Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@16:23:09 GMT

با اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ فاصله داریم

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۸۸۱۲

با اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ فاصله داریم

بهرام سبحانی رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد کشور در گفت و گو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،با اشاره به جوان بودن صنعت فولاد در کشور گفت: این صنعت با وجود جوان بودن بسیار پویا است به طوری که تا ۴ سال پیش رتبه ۲۳ جهان در تولید فولاد را داشتیم و در سال‌های اخیر با توجه به توسعه‌هایی که در صنعت فولاد شاهد بودیم و با افزایش ظرفیت رتبه کشور در تولید فولاد به جایگاه دهم جهان رسیده است، با طرح‌های توسعه در دست اجرا است پیش بینی می‌شود در سال‌های آینده به جایگاه هشتم جهان در تولید فولاد دست پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با برشمردن اهمیت استراتژیک صنعت فولاد در جهان گفت: صنعت فولاد ایران به دلیل پتانسیل بالایی که در ارز آوری و رونق اقتصادی کشور دارد اولین صنعتی بود که توسط امریکا در ایران تحریم شد و الارغم مشکلاتی که برای این صنعت ایجاد شده شاهد پیشرفت روزافزون در این صنعت هستیم.

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد کشور ادامه داد:در سال گذشته تولید فولاد کشور بالغ بر ۲۵ میلیون تن بود که از این مقدار در حدود ۸ میلیون تن به خارج از کشور صادر شد این در حالی است که در سال‌های گذشته جزء وارد کنندگان فولاد بودیم و نیاز فولاد کشور را از طریق واردات تامین می‌کردیم که با پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر داشتیم تبدیل به یک صادر کننده بالقوه فولاد در جهان شده ایم.

سبحانی افزود: ارزش تقریبی صادرات ایران در صنعت فولاد ۸ میلیون تن و بالغ بر ۳ میلیارد دلار است که بخشی از این مبلغ از طرق صرافی‌های معتبر بانکی تبدیل به ریال شده یا از محل ارز حاصل از صادرات، تولیدکنندگان بخشی از نیاز ارزی خود جهت تهیه مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز را از این محل تامین میکنند که در نتیجه درآمد حاصل از صادرات یا به صورت ارزی یا به صورت کالا و تجهیزات وارد کشور می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به امکانات بالقوه موجود در کشور از جمله معادن سنگ آهن، منابع سرشار گاز، نیروی جوان کشور و تکنولوژی پیشرفته بومی صنعت کشور ما قادر هستیم کارخانه‌های صنعت فولاد در کشور را با اتکا به توان متخصان داخلی راه اندازی کنیم.

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد کشور ادامه داد: در سند چشم انداز افق ۱۴۰۴ پیش بینی شده است ظرفیت تولید فولاد در کشور به ۵۵ میلیون تن در سال افزایش پیدا کند که با توجه به شرایط فعلی رسیدن به این عدد تغریبا دور از دسترس است.

سبحانی گفت: تاکنون بیش از ۳۰ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در کشور ایجاد شده و در آینده نزدیک ۱۰ میلیون تن به این ظرفیت اضافه خواهد شد که ۴ سال آینده به بهره برداری خواهد رسید که با احتساب این اعداد ظرفیت تولید فولاد در کشور در مجموع به ۴۰ میلیون تن در سال خواهیم رسید که این عدد جایگاه نخست در منطقه و جایگاه هشتم در جهان را برای صنعت فولاد کشور به ارمغان خواهد آورد.

وی با شاره به اهمیت ایجاد اشتغال و کار آفرینی در جوامع امروز دنیا گفت: ضریب اشتغال غیر مستقیم به مستقیم در صنعت فولاد در حدود یک به بیست است و به ازای هر فردی که اشتغال مستقیم در صنعت فولاد دارد ۲۰ فرد به صورت غیر مستقیم در خدمات بالا دست و پایین دست این صنعت مشغول به کار خواهند شد.

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد کشور ضمن برشمردن مشکلات پیش روی فولاد کشور ادامه داد: جهت توصعه صنعت فولاد کشور باید نگاه ویژه‌ای به زیر ساخت‌های این صنعت در کشور داشت تا نوانایی رسیدن به تولید ۴۵ میلیون تن فولاد در سال فراهم گردد، اکتشاف و استخراج معادن سنگ آهن باید رشد متناسبی با افزیش تولید داشته باشد در بخش انرژی نیز باید شاهد رشد، تامین و توزیع برق و گاز مورد نیاز در صنعت فولاد کشور باشیم.


انتهای پیام/م    تاکنون  بیش از 30 میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در کشور  ایجاد شده  است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۸۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟

 به گزارش اتاق خبر به نقل ازگسترش نیوز :تولید گاز برای خوراک پتروشیمی ها، اقدام مناسبی است که در دست اقدام قرار دارد و می تواند پتروشیمی ها را تامین کند.

مهدوی ابری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

احمد مهدوی‌ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مراسم امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان‌های گازی کشور اظهار داشت: امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم.

وی با اشاره به منابع غنی هیدروکربوری ایران افزود: باید از این نعمت به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

 

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید.

وی با اشاره به توانایی‌های بالای صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

وی بیان کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر ۲ راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: خوشبختانه در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم. این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد.

وی افزود: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

مهدوی سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها را حرکتی همسو با شعار سال دانست و گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد.

وی همچنین گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

وی یادآور شد: معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند. شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند

 

 

دیگر خبرها

  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • اهداف فولاد مبارکه در زمینه کاهش حوادث بسیار متعالی است
  • بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد
  • رویداد ملی بازی آرا، کمک به صنعت تولید بازی در کشور
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