Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@09:55:08 GMT

بسیج ملی برای کنترل فشارخون 

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۸۵۲۲

بسیج ملی برای کنترل فشارخون 

از آنجا که مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به بیماری فشار خون را به دنبال دارد، راهکار مهم برای کاهش و کنترل آن حذف نمک از سر سفره، مصرف مرتب و روزانه میوه و سبزی و همچنین محدود کردن مصرف فست‌فودهاست. با توجه به اهمیت موضوع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصمیم به اجرای برنامه سراسری بسیج ملی کنترل فشار خون از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح در استان همدان نیز همزمان با سراسر کشور اجرا می‌شود و قرار است در آن فشار خون بیش از ۸۵۷ هزار نفر در سراسر استان اندازه‌گیری شود. این افراد شامل همه افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی است. همچنین، شهروندان همدانی می‌توانند با ورود به سایت salamat.gov.ir فشار خون خود را به شکل خوداظهاری ثبت کنند. راه‌حل ساده‌تر استفاده از بارکد روی تصویر، با قرار دادن دوربین گوشی همراه روی آن است.

‌آمار ابتلا

سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا و دبیر ستاد اجرایی بسیج ملی فشار خون استان به همشهری می‌گوید: ۸۵۷ هزار نفر در زمان اجرای طرح باید غربالگری شوند که تاکنون ۱۵۰ هزار نفر زیر پوشش قرار گرفته‌اند.  رشید حیدری‌مقدم می‌افزاید: احتمال می‌دهیم ۲۱ درصد جامعه هدف به فشار خون مبتلا باشند چون تاکنون هزار فرد مشکوک به فشار خون که پیش‌تر از بیماری خود اطلاع نداشتند، در این طرح شناسایی و به پزشک ارجاع داده شده‌اند. وی ادامه می‌دهد: با اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با فشار خون بالا، ۱۷۰۰ نفر از افرادی که پیش‌تر به این بیماری مبتلا بودند، در کنترل انجام‌شده وضعیت آنها مطلوب بود در حالی‌ که ۱۹۰۰ بیمار نیز با وضعیت نامطلوب شناسایی شدند. ۱۱ هزار نفر از جامعه هدف زنان باردار هستند که ۴ هزار نفر از آنها در میانسالی قرار دارند.

‌مراجعه به مراکز بهداشت

سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا درباره نحوه برگزاری طرح بسیج ملی کنترل فشار خون توضیح می‌دهد: این برنامه ۲۷ اردیبهشت، همزمان با سراسر کشور، در استان همدان آغاز شد. اجرای این برنامه در ۲ مرحله شامل ۲۷ اردیبهشت تا ۱۶ خرداد (مرحله اطلاع‌رسانی) و ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر (مرحله سنجش فشار خون) ادامه دارد.

حیدری‌مقدم می‌افزاید: در این طرح همه افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی می‌توانند برای دریافت خدمات رایگان سنجش فشار خون به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت، داروخانه‌ها و بیمارستان‌های همدان مراجعه کنند.  وی ادامه می‌دهد: ۵۰ داروخانه نیز برای انجام تست فشار خون، در اختیار قرار دادن فضا به منظور تست فشار خون و نصب پمفلت و بروشورهای تبلیغی به همراه برخی از آزمایشگاه‬‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی می‌گوید: از همه هم‌استانی‌های عزیز خواهشمندم برای تداوم سلامتی خود و خانواده‌هایشان و پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی ناشی از فشار خون بالا حتما به کمپین بسیج ملی کنترل فشار خون بپیوندند. همکاران من از ۱۷ خرداد در تمام خانه‌های بهداشت، مراکز و پایگاه‌های سلامت، بیمارستان‌ها و ایستگاه‌های ثابت و سیار منتظر هستند تا شما را از میزان فشار خونتان مطلع کنند.

‌تاثیر شیوه زندگی

حیدری‌مقدم معتقد است: سبک زندگی و تغذیه نادرست از جمله مصرف بیش از حد نمک، مصرف نکردن میوه و سبزی، چربی و وزن بالا، استعمال دخانیات و کاهش فعالیت بدنی در بروز فشار خون بالا موثر است. راهکار مهم برای کاهش و کنترل فشار خون حذف نمک از سر سفره‌ها، مصرف مرتب و روزانه میوه و سبزی و همچنین محدود کردن مصرف فست‌فودهاست. کنترل به موقع فشار خون از عوارض خطرناک این بیماری پیشگیری می‌کند.

سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا می‌گوید: فشار خون به عنوان مهم‌ترین بیماری مزمن و غیرواگیر عصر کنونی در تمام کشورهای دنیا مطرح است. این بیماری با یک عامل حاد و یک‌شبه ایجاد نمی‌شود، بلکه بیشتر حاصل شیوه زندگی، نوع تغذیه و عوامل خطر غیرقابل مداخله است. وی با تأکید بر این‌که خطر ابتلا به فشار خون با افزایش سن بیشتر می‌شود، اظهار می‌کند: افرادی که در خانواده آنها سابقه ابتلا به فشار خون، دیابت، چربی خون و بیماری‌های قلبی عروقی وجود دارد بیش از دیگران در معرض ابتلا به فشار خون هستند.  برخی از عوامل ابتلا به این بیماری غیرقابل مداخله است اما سبک زندگی، تغذیه، فعالیت بدنی و کاهش مصرف نمک از عواملی به شمار می‌روند که با رعایت آنها می‌توان از ابتلا به فشار خون پیشگیری کرد.

اهمیت مصرف منظم دارو

سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا توضیح می‌دهد: وقتی برچسب فشار خون روی یک بیمار خورده می‌شود باید مداخلات پزشکی برای او انجام شود. در صورتی ‌که پزشک معالج اقدام به تجویز دارو کند باید حتما به شکل منظم و به‌موقع مصرف شود چون مصرف نامنظم داروهای فشار خون بسیار خطرناک است. رشید حیدری‌مقدم اضافه می‌کند: فشار خون بالا و درمان‌نشده به بروز بیماری‌های کلیوی، قلبی و عروقی و چشم و انواع سکته منجر می‌شود. اگر بیمار مبتلا به فشار خون داروهایش را به‌موقع مصرف کند، بدون شک عوارض مخرب این بیماری کاهش و کیفیت زندگی او نیز افزایش می‌یابد.

کد خبر 443925

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۸۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد