Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از ده سال که کمبود آب به بزرگ‌ترین معضل استان اصفهان تبدیل شده بود، امسال بارش‌ها منابع آبی را احیا کرد اما سرمازدگی خساراتی را به بار آورد، سؤال اینجاست کفه ترازو به سمت خسارت‌ها سنگینی می‌کند یا افزایش محصول؟به گزارش بلاغ،طی سال‌های اخیر نگرانی بابت کاهش ذخایر آبی کشور رو به افزایش بوده و این نگرانی‌ها به حدی بالا گرفت که شاهد انتشار گزاره‌هایی شبیه «تا پنجاه سال دیگر آبی در ایران نداریم» به نقل از کویرشناسی معروف بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت در استان اصفهان به‌مراتب وخیم‌تر بود و همین شد که نمایندگان استان در اقدامی هماهنگ از سمت خود استعفا دادند تا شاید توجه بیشتری به استان اصفهان شود، این شرایط تا جایی پیش رفت که رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خشکی زاینده‌رود را عامل طغیان سالک در شرق اصفهان عنوان کرد.

اما فروردین امسال اما شاهد بارش بی‌سابقه باران و برف در کشور بودیم، سامانه‌های بارشی تقریباً تمام کشور را در برگرفتند و شدت بارش‌ها خسارات سنگینی به استان‌های گلستان، مازندران، لرستان و خوزستان وارد کرد.

استان اصفهان نیز از این بارش‌ها بی‌نصیب نبود و تمامی نقاط استان روزهای پربارشی را تجربه کردند به شکلی که مطابق گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان میانگین حسابی بارش‌های استان در سال زراعی جاری در زمان نگارش این گزارش (از اول مهر 97 تا 22 خرداد 98) 270.3 میلی‌متر است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 134.3 میلی‌متر افزایش داشته.

افزایش بارش‌ها خساراتی را به زیرساخت‌های عمرانی و زمین‌های کشاورزی استان تحمیل کرد، به‌طوری که میزان خسارات در 10 روز اول سال 264 میلیارد تومان برآورد شد، عددی که تا یک ماه بعد به 520 میلیارد تومان نیز رسید و این نگرانی را در مردم ایجاد کرد که نغمت بارش‌ها از نعمت‌های آن پیشی گرفته است.

در روزهای بعد خسارات سرمازدگی هم به کمک خسارت‌های سیل آمد تا این نگرانی شدیدتر شود و مردم در محافل خانوادگی از احتمال گرانی افسارگسیخته محصولات کشاورزی ناشی از این خسارات سنگین صحبت کنند.

خسارت به محصولات باغی 22 برابر محصولات زراعی

عباسعلی جمشیدی، رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: سرمازدگی هرساله خساراتی را به محصولات استان وارد می‌کند اما امثال میزان خسارات بیشتر از گذشته بود، به محصولات کشاورزی استان در بخش باغبانی 328 میلیارد تومان و در بخش زراعی کمتر از 15 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

پایداری منابع آبی مهم‌تر از سرمازدگی‌های موردی است

همچنین احمدرضا رئیس‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: حدود 5 تا 6 درصد محصولات باغی استان از سرما خسارت دیده‌اند اما اگر آب نداشتیم خشک‌سالی باعث کاهش 30 تا 40 درصدی محصولات می‌شد.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: قیمت محصول وابسته به عرضه و تقاضا در استان‌های دیگر است، بازار استان محدود به استان اصفهان نیست و استان‌های هم‌جوار نیز بر قیمت‌ها اثرگذارند، امسال 50 هزار تن کاهش تولید محصولات باغی در سطح استان خواهیم داشت که در مقایسه با تولید 700 تا 800 هزار تنی استان رقم بالایی نیست.

وی تأکید کرد: پایداری منابع آبی مهم‌تر از سرمازدگی‌های موردی است و امسال به دلیل بارندگی‌های خوبی که داشتیم تمام ظرفیت استان فعال شده است.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز عنوان کرد: بارندگی‌ها سطح زیر کشت استان را حدود 30 هزار هکتار در کشت‌های تأخیری افزایش داده و خسارت‌های سرمازدگی در گندم قابل توجه نیست اما 2 هزار و 400 تن از 16 هزار تن جو کشت شده در استان خسارت دیده‌اند.

 ادامه داد: به دلیل بارش‌های خوبی که امسال شاهد بودیم، درمجموع با رشدی 10 درصدی محصولات زراعی استان از 3 میلیون و 500 هزار تن به بیش از 3 میلیون و 800 هزار تن خواهد رسید.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۶۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد

ایسنا/تهران بارش شدید باران و وقوع سیل بی‌سابقه در شهر تاریخی و کویری زواره اصفهان خسارت‌هایی به باغات، محصولات کشاورزی و منازل بویژه بافت قدیمی‌ شهر که اکثرا خشت‌وگلی هستند، وارد کرد.

از بعد از ظهر روز دوشنبه تا چهارشنبه در تمامی مناطق استان بارش باران، وزش تندباد و طوفان لحظه‌ای و کاهش نسبی دما و شدت بارش‌های رگباری باران و تندباد در مناطق شمال و شرق و مرکز استان از سوی هواشناسی استان اصفهان هشدار داده شد.

در همین راستا بارش شدید باران و وقوع سیل بی‌سابقه در شهر تاریخی زواره اصفهان و روستاهای اطراف آن، موجب آبگرفتگی منازل و وارد کردن خسارت‌ به اماکن و زیرساخت‌ها به ویژه در افت تاریخی شهر زواره شد. خوشبختانه این خسارت جانی به همراه نداشته است.

به گزارش ایسنا، به گفته مردم و مسئولان شهر این حجم از بارندگی در ۴۰ الی ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

رانش زمین بعد از سیل اخیر در روستای گلزار محمد بخش زواره، تخریب کامل بخشی از جاده روستای گلزارمحمد به یافت آباد، فرو نشست جاده آسفالت در جاده روستای گلزارمحمد _ یافت آباد دربخش زواره، ایجاد حفره بزرگ در انتهای خیابان منتهی به کوره‌های آجرپزی شهر، ورود سیلاب به داخل حسینیه‌های تاریخی زواره، گرفتار شدن چندین خودرو در سیل، خسارت و تخریب یک واحد مسکونی در خیابان امامزاده یحیی(ع) شهر، بسته شدن پل ورودی زواره در جاده اردستان و جاری شدن سیل در بافت تاریخی شهر از جمله خسارت‌های سیل اخیر بوده است. 

مسئولان شهری زواره در گفت‌وگو با ایسنا می‌گویند در حال برآورد خسارت ناشی از این سیل هستند و هنوز آمار دقیقی از خسارت‌ها به دست نیامده است.

به گفته رییس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی اصفهان، بیشترین بارندگی اخیر استان در ‌منطقه کویری خور و بیابانک و همچنین شهر زواره با ۲۷ میلی‌متر ثبت شده است.

پس از خور و بیابانک و زواره، دهاقان با ۲۲، بادرود و خوانسار با ۲۱، اردستان و گلپایگان با ۲۰، چادگان با ۱۸، کاشان و مهاباد با ۱۴، نطنز با ۱۳ و فریدونشهر با ۱۱ میلی‌متر دارای بیشترین بارندگی بوده‌اند.

علی نهادی کاشانی سرپرست دادگاه بخش زواره به همراه فرمانده‌ انتظامی بخش زواره و فرمانده ‌حوزه بسیج بخش زواره از مناطق سیل‌زده بازدید کردند.

سرپرست دادگاه بخش زواره در حاشیه این بازدید گفت: با بررسی تمام زوایای مناطق سیل‌زده چنانچه قصوری صورت گرفته باشد، در دستور کار دادگاه قرار می‌گیرد. 

وی افزود: در صورت احراز ترک فعل منتسب به هر مسئول یا نهاد، موضوع در جهت استیفاء حقوق عامه پیگیری و تعقیب خواهد شد.

‌به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بارش‌ها در شهرستان اردستان، خسارت‌هایی به قنات مهراندو و ظفرقند وارد کرده‌است، همچنین در بخش زواره به قنات روستای تلک‌آباد و روستاهای اطراف، آسیب‌هایی وارد شده‌است. در این بخش چند باب منزل قدیمی نیز آسیب دیده و ۴۰ راس گوسفند نیز تلف شد.

وقوع سیل در روز سه شنبه باعث توقف شش ساعته قطار بندرعباس به تهران در ایستگاه راه‌آهن ‌زواره شد که مسیر راه‌آهن یزد به تهران بازگشایی شد. در بخش مهاباد زیرگذر پل راه‌آهن موغار به زواره سیلاب از مسیر راه‌آهن یزد گذشته که ایمن‌سازی این مسیر انجام شد تا تردد ادامه یابد.

وی افزود: تیم‌های ارزیابی از بنیاد مسکن، راهداری، جهاد کشاورزی به مناطقی که تحت تاثیر سیل بوده‌اند اعزام شدند تا خسارات احتمالی براورد شود.

‌مدیر روابط عمومی اداره کل راه‌آهن یزد در این باره گفت: با بارش باران روز و شب روز سه شنبه مسیر پل موغار اردستان به علت بارش باران بالادست زیر ریل تحلیل رفته و موجب توقف قطارها شده بود که با تلاش ویژه مأموران فنی، بلافاصله بالاست زیر ریل‌های راه‌آهن تزریق و حرکت قطارها از سر گرفته شد. 

‌سیل خسارت سنگینی به کشاورزی روستای امیران دربخش زواره وارد کرد

 دهیار امیران بخش زواره با اشاره به سیل اخیر گفت: بارش شدید باران و جاری شدن سیل خسارت‌های سنگینی به محصولات کشاورزی، باغی و دامداری‌های این روستا وارد کرد. هم‌چنین جاری شدن سیل زیان‌هایی را نیز به انبارهای محصولات کشاورزی از جمله گندم، جو و کود شیمیایی کشاورزان چاه سلمان این روستا زد.

سیدجواد نیازی گفت: مردم برای جلوگیری از ورود سیل به روستا اقدام به تغییر مسیر سیل به طرف زمین‌های کشاورزی کردند. سیل به جاده‌های بین مزارع کشاورزی، دامداری‌ها، نهرها و کانال‌های آب کشاورزی، جوی قنات‌ها و زمین‌های کشاورزی و باغی خسارت‌های فراوانی وارد کرده است. 

نیازی با بیان اینکه بخش‌هایی از جاده امیران - اردستان نیز از گزند سیل در امان نماند و تخریب شده است، خواستار حضور کارشناسان جهاد کشاورزی اردستان برای برآورد بررسی دقیق و خسارت‌های ناشی از سیل در این روستا شد.

یکی از آثار مثبت سیل اخیر در شهر زواره، آبگیری کویر زیبای دق سرخ زواره و ایجاد دریاچه مصنوعی در حاشیه این شهر بوده که زیبایی این کویر که سالانه پذیرای گردشگران داخلی و خارجی زیادی است را دوچندان کرده و این مساله گردشگران را به سمت این کویر روان کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است
  • نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای مهلت تسهیلات مراجعه کنند
  • باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد
  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • هشدار سرمازدگی تا ۲ روز آینده در استان همدان
  • آسیب بارندگی‌ها به ۷۰ واحد مسکونی در کاشان
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند