Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور ترکیه چهارشنبه در واکنش به اعتراض‌های دولت آمریکا درباره قصد آنکارا برای خرید سامانه اس-۴۰۰ از روسیه گفت که ترکیه این سامانه را خریداری کرده است.

به گزارش مشرق، «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه چهارشنبه در واکنش به اعتراض‌های دولت آمریکا درباره قصد آنکارا برای خرید سامانه اس -۴۰۰ از روسیه گفت که ترکیه این سامانه را خریداری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

ترکیه: به زودی پاسخ نامه تهدیدآمیز آمریکا را می‌دهیم روسیه: اس - ۴۰۰ طبق برنامه و بدون تاخیر به ترکیه صادر می‌شود اعلام رسمی توقف آموزش خلبان ترک در آمریکا

به نوشته آناتولی، اردوغان گفت: «نمی‌گویم ترکیه سامانه‌های دفاعی اس -۴۰۰ را خریداری خواهد کرد، آنها را خریداری کرده است. این معامله‌ای است که انجام شده است.»

رئیس‌جمهور ترکیه تصریح کرد ترکیه قرارداد مربوط به خریداری این سامانه‌های دفاعی را امضا کرده و این سامانه‌ها به زودی وارد کشور خواهند شد.

او گفت امیدوار است شریکان ترکیه «این پیام‌ها» که بسیار روشن هستند را به درستی درک کنند.

اردوغان در ادامه تصریح کرد: «ما نمی‌توانیم بحران ایجاد شده بر سر اس -۴۰۰ و هواپیمای اف ۳۵ و تنش‌ها در شرق دریای مدیترانه را از دام‌های اقتصادی علیه کشورمان جدا ببینیم.»

وی اضافه کرد: «آیا YPG و PYD دنباله‌های PKK نیستند؟ چه کسانی به آنها بیشترین کمک را می‌کند؟ شریک راهبردی ما.»

«سرگئی چمیزوف»، رئیس شرکت روسی «روستخ» چند روز پیش اعلام کرد که مسکو تا دو ماه دیگر سامانه دفاع موشکی «اس ۴۰۰» را به ترکیه تحویل خواهد داد.

سامانه‌های پدافند موشکی دوربرد اس -۴۰۰ ساخت روسیه، جزء پیشرفته‌ترین سامانه‌ها در نوع خود است که توانایی حمل و شلیک سه مدل موشک مختلف را دارد که می‌توانند اهداف متنوعی شامل موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، موشک‌های کروز و جنگنده‌های رادارگریز را هدف قرار دهند.

شبکه راداری و شناسایی این سامانه می‌تواند همزمان ۳۰۰ هدف را شناسایی کرده و با آنها درگیر شود. سقف ارتفاع پوشش هوایی این سامانه، ۲۷ کیلومتر است.

دسامبر سال گذشته (۲۰۱۷) ترکیه اعلام کرد قرارداد خرید دو فروند سامانه اس -۴۰۰ از روسیه را به ارزش دو میلیارد دلار نهایی کرده است. بر اساس مفاد قرارداد، ۴۵ درصد هزینه را ترکیه به صورت نقد می‌پردازد (که بخشی از آن را پیش پرداخت کرده است) و ۵۵ درصد آن را روسیه به صورت وام به ترکیه تقبل می‌کند.

حدود دو ماه قبل، یک هیأت از کنگره آمریکا با سفر به آنکارا، به ترکیه پیشنهاد داد که اگر سامانه‌های اس -۴۰۰ را از روسیه خریداری نکند، آنگاه می‌تواند جنگنده‌های اف -۳۵ که پول آنها را نیز پرداخت کرده‌، تحویل بگیرد. وزارت خارجه آمریکا همچنین پیش از آن تهدید کرده بود که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی اس -۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد.

تصمیم ترکیه برای خرید سامانه دفاع موشکی اس -۴۰۰ از روسیه و تحویل همزمان جنگنده‌های آمریکایی اف ۳۵ به مسئله مورد مناقشه و بحرانی بین آنکارا و واشنگتن تبدیل شده است؛ چرا که آمریکا خرید سامانه اس ۴۰۰ از روسیه را یک خطر بزرگ برای خود و تکنولوژی جنگنده‌های مذکور می‌داند و بارها تهدید کرده است که ترکیه نمی‌تواند همزمان از هر دو جنگ‌افزار استفاده کند.

ترکیه طی قراردادی به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار، ۱۰۰ فروند جنگنده اف -۳۵ از شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین» خریداری کرده است و بخشی از برنامه تولید این جنگنده‌های مدرن است. این کشور هم‌اکنون مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار را به آمریکا پیش پرداخت کرده است و در تاریخ ۱ تیر، دو فروند از این جنگنده‌ها را طی مراسمی نمادین در پایگاه هوایی «فورت وورث» در تگزاس تحویل گرفت.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز قتل همسر نجفی اس 400 ترکیه دولت آمریکا رجب طیب اردوغان مسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۱۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، کیم سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل متحد، در بیانیه‌ای درخواست مشترک کره جنوبی، ژاپن، آمریکا و ۴۷ کشور دیگر مبنی بر ارزیابی «عینی و مستقل» تحریم‌های اعمال‌شده علیه پیونگ‌یانگ را قویاً محکوم کرد.

حکم هیات ناظر بر تحریم‌ها علیه کره شمالی ماه گذشته پس از وتوی درخواست تمدید ماموریت توسط روسیه، منقضی شد. در پی این وتو، واشنگتن اعلام کرد که در تلاش است تا با همکاری سئول، برای جایگزین کردن هیات ناظر که هم‌اکنون منحل شده است، روش‌هایی «خلاقانه» حتی «خارج از ساختار سازمان ملل» پیدا کند.

کیم سونگ در بیانیه‌ای که خبرگزاری مرکزی کره شمالی آن را منتشر کرده است، اعلام کرد: نیروهای دشمن احتمالاً دومین و سومین هیات ناظر را در آینده تشکیل دهند اما با گذشت زمان مشخص می‌شود که تمام این تلاش‌ها خودزنی است.

وی افزود: این هیات ابزاری در دست آمریکا و کشورهای غربی برای سرکوب حق موجودیت حکومتی مستقل است. در صورتی که آمریکا و حامیانش به‌جای عبرت گرفتن از اتفاق اخیر (وتوی روسیه)، همواره به دنبال اتخاذ سیاست‌های خصمانه منسوخ علیه کره شمالی باشند، آنگاه با شکستی راهبردی و مصیبت‌وار مواجه خواهند شد.

کد خبر 6097133

دیگر خبرها

  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • انتقام بازیگر مشهور ترک، سوژه کاربران ایرانی شد
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است