Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یکی از عواملی که مناسبات میان آنکارا و واشنگتن را تحت تأثیر قرار داده توافق خرید سامانه موشکی «اس_۴۰۰» روسیه از سوی ترکیه است و همچنان که این تنش ابعاد جدی‌تری به خود می‌گیرد بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده هستند که توافق خرید اس_۴۰۰ نزدیکتر شدن ترکیه به روسیه را در پی خواهد داشت.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، ترکیه پس از چندین ماه مذاکره در نهایت ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ توافق خرید سامانه موشکی اس_۴۰۰ را با روسیه امضا کرد و از زمان امضای این توافق مقامات آمریکا همواره به ترکیه درباره عواقب خرید این سامانه موشکی هشدار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول این مدت مقامات آمریکا همواره به ترکیه هشدار داده‌اند که ترکیه در صورت خرید سامانه موشکی اس_۴۰۰ با عواقب سختی از جمله تحریم و لغو مشارکت در برنامه توسعه جنگنده اف_۳۵ مواجه خواهد شد.

جدیدترین اقدام آمریکا در راستای مقابله با این توافق، متوقف کردن آموزش‌های مرتبط با جنگنده اف_۳۵ برای خلبانان ترکیه بود.

 

 

وزارت دفاع آمریکا خبر متوقف ساختن کار آموزش جنگنده‌های اف ۳۵ به خلبانان ترکیه در پایگاه هوایی لوک «آریزونا» را به دلیل عدم انصراف آنکارا از قرارداد خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه اعلام کرد.

«پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا پیشتر با ارسال نامه‌ای به همتای ترکیه‌ای خود، تعلیق مشارکت ترکیه در برنامه اف ۳۵ از تاریخ ۳۱ جولای (۹ مرداد) را اعلام کرده بود، مگر این که آنکارا انصراف خود از خرید سامانه اس ۴۰۰ روسیه را اعلام کند.

با وجود این هشدارها، اما ترکیه همواره بر عزم خود در راستای خرید سامانه موشکی از روسیه تأکید کرده است.

 

 

آنکارا علاوه بر این اعلام کرده که در توسعه سامانه موشکی «اس_۵۰۰» نیز با روسیه مشارکت خواهد کرد.

وبسایت خبری «دیلی سیگنال» در گزاشی به موضوع خرید سامانه موشکی اس_۴۰۰ از سوی ترکیه پرداخته و می‌نویسد که این توافق و تنش میان واشنگتن و آنکارا موجب نزدیکتر شدن ترکیه به روسیه خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: هشدار آمریکا درباره تحویل اس ۴۰۰ به ترکیه؛

 

دیلی سیگنال با اشاره به عزم ترکیه برای خرید سامانه اس_۴۰۰ نوشت: کنگره و دولت آمریکا درباره خرید اس_۴۰۰ به ترکیه هشدار داده‌اند که در صورت وقوع این امر، آنکارا با اقدامات تنبیهی شدیدی مواجه خواهد شد، اما با وجود انتقاد گسترده آمریکا و هشدار ترامپ درباره اقدامات تنبیهی، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه خرید اس_۴۰۰ از روسیه را «توافقی انجام شده» توصیف کرده است.

 

 

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: همانگونه که پیش از این در پایگاه «نشنال اینترست» اشاره شده، اس_۴۰۰ با قابلیت‌های ضد جنگنده استثنایی خود و دیگر مزیت‌ها یک «تغییر دهنده واقعی بازی» خواهد بود.

این پایگاه می‌افزاید: فروش اس_۴۰۰ به ترکیه از سوی روسیه تهدیدی مستقیم به منافع امنیت ملی ناتو و آمریکا است.

این گزارش می‎گوید: در شرایطی که آمریکا به دنبال محدود کردن نفوذ روسیه در منطقه است، توافق اس_۴۰۰ ترکیه را به روسیه نزدیکتر خواهد کرد.

 

 

دیلی سیگنال در ادامه ضمن اشاره به عزم ترکیه برای مشارکت در توسعه سامانه موشکی «اس_۵۰۰» روسیه، می‌نویسد: این توافق (خرید اس_۴۰۰) به هیچ عنوان یک توافق مقطعی نبوده و به خصوص در شرایطی که روابط میان واشنگتن و آنکارا دچار تنش‌هایی شده می‌تواند خطرناک و به یک همکاری بلند مدت تبدیل شود.

این پایگاه در بخش دیگری به تبعات خرید همزمان سامانه اس_۴۰۰ و جنگنده اف_۳۵ از سوی ترکیه برای آمریکا اشاره کرده و می‌نویسد: بزرگترین مانع برای دولت آمریکا با این وجود این است که ترکیه هم سامانه اس-۴۰۰ و هم جنگنده اف_۳۵ را در اختیار خواهد داشت.

