Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مهدی محمدحسینی عصر پنجشنبه طی نشست خبری در تشریح فعالیت های این مرکز افزود: اطلاعات ۴۵ هزار و ۲۶۹ نفر از رفسنجان و انار در بانک اطلاعاتی انتقال خون ثبت شده است و این افراد در هر جایی از کشور که بخواهند خون اهدا کنند به راحتی می توانند این کار را انجام دهند.

محمدحسینی اضافه کرد: اطلاعات سلامتی افراد و اینکه خون آنها هیچ مشکلی ندارد و می توانند خون خود را اهدا کنند در این بانک ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه اهداکنندگان خون به سه دسته اهداکنندگان بار اول، اهداکنندگان با سابقه و اهداکنندگان مستمر تقسیم می شوند بیان کرد: اهداکنندگان مستمر هر سال حداقل دو مرتبه خون خود را اهدا می کنند.
محمدحسینی با اشاره به اینکه نوزادان نارس، بیماران تالاسمی، دیالیزی ها، بیماران ام اس، تصادفی ها، بیماران خاص و افراد کهنسال وابسته به خون و فرآورده های خونی هستند تصریح کرد: روزانه در جهان بیش از ۸۰۰ زن بر اثر عوارض ناشی از حاملگی جان خود را از دست می دهند که ۹۹ درصد از این زنان در کشورهای در حال توسعه هستند.
محمدحسینی با بیان اینکه ۳۴۰ هزار نفر جمعیت رفسنجان و انار است بیان کرد: طبق شاخص اهدای خون، هر ساله بالای ۱۱ هزار واحد خون گیری در رفسنجان و انار انجام می شود و مردم این شهرستان از فرهنگ خوب اهدای خون برخوردارند.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۸۲ در رفسنجان سیستم جایگزینی اهدای خون را حذف کردیم و به سمت جلب افراد و اهداکنندگان خون داوطلبانه رفتیم و به همین منطور اولین واحد سیار اهدای خون در استان در این سال در رفسنجان راه اندازی شد.

وی ادامه داد: علاوه بر تأمین خون مورد نیاز مراکز درمانی رفسنجان و انار، به مراکز درمانی جنوب استان و دیگر شهرهای استان کرمان هم خون و فرآورده های خونی ارسال می کنیم؛ هر بیمار تالاسمی در سال ۲۵ بار خون دریافت می کند.

رئیس مرکز انتقال خون افزود: مرکز انتقال خون رفسنجان جزو مراکز خون کشور است که توانایی تهیه خون و انواع فرآورده های خونی را دارد و مردم رفسنجان سال گذشته ۱۰ هزار و ۶۴۷ واحد اهدای خون داشتند که از این واحد ها ۲۶ هزار و ۱۲۵ واحد انواع فرآورده خونی شامل گلبول قرمز متراکم، گلبول قرمز فیلتر شده برای بیماران خاص، کرایو، پلاسما و پلاکت است که تهیه و در اختیار مراکز درمانی شهرستان های استان قرار دادیم.
محمدحسینی یادآور شد: سال گذشته ۱۳ هزار و ۴۸۹ نفر جهت اهدای خون به پایگاه های انتقال خون رفسنجان و انار مراجعه کردند که از این تعداد ۱۰ هزار و ۶۴۷ واحد خون دریافت کردیم؛ ۱۸ درصد این افراد به دلیل نداشتن شاخص های اهدای خون که یا برای خودشان مضر بود یا برای گیرندگان خون مضر بود از اهدای خون معاف شدند.

وی خاطرنشان کرد: شاخص اهدای خون بانوان رفسنجان نسبت به متوسط استان پایین است و در ایران این شاخص ۸ درصد است در تمام دنیا ثابت شده که خون خانم ها از ضریب سلامت بالایی نسبت به آقایان برخوردار است لذا باید فرهنگ سازی شود تا باورهای غلطی از جمله کم خونی خانم ها کم رنگ شود و خانم ها خون خود را اهدا کنند تا در مواقع نیاز از آن استفاده شود.

محمدحسینی با بیان اینکه سال گذشته ۶۲.۳ درصد از اهداکنندگان رفسنجان و انار جزواهداکنندگان مستمر بودند که از متوسط کشوری که عددی حدود ۵۴ درصد است بالاتر است خاطرنشان کرد: از میزان فرآورده های خونی تولیدی سال گذشته در رفسنجان که جمع آوری و به واحدهای درمانی شهرستانی و استانی توزیع شد ۷ هزار و ۸۰۱ واحد خون به مرکز درمانی علی ابن ابیطالب رفسنجان، ۳۵۸ واحد خون به زایشگاه نیک نفس رفسنجان، ۲۶۶ واحد به بیمارستان ولیعصر انار و نیز ۱۰ هزار و ۵۲۹ واحد انواع فرآورده خونی از جمله پلاسما، کرایو و … به شهرستان کرمان ارسال شد.

وی با اشاره به اینکه کرمان از استان هایی است که پلاسمای خون را جهت فرآوری داروهای مشتق از پلاسما به آلمان می فرستد گفت: متاسفانه تکنولوژی فرآوری این داروها در ایران وجود ندارد بهترین راهکار هم همین است که پلاسما خون به آلمان برود و پس از فرآوری برگشت داده می شود تا در ایران از آن استفاده شود و وزارت بهداشت هزینه فرآوری را به آلمان پرداخت می کند؛ استان کرمان ۱۳۰۰ بیمار تالاسمی دارد که بیشتر از ایران هستند و به طور متوسط ۲۵۰۰ واحد خون در ماه نیاز هر کدام از این بیماران است.

این مقام‌مسئول ادامه داد: واکسیناسیون علیه هپاتیت B برای اهداکنندگان خون مستمر را داریم و تا کنون ۲ هزار و ۴۷۲ نفر از اهداکنندگان مستمر در رفسنجان به این معاونت ارجاع دادیم و این واکسن را دریافت کرده اند.

محمدحسینی با اشاره به اینکه اتباع بیگانه جزو اهداکنندگان نیستند ولی این اتباع جزو گیرندگی و مصرف کنندگان اهدایی خون هستند گفت: ۸۰ درصد از اتباع بیگانه در رفسنجان تالاسمی دارند که خون مصرف می کنند و ما خون مورد نیاز آنها را نیز تامین می کنیم.

رفسنجان در ۱۱۰ کیلومتری کرمان قرار دارد.

۷۴۳۳/‏‬ ۵۰۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اهدای خون رفسنجان سازمان انتقال خون کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۱۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟

مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

دیگر خبرها

  • انتقال ۲۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک ملت
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در استان اردبیل برگزار می‌شود
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • اهدای زمین رایگان بهترین راه خانه‌دار کردن مردم است
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم برگزار می‌شود
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی