Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع صندوق رفاه دانشجویان گفت: دانشگاه و بخش خصوصی باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا از این طریق بخش خصوصی خود را ملزم به استفاده از کمک‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه بداند. متأسفانه تا کنون این اتفاق در کشور و استان مرکزی به وقوع نپیوسته است و در واگذاری بسیاری از شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی، جایگاه دانشگاه صنعتی اراک نادیده گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، سید فردین تقی زاده در جشن سی امین سالروز تأسیس دانشگاه صنعتی اراک، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: زمانی مأموریت دانشگاه‌های کشور با عنوان دانشگاه‌های نسل اول، تنها تربیت نیروی انسانی بود؛ پس از آن با حرکت جامعه دانشگاهی کشور به سمت دانشگاه‌های نسل دوم، در کنار امور آموزشی به بحث پژوهش نیز توجه می‌شد و اساتید دانشگاه علاوه بر تدریس دروس دانشگاهی، به پژوهش‌های بنیادی نیز روی می‌آوردند.

وی ادامه داد: در دانشگاه‌های نسل سوم پژوهش‌های علمی به مرور زمان هدفمند شدند و دانشگاه‌ها با تربیت نیروهای ماهر و کارآفرین، در جهت رفع نیازهای جامعه برآمدند.

تقی زاده تحول گرا و تقاضا محور بودن را از جمله ویژگی‌های اصلی دانشگاه‌های نسل چهارم برشمرد و افزود: در چنین دانشگاه‌هایی برنامه‌های توسعه منطقه‌ای بر اساس طرح آمایش صورت می‌گیرند و رشته‌های بین رشته‌ای نیز فعال هستند. امروزه سرعت رشد علم در جهان به گونه‌ای است که بین علوم امسال و سال آینده تفاوت‌های اساسی مشاهده می‌شود و بر همین اساس باید نگاه به آموزش، در جهت رفع مشکلات جامعه باشد.

وی با بیان اینکه دانشگاه باید در اجرای مسئولیت‌های اجتماعی و نوآوری محیط اطراف خود تأثیرگذار باشد، خاطر نشان کرد: دانشگاه‌ها علیرغم توانایی و ظرفیت‌های خود تا کنون نتوانسته اند پاسخگوی نیاز صنعت و جامعه باشند. بسیاری از مشکلات جامعه کنونی ما به بحث صنعت محدود نمی‌شوند و ما باید بومی کردن علوم انسانی را به عنوان اولویتی اساسی در دستور کار خود قرار دهیم.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع صندوق رفاه دانشجویان با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید توانایی برطرف کردن مشکلات جامعه در حوزه علوم انسانی را دارا باشند، بیان کرد: متأسفانه امروزه از ظرفیت دانشگاه‌های کشور به نحو مطلوب استفاده نمی‌شود و در خصوصی سازی ها نیز، جایگاه دانشگاه و نقش اساسی آن در توسعه پایدار ملی نادیده گرفته می‌شود.

تقی زاده تصریح کرد: دانشگاه و بخش خصوصی باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا از این طریق بخش خصوصی خود را ملزم به استفاده از کمک‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه بداند. متأسفانه تاکنون این اتفاق در کشور و استان مرکزی به وقوع نپیوسته است و در واگذاری بسیاری از شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی، جایگاه دانشگاه صنعتی اراک نادیده گرفته شده است.

وی اضافه کرد: دانشگاه‌ها باید با تولید ثروت به سمت دانشگاه‌های اقتصادی و مولد حرکت کنند و تأمین نیازهای خود را صرفاً متکی به درآمدهای نفتی کشور تلقی نکنند.

وی با بیان اینکه هم اکنون حجم زیادی از کارکنان مراکز دولتی کشور را فارغ التحصیلان مقطع دکتری تشکیل می‌دهند، خاطر نشان کرد: متأسفانه ما در کشور دچار مدرک گرایی شده ایم که امیدواریم با حرکت هدفمند و مسنجم دانشگاه‌های کشور به سمت کیفی سازی مسائل آموزشی، این مشکل نیز به زودی مرتفع شود. آموزش عالی در کشور ما به شدت مظلوم واقع شده است و به جرأت می‌توان گفت امروزه کسانی که در دانشگاه‌ها مسئولیتی را برعهده می‌گیرند، به نوعی ایثارگر به حساب می آیند؛ چرا که هم اکنون دانشگاه‌های کشور با مشکلات مالی متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند و با این شرایط باید هر لحظه منتظر اتفاقات پیش بینی نشده‌ای بود.