 

 

ترکیه به عنوان یکی از مشتریان نسبتا جدید جنگنده اف_۳۵، ژوئن سال ۲۰۱۸، ۴ فروند از این جنگنده‌ها را از آمریکا تحویل گرفته است اگرچه این جنگنده‌ها هنوز به ترکیه منتقل نشده و در پایگاه هوایی «لوک» در ایالت «آریزونا» هستند.

این پایگاه می‌نویسد: همانگونه که گروهی از سناتور‌ها از هر ۲ حزب آمریکا به درستی هشدار داده بودند اجازه دادن به ترکیه برای خرید سامانه اس_۴۰۰ یک خطر عیر قابل پذیرش است، زیرا سیستم‌های راداری این سامانه این فرصت را در اختیار روسیه قرار خواهند داد تا به نحوه عملکرد جنگنده اف_۳۵ دست پیدا کند.

 

بیشتر بخوانید: پنتاگون آموزش خلبانان ترکیه را برای استفاده از اف ۳۵ متوقف کرد 

 

دیلی سیگنال می‌نویسد: به خصوص قابلیت رادارگریزی جنگنده اف_۳۵ در معرض خطر قرار می‌گیرد؛ ارتش روسیه این پتانسیل را خواهد داشت تا نحوه تداخل این جنگنده با پدافند اس_۴۰۰ را مورد مطالعه قرار دهد و بتواند به تکنولوژی رادارگریزی این جنگنده‌ها دست پیدا کرده و به یکی از مزیت‌های راهبردی آمریکا نفوذ کند.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روسیه آمریکا ترکیه توافق اس 400 سامانه موشکی مسکو آنکارا اف 35

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۸۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟/ تعهداتی «با تاریخ، با امضا»!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، کنگره آمریکا سرانجام بعد از بیش از ۶ ماه مناقشه حزبی بر سر تصویب بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین به توافق رسید؛ اما نقشه‌ای که ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین برای واشنگتن در سر دارد، در مقایسه با این کمک، بسیار ناچیز است!

کی‌یف در حال مذاکره با دولت جو بایدن، رییس جمهور آمریکا بر سر توافق بلندمدتی است که واشنگتن را در تنگنای تامین تسلیحاتی و اقتصادی و حمایت سیاسی ۱۰ ساله از اوکراین قرار خواهد داد.

زلنسکی دیروز در نطق روزانه خود از این موضوع رونمایی کرد و گفت: چنین تعهداتی برای حصول اطمینان از اینکه اوکراین «کمک مورد نیاز برای ممانعت از پیشروی اخیر روسیه در میدان نبرد» را دریافت می‌کند، الزامی است.

زلنسکی افزود: در حال کار هستیم تا سطح تعهدات حمایتی را تا پایان امسال و همچنین تا ۱۰ سال آتی، روی کاغذ بیاوریم. این حمایت، کمک نظامی، مالی و سیاسی و همچنین مسائل مرتبط با تولید مشترک سلاح را در بر می‌گیرد.

اوکراین پیش از این، توافق امنیتی دوجانبه‌ای را با چندین کشور عضو ناتو از جمله انگلیس، آلمان و فرانسه منعقد کرده است. زلنسکی مدعی شد که قصد دارد تا این توافق بلندمدت با واشنگتن، قوی‌ترین معاهده‌ای باشد که کی‌یف تاکنون با کشورهای غربی به امضا رسانده است.

با این حال، توافقنامه‌های دوجانبه اوکراین با کشورهای غربی تاکنون فاقد تعهدات دفاعی متقابل بوده است. در این توافق‌ها صرفاً وعده کمک بلندمدت آن هم در صورت حمله‌ای در آینده داده شده و معمولاً هم الزام‌آور نیست. به عنوان مثال، توافق با برلین با یک اخطار ۶ ماهه قابل فسخ است!

اما زلنسکی گفته است که می‌خواهد توافق دوجانبه با واشنگتن، شامل سطوح مشخصی از کمک باشد. وی دراین‌باره گفته است: این توافق باید به معنای واقعی کلمه، الگو و بازتاب قدرت رهبری آمریکا باشد.

قانونگذاران آمریکایی اوایل ماه جاری بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری دیگری را برای اوکراین به تصویب رساندند. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا درباره تعلل در تصویب این بسته گفته بودند که بایدن بدون هیچ راهبرد مشخصی برای پیروزی اوکراین یا صلح این کشور با روسیه، صرفاً به‌دنبال طولانی کردن خونریزی است.

کد خبر 6092151

دیگر خبرها

  • مهم ترین نکات برای خرید قهوه عربیکا و خرید قهوه روبوستا چیست؟
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟/ تعهداتی «با تاریخ، با امضا»!
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه