Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@07:18:58 GMT

نظر مشاور موگرینی درباره حمله به نفتکش‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۸۵۳۵

نظر مشاور موگرینی درباره حمله به نفتکش‌ها

یکی از مشاوران ارشد «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ایرانی‌ها را «بازیگرانی بسیار عقلانی» توصیف کرده و در صحت برخی ادعاهایی که ایران را به دست داشتن در حادثه دریای عمان متهم می‌کنند، تشکیک کرده است.

طبق گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، «ناتالی توچی»، از مشاوران ارشد موگرینی در واکنش به ادعاهای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در هدف قرار دادن دو نفت‌کش در دریای عمان گفت: «ما قبل از اینکه کسی را مقصر کنیم به ادله موثق نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او با بیان اینکه ایرانی‌ها بازیگرانی بسیار معقول هستند گفت اینکه آنها در زمان حضور «آبه شینزو»، نخست‌وزیر ژاپن در تهران به یک کشتی ژاپنی حمله کنند «کار چندان معقولی نیست.»

توچی در بخش دیگری از سخنانش از سیاست‌های ایالات متحده علیه ایران انتقاد کرده و گفته این سیاست‌ها به تضعیف بخشی از حاکمیت ایران می‌شود که خواستار همکاری با اتحادیه اروپا هستند.

وی گفته همزمان با اقدامات آمریکا در دامن زدن به تنش‌ها «افرادی در ایران که ما با آنها همکاری می‌کنیم روز به روز ضعیف‌تر می‌شوند، بنابراین، نمی‌توان انتظار داشت اقدامات تلافی‌جویانه انجام نشوند.»

به نوشته نیویورک‌تایمز، بی‌اعتمادی اروپایی‌ها به دولت ترامپ و سیاست‌های ستیزه‌جویانه این کشور علیه ایران موجب شده آنها در واکنش به حادثه دریای عمان سیاست احتیاط در پیش گرفته و خواستار تنش‌زدایی و «خویشتنداری حداکثری» شوند.

کشورهای اروپایی با عنایت به سیاست‌های مبالغه‌امیز واشنگتن و خوانش‌های نادرست این کشور از داده‌های اطلاعاتی، از دولت ترامپ خواسته‌اند شواهدی محکمه‌پسند در خصوص دخالت ادعایی ایران در ماجرای دریای عمان ارائه دهد.

«فرانسوا هسیبورگ»، تحلیلگر فرانسوی مسائل دفاعی به نیویورک‌تایمز گفت: «در اروپا ظن زیادی در خصوص انگیزه‌های آمریکا وجود دارد.»

او با بیان اینکه محیط دریا فضایی است که امکان انجام اقدامات ساختگی وجود دارد به گزارش‌های مشکوک درباره حادثه «خلیج تونکین» و بهانه قرار دادن آن برای آغاز جنگ ویتنام اشاره کرد.

شک در روایت آمریکا روز جمعه با سخنان مالک یکی از نفتکش‌های ژاپنی تعمیق شد. «یاتاکا کاتادا»، مالک این کشتی که روز گذشته (پنجشنبه) در دریای عمان هدف قرار گرفت گفته که روایت واشنگتن درباره نحوه حمله به نفت‌کش‌ها در این دریا اشتباه است.

مالک نفتکش ژاپنی گفته بر خلاف ادعای آمریکا کشتی کوکوکا توسط یک شی پرنده هدف قرار گرفته نه توسط مین. او گفت: «به نظر می‌رسد یک شی به سمت آنها پرواز کرد. این شی، باعث ایجاد حفره مورد نظر [در بدنه کشتی] شد. گزارشی که من دریافت کردم این است.»

هسیبورگ گفته حمله به این دو نفت‌کش چندین ذی‌نفع می‌تواند داشته باشد که از آن جمله می‌توان به حلقه تندروها در واشنگتن مانند «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اشاره کرد.

حادثه دریای عمان

صبح پنجشنبه، 23 خردادماه منابع خبری از وقوع انفجار در دو نفتکش در دریای عمان خبر داد. ادعا شد که این کشتی‌ها «هدف حمله قرار گرفته‌اند.

منابع خبری اندکی بعد گزارش دادند نفت‌کش «فرونت التر» با پرچم جزایر مارشال و «کوکوکا کاریجس» با پرچم پاناما به ترتیب حامل محموله‌های «اتانول» و «متانول» بوده‌اند. نفتکش اول مدتی پس از بارگیری در بندر ابوظبی دچار سانحه شده و کشتی دوم از «الجبیل» عربستان راهی سنگاپور بوده است.

وزارت تجارت ژاپن اعلام کرد یکی از نفتکش‌های حادثه‌دیده در دریای عمان حامل «محموله متعلق به ژاپن» بوده‌اند. این حادثه همزمان با سفر «شینزو آبه»، نخست‌وزیر ژاپن به تهران رخ داده است.

