح نیست؛ بلکه باید از مشارکت‌های محتوایی دانشگاه‌های کشور نهایت استفاده را ببریم و از ظرفیت سیاست گذاران و حکمرانان جامعه در سیاست گذاری نهادهای دانشگاهی به خوبی بهره مند شویم.

وی با اشاره به سی امین سالروز تأسیس دانشگاه صنعتی اراک و با بیان اینکه این دانشگاه در زمان تأسیس خود در سال ۶۸ با مشکلات متعددی مواجه بوده است، گفت: خوشبختانه این دانشگاه در یکی از قطب‌های صنعت کشور، کارنامه درخشانی از خود برجای گذاشته است و فارغ التحصیلان این دانشگاه توانسته اند اداره بسیاری از شرکت‌های بزرگ استان و کشور را به دست بگیرند. هم اکنون این دانشگاه جزو دانشگاه‌هایی محسوب می‌شود که ضریب اشتغال آن بسیار بالا است و رشته‌های تحصیلی آن کاملاً با نیاز صنعت استان تناسب دارد.

نجفی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی اراک امروزه به عنوان هاب منطقه‌ای وزارت علوم در سطح کشور مطرح است، افزود: در حال حاضر بسیاری از مراکز تحقیقاتی این دانشگاه با واحدهای تحقیق و توسعه صنایع پیوند زده شده اند و برای اولین بار نیز انجمن R&D صنایع در این دانشگاه شکل گرفته است. هویت دانشگاه صنعتی اراک، برگرفته از دانشگاه علم و صنعت ایران است و این مجموعه آموزشی به عنوان دانشگاهی منسجم و برنامه محور، ظرفیت پذیرش تنوع فکری و سیاسی جامعه را داراست.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه صنعتی اراک فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را با محوریت منافع ملی و دینی دنبال می‌کند و در این حوزه با هیچ مشکلی مواجه نیست، اضافه کرد: خوشبختانه وزارت علوم با استفاده از یک نظام مشورتی منظم، از توانمندی‌های موجود در این مجموعه برای پیشبرد اهداف دانشگاه استفاده کرده است که این امر، تعهد سنگینی را متوجه دانشگاهیان این مرکز می‌کند. امیدواریم خلاقیت دانشگاه، با استفاده از نیروهای جوان این مجموعه بیش از پیش شدت بگیرد و به مرور زمان شاهد هم افزایی بخش‌های مختلف این دانشگاه باشیم.

سرپرست دانشگاه صنعتی اراک نیز با بیان اینکه اسناد بالادستی این مجموعه در سه حوزه نقشه جامع علمی کشور، آمایش آموزش عالی و مدیریت کیفیت جامع خلاصه می‌شود، اظهار کرد: مأموریت گرایی و افزایش کیفیت آموزشی از رسالت‌های اصلی هر دانشگاهی به حساب می‌آید که خوشبختانه از سالیان گذشته دانشگاه صنعتی اراک تمام فعالیت‌های علمی و پژوهشی خود را در همین راستا به پیش برده است.

حمیدرضا رضایی آشتیانی با اشاره به مراکز تحقیقاتی متعددی که به صورت مشترک با صنایع در دانشگاه تأسیس شده اند، اضافه کرد: دانشگاه صنعتی اراک در سالیان گذشته در حوزه فعالیت‌های پژوهشی خود به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته است و توانسته ارتباطات خود را با صنایع استان بیش از گذشته تقویت کند.

وی توجه به بحث مدیریت مشارکتی و استفاده حداکثری از پتانسیل‌های اعضای هیأت علمی، کارشناسان و دانشجویان دانشگاه را از اولویت‌های کاری این مجموعه برشمرد و بیان کرد: امروزه رفع نیازهای جامعه به یکی از اصلی ترین رسالت‌های مراکز دانشگاهی کشور تبدیل شده است و ما امیدواریم با حمایت‌های مجموعه استانداری مرکزی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مقام عالی وزارت بتوانیم مشکلات جامعه را مرتفع کنیم و موضوع دانشگاه‌های نسل چهارم را تحقق ببخشیم.

سرپرست دانشگاه صنعتی اراک تصریح کرد: امیدواریم با هماهنگی با رؤسا و هیأت امنای دانشگاه‌های استان بتوانیم ارتباطات این دانشگاه را ارتقا دهیم و شاهد افتخار آفرینی این مجموعه در سطوح ملی و بین المللی باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه مرکزی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۸۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، امروز در آئین تجلیل از معلمان نمونه کشوری اظهار کرد: موضوع تعلیم و تربیت اساس ساختن کشور، صیانت از جامعه، اساس برای رشد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، اساس برای آسیب‌شناسی و آسیب‌زدایی از جامعه و اساس برای ارتقای یک نسل است.

رئیس جمهور با بیان اینکه تعلیم و تربیت ناظر بر رفع همه آسیب‌هایی است که امروز جامعه را رنج می‌دهد، افزود: تعلیم و تربیت ناظر بر رفع همه دغدغه‌هایی است که امروز دغدغه‌مندان، جامعه‌شناسان، آسیب‌شناسان و خانواده‌های گرامی دارند؛ بر همین اساس آموزش و پرورش برای ما، مساله اول کشور است.

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب فرهنگی، به فرهنگ، ساختن انسان و ساخت جامعه قرآنی توجه کرده است، اظهار کرد: یک جامعه نمونه با نگاه به آموزش و پرورش، رشد خواهد کرد و محور اصلی آن، معلم برای ساختن جامعه و مدرسه برای ساختن انسان‌ها خواهد بود.

رئیس‌ جمهور با تاکید بر اینکه مدرسه مرکز ایجاد امید در جامعه است، گفت: حوادث روزگار به گونه‌ای است که شاید مسائلی برای دانش آموزان ایجاد شود که باید معلمان تلاش کنند گره‌های ذهنی دانش‌آموزان را باز کنند.

وی با بیان اینکه باید یک بازنگاهی به آنچه هستیم و آنچه باید باشیم و همچنین وضع مطلوب و وضع موجود داشته باشیم و تلاشی همگانی را برای کم‌کردن فاصله وضع موجود با وضع مطلوب صورت دهیم گفت: گام‌های برداشته شده، گام‌های قابل توجهی بوده اما نگاه به سند تحول آموزش و پرورش، ما را بر آن می‌دارد که یک وضعیت مطلوب و یک نقطه هدف را در نظر بگیریم.

حجت‌الاسلام رئیسی افزود: این سند می‌تواند مستند رفتاری و اقدامی ما قرار بگیرد و ما مستند به آن حرکت کنیم؛ برای اینکه کارهایی انجام می‌شود هر کدام یک شکل خاصی نداشته باشد و بتواند به صورت هماهنگ، منسجم و با یک هارمونی و به صورت موزون حرکت کند.

وی گفت: لازمه این امر آن است که به این سند نگاه کنیم. این سند، مستند اقدام خانواده، مدرسه، آموزش و پرورش و دستگاه‌های مرتبط با آموزش و پرورش است؛ دستگاه‌هایی که باید کمک کنند تا آموزش و پرورش بتواند این سند را اجرایی کند.

رئیس‌ جمهور اضافه کرد: طبیعتاً آن بخش‌هایی که در حوزه اقدامات سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری برای کمک به مدرسه مسؤولیت دارند، اقدامات‌شان بسیار مهم است تا ما بتوانیم این سند را اجرایی کنیم.

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: امروز نگاه آموزش و پرورش این است که با تحول و ضرورت این تحول، برنامه‌ها را تنظیم می‌کند و اقداماتی که گام به گام طی می‌شود، در این راستا است.

وی گفت: همه بدانند که ما نیازمند تحول هستیم و این، گام اول است. مدیر مدرسه و معلم که محور تحول هستند، باید ضرورت انجام این تحول را بدانند و هر کاری که ما را به بررسی فرایند تحول نزدیک کند و ما وضعیت را به نحوی قرار دهیم که برای دستیابی به این تحول و انسان ساخته شده در مدرسه باشد که می‌تواند آینده، فرهنگ و عدالت را بسازد.

مبنای عدالت در سطح کشور، آمایش سرزمینی است

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه از زمانی که به دولت آمدیم، گفتیم که سازمان برنامه و بودجه، باید بودجه را بر اساس عدالت تقسیم کند و باید عدالت را معنا کنیم گفت: مبنای عدالت در سطح کشور، آمایش سرزمینی است؛ اینکه کجاها برخوردارتر و کجاها کمتر برخوردار هستند؛ عدالت آموزشی بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه پرچم عدالت را نظام جمهوری اسلامی برداشته و در همه سطوح باید عدالت اجرا شود افزود: هیچ مفهومی در مفاهیم دینی ما بعد از توحید به گستردگی و فراگیری عدالت وجود ندارد.

حجت‌الاسلام رئیسی اضافه کرد: آنچه به عنوان سلطه و تهاجم و شبیخون فرهنگی یاد می‌کنیم و آنکه می‌تواند با همه ابزاهای ارتباطاتی و اطلاعاتی در دست بشر از آن صیانت کند، فضای مجازی است. اما راه حل چیست؛ فقط صیانت بخشی از جامعه در مقابل تهاجم به ساخته شدن افراد در مدرسه است. آیا محدودیت سازی و ممنوعیت امکان پذیر است؟ خیر هیچکدام امکان پذیر نیست.

دشمن، آموزش و پرورش رشدیافته نمی‌خواهد

وی گفت: این ابزار باید برای خدمت در تعلیم و تربیت و ارتقای فرهنگی و علمی جامعه و ارتقای علم و دانش استفاده شود. با علم و دانش و تلاش باید کاری کرد که در خدمت ارتقای علم و دانش قرار بگیرد که راه آن، تعلیم و تربیت و مدرسه است.

رئیس‌ جمهور گفت: برخی از عقب‌ماندگی‌ها به طور عادی قابل جبران نیستند بلکه راهکار مدیریت جهادی می‌خواهند؛ مدیریتی که اندیشه و انگیزه می‌خواهد تا بتواند این عقب‌ماندگی را جبران کند.

حجت‌الاسلام رئیسی افزود: دشمن، امروز آموزش پرورش رشدیافته، نوآوری و فناوری، رشد اقتصادی و رشد تولید را نمی‌خواهد اما ما همه این‌ها را می‌خواهیم و این، ایجاد خواهد شد.

رئیس‌ جمهور گفت: برای همه شما معلمان به معنای واقعی احترام قایل هستیم و بنای ما توجه به تعلیم و تربیت و مقام رفیع معلم است؛ هر توجهی به معلم را به مثابه سرمایه‌گذاری برای کشور است.‌

حجت‌الاسلام رئیسی هرگونه هزینه برای تقویت جریان آموزش و پرورش و جریان علم و فرهنگ و ارتقای اخلاق در جامعه را سرمایه‌گذاری دانست و گفت: نتایج این هزینه را امروز و در آینده، بیش از بیش مشاهده خواهید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور
  • آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد
  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور