Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ از هر هشت نفر یک نفر در پایتخت در دسته کودک و نوجوان قرار دارند اما این شهر نه برای کودکان طراحی شده و نه اهمیتی به این دسته افراد در تهران داده می‌شود. درست است که سال 1388 مصوبه شهر دوستدار کودک در شورای شهر تهران به تصویب می‌رسد اما هر مدیریت شهری از این برند به عنوان شعار سود جسته است و همچنان خبری از شهری که کودکان را دوست داشته باشد، نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر خودرو محور جایی برای کودکان ندارد و حتی با گذراندن مصوبه شورای شهر نمی‌توان تهران را به «شهر دوستدار کودک» تبدیل کرد چراکه متولیان امر تنها به ساخت پارک برای زیست کودکان اکتفا کرده‌اند. در این راستا خبرنگار برنا به سراغ  الهام فخاری، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی، رفت تا از دلایل عدم اقبال مدیریت شهری برای رسیدن به این مصوبه جویا شود.

مسئول کمیته پیگیری و نظارت مصوبه شهر دوستدار کودک به برنا گفت: متاسفانه هیچ نشانه و گزارشی از میزان پیشرفت و وضعیت الگوی شهر دوستدار کودک از منظر شهرسازی وجود ندارد در صورتی که یکی از محورها و بخش زیادی از کارهایی که در شهر دوستدار کودک باید انجام شود به معاونت شهرسازی مربوط است.

وی در خصوص فعالیت‌‌هایی که معاونت شهرسازی در حوزه شهر دوستدار کودک لازم است انجام بدهد افزود: مناسب سازی، دسترس پذیری، تنظیم شرایط شهری، حتی تدارک خدمات شهری که بتواند حضور یک شهروند کودک و نوجوان را در شهر ایمن و به سامان کند، از جمله وظایف معاونت شهرسازی شهرداری تهران است که مطلقا در گزارش معاونت شهرسازی به این موارد اشاره نشده است.

فخاری در خصوص بودجه‌ای که هر ساله برای این مهم در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: این بودجه کم است و تحقق آن هم در گزارش‌ها باید پیگیری شود که البته فعالیتی برای آن انجام نشده است. شهرسازی به این امر توجه نداشت اما لازم است تا اقداماتی در راستای برطرف کردن فضاهای نا امن شهری انجام شود.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران تصریح کرد: شهری که برای کودک و نوجوان مناسب باشد برای بقیه رده‌های سنی و سایر گروه‌ها هم شهر مناسبی است. کمیته نظارت شهر دوستدار کودک که دبیرش هستم ماهی یک‌بار جلسه برگزار می کند و پیگیری‌هایی در این رابطه صورت می‌پذیرد.

مسئول کمیته پیگیری و نظارت مصوبه شهر دوستدار کودک تاکید کرد: آئین‌نامه شهر دوستدار کودک اشکال دارد و کمیته اجرایی را به گزارش شش ماه موظف کردیم. اما فراموش نکنیم دوره شورای شهر کلا 4 سال است و تنها این کمیته هر 6 ماه یکبار گزارش می‌دهد و ما هم نقد می‌کنیم و اقدامات به 6 ماه آینده موکول می‌شود؛ در آن مدت چندین مدیر عوض می‌شود و نمی‌دانیم که با کدام مدیر باید موضوع را دنبال کرد.

وی با اشاره به اینکه در عمل اقدام مشخصی گزارش نمی‌شود، گفت: یکسری کاغذ پرینت شده به عنوان گزارش ارائه می‌شود درصورتی که ما خواستیم برنامه عملیاتی و برنامه اقدام جدول زمانی را بیاورند و یا اینکه شهرداری صادقانه و مشخص تعیین وضعیت کند و بگوید نمی‌تواند یا نمی‌خواهد شهر دوستدار کودک را اجرا کند.

فخاری ضمن انتقاد از عدم توجه به شهر دوستدار کودک عنوان کرد: ما دائم روی این برند مانور می‌دهیم و صحبت می‌کنیم. به هر حال قول و قراری 12 سال پیش به مردم داده شده است و هر دوره شورا به نوعی معطل و پیگیر این قضیه بوده و سومین دوره‌ای است که باید الگوی شهر دوستدار کودک را مشخص کنیم.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران تصریح کرد: چند شهربازی و اتاق مادر و کودک در این خصوص دنبال شده و اتفاق خاص دیگری نیفتاده است. در صورتی که شهر دوستدار کودک به مراتب بیش از این هاست و اتفاقا می تواند به بهبود وضعیت شهری کمک کند.

فخاری اضافه کرد: شهر دوستدار کودک می‌تواند سبب کاهش بخشی از فشار ترافیکی شود که در این صورت شهروند کودک و نوجوانی، توانمند تر در محیط سالم و ایمنی خواهیم داشت تا لزوما با سرویس مدرسه و خودرو پدر و مادر رفت و آمد نکنند که این ساده‌ترین موضوع است.

