Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@10:01:04 GMT

دست خالی میانجی‌ ها

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۹۰۸۹

دست خالی میانجی‌ ها

روزنامه صبح نو در گزارشی آورده است:

آبه در اندیشه ریش سفیدی
در هفته‌های اخیر که موضوع سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران داغ شده بود، رسانه‌های مختلف از نقش میانجیگرانه این کشور برای حل‌وفصل تنش‌های بین تهران و واشنگتن تحلیل‌های بسیاری عرضه کردند. البته، چنین تحلیل‌های را برخی رسانه‌های کشور ژاپن رد کردند.


در آن گزارش اشاره شد ترس از به‌خطرافتادن میدان‌های انرژی غرب آسیا به دلیل شیوع بی‌ثباتی‌های سیاسی، انگیزه اصلی آبه برای سفر به ایران و رایزنی با مقام‌های کشورمان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزون براین، اهداف بلندپروازانه آبه به‌عنوان سکاندار یکی از سه اقتصاد برتر دنیا به‌منظور بیرون‌آوردن ژاپن از لاک انزوا و افزایش حوزه نفوذ این کشور در ژئوپلتیک‌های مختلف ازجمله حوزه حیاتی خاورمیانه، دلیل دیگر عزیمت تاریخی آبه به ایران ارزیابی شد.


این در حالی است که مقام‌های کشورمان از وزیر خارجه گرفته تا دیگر چهره‌ها نیز بارهاوبارها تصریح کردند رابطه میان تهران و واشنگتن به عنصر میانجی نیازی ندارد. آبه روز چهارشنبه هفته گذشته برای دیدار با مقام‌های کشورمان پای به تهران گذاشت. او بسیار امیدوار بود آنچه در ذهن به‌عنوان ایفای نقش واسطه و ریش‌سفید دارد، بتواند قدم‌به‌قدم اجرایی کند. نخست‌وزیر ژاپن حتی در کنفرانس مشترک مطبوعاتی خود با دکترروحانی، رئیس‌جمهوری کشورمان، از لزوم جلوگیری از بروز جنگ و تنش در منطقه غرب آسیا سخن گفت. او اظهار کرد: «توسعه صلح و ثبات در منطقه، نه‌تنها به‌نفع رونق آن، بلکه به‌نفع رونق جهان خواهد بود. برای استقرار صلح و ثبات در خاورمیانه باید ایران نقش سازنده خود را ایفا کند. در مذاکرات امروز به‌منظور چگونگی کاهش تنش‌ها و برقراری صلح و ثبات در منطقه، با رئیس‌جمهوری و مسؤولان ایرانی گفت وگو کردیم».

نامه وانشده، پس فرستاده شد
آبه پس از دیدارش با رئیس جمهوری، به دیدار آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب رفت. آبه در این دیدار قصد داشت ضمن تأکید مجدد بر پیام‌های پیشین ترامپ که خواستار مذاکره با ایران شده بود، رسماً از رهبری برای مخابره به رئیس‌جمهوری آمریکا پیامی بگیرد. بااین‌حال، آیت‌الله خامنه‌ای در اظهاراتی، هرگونه مذاکره میان ایران و آمریکا را مردود دانستند و حتی به صراحت اعلام کردند: «من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی‌دانم». ایشان خطاب به آبه تصریح کردند: «ما در حسن‌نیت و جدی بودن شما تردیدی نداریم؛ اما درباره آنچه از رئیس‌جمهوری آمریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی‌دانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد».

دست خالی میانجی‌ها
یکی از موضوعات مهمی که در مسأله میانجی‌ها باید مدنظر قرار گیرد، این است که عناصر واسطه گر در یک ماه گذشته، از عمان و قطر گرفته تا عراق، هیچ‌یک طرح و ایده خاص و مَطمَح نظری برای ارائه به ایران نداشتند. این امر به ویژه در عملکرد ژاپن، چشمگیرتر و عیان‌تر بوده است؛ به گونه‌ای که تنها قصد آبه از سفر به ایران، در مأموریتِ گرفتن پیام از رهبری انقلاب برای ترامپ خلاصه شد. این در حالی است که دست مقام‌های این کشور برای تقدیم طرح دندان گیر به‌منظور جلب توجه ایرانی‌ها خالی بود. در این باره آقای حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهوری، پس از پایان سفر آبه به ایران، در توییتی نوشت: «کسی که با دست پر می‌آید، با دست خالی بازنمی‌گردد. کسی که با دست خالی می‌آید، با دست پر بازنمی‌گردد. نیت خوب لازم است، ولی کافی نیست».

سفری با یک مأموریت
آبه که فقط برای گرفتنِ پیام مثبت از مقام‌های ایرانی، به‌ویژه رهبری انقلاب، به کشورمان سفر کرده بود، مشخصاً در رسیدن به این هدف ناکام ماند. آبه حتی در دیدارهایش با دکترروحانی و دکترظریف نیز به هیچ توافقی دست نیافت. برهمین‌اساس، سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران به‌قدری با کارویژه‌ای تک‌سویه تعریف شده بود که در جنب و حاشیه این سفر، هیچ معاهده دوجانبه همکاری میان ایران و ژاپن امضا نشد.

آماده مذاکره نیستیم
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا که در هفته‌های گذشته آمادگی و علاقه کاملش برای مذاکره با ایران را اعلام کرده بود، پس از شکست مأموریت ویژه آبه در تهران، در توییتی تأکید کرد نه او و نه ایران، هیچ‌یک برای گفت‌وگو و مذاکره آماده نیستند. او نوشت: «از شینزو آبه برای سفر به تهران و دیدار با آیت الله علی خامنه‌ای تشکر می‌کنم؛ اما شخصاً احساس می‌کنم هنوز حتی فکرکردن به رسیدن به توافق خیلی زود است. آن‌ها (ایران) آماده نیستند، ما هم نیستیم».

توپ در زمین آمریکا
آب پاکی‌ای که مقام‌های کشورمان روی دست آبه ریختند، توپ سیاست‌ورزی را بیش از پیش در زمین آمریکا قرار داده است. آمریکا باید تصمیم عاجلی بگیرد. آن‌ها یا باید همان طور که مسؤولان بلندپایه کشورمان همیشه اعلام کرده‌اند، به تعهدات برجامی خود بازگردند یا آن طور که خواسته و میل «تیم B» می‌خواهد، آتش جنگ دیگری را در منطقه شعله ور کنند. هرچند روز گذشته اِرل براون، سخنگوی نیروهای ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام)، در اظهاراتی اعلام کرد جنگ علیه ایران به نفع این کشور نیست. او تأکید کرد: «جنگ با ایران در جهت منافع استراتژیک آمریکا یا جامعه بین المللی نیست».

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مذاکره با آمریکا شینزو ابه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۹۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هم‌اکنون سه میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیل هستند و صندلی خالی زیادی داریم.

به گزارش ایسنا، «محمدعلی زلفی گل» شنبه شب هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مراسم بزرگداشت هفته معلم و تجلیل از اعضای هیئت علمی برگزیده آموزشی دانشگاه یاسوج افزود: دانشگاه یاسوج یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور است.

وی اظهار کرد: باید قدردان گذشتگان باشیم که از روسای سال‌های گذشته دانشگاه یاسوج از مرحوم دکتر عسکریان موسس این دانشگاه تا دکتر رحیمی تشکر می‌کنم، دکتر رمضانی در دوران مدیریت خود بودجه این دانشگاه را ۸۶ درصد رشد داد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: عملیات وعده صادق که انجام شد دستاورد وزارت علوم بود چراکه اساتید و دانشمندان وزارت علوم رفتند تا این عملیات محقق شد.

زلفی گل تصریح کرد: اتفاقات در کشور با وجود تحریم ها نتیجه تلاش های دانشگاهیان است و باید قدردان گذشتگان خود باشیم.

وی ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت های زیاد و منابع منحصر به فردی دارد و هنر نی خواهد که از این مزیت های نسبی استفاده کنیم.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری عنوان کرد: برخی مدیران دنبال هستند که از منابع موجود خوب استفاده کنند، اما یکی از ویژگی های اساتید، دانشگاه و مجموعه وزارت علوم مزیت سازی است و مزیت های جدیدی را برای کشور خلق کرده و محصولات جدیدی و نوینی را تولید کنند که قبلاً وجود نداشت بنابراین هر اندازه برای اساتید، دانشجویان و دانشگاه‌ها هزینه کنیم بهترین نوع سرمایه گذاری برای نسل‌های آینده است.

زلفی گل تاکید کرد: رشته های که در دانشگاه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد تصویب می شود باید متناسب با مزیت های نسبی این استان باشند.

وی اظهار کرد: توسعه دانشگاه‌ها شاید زمانی لازم بود چون ۴.۵ میلیون دانشجو داشتیم اما هم‌اکنون سه میلیون و ۲۰۰هزار دانشجو در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیل هستند که خیلی صندلی خالی در کشور داریم و باید دنبال توسعه کیفی، علمی و هدفمند دانشگاهها باشیم.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: چه ضرورتی دارد که دانشگاه دیگری را در استان کهگیلویه و بویراحمد تأسیس کنیم و این موضوع در راستای بهره‌وری آموزش عالی نیست. بنابراین باید دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه یاسوج را توسعه دهیم و یا اگر اعتبارات جواب بدهد می‌توانیم دانشکده دیگری را راه‌اندازی کنیم.

زلفی گل افزود: در اولین فرصت ساختمان کلاس‌ها و فنی و مهندسی که پیشرفت فیزیکی خوبی دارند و خوابگاه متاهلین و تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه یاسوج را پیگیری می کنم و تلاش خواهیم کرد که به دانشگاه یاسوج توجه ویژه شود.

وی با اشاره به هفته معلم تاکید کرد: ما امانت دار فرزندان و جگر گوشه‌های مردم هستیم، بنابراین باید امانت‌دار خوبی باشیم و قدر این فرصت را بدانیم به‌گونه‌ای که جامعه دانشگاهی برای سایر اقشار جامعه مرجع باشد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به حمایت دانشگاهیان کشورهای آمریکا ‌اروپا از مردم فلسطین افزود: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حمایت از غزه و علیه رژیم صهیونسیتی موضع خوبی گرفتند.

سید علی احمد زاده، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه این مراسم گفت: در سفر اول رئیس جمهور ۸۰ میلیارد تومان و در سفر دوم رئیس جمهور نیز ۲۰۰میلیارد تومان به دانشگاه یاسوج اختصاص یافت.

وی افزود: دو ساختمان آموزشی دانشگاه یاسوج پیشرفت خوبی دارند که قرار شد با همکاری وزارت علوم و سازمان برنامه بودجه در بهره برداری از آنها تسریع شود و با پیگیری‌های وزیر علوم از طریق وزیر کشور، ۱۰ دستگاه اتوبوس جدید جهت کمک به شهرداری و اتوبوسرانی برای ایاب و ذهاب دانشجویان شهر یاسوج اختصاص داده شد.

احمد زاده از وزیر علوم، دانشگاه صنعتی را درخواست کرد و افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه مخالف از جمله نفت و گاز و پتروشیمی از سرآمدان کشور است که نیاز به یک دانشگاه صنعتی دارد و مطالبه بزرگ و انتظار ویژه این استان ایجاد و راه اندازی دانشگاه صنعتی یا ارتقای وضع موجود برخی دانشکده هاست.

همچنین بهادر کرمی، رئیس دانشگاه یاسوج نیز در این مراسم گفت: 14 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج در مسئولیت های مختلف کشوری و استانی فعالیت دارند.

به گزارش ایسنا در پایان این مراسم از ۶۰ استاد، پژوهشگر برتر و عضو هیئت علمی برگزیده آموزشی دانشگاه یاسوج به مناسبت هفته معلم تجلیل شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وزیر علوم: امتحانات دانشگاه ها به هیچ عنوان نباید لغو شود/ مسئولیت غیبت با خود دانشجو است وزیر علوم: دانشگاه معتاد نیست که به تخت بسته شود

دیگر خبرها

  • جای خالی آقای حرف حساب
  • سپاهان، پلیمر را دست خالی گذاشت
  • مهار تمساح با دستان خالی!
  • حماس در حال بررسی طرح اسرائیل برای تبادل اسرا
  • ملی پوشان اهداف پروازی با دست خالی از قطر بازگشتند
  • جای خالی نام تراکتور در لیست قربانیان روزبه
  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • قلک پورشه خالی شد
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • پرسپولیس جای خالی گوهری را احساس کرد!(عکس)