ایران این حادثه را «مشکوک» توصیف کرده و هر گونه دخالت در آن را رد کرده است. علی‌رغم این، دولت آمریکا بدون ارائه شواهد مستند، ساعاتی بعد از این حادثه تهران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد. «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در یک نشست خبری روز پنجشنبه گفت ارزیابی دولت آمریکا این است که ایران عامل این حمله بوده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فدریکا موگرینی اتحادیه اروپا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دریای عمان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۸۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی گریوانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و مجری طرح پژوهشی کاوشگر خلیج فارس در نشست خبری که به مناسبت روز ملی خلیج فارس در این پژوهشگاه برگزار شد با اشاره به آخرین ماموریت کشتی اقیانوس پیما گفت: تاکنون عمق ۷۰۰ متری در دریای خزر مورد مطالعه قرار گرفته بود.

وی با بیان اینکه برای این منظور لازم بود از دستگاهی بهره ببریم که قیمت بالایی داشت و تهیه آن از کشورهای خارجی دشوار بود، گفت:از این رو اقدام به ساخت تجهیزی کردیم که توسط محققان پژوهشگاه به نتیجه رسید و عمیق ترین ماموریت بین 2هزارو 500 تا 3 هزار متری با موفقیت انجام شد.

گریوانی با بیان اینکه این دستگاه با پنج درصد هزینه‌ نمونه وارداتی ساخته شد، گفت: با استفاده از این دستگاه در عمیق‌ترین عمق در ۶۵ مایلی ساحل ایران حفاری انجام شد. از جاسک حدود ۶۵ مایل به سمت عمان بخش عمیق حفاری کردیم.

وی افزود: بیش از ۵۰ نقطه از عمق‌های ۵۰۰، ۶۰۰ متر شروع کردیم و در عمیق‌ترین عمق ۲۱۲۳ متر حفاری انجام دادیم. نمونه‌های گرفته شده  در آزمایشگاه‌های شیمی، زمین شناسی و ... در حال مطالعه است.

وی گفت: کار دیگری که در قالب این مطالعه انجام شد و از جنبه‌های علمی و حتی دفاعی با ارزش است مشخصات ستون آب است که چه مشخصات فیزیکی و شیمیایی دارد. از مدل سازی‌های مختلف استفاده می‌شود، در تعیین چرخه‌های آب مدل تعیین کننده است. در دریای عمان لایه‌هایی از آب وجود دارد که از قطب جنوب در مقیاس جناحی می‌آیند و منابع باارزش غذایی همراه خود دارند.

گریوانی افزود: دریای عمان برای ما بکر است و در عمق‌های ۷۰۰، ۸۰۰ متر بررسی ستون آب داشتیم؟ در ۱۹۵۰ و تعداد زیادی نقطه اطلاعات با ارزشی را مانند، دما، شوری و ... جمع آوری کردیم که مانند مغزه‌ها از جنبه‌های مختلف روی آنها کار‌های تحقیقاتی انجام شده است.

وی درباره زمان استخراج داده‌ها گفت: داده‌ها وجود دارد و استفاده‌های اولیه می‌شود و این قابلیت وجود دارد تا سال‌ها از این داده‌ها در موضوعات مختلف استفاده شود. به طور مثال اگر پارسال در این محدوده دیتابرداری شده دو، سه سال بعد با یک تامین اعتبار دیتابرداری انجام شود و بررسی و مشاهده این تغییرات از لحاظ علمی باارزش است. 

وی گفت: مغزه گیری معمولا صحت سنجی است و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی را به صورت پیوسته از سطح آب تا پایین‌ترین نقطه‌ای که دستگاه‌ها می‌روند اندازه گیری می‌کنند بنابراین در این موضوع صحت سنجی موضوعیت ندارد. در دریای عمان کسی مغزه‌ای نگرفته که صحت سنجی شود، اما ممکن است نزدیک ساحل کسی چیزی گرفته باشد ولی در عمق دو هزار متری مغزه گیری مسبوق به سابقه نبوده که صحت سنجی شود.

وی درباره بازه زمانی مغزه گیری گفت: پروسه مقدمات عملیات مغزه گیری یک ماه طول کشید و قبل از تعطیلات عید شروع شد و تیم تحقیقاتی ما تعطیلات عید را شناور بودیم. از ۲۵ اسفند وارد شناور شدیم و ۱۸ فروردین کار را تمام کردیم.

وی علت انجام عملیات در این زمان را استفاده بهینه از شناور عنوان کرد و گفت: دریای عمان باد‌های موسمی دارد که پدیده مانسون را موجب می‌شود که این پدیده در اردیبهشت ماه شروع می‌شود و عملیات دریایی در آن زمان امکان پذیر نیست. برای اینکه به این شرایط برخورد نکنیم مجبور شدیم در تعطیلات نوروز بیس تایم داشته باشیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با آتش بازی نکنید؛ هشدار مقام انصارالله به متجاوزان | بسیار بسیار بیشتر از آن‌چه فکر می‌کنید...
  • تصاویر حمله پهپادی انصارالله یمن به کشتی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ + فیلم
  • مقام انصارالله خطاب به متجاوزان به یمن: با آتش بازی نکنید
  • ارتش یمن لحظه حمله به کشتی اسرائیلی را منتشر کرد+فیلم
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • بیانیه مهم ارتش یمن درباره حمله امروز به یک کشتی تا دقایق دیگر
  • کشتی کانتینری در دریای سرخ با چند موشک هدف قرار گرفت
  • وقوع یک حادثه در آب‌های شرق یمن