عضو شورای شهر تهران در پایان تاکید کرد: به علاوه خیلی از دستاوردهای دیگر وجود دارد. ایده‌های یک شهروند کودک و نوجوان می‌تواند به بهتر شدن وضعیت شهر کمک کند. برنامه مشخص و چیزی فراتر از برنامه‌های بروکراتیک باید وجود داشته باشد که در عملکرد شهرداری این نکته وجود ندارد.

خبرنگار: سیمین برادران

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آیین نامه بودجه شهرداری کودک و نوجوان کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۸۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد

آیین‌نامه طبیعتگردی که توسط هیات وزیران مصوب شده بود ابلاغ شد و در این آیین نامه نسبت به تشکیل کارگروه ملی و تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر آفرودسواری در عرصه طبیعی تاکید شده است.

به گزارش مهر، «آیین نامه طبیعت گردی» طی نامه شماره ۱۵۴۸۷ توسط هیأت وزیران مصوب و با دستور معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. پیش از این نیز عزت الله ضرغامی در جمع خبرنگاران از تصویب آئین نامه طبیعت گردی نیز خبر داده بود.

در این آئین نامه آمده:

هیأت وزیران در جلسه روز ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ به پیشنهاد مشترک وزارت میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی آئین طبیعت گردی را به شرح زیر تصویب کرد:

در ماده یک این آئین نامه پس از تعریف هر کدام از اصطلاحات، دامنه شمول این آئین نامه را مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص اعلام کرده است و نوشته که به منظور مدیریت کلان، برنامه ریزی و هماهنگی در زمینه توسعه طبیعت گردی در مناطق خاص، تشویق و ترویج طبیعت گردی و تسهیل و هدایت فعالیت‌ها و امور مندرج در این آئین نامه کارگروه ملی طبیعت گردی مرکب از نمایندگان هر یک از دستگاه‌ها به اضافه یک متخصص طبیعت گردی، دستیار وزیر میراث فرهنگی در امر مردمی سازی و نماینده دستگاه‌ها و معاونت‌های تخصصی مرتبط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه است.

همچنین دستگاه‌های عضو کارگروه ملی مکلف هستند نسبت به پیش بینی پست‌های سازمانی در ساختار اداری خود که مرتبط با طبیعت گردی در سطوح ستادی و استانی است با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بدون توسعه تشکیلات یا ساختار جدید و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.

وظایف این کارگروه ملی در زمینه فعالیت‌ها و طرح‌های مرتبط با مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص در چهارچوب قوانین و مقررات به شرح زیر است:

تدوین سیاست‌های اجرایی، دستورالعمل‌های اجرایی و تخصصی و ساز و کارهای نظارتی با مشارکت دستگاه‌های ذی ربط، تصویب و نظارت بر اجرای طرح‌های طبیعت گردی با رعایت ضوابط و عرصه و حریم میراث طبیعی و تاریخی و فرهنگی ثبت شده

حمایت و پشتیبانی از طرح‌های توانمندسازی جوامع محلی در راستای توسعه طبیعت گردی

حمایت از طراحی و معرفی محصولات، مناطق و مسیرهای جدید و مستعد طبیعت گردی در کشور و معرفی آنها در سطح ملی و بین المللی

معرفی و برندسازی تولیدات و محصولات محلی در سطح اثرگذاری طرح‌های طبیعت گردی

تهیه پیوست‌های فرهنگی موردنیاز طرح طبیعت گردی و تدوین دستورالعمل‌های لازم برای ساماندهی و نظارت بر گشت‌های طبیعت گردی،

بسترسازی و تسهیل شرایط حضور خانواده‌ها در طبیعت و ترویج سفرهای خانواده محور، برنامه ریزی برای ایجاد بسترهای لازم برای هوشمندسازی فرایندها و استفاده از ابزار رقومی در توسعه طبیعت گردی

برنامه ریزی در زمینه ساز و کارهای حفاظتی نظارتی و اجرایی ظرفیت برد گردشگری در مقصدها و مناطق مستعد طبیعت گردی

تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر بیراهه نوردی (آفرودسواری) در عرصه طبیعی کشور

همچنین در این آئین نامه آمده:

دستگاه‌های عضو کارگروه می‌بایست ضوابط مرتبط با طرح‌های طبیعت گردی در مناطق تحت مدیریت خود را در کارگروه اعلام کنند. در بخش دیگری از این آئین نامه اعلام شده که اجرای طرح‌های طبیعت گردی در اراضی ملی واقع در مناطق چهارگانه و تالاب‌های تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با اولویت جوامع محلی و رعایت قوانین و مقرات طبق طرحی که به تصویب نهایی کارگروه ملی می‌رسد، انجام می‌شود.

این آئین نامه در ۱۲ ماده تصویب شده است و وزارت میراث فرهنگی مکلف شده که در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ، با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه ملی، شرح خدمات طح های طبیعت گردی را تهیه و ابلاغ کند.

دیگر خبرها

  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • احداث ۴۶۲ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در آذربایجان غربی
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • واکنش رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری قم به پلمب چاه‌های آبیاری فضای سبز/ بخش قابل‌توجهی از فضای سبز قم نابود می‌شود
  • ابلاغ آئین نامه اجرایی جشنواره شنای آب‌های آزاد کیش
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • «صادقانی» سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان شد