تقی زاده با اشاره به اینکه سیاست گذاری در حوزه خدمات رفاهی دانشجویان، یکی از رسالت‌های اصلی مجموعه صندوق رفاه دانشجویی به حساب می‌آید، گفت: متأسفانه از برنامه پنجم توسعه کشور تا کنون هیچ خوابگاه دانشجویی با بودجه دولتی به بهره برداری نرسیده است و با توجه به شرایط متفاوت ایران نسبت به کشورهای دیگر، نمی‌توان مشکلات مسکن دانشجویان را نادیده گرفت. صندوق رفاه آماده ارائه تسهیلات ارزان قیمت به دانشگاه‌ها جهت ساخت خوابگاه‌های دانشجویی توسط بخش خصوصی است. در همین راستا علیرغم دغدغه‌های فراوان بخش خصوصی، این مجموعه در تلاش است تا با فعال کردن این بخش در زمینه ساخت سراهای دانشجویی، بسیاری از این مشکلات را برطرف کند و نگرانی دانشجویان را در این زمینه به حداقل برساند.

وی افزود: صندوق در بخش سلف سرویس‌ها و خدمات رفاهی خوابگاهی نیز آماده ارائه تسهیلات و حمایت از دانشگاه هست.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع صندوق رفاه دانشجویان اظهار کرد: صندوق رفاه دانشجویان با ارائه تسهیلاتی در قالب وام‌های دانشجویی به دانشگاه‌هایی که کارگاه‌های مهارت محور یا دانشجویان دارای طرح‌های کار آفرینی دارند، از طرح‌های پژوهشی و نوآوری دانشجویان حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه مجموعه صندوق رفاه دانشجویان با پرداخت وام‌های بدون بهره به دانشجویان دکتری، سعی داشته است فرایند تحقیق و پژوهش این دانشجویان را با سهولت و فراغ بال بیشتری همراه کند، گفت: امیدواریم تا دانشگاه‌های کشور به کیفی سازی امور آموزشی خود اهتمام بیشتری بورزند تا از این طریق بتوانند مشکلاتی را که هم اکنون گریبان گیر جامعه است، برطرف کنند.

تقی زاده با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید طرح آمایش سرزمین را جدی بگیرند، ادامه داد: دانشگاه صنعتی اراک این پتانسیل را دارد تا در آینده بسیاری از مشکلات صنعت و جامعه را برطرف کند و خود را به عنوان دانشگاهی موفق به کشور معرفی کند.

وی در پایان گفت: امیدواریم با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان مرکزی و حمایت نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی، بیش از گذشته به توانایی دانشگاه‌های کشور، خصوصاً دانشگاه‌های استان مرکزی، توجه شود و بتوانیم در آینده شاهد اعتلا و پیشرفت روز افزون این دانشگاه باشیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صندوق رفاه دانشجويان منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۳۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم بازیان سرپرست سازمان خصوصی سازی، گفت: در راستای اجرای تبصره ۳ ماده ۲۰ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، سهام ترجیحی باید به کارگران، مستخدمان و مدیران شرکت‌هایی که در لیست واگذاری قرار می‌گیرند، تخصیص پیدا کند.

وی افزود: تعداد ۵ میلیارد و ۲۲۱ میلیون سهم متعلق به ۶۴ هزار و ۱۶۱ نفر در ۱۵۴ شرکت که در سال‌های قبل واگذار شده بود، از وثیقه آزاد و به نام کارگران منتقل شد

واگذاری ۳۰۵ میلیارد سهام از ابتدای دولت سیزدهم

سرپرست سازمان خصوصی سازی گفت: با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تأمین عدالت اجتماعی، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه گذاری و بهبود درآمد خانوار، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۳۰۵ میلیون و ۸۹۴ هزار سهم دولت در ۱۰ شرکت مشمول واگذاری به ۳ هزار و ۸ نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

بازیان افزود: در همین زمینه، مطابق مقررات واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد در صد اقساط به مدت ۱۰ سال صورت می‌گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می‌شود.

ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

وی در ادامه اشاره کرد: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران، قیمت سهام ترجیحی شرکت‌های قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنان واگذار کند. کلیات این پیشنهاد به تصویب هیئت واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی در پایان گفت: به موجب تصمیم دیگر هیأت واگذاری، سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری، صرف نظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی، قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

‌ کد خبر 6097419

دیگر خبرها

  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها